"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1182

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 994

U celom dvadesetom veku smo bili moneta za potkusurivanje velikih sila a svi ali svi vladari su bili teski izdajnici.Izgubio sam nadu da cemo ikada postati ozbiljna drzava.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

Krusarac ::U celom dvadesetom veku smo bili moneta za potkusurivanje velikih sila a svi ali svi vladari su bili teski izdajnici.Izgubio sam nadu da cemo ikada postati ozbiljna drzava.

I u 19. takođe. Uopšte, novovekovna Srbija se nikada ni za šta nije pitala.



offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 994

U pravu si potpuno...necu vise o tome mnogo je to duga tema.Samo cu kratko reci da nam korenita promena treba na svim nivoima kako bi povratil svoju narodnu snagu i mudrost koja nam je ostala negde daleko u proslosti.Bolje da mi to uradimo jer ako cekamo da to izvede Bog,bice mnoooooogo opasno po citav narod.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2826
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Krusarac ::U celom dvadesetom veku smo bili moneta za potkusurivanje velikih sila a svi ali svi vladari su bili teski izdajnici.Izgubio sam nadu da cemo ikada postati ozbiljna drzava.
Zato sto smo se i sami oslanjali na te velike sile. Zato treba udariti iznenada bez da bilo koga obavestis, i onda pokazes da si i ti neka sila. Tada bi se u rebusu nasli ovi sa zapada, da li su nam to Rusi odobrili pa smo tako ,,drski"ispali a Rusi bi se zapitali odakle Srbima smelost, ovo je na precutnom dogovoru sa zapadom.

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 994

Naje... smo nacisto,samo to mogu da kazem.

offline
  • Pridružio: 03 Jul 2014
  • Poruke: 1052

Nije bez razloga ''glavni'' epitet koji je svaki Srpski srednjevekovni vladar imao nevezano od titule bio-samodrzac''

offline
  • Pridružio: 01 Feb 2014
  • Poruke: 1297
  • Gde živiš: Nacionalni park Srbija

CyberWarrior ::Не разумем поједине на форуму, много су се препали да А.В. заправо има храбрости да улети? Не верујем да је он толико глуп да то уради без великих леђа. На сваки пост о могућој победи на КиМ долази 10 који исмевају истог.
Za to se obrati njemu samom. On je kao opozicija 12 godina huškao narod protiv svake vlasti. A kad se dokopao te vlasti, od političke scene je napravio Farmu. Pa se sad čudi što ga svi posmatraju kao svinju i što svi dočekuju sve što on uradi na nož. Pa jebi ga batice, da nisi pogazio apsolutno svako obećanje i ideologiju o kojima si srao pre samo par godina... ne bi danas trpeo baraže kritika, i kad treba i kad ne treba.
Znači sve što mu se događa, događa mu se kao posledica njegove politike i nastupa. A on budala sve to čini samo još gorim time što visi ljudima na TVu i novinama non stop i kenja kako je narod kriv za sve. Pa sa takvim pristupom naravno da će da dobija kritike i kad ih zaslužuje i kad ih ne zaslužuje.
Ako mu se ne sviđa, nek traži drugi narod i drugu zemlju. Koji će ga voleti takvog bolesnog i poremećenog. Apsolutno niko ga ne tera da živi i bude premijer ovde.
komkom ::Ne znam da li primjećuješ ali Turci u zadnje vrijeme nemaju vremena za Balkan, imaju oni problema preko glave i kod kuće, Kurdi, terorizam , podrška teroristima u Siriji, peglanje odnosa sa Rusima i nema naznaka da će de to uskoro riješiti.
Što ne znači da ne mogu da nam se useru u život na sto i jedan način. Njima je dovoljno samo da puste sve migrante i da naprave ogroman problem celom Balkanu a i Evropi. A tu su i Raška i Bosna, gde su oni glavni finansijeri i igrači. Da stvar bude gora, sve je više turaka i po ostatku Srbije. Evo naši se pre par nedelja ponosili kako nam stižu turski investitori.
Citat:Zapad,ako misliš na Evropu je politički tigar od papira ( šta se desilo Orbanu kad je počeo i završio zid zbog izbjeglica-ništa....sama izbjeglička kriza,jedne države negoduju,druge nije briga ....sankcije prema Rusiji koje sami sebi na štetu uvode,na nagovor Amera ).
Naravno da se ništa nije desilo Orbanu kad većini EU vlada odgovara da ima bedem protiv izbeglica. To što Merkelova lupa okolo kako je multikulturalizam divan i kako ćemo svi da živimo zajedno i beremo cveće, ne znači da i ostali u toj EU dele njen stav.
Citat:Znači od tog istog zapada ostaju Ameri, kod kojih je nepoznanica kakvu će politiku prema Balkanu voditi novi predsjednik ,a sa druge strane Rusija, kod kojih je nepoznanica kakvu će politiku prema Balkanu voditi poučeni obećanjima zapadnih partnera o ne-širenju NATO-a ,Ukrajini,Siriji,itd...
Paa ako je verovati domaćoj štampi i javnom mnjenju, Tramp će da nas natovari parama. Mr. Green
Šalu na stranu, nema tu mnogo opcija. Ako Tramp odluči da nastavi s ovom promenom politike, vladari Amerike ima da mu podmeću nogu dokle god mogu. Kao što već i rade. Pa sve dok ga ne ubede da se povuče ili da nastavi onako kako mu oni kažu. Nema tu šta, Amerikom vlada par istih tabora već sto godina. Poslednji predsednik koji se usudio da menja taj poredak i pravila igre završio je u grobu. Zajedno sa svojim bratom. Tako da ideje da će sad Tramp da nam vrati Kosovo jer nas voli i jer mu je stalo do pravde... su puke fantazije. A sve i da hoće, džaba kad se ne pita samo on. Nisu Olbrajtova, Klark i još desetine drugih igrača upucali stotine miliona da otmu Srbima rudnike na Kosovu da bi sad došao Tramp i pustio Srbe da sve to povrate.


Inače, pitanje za sve koji maštaju o tom odjebavanju zapada i činjenju šta nam je volja - šta mislite, s kim Srbija ima najveću razmenu novca i robe? I kako biste vi rešili situaciju da odjebete zapad a on vam recimo zatvori sve granice do daljnjeg? Preko koga biste tačno obavljali uvoz i izvoz, i uopšte, komunikaciju sa spoljnim svetom?

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 994

Mi izvozimo na zapad?Sta brate,maline?

offline
  • Pridružio: 01 Feb 2014
  • Poruke: 1297
  • Gde živiš: Nacionalni park Srbija

Imaš net pa baci sam pogled. Mislim da ćeš se iznenaditi.

offline
  • Pridružio: 17 Feb 2016
  • Poruke: 1442

Mi izvozimo u okruzenje, to je ono što sve zemlje rade.
Evo mog pitanja, koliki je naš izvoz u UK ili Španiju ili Portugal.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1067 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 9 sakrivenih i 1007 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, 357magnum, A.R.Chafee.Jr., babaroga, bojankrstc, Brana01, cifra, crnitrn, dankisha, DENIRO, Dimitrise93, Doca, doktor1964, DonRumataEstorski, Duh sa sekirom, Dukelander, Georgius, hooraay, ILGromovnik, kinez88, kobaja77, krkalon, Kure126-7, KUZMAR, Kvazar, kybonacci, Lieutenant, Metanoja, MiroslavD, mkukoleca, Motocar, nemkea71, opt1, panzerwaffe, pein, raketaš, royst33, S2M, sabros, sap, Sir Budimir, slonic_tonic, Smajser, srbijaiznadsvega, stalja, tmanda323, voja64, Zi0mek, zicko.spacek, Čivi, 79693