Rat Izrael-Hamas

128

Rat Izrael-Hamas

offline
 • Levi  Male
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 12 Nov 2011
 • Poruke: 598Ovi baloni sto Palestinci bacaju I pale njive, naprave nista manju stetu nego kad gadjaju raketama a provlaci se kroz primirije.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 20 Maj 2017
 • Poruke: 2222

Jap, tim sranjima su Kinezi zapalili u SSSR-u čitava trestetišta, a čak su i japanci suludo puštali preko Pacifika i uspeli da u državi Vašington izazovu nekoliko požara, manjih.
Danas su baloni jeftini i dostupni a mogu da odu daleko i ima helijuma gde hoćeš.
Stratosferski izviđači se isto koriste i danas, vrlo tajnovito što je interesntno.
Neće balon da siđe sa scene ratovanja ni posle više od 200 godina.offline
 • Pridružio: 16 Jul 2017
 • Poruke: 46

dragon986 ::Enterprajz

A ne ne sinak znaš ti dobro kod kojih u Siriji ja SAA pomenuo nisam, i Siriju kao sekularnu državu. Pošto voliš da tražiš snimke možeš vrlo lako naći ko odrubljuje glave. Al pošto i ti imaš neku amneziju ajmo i sa tobom.
Činjenice

Pa što nas ne pustiše da ovako propovedamo u Bosni i na Kosovu. Koliko je palestinaca bilo u mudzahedinima na ratovima na ovim prostorima mnogo, koliko ih je u raznoraznim formacijama po Siriji.
To je činjenica i da ne mlatimo o tome, moje mišljenje da prosečan srbin treba da ostane makar neutralan na ovu situaciju.

Tako da ako pričamo o jednoj stvari pričamo o njoj a ne o glupostima.
U Izraelu (ne sa palestinom tamo ih ima oko 50000) ima izmedju 180000-200000 hrišćana jel misliš da bi živeli tamo a da je sve tako crno i mračno za njih kako ispade po tvojim klipovima. Ja znam posredno par ljudi koji žive tamo nisam cuo da se zale nešto. Al opet iz prve ruke ne znam.

Da te ja naučim nešto na yt možeš da nađeš klip da potkrepiš svaku priču. Ja ti mogu naći dosta klipova o tome kako palestinska deca gadjaju crkve u palestini. Jel to treba da znači da svi palestinci napadaju hrišćane. Ne naravno nemoj tako praviti svest o situaciji.
A uzgred savet malo manje dejana lučića i sličnih budalesina i njihovih bajki za maloumne sa Rotschldom i ostalom ekipom. Nemoj da zaglupljuješ mozak kojekakvim bajkama romanopisaca.
I ovde mene lično ne zanima tvoja vera da je sreće da je nema uopšte koliko bi lakše bilo ljudima i koliko ratova se ne bi vodilo. Ali to je druga priča nije za ovaj forum.


Vidis sinak. Te na koje ti mislis, koji odrubljuju glave hriscanima lece u Izraelu. Pa se o amneziji da diskutovati.

Palestinaca je jako malo bilo u Bosni. Vecina Afrika, pa Pakistan, S. Arabija, Jordan.
Crkva u centru Sarajeva stoji netaknuta i slobodna za posetu. U ARBiH je bilo i hriscana.
Jedan od glavnih komandira ARBiH u SA je bio hriscan.
To se zovu cinjenice.

Pusti ti sta deca rade, gledaj sta rade odrasli.
Smesno je jako to sto ne znas osnovne stvari. Ko je formirao drzavu Izrael i na cijoj teritoriji.
Drugi svetski rat se vodio zbog toga. Drzava Izrael formirana 1948.


@A.R
Citat:Cik me demantuju? Grupa budala napada jednu takvu budalu (potpuno isti tip ličnosti)? Ili Izrael na državnom nivou proganja svoje građane hrišćane? Ne govrim o hrišćanima Palestincima, koji prolaze ko i ostali Palestinci. Da li se sistematski ruše crkve u Izraelu? Bilo je par napada od strane ovih lokanvih budala, ali prođu kao i u Srbiji oni što šaraju jevrejska groblja. Da li postoji zabrana verske službe? Zbog malog procenta hrišćana, ne zatvraju škole kada su hrišćanski praznici, ali hrišćni imaju pravo slobodne verske dane.U Vitlejemu, na Zapadnoj obali. Ne u Gazi. Ima razlike ogromne, u Gazi bi mu odletela glava na jedan, dva i pola.

No ti si rešio da zaključueš na osnovu nekih snimaka opskurnih, gde jedan tip provocira svoju braću po zatucanosti, da bi pokazao da Jevreji mrze hrišćane.

Način na koji ti komuniciraš ovde je meni poblematičan. Preskoči moje postove, da ih komentaišeš citatima iz verskih knjiga (ne, ne čitam ni đavolje biblije), snimcima odvojenim od realnosti i slično. Argumentuj, ja sam napisao da nisam stekao utisak da u Izraelu neko organizovano progoni hrišćane (grupa loknastih koja ganja Neda Flendersa nije organizovana), možda nisam dobro video. Pentrao sam se na Masadu i bio i u Vitlejemu i Jeruslimu. Video razne verske objekte, naleteo sam i na ove loknice. No kroz ruke mi stalno prolaze razni izveštaji, istraživanja i slično sa Bliskog Istoka, gde se to ne spominje (možda su namešteni), pa sam možda otuda stekao takav utisak.Samo mogu o tebi. Znači kada opet sedneš za računar, ako hoćeš da komentarišeš šta pišem i to opvrgneš, uradi to bez snimka opsurnih likova koji propovedaju, bez citiranja verskih knjiga, bez protokola Sionskih mudraca. Jel može tako?


Covek propoveda reci iz biblije, oni ga pljuju, psuju, kradu...Ko je tu budala.?
Ako ti smeta obidjes, kao oni Palestinci u Jerusalimu.
Kazes bilo par napada.? Hriscane progone od kada su formirali drzavu. Nije to par napada, to su srusene i polusrusene crkve. Zato i ima mali procenat hriscana.

Kako progoniti ono sto je vec progonjeno.? Evo sta rade i ono malo sto ima hriscana.


Neko je pominjao kako sam postavio snimke iz Jerusalima, a ne iz Gaze.
Evo i Gaza.
Ako cemo o argumentima, neka drugi sami procene.

offline
 • Pridružio: 02 Jun 2013
 • Poruke: 2473

Enterorajz
Pošto je ovo ozbiljan forum, a vidim da si novi nemam ni malo obzira kada nego lupeta gluposti.
Enterprajz ne mlati i ne lupetaj. Drugi svetski rat se vodio zbog toga. E ajde knjigu iz istorije u šake pa lepo prvo kreneš za osnovnu školu pa kada to savladaš predji na srednju, pa onda da dodjes ovde ima dobrih istoričara a možeš i kod nekoga u privatnoj praksi da te propita da vidimo jesi dobio prelaznu ocenu.
Te knjige što čitaš od tih skribomana koji svojim pisanijama pecaju ljude tvog intelekta malo smanji, ili imaš tribine pa tamo idi pa se siti ispričajte...
Ovo o armiji BIH i te gluposti da je palestinaca bilo malo, su budalastine. I da je bio 1, izraelac nije bio onda nijedan pitaj srbe tamo bolje. Pametnom dovoljno a pročitaj izjave iz tog perioda, sunitskog sveta uključujući palestince. Uostalom šta ja tebi objašnjavam ti si što bi rekli otiš'o na kvasinu.😁

offline
 • Pridružio: 27 Avg 2018
 • Poruke: 8065

Citat:Drugi svetski rat se vodio zbog toga. Drzava Izrael formirana 1948.


Ko te to nauči?

Citat:Covek propoveda reci iz biblije, oni ga pljuju, psuju, kradu...Ko je tu budala.?

I jedni i drugi. On (Amerikanac verski fantik, Ned Flenders) koji je došao među iste takve zatucane budale. Sagledaj obe strane, pa komentariši. No ti nisi očigledno u stanju da tako nešto uradiš. A Palestinci su neki manje skloni fundamntalizmu, od onih što su hteli džamiju u Nazaretu. Ili onih iz Gaze.

Citat:Hriscane progone od kada su formirali drzavu. Nije to par napada, to su srusene i polusrusene crkve. Zato i ima mali procenat hriscana.

Malo hrišćana ima iz drugih razloga. To područje nije pod hrišćanskom vlašću nekoliko vekova, ne znam da li znaš bilo je velio muslimansko osvajanje. Pobedili cara Iraklija, pa krstaši probali da vrate pa nisu uspeli. Autohtonih hrišćana je bilo u zabačenim i teško dostupnim krajevima, poput Libanskih planina. Populacija u Izraelu raste, mislim da je tipa utrostručena od nezavisnosti istog. Vode po broju visoko obrazovanih, pretiču Jevreje. Čudno za progonjene. Zanimljivo da je palestinskim hrišćanima bilo lakše da se vraćaju. Ili da je Pravoslavna crkva (grčog obreda) nezvaninčno drugi najveći zemljoposednik u Izraelu? Ima par hotela koji su u vlasništvu Crkve Hristovog groba, obijaju da plaćaju porez za njih. Inače popularni su i uvke ima gostiju.

Koje su to crkve uništili Izraelci? Navedi samo imena, ja ću da nađem ostalo.

Citat:Neko je pominjao kako sam postavio snimke iz Jerusalima, a ne iz Gaze.
Evo i Gaza.


A koliko je hrišćana ostalo tamo? I koliko ih je bilo pre Hamasa? Da se razumemo nije Hamas jedini krivac za odlazak ljudi, tu je teška ruka Izraela. Takođe preskočići izlovani incident sa spaljivanjem jedine hrišćanske knjižare u Gazi i ubistvom njenog vlasnika. Zapravo nema nikakve veze sa nekim represalijama od strane Hamasa. No ima momenata gde lideri Hamas poruče svojim komšijama hrišćanima da moraju da se naviknu na muslimanska pravila.

Citat:Kako progoniti ono sto je vec progonjeno.? Evo sta rade i ono malo sto ima hriscana.

Nemoj prodavati testise za bubrege sa ovim snimcima. Buzdovani koji to rade su isti onakvi sa prvog snimka, ti napdaju i IDF. Ekstremisti.

offline
 • Pridružio: 16 Jul 2017
 • Poruke: 46

dragon986 ::Enterorajz
Pošto je ovo ozbiljan forum, a vidim da si novi nemam ni malo obzira kada nego lupeta gluposti.
Enterprajz ne mlati i ne lupetaj. Drugi svetski rat se vodio zbog toga. E ajde knjigu iz istorije u šake pa lepo prvo kreneš za osnovnu školu pa kada to savladaš predji na srednju, pa onda da dodjes ovde ima dobrih istoričara a možeš i kod nekoga u privatnoj praksi da te propita da vidimo jesi dobio prelaznu ocenu.
Te knjige što čitaš od tih skribomana koji svojim pisanijama pecaju ljude tvog intelekta malo smanji, ili imaš tribine pa tamo idi pa se siti ispričajte...
Ovo o armiji BIH i te gluposti da je palestinaca bilo malo, su budalastine. I da je bio 1, izraelac nije bio onda nijedan pitaj srbe tamo bolje. Pametnom dovoljno a pročitaj izjave iz tog perioda, sunitskog sveta uključujući palestince. Uostalom šta ja tebi objašnjavam ti si što bi rekli otiš'o na kvasinu.😁


Posto si nevaspitan. Krenuo si sa uvredama jer nisi dorastao raspravi..
Ja cu se samo osvrnuti na tvoj nikname. dragon-zmaj

Citat:Otkrivenje 12,7-10:
Uto se zametne rat na nebu koji je “Mihael“ sa svojim anđelima morao voditi protiv Zmaja. Zmaj i njegovi anđeli prihvatiše borbu, ali je ne mogoše izdržati. I „mjesta za njih više „nije bilo“ u nebu. Bijaše zbačen veliki Zmaj, stara „Zmija“ koja se zove „Đavao“ – “sotona“, zavodnik cijeloga svijeta – bijaše zbačen na zemlju i bijahu zbačeni s njime njegovi anđeli.


@A.R
Citat:Ko te to nauči?

Istorija. Ali ona prava.!

Citat:After the failed Russian Revolution of 1905, growing numbers of Eastern European and Russian Jews began to immigrate to Palestine, joining the few thousand Jews who had arrived earlier. The Jewish settlers insisted on the use of Hebrew as their spoken language. With the collapse of the Ottoman Empire during World War I, Britain took over Palestine. In 1917, Britain issued the “Balfour Declaration,” which declared its intent to establish a Jewish homeland in Palestine. Although protested by the Arab states, the Balfour Declaration was included in the British mandate over Palestine, which was authorized by the League of Nations in 1922. Because of Arab opposition to the establishment of any Jewish state in Palestine, British rule continued throughout the 1920s and ’30s.

Beginning in 1929, Arabs and Jews openly fought in Palestine, and Britain attempted to limit Jewish immigration as a means of appeasing the Arabs. As a result of the Holocaust in Europe, many Jews illegally entered Palestine during World War II. Radical Jewish groups employed terrorism against British forces in Palestine, which they thought had betrayed the Zionist cause. At the end of World War II, in 1945, the United States took up the Zionist cause. Britain, unable to find a practical solution, referred the problem to the United Nations, which in November 1947 voted to partition Palestine.

The Jews were to possess more than half of Palestine, although they made up less than half of Palestine’s population. The Palestinian Arabs, aided by volunteers from other countries, fought the Zionist forces, but by May 14, 1948, the Jews had secured full control of their U.N.-allocated share of Palestine and also some Arab territory. On May 14, Britain withdrew with the expiration of its mandate, and the State of Israel was proclaimed.


Znaci vracamo se na Rothschild i Rockefeller familije.!

offline
 • Pridružio: 02 Jun 2013
 • Poruke: 2473

Enterprajz

Ne nevaspitan sam za buzdovane koji pričaju gluposti...al dobro ovo je tema za vesti a ne za tvoja pisanija

offline
 • Pridružio: 27 Avg 2018
 • Poruke: 8065

Citat:Istorija. Ali ona prava.!

Ovo sam okačio na temi o odnosu istoričara prema istoriji, čisto da znaš.

Ukapirao sam šta si hteo da mi poručiš citatom. Sve ok. Ništa što nisam znao, samo što je istaknuto cionisti.

Ko si ti da presuđuješ šta je prava istorija? Ili ko ti je otvorio oči, imamo članicu koja bi verovatno volela da zna koja je to prava istorija.

Sad bih te ljubazno zamolio da mi odgovoriš na dva pitanja.

Koje su crkve Izraelci srušli? I Koliko hrišćna ima u Gazi danas, a koliko ih je bilo pre dolaska Hamasa?

Dragone draksis. Smajli

offline
 • istoričar
 • Pridružio: 27 Dec 2011
 • Poruke: 688

A.R.Chafee.Jr. :: Ili ko ti je otvorio oči, imamo članicu koja bi verovatno volela da zna koja je to prava istorija.


Da, zaista bih to volela da znam.

offline
 • Pridružio: 16 Jul 2017
 • Poruke: 46

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 479 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 1 sakriven i 474 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: mikrimaus, nik8282, pein, voja64