"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1174

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 614
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

Georgius ::Ђокице, добронамеран савет желим да ти упутим.
Немој писати километарске текстове које нико не разуме и неће да чита. Такође још битније немој да пишеш о томе како смо све ратове изгубили, имај у виду да су овде присутни људи који су учествовали у истим и на тај начин ризикујеш да попијеш бан а што је још горе, вређаш учеснике тих ратова износећи неистине. Повуци ручну, удахни дубоко и размисли пет пута пре него што било шта напишеш.


Te ljude ja ne vređam, nisam ni pozvan na to iako ima krivaca i u tom ratu, trebam da razmislim šta ću da pričam???Aa to je znači?? Dobro, evo razmišljam i kad napišem opet pretite banovanjem.Što?
Pokušavam kraće ali nmg sve kratko ako je tema bitna. Nzm kako da ti obj.to da prosto nmg u 1.reč. objasniti suštinu nečega .Kad koristim skraćenice onda isto ne valja ...Aj više stvarno , tu igru neću da igram. Ja borce ne vređam uopšte i daj savet onima koji nešto drugo pišu...Nije dokaz.da je to istina što vi govorite žao mi je, vama jeste,meni i većini nije jednostavno!!! Hv. na savetu ali ne treba mi to jer ja sam uradio dovoljno pristojno sve.
Ne znam šta da kažem na ovo više. Čovek me je pitao, moram odgovoriti i nisu kilometarski uopšte. Ne razumeju i NEĆE da čitaju? Pa što onda mene vređaju a neće da čuju odgovor, ne može to tako jednostavno. Znači ne važe pravila ista za sve jel tako?
Ne mogu ja dobiti ban ako ne vređam i ako ne napadnem moder.i ne prekršim pravilnike itd. Nemam šta da povlačim ručnu govorim smireno , normalno, iznosiću ono što je istina i ono što ja znam i hoću .Vrlo prosto, ako vi govorite po svom i neistine onda mogu i ja da se ne složim s tim !! Vrlo prosto, jednostavno .... Ne znam da pišem kao ni vi svi istorijat Srbije i Jugoslavije u jednoj rečenici, nemojte bilo ččim pretiti jer je to odvratno bezobrazno. To njima uputi,poput vranjanca i ostalih ne meni. Ja ovde ničin nisam ni vrešao i nzm odakle ti ta vest.

On je meni rekao oko kosovskog rata to da ja nipodaštavam uloge, borbe da sam ovo da sam nešto drugo i treće itd...Čekaj malo, ustvari reč je o nerazumevanju, dal može da prođe tema jedna ikad u životu da ne maltretirate ljude koji ne misle da je gubitak pobeda? Ili uopšte koji se u nečemu ne slažu s vama po pitanju konflikta,ratova, politike? Evo ako može, onda nećeš videti u meni provokaciju, ili barem da pročitaš šta ja izustim.. Eto toliko. Ajde da vidimo baš šta ja to kršim, nemam nameru da se povlačim provokatorima više nikad, ili ćutim a kad kažem i odg.niste zadovoljni nikad ni sa čim...
Ja više ne razumem šta je problem , a pravite od mene problem da bi izbacili članove sa foruma, to nije vaš privatni forum nipošto.Iovako sami vi pričate vas 10rica jedno te isto na svim temama, meni je rečeno da mi nije zabranjeno ovde,sem ako ne budem nepristojan ,a neistine je izrekao on o ulozi u ratovima a ne ja.Pusti te ideološke mantre, ako je po tebi dobijen rat za KIM i uvreda istina a ne razumeš da ja to tako vidim, onda ........................



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2833
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Djordje kako sam ja tebe shvatio, ti si kivan na sve zivo. Razumem te do nekle, jer svi smo prosli taj stadijum narocito posle 99-te i nakon toga sto se je izdesavalo. Ali smo shvatili jednu bitnu stavku a to je kakav je narod takva ti je i vlast pa se i ne uzrujavamo previse, jer znamo da ako pukne barem 2/3 forumnasa koji su vojno sposobnmi opet ce obuci cizme bez mnogo da se premisljaju a ima nas poprilicn. A svi imamo neki nedovrseni zadatak ili dug koji treba da naplatimo. Svima nama ovde u dubini duse cuci borac ko zapeta puska ma koliko to u sebi potiskivali i ne zeleli rat a istina da jedva cekamo ponovno vatreno krstenje.
Ja tebi dajem savet da ne pisises o necemu sto nisi doziveo i video svojim ocima, vec da citas,ucis i pripremas se za neminovno.



offline
  • Miodrag
  • Pridružio: 12 Nov 2016
  • Poruke: 450

Cekaj djokice jel su su nasi vojno razbijeni na KiM?

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19270

Miskohd ::Cekaj djokice jel su su nasi vojno razbijeni na KiM?
Nisu ni Ameri u Vijetnamu ni Sovjeti u Avganistanu, pa su izgubili ratove.

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 614
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

Ova će biti izbrisana poslednja, da ne preraste u lično ,,prepucavanje,, mene i člana iz Vranja . Evo ovako, dal može da zaobiđe gluposti i igru nadmudrivanja i dečije igre ko će koga, pa da mi odgovori samo ukratko, pošto on zna sve a ja ništa, čak ne znam i kad kažem istorijske činjenice, cinizam sam rekao da neću da trpim to je vaš problem ne moj!! Da li može umesto lajkovanja tuđih da odgovori samo na par pitanja pa ako vidi čovek ovo, pošto vidim da je tu, da odgovori a ne da se krije a vamo iznosi neistine i ideološke predstave o istoriji svoje države a pri tom napade novije članove koje je već pre provocirao u sličnim temama, a ja ću ovu poruku i sam izbrisati. Nije mi na odmet nikako.
Nema nikakvog vređanja, pričamo,pišem i odgovaram sasvim u redu. Pošto ja znam šta je a ne smem da kažem ajde praviću se ,,kulturan i poolitički korektan,, ali laži ili ne u politici uopšte me ne zanimaju.Neistine su uopšte i činjenice koje sam izneo???Ako je tako, onda mi je sve jasno onda vi rušite ovaj forum, prestanite da radite i terate mene da verujem u gluposti pored mog znanja, pošten čovek ne može da pristane na to i ne PREBACUJTE MI STVARI KOJE NIKAD ILI NISAM REKAO A KAMOLI DAL JA TO MISLIM...To zadržite za sebe iovako me ocrnjujete uvek lažno i potpuno bez osnova.Ako vas to nervira, onda mi recite šta je to a ne ovako zaobilazno...Evo nek samo čovek vidi pa nek mi odgovori,ako je veličanstvo raspoloženo meni mlađem i smrtniku običnom da odgovori ja bih bio zahvalan....Bez lažne skromnosti i neću da se prepucavam oko toga čak da li je istina istina....Ne znamo ni 50% skoro iz perioda tog istine ili znamo možda polovinu ili većinu al sumnjam, da se raspravljam oko laži režima??haha ne pada mi na pamet ...Ja poštujem ovu državu a neki ne izgleda i ideju same države.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2833
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Napisano: 06 Feb 2017 22:41

Djordje ja stvarno ne znam koju sam neistinu izgovorio a da to nije zvanicni istorijski dokument, onda lazu i nasi dedovi koji su se proslavli od Kumanovske do Kajmackalnske bitke i naravno do heroja Kosara,Pastrika,Junika itd. Stvarno nerazumem sta treba da ti odgovorim, ne vidim pitanje koje si mi postavio? I smiri se malo, sta si se uzrujao toliko? Ipak je ovo ozbiljna tema gde se postavljaju zvanicne vestoi, rtazmisljanje forumasa o aktuelnoj situaciji a ne o necem sto je bilo vec nasuprot tome, razmisljamo sta ce biti i sta ciniti.

Dopuna: 06 Feb 2017 22:42

bojank ::Miskohd ::Cekaj djokice jel su su nasi vojno razbijeni na KiM?
Nisu ni Ameri u Vijetnamu ni Sovjeti u Avganistanu, pa su izgubili ratove.

A mi smo kao izgubili rat? JA koliko znam potpisali smo primirje a ne kapitulaciju.

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 614
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

OK na odgovoru, nisam video, mogu i obrisati mada treba i drugi da vide šta sam pitao, mogu ovo poslednje pre ovog sada odg.da izbrišem jer nije za temu... U Vijetnamu jesu izgubili ako gledaš, zato što su pobili desetine hiljada vojnika, znači prepustili su severu crvenom sve, u redu. Nisu vojno više su politički, ali i vojno pobegli,znači praktično su pobeđeni iako ne kažem da bi ih komunisti pobedili sto posto jer kako reče minist.spoljnih poslova Iraka pokojni,, Ne moguće je pobediti SAD armiju i drž.vojno,znamo mi to, ali politički ,pravno mi ćemo pobediti u ovom ratu,a vojno takvu silu NE MOŽETE jedn.pobediti,,...
2.Ne, mi nismo pobeđeni, bili bi sigurno ,verovatno neću da prognoziram ima tema o kopnenoj agresiji i planovima preko Mađarske upada i Makedonije itd...MOgu i o tome, znam i to. Nismo vojno pobeđeni uopšte, sačuvana tehniika,ljudstva jako mal izginulo umesto 10,11.000.ili mnogo više samo 600 i nešt ako je tačno iz vojske izbačenih iz stroja kako se to kaže. Ali se to računa, dakle mi smo izgubili rat, zašto je provokacija reći da sam ja neuspešan u nečemu ako sve dokazuje da sam ja recimo neuspešan u nečemu to je teško meni podneti ali je to tako... VJ bi mogla izdržati ali zar mislite da bi bila naj naj?Pa ne bi.

Jugoslvija se povukla, NIJE vojno pobeđena jednostavno ali zato što je zaustavila rat ali i voljom SAD-a i natoa,eu Rusije itd... KAasnije u Sav.Beyzb. izglasana dozvola I NAŠE DRŽAVE da uđu trupe, ne okupacija nego mirovne trupe ,time je svršen rat i agresija posle sporazuma u Kumanovu. I šta je tu neistina? Nećemo o tome jer neću ja da se svađam, mada ne dramim ali me nervira jako takav način razgovora...Ovde pokušavam da pišem najozbiljnije stvarno. PObedili smo samo ako se uzme u obzir da nemamo baza stranih i nije nam TADA oduzeto KOsovo i Metohija, ali zar je to pobeda? Pirova da, a možda ni to.Ostalo u sastavu države ali izvan kontrole države,i to je laž što sam ja rekao??? Zar moramo dirati te rane mada ovo treba pričati mlađima da znaju ja nisam ništa lažno rekao,samo sam drugač.to isto rekao, eto sam to!!!

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2833
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

renoje2 ::- Prvi čovek NATO je rekao da Priština nikako na svoju ruku ne sme da uvlači zapadni vojni savez u rat. Naglasio je da Vojska Srbije ima operativnu i taktičku prednost na terenu i da bi u kratkom roku, od svega nekoliko sati, mogla da zauzme sever Kosova, sve do Ibra, a možda i veći deo pokrajine – prenose diplomatski izvori.

http://www.pravda.rs/lat/2017/02/06/nato-upozorio-.....ti-kosovo/

Još malo da se dolije ulja na vatru...

Stoltenberg je rekao da bi u slučaju da Vojska Srbije zauzme sever Kosova, Rusija sigurno pristigla u pomoć i podržala Beograd. Tada bi Putin Srbiji momentalno poslao vojnu pomoć i tehniku kao i značajan broj specijalaca i vojnih instruktora – ističe izvor.

Hehe pa to su mogli i nas da pitaju, ja sam lepo rekao da za 24 sata izbijamo na Pastik bez da se nesto mnogo mucimo. Oni sem te ROSE nemaju vise nista, omldina im je u haosu gorem nego li sas Djokica Laughing

offline
  • Miodrag
  • Pridružio: 12 Nov 2016
  • Poruke: 450

Mislim kad bi uradili blickrig mogli bismo zauzeti 40-50% teritorije i reci njima cao Razz
Bili bi najmanje dva dana u haosu dok bi videli sta ih je snaslo a mi bi mogli zauzeti veci deo i reci bye bye taciju i ekipi mada posle bilo tesko sacuvati ali to dalje je skbbbbbb

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2833
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

djordje92sm ::OK na odgovoru, nisam video, mogu i obrisati mada treba i drugi da vide šta sam pitao, mogu ovo poslednje pre ovog sada odg.da izbrišem jer nije za temu... U Vijetnamu jesu izgubili ako gledaš, zato što su pobili desetine hiljada vojnika, znači prepustili su severu crvenom sve, u redu. Nisu vojno više su politički, ali i vojno pobegli,znači praktično su pobeđeni iako ne kažem da bi ih komunisti pobedili sto posto jer kako reče minist.spoljnih poslova Iraka pokojni,, Ne moguće je pobediti SAD armiju i drž.vojno,znamo mi to, ali politički ,pravno mi ćemo pobediti u ovom ratu,a vojno takvu silu NE MOŽETE jedn.pobediti,,...
2.Ne, mi nismo pobeđeni, bili bi sigurno ,verovatno neću da prognoziram ima tema o kopnenoj agresiji i planovima preko Mađarske upada i Makedonije itd...MOgu i o tome, znam i to. Nismo vojno pobeđeni uopšte, sačuvana tehniika,ljudstva jako mal izginulo umesto 10,11.000.ili mnogo više samo 600 i nešt ako je tačno iz vojske izbačenih iz stroja kako se to kaže. Ali se to računa, dakle mi smo izgubili rat, zašto je provokacija reći da sam ja neuspešan u nečemu ako sve dokazuje da sam ja recimo neuspešan u nečemu to je teško meni podneti ali je to tako... VJ bi mogla izdržati ali zar mislite da bi bila naj naj?Pa ne bi.

Jugoslvija se povukla, NIJE vojno pobeđena jednostavno ali zato što je zaustavila rat ali i voljom SAD-a i natoa,eu Rusije itd... KAasnije u Sav.Beyzb. izglasana dozvola I NAŠE DRŽAVE da uđu trupe, ne okupacija nego mirovne trupe ,time je svršen rat i agresija posle sporazuma u Kumanovu. I šta je tu neistina? Nećemo o tome jer neću ja da se svađam, mada ne dramim ali me nervira jako takav način razgovora...Ovde pokušavam da pišem najozbiljnije stvarno. PObedili smo samo ako se uzme u obzir da nemamo baza stranih i nije nam TADA oduzeto KOsovo i Metohija, ali zar je to pobeda? Pirova da, a možda ni to.Ostalo u sastavu države ali izvan kontrole države,i to je laž što sam ja rekao??? Zar moramo dirati te rane mada ovo treba pričati mlađima da znaju ja nisam ništa lažno rekao,samo sam drugač.to isto rekao, eto sam to!!!

Dobro je shvatio si sustinu i lepo je sto poznajes te podatke, jer vecina tvojeg godista i neume na krti da nadje kosmet. Upad preko Makedonije nije bio moguc nikako, ovo je podatak koji ti dajem a ne kritika. Tukli su Starac ali nista nisu postigli, ni jedan vojnik nije poginuo a ni materijalna sredstava unistina. Taj potez pa sve do Klenike je bio miniran i urovljen, tako da bi tu bili masakrirani, cekala su ih tenkovi T-55 i artiljerija. Da su mogli usli bi oni kao sto su se probili na Kosarama. Iz Madjarske opet nikako, teren jeste dobar za forsiranje ali tu bi tek doziveli klanicu gore nego li Sadamova vojska. Djole dobar si ti momak i ne prihvataj svaku rec, lajk tako licno. Navikni se da su ovde vecinom vojnicki fazoni, razamisljanja , spustanja i td. pa se uklopi. Dobro je sto je na ovom forumu zabranjeno bezobrazno izrazavanje, e tu bi tek slogirao posle prvog procitanog posta.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 809 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 5 sakrivenih i 749 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Alexandar-1973, Atomski čoban, benne, Bobrock1, cavatina, croato, Denaya, djboj, Djokkinen, Dorcolac, dragoljub11987, drimer, Duh sa sekirom, dulleo, Dvojac005, FOX, gorantrojka, HrcAk47, ivica976, Karla, kljift, Kubovac, kybonacci, Litostroton, Marko Marković, marsovac 2, Mercury, Mikisha, milenko crazy north, Motocar, nebkv, nick79, Oscar, Panter, panzerwaffe, Parker, Petarvu, Raso75, repac, RJ, Romibrat, sasa76, slonic_tonic, ss10, StepskiVuk, strelac07, tmanda323, trajkoni018, tubular, Tvrtko I, virked, yrraf, |_MeD_|, Čivi