"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1176

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Ракић: Новог зида неће бити, у пешачкој зони биће стубови

ПОНЕДЕЉАК, 06. ФЕБ 2017, 22:01 -> 22:07
ИЗВОР:
БЕТА


Договорили смо се да срушимо зид и изградимо нову структуру са новим дизајном, рекао је градоначелник Северне Митровице Горан Ракић."
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika.....ubovi.html



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1096

dexyblueworld ::
Ne znam gde si tacno bio ali za dva dana bukvalno mozes samo nauciti gde je sta u okviru jedne kasarne a kamoli nesto drugo ...
Doduse ima dosta ovih klinaca rodjeni posle 2000 misle da je to sve bukvalno kao u igricama - pucacinama ... takvom das pusku i eto ti zurke , ni brige ni pameti.

Ta tvoja prica jedan do dva dana ne pije vodu, mnogo toga si zaboravio a za to je kriva vojska, treba ipak da pozovu ljude na vojne vezbe , ako mi zelimo jaku drzavu , pre svega moramo imati i jaku vojsku i politiku, ekonimiju itd ... ili bar nesto od toga, bitno da se izdvaja.

Video sam mnoge jake fizicki i na jeziku koji su bukvalno pucali za mesec dana , posto im nedostaju kucni uslovi - tretman kod mame , takvi suu dobri samo da pevaju pesme i nista drugo...
Stari su govorili - nisi covek ako ne odluzis vojsku!

Ja kazem da je kod nas obuka bila cista formalnost. Koliko puta odemo na teren i vodnik kaze: "Poste ce vecina od vas svakako otici u prekomandu na jug (uglavnom se islo u Rasku) onda nema potrebe da vam ja pokazujem nesto. Posto je hladno, da zapalimo vatru i malo se zajebavamo". To je ono sto kaze Vranjanac, da je problem u komandnom kadru. Zato kazem da nakon 9 mjeseci nismo nesto znatno vise naucili od ovih igraca Counter Strike i Paintball-a. I ja i oni bi poginuli za 5 minuta. Ovo je malo offtopic, ali poenta je da ako hocemo da uvedemo vojsku, da se to radi kako Bog zapovjeda a ne dzaba da strunimo po pola godine ili godinu u nista.



offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Мали текст из прозваног Курира
http://www.kurir.rs/vesti/politika/taci-vucic-da-d.....ak-2671785

и коментар који га објашњава (тј. позадину много чега на КосМету), речи нису моје већ човека са КосМета.
"Ukratko.Licni savetnik Hasima Tacija je srbin a njegov rodjeni brat je Gradonacelnik Štrpca inače prvi čovek SNS za KiM. Jel ti je sad nesto jasno?"

Нормално, и ово може бити проглашено дневнополитичким причама и да се обрише и банује јер не одговара ветровима који дувају по Србији.

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2008
  • Poruke: 394
  • Gde živiš: kragujevac

Od malopre ...


offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Zid je trebalo praviti prije 70-80 godina i to na granici sa Albanijom. Sad je kasno za zidove.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

Драго ми да је А.В послао негативну поруку око размене територије и позвао се на устав, макар једном. Бар нешто.

Колико сам ја чуо доле сад на северу нема закона, нема ко да држи ред, и дрога је присутна на све стране..

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 607
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

Vranjanac29 , sto ne znaci da ne znam kao i ti nesto u cemu nisam ucestvovvao , to ko da kazem ne smem znati o faraonima, ili da ne idem predaleko o Karadjordjevicima nista jer se ljuti matori neki jer ipak oni su ziveli a ja nisam njih poznavao. Pff, ne ide to bas tako. Ne sporim da ti znas vise, politika je ovde i ti ratovi zabranjena ovde, ali smemo malko prekrsiti da tako kaze pa otici jer je ne moguce ne pipnuti to a pricati o proslosti, razumski je to ne moguce. Marionete takozvane i stvarne mada ne sve u dosu je IZABRALA vecina svakako ili vecina od izaslis preko 45% iili sta li vec i podrsku narodu jesu imali.To je ukratko, a ako je neko za onaj rreezim ja nisam sto ne znaci da sam za nesto sta ti sumnjas da jesam!!!

Imas primer ruske revolucije gde nisu svi nikako ibli isti a borili su se na istoj strani u beloj gardi npr... Siptari iliti Albanci kosovarski i kosovci Srbi su razliciti al imaju i slicnosti jer zivve tamo, ovi su kukavice a nasih ima isto prodavaca zemlje i pobegulja.Mada nmg sporiti da je preslatko ziveti pobeglo bi pola vas odande jer su bedni uslovi za zivot. Ti samo ne razumes i vi svi deo necega al ne vredi ni pisati o tome. Vredi al drugom prilikom.

POznato mi je da im je taktika,,udri i bezi,,, cuo sam o tome, nisu vicni ali dobro postavljaju zasede i tu su jako opasni, krvoloocni na gomili,poput nekih bliskoistocnjackih naroda itd.... Ali su vecina zapamtite na KiM. Samo sam to rekao da Srb.jeste pogresila i to je cinjenica, tako se ne radi sa manjinama, ako pravdamo onda to, onda moz slobodno da priznas da zelis proterivanje bez da te napadam, normalno pricamo, pisemo nij e valjda zabranjeno i da je neka sveta krava koju ne smes pipnuti reci nesto protiv ludila iz proslog veka na obe strane a posebno svoje?Pa svi ovde upravo zamerate i nasima zar ne? ROSU jedinica , vidim da je opremljena, ne sluzi se vojska danas, ne ver. da ce se vracati tek tako prebrzo, to je sok za sve koji potpuno zive drugacijim stilom zivota, nzm, verovao sam u sve ovo, vidim da se sad vracamo unazad a delimicno menjamo shvatajuci gde su bile greske.

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

CyberWarrior ::Колико сам ја чуо доле сад на северу нема закона, нема ко да држи ред, и дрога је присутна на све стране..

pa OK, znači kao u ostatku Srbije

offline
  • Pridružio: 01 Feb 2014
  • Poruke: 1297
  • Gde živiš: Nacionalni park Srbija

Sve je ovo moglo da se izbegne samo da su naši umesto Berlinskog zida napravili običnu visoku žardinjeru. Ako je poenta ove barikade bila da se spreči da vozilo uleti među srpske pešake, onda je savršeno svejedno da li će ta barikada biti visoka 60 centimetara ili 2 metra. I jedno i drugo će zaustaviti svako vozilo. Samo što žardinjera od 60 centimetara neće toliko bosti ljudima oči i neće napraviti frku kao zidina od 2 metra. Još ako se sve skocka tako da izgleda kao obična ukrasna berijera-žardinjera, pa nema šanse da iko primeti njegovu svrhu. Evo jednog primera. Lako i brzo za gradnju, neupadljivo, lepo i korisno. A povrh svega - neuništivo. Jer na ovo ne može ni BTR da se popne u zaletu, a kamoli auto ili običan kamion. Još ima sve ove špiceve koji su pri udaru smrt za blok motora i točkove.

A ima i još jednostavnije rešenje. Obične betonske klupe, ili [url=https://www.mycity.rs/must-login.pngžardinjere od armiranog betona[/url]. Postave se u liniji, sa metrom razmaka, i nema ništa da prođe između njih. Ako Ameri koriste takve metode po svojoj zemlji i širom sveta da se zaštite od kamiona i bombaša samoubica, siguran sam da bi radilo posao i Srbima u Mitrovici.
Istina, žardinjere ne mogu da zaustave ljude kao zid od 2 metra. Ali ih uspore. Što znači da ako bi nagrnuli šiptari, morali bi da uspore pred uskim grlima. Kao na ovoj slici ispred ambasade. Znači moraju da prođu kroz uska grla ili da preskaču. A tad su ranjivi i usporeni. Još ako se u žardinjere doda neko rastinje ili živa ograda... ma nema tog Ramba koji će goloruk i bez zaštite moći da se probije kroz to.

U svakom slučaju, ta pešačka zona je mogla da se osigura tako da bude kao mali Fort Noks a da niko ne digne ni glas oko toga. Ali jbg... Mogao je i prvi voz posle 18 godina da se pusti i obavi svoju vožnju bez problema i olakša život hiljadama ljudi pa i privredi... pa nije. Jer je neko opet morao da leči svoje komplekse i ego tripove, da glumi Napoleona i gura prste u oči jačima i uticajnijima od sebe... Bebee Dol GUZ - Glavom U Zid A sve to za par hiljada posranih glasova. Ali nažalost, nije ni prvi ni poslednji koji to radi.

Lepo ja govorim da nama ne trebaju ni Nemci, ni Ameri, ni šiptari ni bilo ko da nas drži dole. Dovoljni su samo naši sopstveni političari. Kamo sreće da možemo da ih izvozimo, kao oružja za masovno uništenje. Kakve atomske bombe, kakvi Oranži. Samo pustiš par naših i gledaš kako ceo taj region nepovratno odlazi u božju mater. Štetočine proklete.

bojank ::vranjanac29 ::
A mi smo kao izgubili rat? JA koliko znam potpisali smo primirje a ne kapitulaciju.

I Ameri su u Vijetnamu potpisali "primirje". Sovjeti ni to, otisli su kada su kontrolisali najveci deo teritorije jos od ulaska u Avganistan.

Upravo to. Sve neke priče o pobedama, trijumfima, nadmudrivanjima... a u realnosti zemlja svake decenije sve manja i bednija.

online
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17647

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1053 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 7 sakrivenih i 1005 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., antonije64, Areal84, Asparagus, babaroga, Brana01, Cassius Clay, darkangel, Dimitrise93, draganca, FileFinder, hologram, HrcAk47, hyla, ikan, jackreacher011011, Karla, krkalon, laurusri, Leonov, ljuba, Luka Blažević, madza, milos.cbr, milutin134, novator, Outis, pein, RJ, S2M, saputnik plavetnila, Singidunumac, Sir Budimir, slonic_tonic, Toper, tubular, VJ, vladulns, Yugol33, zillbg