"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1187

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10347

Apsolutno. Nemamo mi vise sta da menjamo. Koliko smo oslobodili i poklonili teoritorija i drzava za dz...

Mozemo samo da vracamo oteto, a te razmene i transfere nek primenjuju u svojoj kuci. Prvo ti otme, pa posle aj da menjamo. Super im logika.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

https://www.youtube.com/watch?v=gqQW9q0Nb2g



offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

stringer bell ::CyberWarrior ::Не исмева се на овом форуму А.В већ Срби и могућност Србије.
Za druge ne znam, ali nigde ja nisam ismevao Srbiju nego ističem činjenično stanje. Ovde ima mnogo ljudi koji predlažu pohode na Kosovo ovog časa a da nemaju apsolutno nikakav plan šta raditi nakon što se završi ta etapa.

Što se tiče Vučića - ja sam se nadovezao na tvoj post, u kome kažeš da se ismevaju postovi o njegovoj pobedi na KiM. Ali ja tu ne vidim pobede. Nema gubitaka, al nema ni pobeda. Pobeda je kada neko ostvari napredak, kad uloži nešto a vrati mu se dvostruko. A slati putujuću crkvu na KiM prvi put posle 18 godina, i praviti zid koji svima bode oči... pa istog dana ugovoriti da oni koji su taj zid gradili sad moraju i da ga sruše... to nije pobeda već izmotavanje. Napisao sam pre nekoliko strana kako je mogla da se napravi ta barijera u KM a da ne izbije problem. Isto važi i za voz. Kakve putujuće crkve, kakvi natpisi, samo pošalji više taj voz da se uspostavi opet taj saobraćaj i da bude lakše svima. Ali ne, on ne bi bio on kad ne bi od svega pravio cirkus. E to je ono što ja komentarišem. A to da je inteligentan, lukav, i da očigledno ume da povede masu, to je neosporivo.

ShurikSST

Pročitah sve, primljeno k znanju. S nekim stvarima se ne slažem ali oko dosta toga si u pravu. A i realno, sve je ovo samo ŠBB KBB tako da ne isključujem mogućnost da i ja grešim negde. Zato i diskutujem, da bih čuo ispravke i tuđe interpretacije.



Sve ste u pravu oko toga, i SEZAN isto što pre reče ono za gubitke, politika prošlosti je upravo samo to znala,, udri a posle kako ćemo ,pa lako ćemo,, .Od danas do sutra otprilike. Svi bi mi voleli,a taj realizam nekad vređa nacionalni ponos, al onda ispada da moraš ići na stranu a znaš ladno da nisi uspeo ne samo radi sile koja ti je stajala na putu.Ali sve bukvlno ste u pravu pogotovo taj deo o invaziji, vraćanju i osvajanju KOsmeta. Nemam šta dodati, junačenje nekad uspe, ali ko i u ratu ako neprijatelj ne prizna i ne ostavite na miru,zavede sankcije, kako ćemo živeti ?? TO sam ptao prošli put, ali sam dobio odgovor da je to isuviše glupo i da pjlujem na pretke itd... I ne samo to, sve su to pitanja koja nemaju odgovor, a odg.nije lako ćemo i šta se tebe tiče hoću ja kako j aoću i Šiptari neće ništa mrdnuti a kamoli nato, upravo će svi gledati i uživati kako ih bijemo. Ali suština i realnost je drugačija,izg.da neki žive u prošlosti. Ali su komentari barem realniji pa čak i od ovih koji znam da žele nazad to i u pravu su,dok s ne ispravimo i ne ojačamo svakako da neće biti ništa.

Drugo, kud bi da menjate ono što je jedinio mladima i ostalo, a to je upravo sloboda i taj način da odrastu ?? Nije dobro ponašanje i znanje, ali nije dobro ni zezanje sa srbovanjem preterano kad bude....Ali ima nade, samo nikad ne mogu svve napisati šta ja znam o tome.Nemam šta reći posle nekih dobrih komentara...

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32579

Bilo je priče da će da se gradi autoput i preko KiM ka Albaniji sta bi sa tim.

offline
  • Pridružio: 16 Jun 2010
  • Poruke: 3152
  • Gde živiš: bela crkva banat

ђорђе,

прво, дај пиши да те разумемо. пола сата ми треба да покапирам шта оћеш да кажеш.

друго, тачно, још није време. али ако мислиш да ће време бити кад шошони буду протерали све наше људе, е онда си се тек зезнуо. нато постоји, али која је реална снага нато-а? амери. ко мисли другачије неко погледа почетак напада на либију пре него што су се амери умешали. нато без амера је го .i. и нема тога ко ће да ме убеди у супротно. било какав напад тог облика одбили би са овим кршем који имамо без већих проблема. проблем би настао кад би се умешали амери, и ту би тек најављена набавка пво, нарочито с300, представљала некакву препреку јер су онда у домету капитални авиони типа авакс и авио- цистерне. а без њих се и америчка предност поприлично топи. но док до тога дође, факат су санкције које помињеш. ипак, мораш да знаш нешто друго. ово није '99. сад на територији србије послују и стране фирме, а ни тим странцима се не исплати да имају губитке. друго, поред свропљана ту су и руси и кинези у стратешким гранама, нарочито руси с нафтом. да ли мислиш да ће они поштовати одлуке еу? наравно да им се шиљка за исте. транспорт ће тећи дунавом, јер дунав има статус сличан босфору. то значи да ни румуни ни бугари неће смети да зауставе било чији брод осим српског, нарочито не руски. поготово то неће да ураде бугари сада, јер видимода су изгласали опцију која је противна онима који су прекинули јужни ток. поред тога, из личног искуства ти говорим да ће роба тећи несметано, али ван очију јавности. гледао сам '94. пут који је пробијен преко границе ван граничног прелаза, преко кога су ишли камиони. и сам сам тамо прелазио. и шверц са румунијом је цветао, да не описујем баш све детаље. поред тога, сви ови мајмунски еу закони код нас би пали ко кула од карата и живнули би сви. ако смо претурили преко главе '93. сад би прошли још боље. ем имамо искуства, ем је однос снага у свету много бољи у нашу корист. тако да опуштено што се санкција тиче. много већи проблем је уништено тешко наоружање и недостатак људства у војсци, и нарочито ово друго спречава било какву акцију.

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2017
  • Poruke: 53

Odložena odluka o izručenju Haradinaja do 2 Marta....šta sad kalkulišu?
Mislio sam da će danas da ga puste...

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

sixpac ::Odložena odluka o izručenju Haradinaja do 2 Marta....šta sad kalkulišu?
Mislio sam da će danas da ga puste...


Ima još prostora za ucenjivanje Srbije, kao i podizanje cene šiptarima za puštanje voljenog im poglavice. Razne kombinacije...

online
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1402



Grafik koji govori koliko je ekonomija u Srbiji u qrtzu. 4 na svetu po nenaplativim kreditima.

Mogu da nam rade sta pozele. Malo zavrnu slavinu i ekonomija drzave ce se raspasti.

offline
  • Pridružio: 13 Feb 2011
  • Poruke: 2819
  • Gde živiš: tamo daleko...

Grafikon koji je masna laz, k'o slanina sapunjara. U zemlji Srbiji je naplacen skoro svaki kredit koji je dobijen.

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10347

lajavi krelac ::Grafikon koji je masna laz, k'o slanina sapunjara. U zemlji Srbiji je naplacen skoro svaki kredit koji je dobijen.

Daleko od toga.

Zbog problematicnih kredita prosle godine su usvojene izmene zakona koji regulisu upravljanje rizikom i klasifikaciju bilansne aktive, a doneta je i strategija za resavanje ovog problema. Neko od trenutnih resenja koje se razmatra je prodaja nenaplativih potrazivanja, tj gleda se da se to olaksa. Koliko je to dobro, videcemo.

Na NPL (problematicni kredit) nemojte gledati samo kao na kredit koji ima vas poznanik pa ga banka ganja jer ce pokrenuti hipoteku.Mada ima i takvih neplatisa, pa u medjuvremenu hipoteka ne vredi koliko i kredit koji je uzet, pa se ubraja u NPL, ali ima i dosta firmi koje su se zaduzivale bez realnog osnova. Svakako su za to krive i banke...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1139 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 11 sakrivenih i 1090 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, airsuba, antonije64, Apok, bobomicek, bufanje, cenejac111, darkojbn, dozorni, draganl, Duh sa sekirom, dushan, hatman, hologram, HrcAk47, Ivica1102, janbo, Kaplar2, Karla, loon123, LUDI, mercedesamg, Milos82, MilosKop, milutin134, minmatar34957, ozzy, raptorsi, ruger357, Shinobi, Srle993, stegonosa, suton, uruk, Valter071, wizzardone, xaver, |_MeD_|