Fantomski let B-52H u avgustu 2007.

Fantomski let B-52H u avgustu 2007.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2009
  • Poruke: 449
  • Gde živiš: Boka kotorska

Prvi put od 1968. godine preletio je 30. avgusta 2007. godine američki bombarder B52H Stratofortress iznad teritorije SAD-a sa kompletom nuklearnih krstarećih raketa spremnih za dejstvo. Snaga neklearnog punjenja tog tipa raketa, ocjenjuje se u granicama od pet do pedeset kilotona. Radi poređenja bomba bačena na Hirošimu bila je 13 kilotona.




Kao rezultat tog leta bili su narušeni mnogi vojni i civilni propisi SAD. Saglasno utvrđenim normama, borbeni avioni sa borbeno spremnim kompletima mogu izvršiti poletanje samo po naređenju komandanta ujedinjenog štaba, nečelnika štabova ili dužnosti lica nacionalnog vojnog komandovanja. Sva ova lica nadležna za takav let bila su zaobiđena. Niko od ukazanih lica nije izdao naređenje za let.



Fantomski B-52 je poletio iz baze vazduhoplovnih snaga u Minoti (Dakota) i prizemljio se u bazi Barksdejlu (Lujzijana), to je praktično polovina teritorije zemlje.

"Aasošijetid pres" je saopštio da se avion prizemljio u bazi Barksdejlu sa pet bojevih glava u svojem spremištu, međutim oficiri u bazi Minot rekli su pod uslovom da ostanu anonimni da je avion poletio naoružan sa šest bojevih glava. Oficiri u bazi Barksdejl u koju je sletio taj B-52 insistiraju na tome da se avion prizemljio sa pet a ne šest projektila.

Gdje je nestao jedan nuklearni prjektil, na letu od Minote do Barksdejla?! Na taj odgovor niko nije odgovorio.

Ono što bi ljude sklone teorijama zavjere potaklo na dodatno razmišljanje jeste sledeći podatak, koji je saopštio Pentagon preko raznih izvora da su svi piloti kao i dva oficira zadužena za pripremu tog leta poginuli u nizu "tragičnih" okolnosti, neki sa svojim porodicama samo dvije sedmice od leta.

Tot Blu je poginuo sa svim članovima svoje porodice nalazeći se na odmoru u Virdziniji.

Adam Barns se "zakucao" svojim automobilom u drvo a zatim izgoreo u plamenu.

Veston Kiselj je poginuo u havariji na motociklu u Tenesiju.

Klint Haf je poginuo zajedno sa svojom ženom Lindom na svojem novom Harliju.

Dzon Frue je pronađen mrtav u okolini Bedzer Pika (Vašington).


Dodatna zanimljivost je i ta da su holivudski scenaristi vrlo sličan rasplet događaja predvidjeli skoro deset godina prije ukletog leta B-52, u flmu Broken Arrow sa Dzonom Travoltom i Kristijanom Slejterom...u kojem pilot nevidljivog F-117 na vježbovnom letu izbacuje nuklearni projektil u "ruke" terorista a svojeg kolegu koji bi mogao biti nezgodni svjedok pokušava da likvidira. Holivud je Holivud...ali već smo dosta puta do sada vidjeli da Ujka sam i njegova propagandna holivudska mašinerija idu ruku pod ruku.

Da li "nestali" projektil čeka neki novi 11. septembar kao povod SAD pred sopstvenom javnošću za otpočinjanje svojeg konačnog pohoda na Rusiju i ostatak slobodnog svijeta?!

Autor teksta: Tatjana Vasiljevna Gračova - politkolog, doktor pedagoških nauka, docent, rukovodilac katedre Vojne Akademije Generalštaba Oružanih Snaga Ruske Federacije. Tokom niza godina bila je vodeći naučni saradnik Centra za vojno - strateška istraživanja Generalštaba OS RF.

Završila je visoke kurseve Vojne Akademije Generalštaba iz oblasti "Nacionalna Bezbjednost". Autor je mnogobrojnih članka i knjiga sa temom bezbjednosti Rusije.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Mar 2009
  • Poruke: 761
  • Gde živiš: Srbija, Beograd

Citat:Dodatna zanimljivost je i ta da su holivudski scenaristi vrlo sličan rasplet događaja predvidjeli skoro deset godina prije ukletog leta B-52, u flmu Broken Arrow sa Dzonom Travoltom i Kristijanom Slejterom...u kojem pilot nevidljivog F-117 na vježbovnom letu izbacuje nuklearni projektil u "ruke" terorista a svojeg kolegu koji bi mogao biti nezgodni svjedok pokušava da likvidira

Ovo se u sustini jako cesto radi.Posle filma se osluskuje sta je publika rekla kako je reagovala itd.



offline
  • Pridružio: 28 Sep 2009
  • Poruke: 1449
  • Gde živiš: U Belomgradu

Ma Dr.Strangelove je hit,nista vise necu reci..TO JE TO!

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6916

@SailorCG

Navedeni incident se jeste desio i pisalo se o tome (mislim i na forumu).

Medjutim, NIJE nestala niti jedna nuklearna bojeva glava (o vesti jeste izvestio AFP ali ne i o nestanku nuklearke niti je to iko pomenuo, a za pretpostaviti je da bi Rusi, Kinezi itd. itekako saznali i iskoristili to saznanje)!

http://afp.google.com/article/ALeqM5gmqA7P-MPnRJzQ5v9Xi6M5zdr9IA

Da ne pominjem navodnu smrt svih umesanih. NE postoji niti jedna dostupna izjava Pentagona o navodnim smrtima (jer se u gornjem tekstu navodi bas Pentagon kao izvor), vec je izvor jedna anti vladina organizacija a simptomaticno je da su "vest": najvise sirili Iranci.

Izvor za tu navodnu vest je grupa: Citizens for Legitimate Government

http://www.legitgov.org/

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1126 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 5 sakrivenih i 1073 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, Alibaba1981, amaterSRB, Apok, aramis s, babaroga, bigfoot, Bobrock1, Boris Bosiljčić, BORUTUS, Centauro, cifra, darkstar101, doom83, draganl, Dukelander, flash12, gorican, havoc995, ILGromovnik, Istman, Joja, kinez88, kybonacci, LUDI, macak44, milenko crazy north, Misirac, moldway, Nemanja.M, nemkea71, nuke92, ObelixSRB, opt1, panzerwaffe, radionica1, robert1979, Romibrat, rovac, slonic_tonic, theNedjeljko, virked, Vlad000, wolverined4, zixmix, zlaya011, žeks62, 1107