"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2220

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12559

dragon986 ::
Greska 7 Rambuje kazu sve smo prihvatili, osim onog da NATO snage imaju prolaz kroz Srbiju i da ne mogu biti gonjeni itd... Klasican SOFA sporazum, koji potpisuju sa svima znaci nije do KiM i teritorije i do naroda dole, vec do vlasti.


Postao je i deo u vezi referenduma 3godine posle Rambujea, nazalost taj deo se kod nas prilicno spinovan posle 5oktobra da bi ispalo da je Milosevic otkacio Rambuje samo zbog toga sto se bojao da ga NATO trupe ne maknu sa vlasti.

Jasno je da bi tri godine od Rambujea na tom referendumu vecina na Kosovu bila za odcepljenje, a SRJ to lepo prihvatila u Rambujeu i ne moze da se buni.

Sto se tice NATO sporazuma, Milutinovic je predlozio Kuku da ako vec prihvataju da je NATO iznad nasih zakona da onda pocne i procedura za prijem u NATO, na sta je Kuk odgovorio niste vi ovde da postavljate uslove, to je sam Kuk rekao u BBC interviju.

Ma sta mislili o nasim vlastima tada taj predlog je bio vrlo logican, ako vec Srbija prihvata da je NATO iznad naseg zakona onda je red da krenemo u proceduru clanstva, to bi onda dalje i zakomplikovalo pomenuti referendum jer ako je neko u proceduri za NATO ne ide bas tako da mu cepaju teritoriju.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Profesor Kutlašić koji je bio član delegacije, decidirano tvrdi da nema tačke o referendumu. Vec da će se posle tri godine sesti i pregovarati, a period o tri godine se mora utrošiti na prekid neprijateljstava i stvaranje okvira za pregovore. Ako nadjem sporazum u pdf okačiću ga.
Uzgred mi smo i to prihvatili, ali je odbijeno zbog tačke o prolasku NATO snaga, ziv Milutinovic potvrdio i Sainović. NATO sa svima potpisuje taj SoFA sporazum ništa senzacionalno. Kako god bilo bolji je od 1244.



offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2974
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Neko pomenu pokrajine u SFRJ i Miloševića. Ja se sećam "Jogurt revolucije" i sve priče oko toga. Sećam se i Žute grede u CG. To su sve bili izgovori Miloševića i komunista Srbije da pokupe glasove u predsedištvu kako bi mogli da izigraju kolektivno odlučivanje. Kosovo je bilo izgovor za njih radi većeg plana a ne pravi razlog. Tipičan pristup ovde. Pravimo se najpametniji kao da ostali nemaju oči dok izigravamo sistem koji je predviđen da radi za sve jednako i preusmeravamo ga samo na svoju vodenicu. Pamtim i poslednju sednicu KPJ i uživo sam gledao prenos i sve što je išlo dok slovenačka delegacija nije napustila skup. Sećam se kad je onaj stari komunista iz Slovenije izašao i prorekao našu sudbinu kao upozorenje za Miloševića. Još su onda ovde isto tako mediji kao i sad histerisali odakle njemu pravo da on tako prstom maše i priča to našem vođi. I onda se to što je on rekao Miloševiću i komunistima Srbije prenosilo kao pretnja Srbiji i Srbima.
Ko god je imao pameti i očiju bežao je od politike komunista Srbije što se tiče Jugoslavije. Milošević je hteo moć kao Tito a narod u Srbiji je u većini hteo takvog vođu. Hteo je Tita ali u Srbinu. Nikakvu demokratiju, nikakve građanske slobode i prava.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Кажу нато медији да на Космету има 1.885.000 бирача. Колико је реално да уопште има становника на Космету?

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

E pronadjoh evo ga taj clan. Nigde ne pise nezavisnost i referendum, i pise upravo ono sto je profesor rekao. Da ukinemo jedan Milosevicev mit koji je prihvatio uzgred budi receno. Ono sto je njega odbilo jeste sto se Hag spominje na nekoliko mesta, a on je znao da ako pristane na ovo gubi vlast, a kada izgubi ode u Hag toga se on plasio. A prodao pricu narodu.



offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6896

Bogoslov ::И, зна ли се коме ће се шиптарском терористи приклонити тзв. Српска листа? Или је трговина још у току?
Pa sad, hoće li biti teorrista il neće ne znamo. Al uvek uz onog koji pobedi. To je logika koju smo pokupili valjda od Mađara i ne odnosi se samo na KIM.

offline
  • liman 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 27 Okt 2018
  • Poruke: 963

Jogurt revolucija je početak kraja ex YU. Mi smo na silu promenili rukovodstvo u pokrajinama i time prekršili ustav i dali drugima mogućnost da rade isto. Velika greška Slobe obzirom da bi on svakako dobio tamo na izborima par godina kasnije. Ali on je bio takav avanturista od početka do kraja, nikakvog plana ni strategije nikad nije imao.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Simo

Tako je kada je doslo do one situacije kada je Ribicic rekao da ako se ne prihvati nijedan amandman Slovenije, napustaju kongres, Milosevic onako seretski se smeje. Onda dolazi ona Bulc ekonomista koji trazi da se osudi ekonomska blokada slovenacke robe, iz prostog razloga sto ne odgovara nikom, posto sve srpske fabrike zavise od slovenackih delova, krene glasanje predlog se usvoji vecinom intrvencijom Milosevica, Momir kao precedavajuci menja odluku i kaze da nije usvojen jer nema kvalifikovane vecine, iako to nije bila praksa u donosenju odluka do tada. A Milosevic srecan i pun sebe, misli da je pobedio.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6896

@dragon986
Piše na bazi volje naroda, obrni okreni, razgovori o priznanju rezultata refereduma.

Iako je, u drugim članovima, predviđao i učešće pojedinih građana u republičkim i saveznim institucijama, ali sve je to vrlo ograničeno.

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

[quote="dragon986"]Citat:
Citat:Ma pitanje može i mora da se vrati pod SB UN. ZA pregovor i dogovor potrebne su dve strane. Koliko god to zvučalo čudno ali tako je pa "barem" u pravnoj formi. I SAD, i EU, i Albanci znaju to - da smo mi ipak presudan faktor u rešenju problema. Mi ovakvi kakvi smo, slabi. Koliko god to zvučalo onako ili ovako, bez našeg pristanka nema istinske nezavisne i suverene države Kosovo. Nema im pristupa UN-u, nema im ulaska u EU ili NATO. Ni sutra, ni prekosutra, ni za godinu dve ili deset. I dalje su, bez našeg pristanka tzv. Republika Kosovo, odnosno Republika Kosovo sa zvezdicom. I nema im ulaska u bilo koju od ovih organizacija. KOČIMO IH !
A samo odsustvo iz ovih organizacija dalje se odražava na njihove unutrašnje probleme. I na realne probleme običnih građana koji sebe deklarišu kao tzv. Kosovare.
I kome se onda žuri. Kome je veća "hića". Nama ili njima. I oni to znaju i zato uz pomoć svojih saveznika vrše pritisak na Srbiju. A Srbija, ovako oslabljena, mala i namučena u svom svom bespuću, zahvaljujući toj jednoj tački međunarodnog prava, i određuje sudbinu i tzv, Republike Kosova i tzv, Kosovara.
Zato treba prekinuti sve pregovore do daljneg i insistirati da se, usled neuspeha pregovora pod minitoringom EU, pregovori vrate u SB Ujedinjenih NAcija. Što pre ili za godinu, dve, pet.


Opet kako mali PERICA zmislja politiku, nemam ni volje ni zelje da tupim isto. I mislim da obezobaljujes temu. Sto se mene tice ja necu odgovarati dalje bez ikakve svrhe.



Pre nego što odeš, deder odgovori malom Perici da li je i gde je pogrešio.
Da li je KiM po međunarodnom pravu i dalje sastavni deo države Srbije?
Da li po međunarodnom pravu KiM svoj status može menjati samo unutar države Srbije?
Da li tzv. država Kosovo može pristupiti bilo kojoj od nabrojanih organizacija sa svojim trenutnim državno-pravnim statusom?
Ima li, kolike su i kakve posledice po KiM na spoljnem i na unutrašnjem planu usled nerešenog državno-pravnog statusa?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1395 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 7 sakrivenih i 1360 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Ageofloneliness, Asparagus, babaroga, CikaKURE, comi_pfc, Dorcolac, Dukelander, Georgius, kolle.the.kid, ljuba, Lošmi, Marko Marković, MB120mm, Mi lao shu, Milos ZA, Mixelotti, Motocar, NoOneEver Dreams, oganj123, RJ, rodoljub, Skywhaler, Trpe Grozni, uruk, vathra, Vatreni Zmaj, Vlad000, zlaya011