Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1705

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • BSD 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Okt 2009
  • Poruke: 3191
  • Gde živiš: Kraljevo

goxin ::

Ja sam svakako optimista da ce nesto doci .

21-ce spominjem zato sto su bile u letnom stanju i moglo se sa njima odraditi nesto. Prica o novim avionima ih je bacila u stranu i nisu se odradile na vrijeme .

3 29-ke i 3 21- Um . Znaci ja kritikujem proslo vrijeme. Dopustis srozavanje borbene gotovosti . Mig 21-93 je svakako prilicno efektan avion .

Ono sto imas iskoristavas do kraja . Evo Rumuni nabavili F 16 a jos lete na 21-cama . ( znaci kompletan prelaz da se uradi, imaju vremena ,ne zure ) .


Shvati da od muzejskih primeraka ne moze da se pravi avijacija, muzej moze avio klub ili drustvo moze, ali RV ne moze. Bas taj link sto si postavio je olicenje gluposti, ja sam im vise puta pisao pre nego sto su Hrvati uradili to sto su uradili da je to cista glupost i da to ne moze tako, ali su oni brisali kada sam im pisao bice to leteci muzej. Ti avioni su odradili svoje i to je kraj.

Hrvatska hoce da ima avijaciju, a niko se ne pita kako su poceli koliko su pilota imali, koji tip vazduhoplova. Oni su uradili jedino sto je bilo moguce, odnosno ono sto i mi sada radimo. Imali su keceve jedino su na njima i leteli i to su nastavili, mi smo imali devetke to i nastavljamo, kec je istorija.
Nemas love, nemas obucen kadar, nemas podrsku drzave, zna se katanac. Nema tu mogli smo Brege-19 od kompozita sa motorom f-404. Ne moze.

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 516

Pitam po ko zna koji put, da li je i kada potpisan ugovor oko nabavke aviona?
Nije bilo takve vesti, a nema nikavog razloga da se to krije. Radi se o prevazidjenom oruzju u malim kolicinama.

Ugovor je jedina bitna vest u svemu ovome, samo ugovor obavezuje, ne i slikanja i naslovne Informera.

Sto Se Lazanskog tice, da li je rec o istom coveku koji je pre mesec dana pravio specijalnu emisiju, o fazama prispeca, o tome kako sto to avioni 4++ generacije? Cenjeni Miloradovic je ovde rekao kako o T-72S mora da se cuti koliko je to dobra masina, puno bolja od domaceg M-84.
https://www.youtube.com/watch?v=A6jbbwAyvns


Zar vi ne vidite da zemlju vode potpuni diletanti koji tri cuke nemaju? Pored toga Srbija je jedna od najsiromasnijih zemalja Evrope i ne moze da ima vojsku kakvu bi militarsticki tipovi sa my city foruma zeleli. 40 godina posela Titove smrti Srbija se jos uvek oslanja na ono sto je ostalo iz komunisticke Jugoslavije.


Avioni se ne nabavljaju u minut do 12, ne salje ih Putin vec se placaju dolarima jerr Rusi samo dolare vole i cene, ne i ljubav prema bratskoj Srbiji.
Takodje avioni na zalasku zivota se ne moderniziju u ne ulaze se u moderne rakete jer prosto to niko ne radi. A narocito ne radi zemlja koja ne moze da obezbedi najmanji nalet koji bi omogucio barem minimalnu trenazu pilotima.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 22

Ako će birati, da li da plate modernizaciju ili da piloti imaju kakav takav nalet, onda bolje je odustati, jer to nema nikakvog smisla. Samo su vladajući, takva đubrad, da ni to neće pošteno rešiti i objaviti

Neka te pare usmere, na vojnu industriju, koja postoji i gde će se ulaganje videti. A, uz to ide i obnova medicinskih centara i pare brzo odu, pogotovo uz mafijašku partokratiju. Ako, je situacija, ovakva katastrofa, bolje je dati novac, gde će se videti, neki napredak. Sklopiti neki dogovor sa rumunima, oko čuvanja vap a i gotovo. Za manje od pola te sume, mogli bi da obnove auto park i kupe opremu za kopnenu vojsku. Suviše ekonomskih zločina su počinili Dinkić, Vlahović i mafija. Sada svi znaju da je car go, iako su pametni ljudi videli, šta se radi. Samo treba uvažiti "stanje na terenu"

Što se tiče Lazanskog, sve je to dirigovano, da se stvori iluzija razmoglasja. Nije li bilo rečeno da su njegovog sina zaposlili u sdpr u. Te gluparija koje on objavljuje, ionako imaju nikakav uticaj

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 516



ova tabela treba da bude pocetak i kraj svih rasprava vezanih za blizu istoriju Srbije i Jugoslavije

offline
  • Pridružio: 05 Dec 2014
  • Poruke: 331
  • Gde živiš: Zemun

hawkeye ::

ova tabela treba da bude pocetak i kraj svih rasprava vezanih za blizu istoriju Srbije i Jugoslavije


У међувремену у паралелном универзуму... Bebee Dol

offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7574
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

".. Imali su keceve jedino su na njima i leteli i to su nastavili, mi smo imali devetke to i nastavljamo, kec je istorija..."
@BSD
-контрола ваздушног простора,
-одврађање од агресије ваздухопловних снага и -спречавање изненађења,
-противваздухопловна одрана територије и снага Војске
-ваздухопловна ватрена подршка,
-извиђање из ваздушног простора,
-превожење ваздушним путем,
-учешће у пружању помоћи становништву у случају природних непогода и катастрофа
-учешће у мировним операцијама и међународној војној сарадњи.

^Ovo je sa sajta VS .
-Kontrola vazdusnog prostora .
3 MIG 29 i 3 MiG 21 UM
Koji je plan bio ? Kao da se nije znalo kada 21-ce ispadaju ( one sa radarom, BIS ). Pricalo se o kupovini novog.... Sta ako ne uspije ?
Spominje se sad i nedostatk pilota .....
Mogle su 21-ce jos koju godinu . 5 minimalno do 10 .
Ova tri UM -a to dokazuju . Taman dovoljno da ostane bar nekoliko aviona .
Modernizacija je prije vezana za kolicinu para koja se ulaze . Ako je 5 miliona modernizacija 21-ce , koja ce se koristiti naredbih 5-10 godina , ne znam sto bi to bilo bacanje para . Na kraju , mogli su dio modernizacije uraditi ( bolji radar ) .
Koliko samo druge zemlje izdvoje za desetogodisnje koristenje vazduhoplova , tako da je modernizacija od 5 miliona smjesna za lovac .

Evo tekst iz 2015
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktue.....ebna-pomoc
Oni razmisljali dok im na kraju nisu rekli da ne rade vise 21-ce u Rusiji . Jbg . To je trebalo prije uraditi .

Jednostavno od ispadanja 21-ca mi nemamo borbenu komponentu . Cak i ta kontrola vazdusnog prostora je prilicno problematicna zbog broja aviona i njihove opreme ( samo 2 imaju radar)

Druga prica bi bila da je modernizovan Orao ili G4 , pa da nedaj Boze ima Flir ili cak i radar pa da imas da posaljes da prestetnu kakav helikopter ili cesnu sa svercerima , ili cak vise njih na rszlicitim pozicijama. Doduse kako su marsirali ovi sa BI , nije ni vazan vazdusni prostor .
Doduse broj pilota je drugi padez , to je dugorocno planiranje .

Znaci problem je u tome sto poslije ispadanja 21-ca nemamo kvalitetnu kontrolu vazdusnog prostora -granica . Da neidemo u ostale segmente koliko tereta je nosio MIG 21 ( dejstva V-Z)

Tako da smo mi vec u problemu odavno .

offline
  • BSD 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Okt 2009
  • Poruke: 3191
  • Gde živiš: Kraljevo

Goksi pisali smo 1000 puta ne moze brate, a ako se drzis toga sto pise na sajtu MO drzi se i ovoga sto kazu da je situacija dobra i da je sve super, Vulin kaze da su avioni tu, onda bi trebalo da su tu negde.

Brate kad polece kec mehanicari na zemlji se mole ispred ikone, ovi u muslimanskim zemljama klece imaju tepih smotan pored stubica, katolici vade sliku katedrale...! Krsina je to teska.

Idi na aerodrom pitaj koliko moze da leti da ne prijave nesto i koliko aviona leti Hrvatinima.

offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7574
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Ma , kako god bilo . Svakako je proslo vrijeme, To je bilo pitanje 2013 -te , najkasnije .
Samo skrecem paznju da od 2013 - 2017 imamo veliku rupu u kontroli vazdusnog prostora ( za ovu vazdusnu podrsku eto imamo nesto helikoptera i aviona , moze se nesto uraditi, tanko ali ima se ... )

Ove osnovne duznosti RV i PVO nisu bas bezveze napisane . Treba teziti prema njima. ( nista ne moze biti 100 posto )

A stvarno se nadam da ce brzo biti rjeseno , da kazemo u okviru mogucnosti ( financijskih, politickih...) .

offline
  • BSD 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Okt 2009
  • Poruke: 3191
  • Gde živiš: Kraljevo

Da je neko hteo do sada bi to resio, najvecu sansu je imao Sutanovac posle privatizacije i onako visokog privrednog rasta, nije smeo od Dinkica, nesto su sapnuli prijatelji iz americke ambasade i to je to. Sad cekaj, slusaj, gledaj i cudi se Smile . Moje misljenje je ili nam dolaze M2, vise nemam pojma gde su ih krili i kako ili ovi modernizovani i remontovani to sto je potrebno, trece je nista.

Jedno je jasno mi vremena za remont, a tek za modernizaciju nemamo. Pominjano je vise puta u Rusiji pre nekoliko godina da su neki avioni za Srbiju ili Siriju, pa su neki napisali da vec Srbija ima svojih sest aviona koji su u Rusiji, pre svega ovoga, jos kad je Vucic bio ministar. Ko zna sta rade.

offline
  • Pridružio: 28 Dec 2016
  • Poruke: 905

Obzirom da je tekst Lazanskog objavljen u Politici, ali ga prenose i duboko sukobljeni Informer i Kurir, jasno je da je u pitanju poruka Rusima - ili isporucite avione, il' da trazimo druge opcije.
Lopta je sada kod Rusa.

http://informer.rs/vesti/politika/144758/SOK-KOLUM.....est-meseci

http://www.kurir.rs/vesti/politika/2884877/lazansk.....-oko-s-300

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 642 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 2 sakrivenih i 629 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bobrock1, cikadeda, DPera, Kruger, mikki jons, novator, Parker, Pohovani_00, repac, slonic_tonic, Vitomir