"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1181

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@13892...
Citat: Da ali tada im je na celu vlade bio Pasic a ne covek koji smatra da nam je NATO saveznik a Bler, Sreder i Klinton prijatelji. Sad
Nema mesta pesimizmu.
Taj covek je zamenjiva kategorija, nije ni car da vlada vecno, a prijatelji mu se razvodnjavaju i postaju sve beznacajniji. Ako taj covek nema snage (objektivno je nema u ovom trenutku), ili nece da radi u interesu Srba, ima ko hoce, ko to zarko zeli i ko ce imati snage da stvori uslove za povratak KiM u ustavno pravni poredak Srbije na ovaj, ili onaj nacin. Srbi se bude i organizuju.
Preporucujem video sa osnivacke skupstine pokreta za spas Otadzbine. Sustinski program iznela je Dr. Mila Aleckovic (od 1:24:05)



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17753

Milovan Dinic ::U vezi ove slike.Slika je sa snimka koji se vrti na internetu,ali mislim da nedostaje jedan deo snimka i to bas pocetak sa koga je moguce ova slika.Dogadjaj je iz Prizrena 11. ili 12. jun 1999.prilikom povlacenja nase vojske i ulaska Nemackog KFORA.Doslo je do sukoba izmedju Albanskih civila i nase vojske i Nemci su bili tampon zona.Gledao sam taj snimak tog dana ,ali u celosti,zato mislim da nedostaje pocetak.Interesuje me gde si nasao ovu sliku . Hvala!


Ево извора..

A German NATO officier takes a rifle away from a Serb soldier after he fired in the air June 13 in the Kosovo town of Prizren. Jubilant ethnic Albanians taunted Yugoslav forces
http://www.alamy.com/stock-photo-a-german-nato-off.....edoptin%3D


Serb soldiers hold their weapons as they try to pass through the centre of Prizren June 13. Jubilant ethnic Albanians taunted Yugoslav forces in the tense centre of the west
http://www.alamy.com/stock-photo-serb-soldiers-hol.....edoptin%3D



offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

stringer bell ::
Ne moraju uopšte da dođu, dovoljno je samo da popale sve one dijabole po Raškoj i da ih finansiraju i snabdevaju. A fala bogu pa to mogu na sto raznih načina. Još sad sa ovim stanjem u Bosni...
A nakon toga samo puste sve one horde migranata koji će da preplave Balkan za par dana. I koji nemaju gde drugde jer je sve napred na putu ka EU zamandaljeno.

Na kraju krajeva, Turska je u toj jednačini, posle šiptara, i najmanji problem. Voleo bih da mi neko najpre pojasni kako on zamišlja reakciju i poteze zapada kad vide Srbe kako isteruju šiptare sa Kosova.

Ne znam da li primjećuješ ali Turci u zadnje vrijeme nemaju vremena za Balkan, imaju oni problema preko glave i kod kuće, Kurdi, terorizam , podrška teroristima u Siriji, peglanje odnosa sa Rusima i nema naznaka da će de to uskoro riješiti. Zapad,ako misliš na Evropu je politički tigar od papira ( šta se desilo Orbanu kad je počeo i završio zid zbog izbjeglica-ništa....sama izbjeglička kriza,jedne države negoduju,druge nije briga ....sankcije prema Rusiji koje sami sebi na štetu uvode,na nagovor Amera ). Znači od tog istog zapada ostaju Ameri, kod kojih je nepoznanica kakvu će politiku prema Balkanu voditi novi predsjednik ,a sa druge strane Rusija, kod kojih je nepoznanica kakvu će politiku prema Balkanu voditi poučeni obećanjima zapadnih partnera o ne-širenju NATO-a ,Ukrajini,Siriji,itd...
Ljude na Balkanu dosadašnje iskustvo uči da zapad želi samo naše resurse ,novac i radnu snagu, bez obzira na deklarativna obećanja, i da Rusi uvijek čekaju da im neprijatelj dođe do granica dok ne uvide da se nešto ozbiljno dešava.

...i obično na kraju filma ruski tenkovi uđu u glavni grad okupatora.

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 136

VJ, Hvala ,samo kad bi nasao ceo snimak,jako je zanimljiv.

offline
  • Pridružio: 01 Jan 2012
  • Poruke: 1227

Napisano: 07 Feb 2017 21:01

https://youtu.be/LLpEb1EtMc4

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Oslobodjenje Srbije,naseg naroda i nase teritorije mora da pocne iz centra a ne sa periferije.To treba da pocne iz Nemanjine 11 i generalno iz Beograda.
Sve dok onaj sto pije pivo po celi dan ispred prodavnice i onaj sto je na robiji zbog pedofilije imaju isto pravo glasa kao i onaj sto radi po celi dan ili onaj sto je postenim radom stvorio nesto ili zavrsio dva fakulteta,e ovako ce nam biti kao i do sada i mnogo mnogo gore.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

https://rs-lat.sputniknews.com/politika/2017020711.....ormiranje/

Predsednik Kosova Hašim Tači održao je danas zajednički sastanak sa sa predsednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem i premijerom Isom Mustafom kako bi se dogovorili o sprovođenju međunarodnih obaveza.

Eeeeee, vidite šta se desi, kad Vučko izda naredenje, da se žandarmerija voza po Srbiji, ..... Mr. Green Mr. Green i nervira strane ambasadore... Mr. Green

Tači, Mustafa i Veselji za formiranje ZSO Mr. Green

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Ovakav nacin demokratije je sablja za vratom narodu i drzavi kao sto je nasa.Ovaj vid zapadnog nacina demokratije isti taj zapad je gradio poslednjih 200god u krvi drugih naroda a i sopstvenih naroda da bi ojacao na svim poljima i stigao dovde dokle je danas.Tu danasnju demokratiju stvarao je na najgori moguci nacin dok nisu ojacali...i danas prodaju i glume dusebriznike i demokrate i izvoze taj sistem zemljama kao sto je nasa a sve u cilju lakse okupacije.A da pri tome taj isti vid denokratije cak ni oni sami nemaju a i ako ga imaju to je gluma i laz za narodne mase.
Tako da drugovi moji kad ocistimo i sredimo ovo sto nam je ostalo od naseg dvorista sve drugo ce biti lakse.A neka borba sa siptarima komplet sa Albanijom bi nam bio najmanji problem.

offline
  • Pridružio: 11 Okt 2016
  • Poruke: 178

Скупштина Косова намерава да одобри буџет за куповину наоружања којим би се снаге Косовских безбедносних снага (КБС) ојачале већом количином стрељачког наоружања, два тенка, ПА артиљеријом, минобацачима муниције већег калибра која иде уз то, а у плану је куповина расходоване опреме из Америке, од авиона до летелица за осматрање.

rs.sputniknews.com/analize/201702071109942287-pristina-rat-vojska-/

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

Не разумем поједине на форуму, много су се препали да А.В. заправо има храбрости да улети? Не верујем да је он толико глуп да то уради без великих леђа. На сваки пост о могућој победи на КиМ долази 10 који исмевају истог.

И тако долазимо до закључка да то оћемо ли освојит КиМ назад у скорије време или нећемо заправо није главна битка за Србију. Главна битка је да се ми ослободимо ове духовне окупације и индивидуализма који нам је обузео омладину. Већина њих би пре побегло него ишло доле да брани народ, све и да имамо пара за то. За разлику од рецимо Јевреја. Њима да сутра почне сукоб око Израела, они би напунили авионе да из топлог дома у Америци да дођу ратовати за своју земљу.

Ми се морамо прво пробудити из овог сна, из ове пропаганде где свако треба само своје дупе да гледа. Е кад будемо се вратили националном колективизму, шиптари ће нам бити мачији кашаљ. А све и да сутра вратимо КиМ и отерамо све шиптаре, ако наставимо да живимо са оваквим ставом, пропашћемо.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 959 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 7 sakrivenih i 906 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 8u47, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, Atomski čoban, Bane san, bankulen, cavatina, ccoogg123, dane007, Dannyboy, Dimitrise93, djboj, Djokkinen, doklevise, FileFinder, GORDI, Istman, Ivica1102, kunktator, laganini123, mile23, Milometer, mkukoleca, mrav pesadinac, pein, radionica1, Ripanjac, sevenino, Shinobi, Sićko, slonic_tonic, Srle993, Stija zmija, Tores, virked, Vlad000, Vlajman1957, voja64, VP6919, wolf431, zastavnik, zeo, Zerajic, 125