"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1349

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Konstruktor
  • Pridružio: 01 Nov 2013
  • Poruke: 1245

Glup narod, kad im je vlast oličenje njihove borbe i uspeha, a ovakvu glupost izjavi. Čak i naš odrod na vlasti nije toliko glup.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

НАЈЗАД, ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ СЕ БУДЕ – изнели свој став о Бриселском споразуму и Косову:

http://srbin.info/2017/12/04/najzad-intelektualci-.....-i-kosovu/



offline
  • Pridružio: 20 Feb 2011
  • Poruke: 483

Ide mi se u WC od tih akademika i SANU bulumente......dok su oni na sav glas vikali, tuđa deca su ginula.

Evo zašto treba što pre zabataliti priču oko Kosova i više se neću ponavljati u ovoj temi:

1. Narod u Srbiji je psihološki ubijen i doveden do poslednjih granica apatije i ludila. Zbog sveopšte faze očaja, izbori prolaze tako kako prolaze. 50% izlaznost, 26% glasačkog tela+50% apstinenata biraju vlast na svim nivoima. Tolike su duboke podele u narodu ovde, da su veće šanse da može izbiti građanski rat u Srbiji,nego da se "Srbi slože" oko činjenice da treba izboriti vlast koja bi radila u interesu Srbije i srpskog naroda.

2. Čak i da se desi nekim čudom, hipotetički rečeno, da na vlast u Srbiji dođe pro-narodna garnitura koja bi radila zaista za srpske interese, bilo kakav dijalog/pregovor sa predstavnicima Albanaca na Kosovu je teoretski i praktično nemoguć bez učešća SAD, koji je garant postojanja države Kosovo i njene teritorijalne nezavisnosti od Srbije i direktni protivnik Srbije u celom tom procesu. Da ne spominjem i to što zapadne kompanije uveliko izvlače svu rudu sa Kosova.

3. Rezolucija 1244 je prebačena iz SB UN u EU gde ni Rusija ni Kina nemaju nikakav uticaj a još manje se bilo šta pitaju. Zbog toga je taj jedini dokument, koji nam je bio poslednja, "poluiscepana karta" za voz, izbijen iz ruku zahvaljujući "diplomatiji" koja je vladala za vreme Koštuničine i Tadićeve vlasti. Dačić je samo marioneta koja nastavlja tradiciju Jeremića. Dakle, kriva je vlast odnosno narod koji je tu vlast izglasao.

4. UNMIK će uskoro prestati i zvanično sa radom, pošto njegova efektnost i svrha su prestali odavno te zatim iz razloga što su se svi razgovori i pregovaranja izneli iz UN a EULEX je preuzeo na sebe ulogu posmatrača i čuvara (albanskih interesa), još 2008. po proglašenju nezavisnosti. Dolazak Eulexa kao i pre toga izbacivanje 1244 iz UN je takođe delo domaće diplomatije. Kriva vlast iliti narod, svejedno..

5. U SB UN se samo održavaju formalne protokolarne sednice oko Kosova gde domaća diplomatija kuka kako je dole loše i kako ništa ne valja i na tome se završava jer bilo kakvo novo odlučivanje u SB UN u našem interesu, bi odmah bilo sprečeno vetom SAD-a. Ovde nikakvu efektnost ne postiže domaća diplomatija osim ubijanja višecifrenih dnevnica i boravka u ekskluzivnim njujorškim hotelima o našem trošku.

6. Pošto formalno-pravno i u skladu sa međunarodnim pravom (koje jeste već prekršeno nekoliko puta u nekoliko svetskih primera) nema mogućnosti za legalno prisajedinjavanje teritorije nazad i potonje od strane zapada priznavanje novonastale situacije, jedini izbor koji treba jasno i glasno reći narodu uživo na RTS1 jeste da se Kosovo ratom oduzelo i da ako ga želimo nazad, možemo ga samo ratom vratiti nazad. Mu*a za tako nešto nema niko u vladajućoj garnituri i lično ne verujem da će se bilo ko usuditi za tako nešto iako su pokrenuli ovaj "proces" unutrašnjeg dijaloga što ja samo smatram prebacivanje vrućeg krompira u ruke svih odnosno pranje lične krivice i svaljivanje na kolektivnu odgovornost.

6.1 Ako ne želimo da ratujemo za Kosovo, treba da što pre izvedemo punopravno priznanje njene državnosti i nezavisnosti i idemo dalje sa našim životima, upisujemo novu stranicu istorije ove zemlje. Za sada smo toliko sporazuma potpisali sa albanskim predstavnicima na štetu naših interesa da prosto izgovaranje reči: "priznajemo nezavisnost kosova", više i ne bi imalo tako neku jačinu...naravno, to će Rusija, Kina i Dodik videti i shodno tome reagovati u skladu sa svojim interesima. Da, možete da očekujete referendum o nezavisnosti Republike Srpske u tom slučaju.

6.2 Ako želimo da povratimo Kosovo odnosno da upotrebimo silu u nekom vremenu, onda mora za taj poduhvat srpski narod biti spreman i svestan "da će da se gine na kilo" ali pre toga da obezbedimo zaleđinu iliti vojni savez sa onim svetskim silama koje su nas do sada i podržavale u SB UN a to su Rusija i Kina. Da se razumemo, te dve zemlje zbog nekog tamo srpskog naroda (koji je uzgred Rusiju i njene mirovnjake izbacio iz Bosne i sa Kosova) neće ulaziti u direktnu konfrontaciju sa NATO savezom (pod čijim protektoratom je celokupno balkansko poluostrvo) ukoliko pre toga ne ugovore i ostvare prvo njihove interese koji nisu mali. To takođe znači da bi Srbija, zarad povratka Kosova (a možda i još nekih teritorija iz 1918.) morala da pristane ponovo na neko moderno vazalstvo, u ovom slučaju Rusiji i Kini. To bi svakako uključivalo sveopštu mobilizaciju a sudeći po trenutnom raspoloženju u narodu, jedino što bi uspešno bilo mobilizovano jesu pasoši i stvaranje redova na graničnim prelazima.

Da bi se bilo kojim od ova dva puta krenulo, neophodan je sveopšti građanski koncenzus kojeg nema i neophodan je narodni referendum sa tačnim i nedvosmislenim pitanjem koji ne sme niko da raspiše.

Mislim da jasnije od ovoga ne može....

offline
  • 037  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 1091
  • Gde živiš: Kruševac

- 1) Slažem se, ali to nije ništa nepromenljivo niti nepopravljivo - ovo važi i za:
- 4);
- 5);
- 6.2) - dodatno, ovde imamo puki primer lažne dileme (logička greška).


- 2) Postoji li interes koji se ne brani od pritisaka tuđih interesa?


- 3) Rezolucija je i dalje Saveta bezbednosti a ne Evropske Unije ili kakvog trećeg subjekta; to što je deo primene ispod žita prenesen drugom "podizvođaču" ne znači da je promenjen "gazda".


- 6) Zašto je toliko bitno šta zapad misli? Slažu li se Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo oko međusobnih granica? Šta Francuzi misle o svojim obavezama u okviru NATO-a? Kakvo je nemačko ili norveško mišljenje o sopstvenim aktivnostima u funkciji odbrane Malvina kao britanskih?

Zapad će daleko pre doneti konsenzus o priznavanju Kosmeta kao dela Srbije nego o mnogim čisto zapadnjačkim pitanjima.


- Ovo pod 6.1 toliko narušava ustavna i ljudska prava naših žitelja da ga neću ni komentarisati.


PS
Što se tiče hrabrosti (aktuelnih) političara - ne traži od slepca oči.

offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3047

Kad čujem kako internet mitingaši uporno optužuju apstinente zato što je okupator umesto njih odabrao neko drugo go*no, mogu reći samo jedno:



Evil or Very Mad

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

"Da li sam veliki optimista o Kosovu? Nisam preterani..."
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&.....id=1332522

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

ni ja isto dok god si ti na vlasti..

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

Vlada Kosova je usvojila izveštaj nove Državne komisije Kosova za obeležavanje granice o demarkaciji sa Crnom Gorom i zajedno ga sa sporazumom o demarkaciji iz 2015. prosledila Skupštini na razmatranje.
https://www.slobodnaevropa.org/a/28894592.html

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

pein ::"Da li sam veliki optimista o Kosovu? Nisam preterani..."
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&.....id=1332522

Цитат из текста с Пеин-овог линка:


“Pre svega u Prištini ne postoji nikakva volja za kompromisom, ali isto tako ni u velikom delu srpske javnosti. Mi više volimo da imamo mitske projekcije prošlosti i ne volimo racionalan odnos prema Srbiji", rekao je Vučić.

On je, međutim, poručio da će dati sve od sebe da “mi racionalno sagledamo šta najviše mozemo da dobijemo, a najmanje da izgubimo...”


Каква џукела!
Па хајде онда да рационално сагледамо ствари, кад већ позива на то.

* Рационално је да је Космет признат као територија републике Србије резолуцијом 1244 од стране Савета Безбеднсти ОУН, највишег тела на свету кад је реч о утврђивању међународних граница.

* Рационално је да неке од највећих светских сила (Русија и Кина поименце), и још многе друге, непопустљиво заступају то становиште, и заступаће га све док то будемо и ми.

* Рационално је да, чак и неке земље које су под притиском коњокрадица признале "независност" тзв "Косова", су сада почеле да повлаче та изнуђена признања.

* Рационално је што Коњокрадицама моћ опада, а Русији, Кини, Индији итд расте. (Нпр погледајмо само тренутну ситуацију на Блиском Истоку; да је неко пре само 2 године прогнозирао овакав развој и консталацију, прогласили би га лудим).

* Рационално је да ће даљим опадањем Коњокрадичке моћи све више опадати и број земаља које подржавају њихову политику и став према Космету. Чак видимо да ни у самој ЕУ не постоји консензус по питању признања, а камоли изван ње. А назире се и раскол између Коњокрадица и ЕУ...

* Рационално је да је и сама ЕУ почела да се распада.

* Рационално је да у оваквим условима време неупитно ради за нас, и да би цео процес око преогвора требало заледити, или у најгорем случају одуговлачити.

Дакле хтео је нешто што није мит већ рационалост - ево му из океана рационалности само пар капи, па нек се мало замисли над њима.

И за крај: "Будимо рационални - тражимо немогуће".
Браћо, не предајмо се малодушности; то је оно што они и желе.

offline
  • Konstruktor
  • Pridružio: 01 Nov 2013
  • Poruke: 1245

Zamena teza. Čovek je mag zamajavanja širokih narodnih masa. Iluzionar, koji će uspeti samo dok je razum (racio) ućutkan.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 931 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 7 sakrivenih i 906 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, crnitrn, djboj, Dovla, Georgius, hyla, Komentator, ljuba, mile23, milimoj, miodrag, mnn2, ozzy, Rogan33, Srki94, tubular, virked, Vlad000