"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1188

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

online
  • Pridružio: 21 Maj 2012
  • Poruke: 2288

Sta ce biti oko NPL videcemo ali polako spustamo njihov nivo (zakljucno sa Q3 2016)



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Feb 2014
  • Poruke: 1297
  • Gde živiš: Nacionalni park Srbija

Suština je u ovome:
dozorni ::Mogu da nam rade sta pozele. Malo zavrnu slavinu i ekonomija drzave ce se raspasti.



offline
  • Pridružio: 05 Feb 2014
  • Poruke: 132
  • Gde živiš: Vojvodina

dozorni ::

Grafik koji govori koliko je ekonomija u Srbiji u qrtzu. 4 na svetu po nenaplativim kreditima.

Mogu da nam rade sta pozele. Malo zavrnu slavinu i ekonomija drzave ce se raspasti.


90e u najavi ako se nasi politicari opredele za rat na Kosovu ... opet ista prica ...

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

„Kada prodaš njivu na Kosovu Šiptaru za 200 000 e, nemoj da dolaziš u kafanu i naručuješ: „Ko da mi otme iz moje duše Kosovo“, ova dosetka se siri fejzbukom, a i na nasem forumu je pobrala simpatije. Hteo sam da nesto napisem u znak neslaganja, ali evo gotovog teksta:

http://www.vesti-info.rs/tema-dana/prica-koja-je-z.....use-kosovo

Citat:
"Pred vama je tekst koji opisuje život Srba na Kosmetu i upućen je svima onima koji misle da su Srbi izgubili Kosovo i Metohiju, jer su ga prodali.

U nadi da će nam svima pomoći da shvatimo koliko je važno dobro promisliti i odmeriti reči, pre nego što ih izgovorimo ili objavimo, objavljujemo tekst uz dopuštenje njegovog autora, Srbina koji i sada živi na Kosovu i Metohiji."

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Napisano: 09 Feb 2017 20:03

""Ozbiljni sukobi na Kosovu mogući već za 2-3 meseca, prenose se i na Bosnu"
Bivši britanski diplomata i stručnjak za Balkan Timoti Les rekao je da će kriza na Kosovu kulminirati, da su ozbiljni sukobi mogući već za dva ili tri meseca, kao i da će se nestabilnost preneti i na BiH, prenose agencije."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/632567/Oz.....i-na-Bosnu

Dopuna: 09 Feb 2017 20:05

"Haradinaj opet preti: Srbija odgovor dobila 1998-1999, i dobiće ga uvek
Vođa bivše OVK Ramuš Haradinaj rekao je u četvrtak novinarima, posle saslušanja u sudu u Kolmaru, da je zahtev Srbije za njegovu ekstradiciju politički motivisan i neosnovan, i poručio da je Srbija "odgovor već dobila" 1998-1999. godine, prenose agencije."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/632546/Ha.....ce-ga-uvek

offline
  • Pridružio: 16 Jun 2010
  • Poruke: 3152
  • Gde živiš: bela crkva banat

stringer bell ::Suština je u ovome:
dozorni ::Mogu da nam rade sta pozele. Malo zavrnu slavinu i ekonomija drzave ce se raspasti.


уз "малу" промену државне политике неће... само треба имати 00. ту мислим на политику везану за послове, да се разумемо. а кредита има и на другој страни, не само на западу.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2011
  • Poruke: 5389

pein ::Bilo je priče da će da se gradi autoput i preko KiM ka Albaniji sta bi sa tim.

Mi realno nemamo prakticno nikakvih intresa da ulupamo tolike pare u tu deonicu, vec se tu najverovatnije radi o pritisku na Srbiju, kako bi se auto-put koji prolazi kroz Albaniju i Kosmet povezao sa medjunarodnim koridorom 10. Price kako nam treba povezanost sa lukom Drac su smesne. Procene su da bi Srbija trebala ulupati u nas deo i preko 800 miliona evra, a korist nam je realno koja? Tu jos uvek nema ni studije izvodljivosti, ni idejnog projekta, da ne pricamo o eksproprijaciji zemljista.... Ali eno ministarka kaze sve ce biti gotovo, i ove godine pocinje izgradnja. Kad pre sve zavrsise, nije mi jasno, ali je bitno da su napomenuli da je ovaj projekat prioritet za EU.

Imamo mi i vise nego dovoljno mnogo precih i ozbiljnijih projekata koje treba dovrsiti. Dovrsetak koridora 10 prema Makedoniji i Bugarskoj. Koridor 11 prema Crnoj Gori, a sada je EU odlucila da plati i studiju izvodljivosti za krak koridora 11 koji bi se prakticno nastavljao na obilaznicu oko Beograda i nastavljao dalje ka Rumuniji. A tu su i Novi Sad - Ruma i Pojate - Preljina. Da ne pricamo o tome koliko magistralnih puteva po Srbiji vapi za sredjivanjem. Ali sada nam naprasno postade prioritet da se zaduzimo kako bi Albance povezivali sa medjunarodnim koridorima.

Znaci od jednom sve vezano za taj projekat im je prioritet, sve zavrsavaju u rekordnom roku.... a Pojate - Preljina na primer godinama nisu u stanju ni da pocnu.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32573

Proko da oće što pre da probiju taj tunel kroz Frušku goru da se rešimo kamiona preko Venca krajnje je vreme no to bi trebalo da rade Kinezi mada ako tu budu srbi radili završiće kao Žeželjev most eto ZA SVETOG NIKAD eto već 6-7 godina se ne može ka luci jer stoka nije ustanju d anapravi jedan j***ni most a do sad su trebala da budu gotova 4 uključujući Žeželjev.

Mišljenja sam da treba da se izgradi ta deonica preko KiM i da se spojimo sa Albanijom dal će država od toga imati koristi možda u budućnosti ako ništa bar će šipusi koji odluče da trajno napuste KiM brže stizati na granice EUrope. Mr. Green
Jel postoji podatak koliko uopšte šiptara godišnje napusti KiM???

offline
  • Pridružio: 06 Jul 2015
  • Poruke: 593

"samo treba imati mu*a" ...hmmm

Gledam emisiju "Da-Mozda-Ne" na RTS-u i jasno je da ili ce Srbija da zastiti Srbe na KiM - sto jedino znaci 100% kontrola nad teritorijom gde su Srbi u vecini - takozvana ZSO - koja mora biti 100% pod nadleznosti jedino Srbije i nikog drugog ... ili ocigledno skinuti donje rublje i pustiti siptare (sa EU i SAD) da se izivljavaju sa tim narodom koji je ostao dole ...sto jednostavno znaci pogrom! Ovi izdajnioci - Srbi "ministri i koalicioni partneri"u siptarskoj vladi - treba da se pokriju usima! Sram vas bilo srpski izrodi!

Mir po svaku cenu jednostavno znaci poraz!!! ....."po svaku cenu" ...ma stvarno!? Koja je to cena? Koji "normalan zivot" sa siptarima? Na kraju sa svom visokom strategijom i "pametnom taktikom" velikog vodje a la "nemoj da vas isprovociraju" i slicne bisere ..otice ce zadnji voz ..i Srbija ce polako da se svede na Beogradski pasaluk ...nazalost!

Ako Vucica EU i USA hvali za ove poteze ...onda znajte da je lego na rudu ....i da nije dobro za Srbe!!!!!

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2017
  • Poruke: 53

pein ::Proko da oće što pre da probiju taj tunel kroz Frušku goru da se rešimo kamiona preko Venca krajnje je vreme no to bi trebalo da rade Kinezi mada ako tu budu srbi radili završiće kao Žeželjev most eto ZA SVETOG NIKAD eto već 6-7 godina se ne može ka luci jer stoka nije ustanju d anapravi jedan j***ni most a do sad su trebala da budu gotova 4 uključujući Žeželjev.

Mišljenja sam da treba da se izgradi ta deonica preko KiM i da se spojimo sa Albanijom dal će država od toga imati koristi možda u budućnosti ako ništa bar će šipusi koji odluče da trajno napuste KiM brže stizati na granice EUrope. Mr. Green
Jel postoji podatak koliko uopšte šiptara godišnje napusti KiM???


Nemam tačan podatak ali odlaze "pojačano" zadnjih nekoliko godina pogotovo.Medeni mesec "Kosovo republjik" je prošao i realnost ih polako stiže.Evo najavlju im Viznu liberalizaciju...iseljavanje će s tim samo da se pojača.
Isto tako polako ali sigurno i oni ulaze u demografsku tranziciju(koju smo mi prošli još 70-ih)njihov čuveni natalitet se prepolovio zadnjih 7-8 godina i u konstantnom je opadanju,što je posledica upravo iseljavanja.
Sećam se dobro kada je negde 2009. godine "Abasador Kosova" na HRT-u izjavio kako je Kosovo interesantno tržište za Hrvatsku jer iako je površinski malo ima 2,6 miliona stanovnika!Dve godine kasnije uspeli su da navuku 1,8 miliona od toga 1,5 Albanaca a i taj popis treba uzeti s rezervom blago rečeno.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 890 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 8 sakrivenih i 826 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Rade, A.R.Chafee.Jr., ajo baba, babaroga, Bobrock1, Boris90, cenejac111, darcaud, darkangel, deLacy, Denaya, Dimitrise93, djboj, Dovla, FileFinder, Georgius, havoc995, ikan, Istman, ivicasimo, kokodakalo, krkalon, kunktator, kybonacci, Levi, Lubica, marsovac 2, MB120mm, Mercury, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, Mixelotti, mnn2, mrav pesadinac, nebkv, nikoladim, novator, opt1, Panter, Petarvu, prashinar, raptorsi, Romibrat, royst33, shadower78, Sirius, Srle993, stalja, vathra, vlajkox, voja64, wizzardone, zeo, |_MeD_|