"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

185

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
 • Pridružio: 08 Nov 2008
 • Poruke: 2833
 • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Napisano: 14 Sep 2011 0:26

deejaygoran ::Nasi treba da pokrenu vojnu vezbu u blizini administrativnih prelaza i siptari zajedno sa kforom ce odustati od zauzimanja severa.Dok ne pokazemo zube oni ce raditi sta ih je volja.
Kasno je prijatelju za vojnu vezbu,izgleda da ce biti uzivo Twisted Evil

Dopuna: 14 Sep 2011 0:29

vukm ::mige ::Danas u mom gradu, svi policijaci ratni raspored.
Mige a koji je tvoj grad? Question

Ako je u je njegovom gradu policija dobila ratni raspored,onda je i u ostalim gradovima ista situacija,ali o tome ovde na forumu ne treba da se diskutuje.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 07 Sep 2011
 • Poruke: 151

Ne znam koliko je umesno dase pise o tome ovde. Tako da necemo o tome ovde.offline
 • Kibo  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 03 Okt 2007
 • Poruke: 7498
 • Gde živiš: gde i mnogi Srbi pre mene

Barikade na severu Kosova

13. septembar 2011. 22:35 > 00:04

U severnom delu Kosovske Mitrovice večeras su na dve lokacije na putu postavljene prepreke. Kolona vozila Kfora zaustavljena je oko 22.15 sati, u Zvečanu.

Nekoliko teretnih kamiona i autobusa preprečili su put koloni Kforovih vozila u kojoj se nalazi oko 20 oklopnih vozila, kamiona, džipova, sa vojnicima nemačkog kontingenta međunarodnih snaga.

Ova kolona je imala nameru da preko Zvečana ide prema Leposaviću, odnosno prema administrativnom prelazu Jarinje.

Vojnici Kfora, kako prenosi izveštač Tanjuga, razgovaraju sa lokalnim Srbima, a na licu mesta se nalaze i pripadnici Kosovske policijske službe.

Situacija je mirna, ali napeta.

Saobraćaj između Zvečana i Kosovske Mitrovice u potpunosti je obustavljen.

Prethodno su građani u severnom delu Kosovske Mitrovice postavili barikade na dve lokacije u tom gradu.

Šljunak je istovaren na putu između Zvečana i Kosovske Mitrovice, kao i u blizini takozvanog istočnog mosta.

Saobraćaj se na ovim mestima odvija jednom kolovoznom trakom.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da su prepreke samoinicijativno postavili građani, u naselju Bošnjačka mahala i na izlazu iz Kosovske Mitrovice prema Zvečanu, zbog najave kosovskih zvaničnika da će uz pomoć Euleksa, Kosovska policija i carinici preuzeti kontrolu na prelazima na severu Kosova.

Juče su građani u mestu Leposavić obnovili barikadu, kojom kontrolišu saobraćaj. Naime, zatvorena je jedna traka, s ciljem, kako ističu, da spreče Kfor da na administrativni prelaz Jarinje prebaci kontejnere za potrebe carine.

Slična situacija je i na putnom pravcu Kosovska Mitrovica-Ribariće u opštini Zubin Potok.

Privremene vlasti u Prištini su najavile da će 16.septembra kosovski policajci i carinici, uz Euleks i Kfor, preuzeti administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

(Tanjug)

izvor

http://www.mondo.rs/s217648/Info/Srbija/Barikade_na_severu_Kosova.html

Ljudi dole se kuva zestoko. Izgleda da moramo da se spremimo za vikend.

offline
 • Pridružio: 08 Nov 2008
 • Poruke: 2833
 • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Situacija je dozivela svoj maksimum.Ako sada ne odreagujemo ostacemo i bez kosova i bez srbije.
Mada mi nesto govori da nece smeti siptari da napadnu bar za sada.

offline
 • vukm 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 24 Dec 2010
 • Poruke: 609

У НАСТАВКУ ЈЕ ОРИГИНАЛНИ ТЕКСТ ИНФОРМАЦИЈЕ КОЈА ЈЕ СТИГЛА У РЕДАКЦИЈУ ФБР ПРЕ ДВА ДАНА ИЗ ПОВЕРЉИВОГ ИЗВОРА, ЧИЈИ ИДЕНТИТЕТ У ОВОЈ ФАЗИ НЕ ЖЕЛИМО ДА САОПШТИМО ЈАВНОСТИ, ИЗ РАЗЛОГА БЕЗБЕДНОСТИ САМОГ ИЗВОРА. ТЕКСТ ОБЈАВЉУЈЕМО У ОРИГИНАЛУ СА НЕЗНАТНОМ РЕДАКТУРОМ И БЕЗ ИМЕНА СПОРЕДНИХ АКТЕРА ОВЕ АФЕРЕ (КОЈА СУ ТАКОЂЕ ПОЗНАТА РЕДАКЦИЈИ):

„Тадићев режим ће покушати да до датума 15.9.-ог упути једну мању групу наоружаних и опремљених лица на територију Косова и Метохије. Планирано је узимање оружја и опреме из касарне Рашка, прелазак преко Копаоника и спуштање људи и опреме на 10 км од Митровице.

Групу, одабрану за задатак чине неки доушници ВОА-е, затим лица која себе зову – „аркановци“, који су у последње време радили за одређене криминогене структуре а од којих се ограђују људи који су били блиски Аркану. У групи су и поједини бивши припадници ЈСО, али само они који су одани властима. Свима је речено да их у задатак „шаље држава, да је ово патриотски чин и да имају пуну подршку врха државе“. Уплитање коришћења војне касарне, само је учрвстило то уверење.
Други део групе јесте измотивисан новчаним средствима. И једни и други сматрају да је ово патриотско дело, и да су сви који их не подрже „издајници“ и слично.

Осим ове групе, појављује се и група анархиста од споља, који су у координацији са режимом а који су спремни за ратовање али су такође плаћеници. Они себе зову „козаци“, „гадафијевци“ иако то нису.

Њихов циљ је увођење нереда било где у свету, поједини кругови их зову милитантном „Комунистичком интернационалом на нивоу света“ који су имали извесну промоцију у нередима у Грчкој, били су ангажовани у Либији и слично. Примили смо обавештење да су неки њихови чланови већ примећени у Митровици и у Централној Србији.

Они такође користе свако време да прилазе и врбују младе у локалу, обично их селектују из редова врло младих патриота и убеђују у циљеве попут паљења, одржавања сталних тензија, до озбиљијег увлачења у сукобе. Њима није циљ свргавање никога посебно, него анархија сама по себи. Располажу новчаним средствима, опремом и оружјем, такође и мрежом плаћеника из целог света.

Тадић је имао неколико тајних састанака са „Малтешким витезовима“, „Регуларном великом ложом Србије“, са „Сорошевцима-Јеврејима“, бившим ДБ-овцима, ВОА-ом и са Тачијевим лобистима. Контактирани су и викар НН, један угледни православни свештеник, као и један министар из Тадићеве владе, а који су већ више година у заједничким интересима са Приштином и НАТО и за то су и плаћени.

Масонско-јеврејски план јесте глобално расељавање становништва на КиМ, чишћење територије, да би потом крупан капитал ушао на тај простор. Тачијев план јесте такође расељавање српског становништва. Тадић нема избора, јер су он и појединци од поверења у врху државе примили готовинска средства за продају појединих јавних предузећа на КиМ Албанцима, што је сакривено од шире јавности (средства су пренешена у кешу, крајње нелегално и смештена су у трезоре једне осигуравајуће куће).

Осим тога из Београда се води активна про-алабанска политика и планови се усклађује са плановима Приштине. Викару НН је циљ формирање тзв. Косовске цркве, на чијем челу би био он као митрополит. Како је Викар НН управо у Риму, он очекује да Ватикан овај план за формирање цркве подржи, лобирањем и финансијски. На беседи у Дечанима претходно је рекао „да је независност Космета ситуација коју морамо да прихватимо“.

Ова интересна али хетерогена група лобиста, је договорила да употребе Србе, добровољаце и плаћенике које ће, наводно испред државе, да шаље Тадић. Њихов задатак када се спусте „доле“ ће бити да добију команду да први исценирају напад на Северу, то је планирано до датума 15.-ог у поноћ.

„Росе “ и КФОР имале би „оправдан“ разлог за узвратни оружани напад а димензије тог напада или више спорадичних само могу да се наслуте. Ова група „добровољаца“ које шаље Тадић на КиМ би тиме била такође злоупотребљена и остављена без адекватне подршке а додатно би произвела оружану кризу са надмоћним непријатељем. Контакт и логистичар на КиМ Тадићу је лекар из Централног Косова и два одана Викарова (НН) свештеника. Овог лекара нема већ три дана (мистериозно је нестао) и план поласка је померен услед тога.

На барикадама тврде да нису упознати са овим планом, нити им је такав сценарио потребан, јер је опредељење да се супротстве не-насилно, да не би страдале и енклаве и да својим поступком не би дали повод за оружан напад ,Роса, и КФОР-а. Како нам наша браћа са барикада рекоше, спремни су да леже на путу испред тенкова али голоруки и да им је овакав сценарио са ексцесима познат као што је био случај са паљењем Јариња и да се тиме заиста провоцира акција ,Роса, а да се то потом генерално припише да је инциденте изазвао српски народ.

Хуманитарне организације нису контактиране за случај некакве евентуалности, није тражена хуманитарна процена ризика нити постоји план евакуације али постоји камп УНХЦР-а у селу Милошево, код Обилића, капацитета прихвата 5.000 људи, који је изграђен и потпуно опремљен а када смо раније питали зашто није расформиран после 2004.г. речено је да је одлука УН таква да ће камп бити потребан!?

Последња провера показује да лекар који је главни логистичар овој Тадићевој групи за доле је „нестао“ пре три дана, да нема комуникације са њим. Провера показује и то да је Амбасада Русије реаговала на свој начин и да је у Митровици заокупљена тражењем својих држављана из редова анарахиста, који су се декларисали раније да су против власти у Москви.

Податак који имамо показује да доушници ВОА-е којима је поверен овај задатак нису у комуникацији цео дан са осталим члановима групе а требали су бити. Комуникација се одржава преко везе у Фракфурту. Од мноштва информација, разабрали смо да су једино поједини чланови анархиста присутни на терену Митровице, међу којим има и Београђана и да овог момента не знамо под чијом су непосредном командом и шта је њихов план.

Ми располажемо и свим осталим релевантним информацијама и подацима: појединачним именима, локацијама састанака, конктакт- телефонима и слично.

Из свега наведеног, закључујемо да група „добровољаца“ није кренула на КиМ, да је пресечен доток информација између саме групе и да се не зна даља команда нити њихов план.

Међу именима логистичара групе којима располажемо су чланови „малтезера“ и масонерије(НН и НН), бивши оперативци ДБ-а (НН). Међу онима који су задужени испред „малтезера“ за произвођење одређене психозе око тога да се „и хуманитарци од поверења и искуства спреме, да ни не знамо колико ће бити страшно и шта је Запад смислио“- је и познати писац, члан ложе АА. АА је још у првој недељи провокације на Северу алармирао поједине кругове да се пронађу подобни хуманитарнци за тоталну евакуацију цивила, примера ради.

Затим, ту су чланови ФB група и удружења који су и са Вама и са нама били у ранијој комуникацији (НН, врло активан на ФБ а који је уједно и један од кључних лица те планиране групе за полазак). Многа имена се доводе у везу са групама војних ветерана или да су активни сарадници ВОА-е.

Међу тзв. самозваним „козацима“ помињу се лица која су у вези са бунтовним НН. Међу заврбованим, младим анархистима (мада су они деца без искуства у суштини и јако тешко разлучују манипулацију) има и неколико нама познатих младих патриота са ФБ, верујемо им свима, и верујемо да не знају да су искоришћени за неки глобални план. У овој фази провере- оно што знамо јесте да је та „Интернационала“ имала контакте са различитим патриотским организацијама (КК и др. )и да је свима нуђена пропаганда о потреби моменталне оружане одбране у овим околностима.

Такође, локално су нудили логистику и подршку у неком од видова опреме или оружја „наравно ако Срби сматрају да је потреба“. Нуђена је такође и нама таква могућност „сарадње“, при чему су располагали озбиљним подацима, па је мала вероватноћа да већ немају приступ подацима БИА-е и слично.

Највероватније да је план поласка Тадићеве групе промењен и да је одложен због „нестанка“ тог лекара који им је логистичар на КиМ, али је остала та група заврбованих младих који су сада већ доле у Митровици, њих предводи тренутно НН који је из Београда- Комунистичка интернационала- „Грађанска непослушност. све или ништа“ (НН је окарактерисан као доушник ВОА-е.

Анархисти који су чествовали у нередима у Грчкој и Либији довођени су у везу са Гадафијевим капиталом. Група домаћих политичара које врбују са Запада а тако и група “ Тадићевих добровољаца“ доводе се у везу са јеврејским капиталом а који се тренутно уноси преко Сорошевих пројеката у Србији. Од лица који себе зову „аркановаци“ спомињу се извесни НН, НН, НН, НН и НН, који су радили плаћене послове за неке криминлце.

Од бивше ЈСО пробирано је неколико имена са искуством у ранијим ратовима, Крајишници, одани режиму и оваквој држави. Помиње се НН. Остали су углавном лица са списка подобних некдашњег ДБ-а и остало су лица од поверења БИА-е. Међу осталим именима помиње се и НН из Шумадије, који је са ВОА-ом радио на разбијању јединственог патриотског блока, гашење четничких организација и слично са циљем, да се разједини српски патриотски корпус, његова улога је више за идеолошке циљеве и пропаганду.

Како то све сад делује- анархисти „Интернационале“ се ослањају на своје кадрове и неће мењати план уколико Тадић промени свој, они су од јутрос провукли путем интернета нове апеле „да се преброји ко је све издајник“ а по њима је то свако ко не крене оружано, и тај је недостојан Косова, истовремено провлаче позиве за добровољачку мобилизацију.

Сви анархисти сматрају да је „прошло време гандијевског отпора на Косову и да молотовљеви коктели и оружана борба решавају између тога ко је патриота а ко само прича да је патриота“. Они активно позивају на „устанак против Албанаца и да, ко је српског рода а није издајник, мора да уђе у директне сукобе са „Росама“ до 16.-ог септембра.

Тадић је и сам у последњем излагању наговестио да у одређеној ситуацији „мора да каже да је питање масовног кретања народа неминовно и да са тим мора да рачуна ЕУ и УН“. Њему треба оправдање да би потписао ,независност и да уз ситуацију изазваног егзодуса каже „да смо ето учинили све али да морамо да прихватимо нову реалност на Косову и да је оно сада без Срба фактички независно и да моли да међународна заједница то реши дипломатским путем, налазећи нова решења за мир у региону“.

Занимљиво је да је и новинар Милован Дрецун дошао до сазнања о распореду снага и кретању људства и формација друге стране а његове информације само потврђују да су акције Београда и Приштине усклађене. Акција из Приштине и по броју и по опреми одговарају Тадићевој реакцији, да шаље једнако бројну групу, до детаља да је и друга страна ангажовала „добовољце“.

Наравно да би било за очекивати да Тадић, као неко ко командује Војском Србије, и под условом да сам има патриотски мотив или намере, он би ставио све касарне југа и шире на располагање, огласио мобилизацију и целу државу ставио у приправност под овим околностима, те упутио не добровољце и плаћенике него активну жандармерију и све официјелне полицијске и војне јединице, али он како то овде видимо, он то не чини.

Срачунато се иде на план који је на штету Срба и који не може да успе. Увлачи нас на све начине голоруке у сукоб против НАТО-а. Одбија да пита Србе на ба

offline
 • Pridružio: 07 Nov 2007
 • Poruke: 8384
 • Gde živiš: Ravni Banat

Дај линк извора и среди пост (мало је сасечен).

offline
 • Dicus  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 29 Okt 2008
 • Poruke: 2996
 • Gde živiš: Beogard

Xaxa pa ovo kao da je sam Drecun napisao.

offline
 • trol 
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 21 Jul 2008
 • Poruke: 825
 • Gde živiš: bez bananska republika Srbija

Dicus ::Xaxa pa ovo kao da je sam Drecun napisao.

Meni ova prica zvuci moguca ako se setimo predhodnih dogadjaja sa stranim ambasadama i paljenjem Jarinja .

offline
 • Dicus  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 29 Okt 2008
 • Poruke: 2996
 • Gde živiš: Beogard

Citat:...
Tadić je ocenio da razmeštanje kosovskih carinika na administrativne prelaze ne doprinosi miru.

"Na vreme šaljem poruku da nećemo prihvatiti takvo rešenje ni pod kakvim pritiscima", kazao je predsednik Srbije.

Tadić je naveo da to što je Srbija obaveštena o takvim namerama Prištine o uspostavljanju novog režima na administrativnim prelazima ne znači da prihvata takve namere.

"Učinićemo sve da do toga ne dođe, ali moramo da upozorimo međunarodne institucije da, ako do toga dođe, one preuzimaju odgovornost za sve eventualne konsekvence", poručio je on. ...

B92


Ne znam da li ste primetili, ali Tadić u zadnjih par dana ima dosta ozbiljniji ton u svojim izjavama... Koliko sam primetio sada više ne priča kako nećemo upotrebiti silu bez obzira na sve i praktično otvoreno šalje poruku Tačiju da će ukoliko krene na prelaze uslediti reakcija.

Da li to stvarno misli ili je samo predizborna retorika saznaćemo uskoro.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 660 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 6 sakrivenih i 620 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, airsuba, Apok, Bane san, bobomicek, Bobrock1, CikaKURE, darkangel, delrey, djboj, dragoljub11987, Goran 0000, JOntra, Karla, kovinacc, kybonacci, laurusri, Lucije Kvint, Marko Marković, mean_machine, mercedesamg, milenko crazy north, moldway, nenooo, novator, Oscar, pedja.st, ruma, sasa87, stegonosa, StepskiVuk, vladaa012, W123, Zoca