Rat Izrael-Hamas

45

Rat Izrael-Hamas

offline
 • Pridružio: 05 Jul 2012
 • Poruke: 1250

Ма јок ово Израел да уради нема шансе,он гађа само Хамас,а болнице су легитимна војна мета јер Израел ратује,па је онда све легална војна мета, а цивили нису цивили него су то припадници Хамаса.

Osude izraelskog napada na ambulantu u Pojasu Gazze
http://bosnian.sahartv.ir/news/osude-izraelskog-na.....azze-17984Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 05 Jul 2012
 • Poruke: 1250

Rockets kill one Israeli solider, injure 3 near Gaza Strip
http://www.presstv.ir/detail/2014/07/12/371031/isr.....aza-strip/offline
 • Pridružio: 24 Apr 2012
 • Poruke: 153

vukovi ::IDF "malko" ravna po strateskim vojnim ciljevima u Palestini!


youtu.be/waSPsI9-ge8


kuće civila su strateški vojni ciljevi?

offline
 • Pridružio: 31 Jan 2014
 • Poruke: 1606
 • Gde živiš: na zalasku sunca

Russia today javlja da su Izraelske trupe na kratko usle na teritoriju Gaze i da je tom prilikom doslo do razmene vatre nakon cega su se vratili u Israel.

offline
 • Pridružio: 06 Nov 2010
 • Poruke: 11646
 • Gde živiš: Vranje

Iskander M ::Napisano: 12 Jul 2014 1:57

Мало да се поцетимо предходних сукоба и бомбардовања Газе од Израела.

RATNI ZLOČINI IZRAELA
Napad na palestinsku školu danas je na prvim stranicama svetske štampe. Zašto?, pitaju se svi. Zašto je izraelska vojska bombardovala zgradu UN gde su se sklonile na desetine žena i dece? Britanski The Independent posvećuje najveći deo svoje strane fotografiji jedne od brojnih civilnih žrtava - povredjena devojčica koju otac u naručju nosi u bolnicu. Svi koji su se zatekli u skloništu nisu bili njene "sreće" - njih 43 ostalo je mrtvo na mestu. Poznati novinar ovog lista Robert Fisk kaže: "Onda ćemo se pitati zašto oni toliko mrze Zapad".
http://www.balkanmagazin.net/danasnje-novine/cid167-27128/ratni-zlocini-izraela

Како се лепо контролише маса мајко мила,па како онда припаднике СС формација вређају да су злочици,а сада Израелци раде исто што и они,мени ту нешто није баш јасно.
Fakher Zayed, 47-godišnji Palestinac iz grada Beitunia na okupiranoj Zapadnoj obali, živi u blizini izraelskog vojnog zatvora Ofer, područja na kojem Palestinci često održavaju protestne skupove. Petnaestog maja, kada su se ispred njegovog doma sukobili palestinska mladež i izraelske snage, vidio je kada su izraelske snage pucale na dva palestinska dječaka pravim mecima i usmrtile ih. Fatalne hice zabilježile su i njegove sigurnosne kamere.

Snimak ubistva Nadeema Nawaraha (17) i Mohammada Abu Dahera (16), koje su zabilježile sigurnosne kamere, postao je viralan čim se pojavio, podstaknuvši američku administraciju da apelira na izraelske zvaničnike da "provedu brzu i transparentnu istragu". Ured visokog komesara Ujedinjenih naroda za ljudska prava saopćio je da bi ova ubistva, prema međunarodnom zakonu, mogla biti u kategoriji "vansudskih pogubljenja" ili "hotimičnih ubistava", a Human Rights Watch je nedavno zaključio da su ova ubistva očigledni ratni zločin.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ne-prestaje-izraelski-trend-nekaznjivosti

Abbas: Izraelska ubistva poput nacističkih
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/abbas-izraelska-ubistva-poput-nacistickih

Какав изговор за убиство,ајде ја ћу сада свако ко ми прилази и делује опасно да убијам,уф како је то паметно
Drugi Palestinac ubijen je u blizini Nablusa. Izraelska armija je kazala da se on u području tog grada približio vojnicima i da im je djelovao opasno

Dvadesetsedmogodišnji stanovnik izbjegličkog kampa Al-Ain podlegao je tokom noći, nakon što je četiri puta pogođen hicima iz vatrenog oružja.

„Moj sin je bio mentalno bolestan. Pogledajte ovaj papir! Tu piše da on ima problema. Bio je na liječenju. Odveo sam ga u bolnicu u Betlehem. Bio je na putu za Nablus kada su ga izraelski vojnici ubili," rekao je Ahmad Famawi, otac ubijenog mladića.

Izraelski vojnici otvorili su vatru na lokalno stanovništvo koje je na njih bacalo kamenje, kazali su lokalni izvori Al Jazeeri.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/izraelska-vojska-ubila-dvojicu-palestinaca
Знали сада свако ко баца камење на полицју они треба да пуцају,што бре наши полицајци редовно добијају батине???

Није за малађе од 30+,а поготову за оне који су осетљиви,на децу слике су лепе вероватно,па то Израел бори са Хамасом.
Ево слике припадника Хамаса убијених у ратовима са Израелом

http://svetmajmuna.com/group/99/1

Храбра ми војска много нема шта стварно за поштовање њихова храброст ајде сада нам баш и неиде,ајмо бели фосфор,ајде сада нам не иде,а имамо вишак отпада,а не можемо да га извоземо,ајде мало ће мо то.
Izrael u Gazi koristio beli fosfor i uranijum
Izraelska vojska je najavila da će ispitati tvrdnje da su njene snage nezakonito koristile beli fosfor za vreme tronedeljne ofanzive u Gazi. Brojne organizacije za zaštitu ljudskih prava i mediji optužili su Izrael da je njegova vojska gađala ciljeve fosfornim granatama koje spadaju u zabranjeno oružje.

Ujedinjene nacije su saopštile da je njihovo sedište pogođeno sa tri takve granate, koje su izazvale požar u kome su uništene skoro sve zalihe humanitarne pomoći. Beli fosfor se koristi za stvaranje dimne zavese na ratištu, ali je dokazano da se lepi za kožu i da gori sve do kosti, zbog čega žrtve umiru ili im ostaju bolne rane koje sporo zarastaju. Ukoliko se proguta ili udahne, takođe može da izazove smrt.
Izraelska vojska, sa svoje strane, tvrdi da je sve oružje koje je koristila u ofanzivi na Gazu potpuno legalno, ali je do sada odbijala da otkrije o kakvom se oružju konkretno radi.
Pitanje istrage je pokrenuto u trenutku kada je izraelska vojska saopštila da su njene poslednje jedinice napustile Gazu nakon primirja objavljenog u nedelju. Vojni zvaničnici su izjavili da će vojnici ostati u blizini granice, spremni da se vrate na ranije položaje ukoliko rakete nastave da padaju na Izrael. Gaza će takođe biti pod nadzorom izraelskih špijunskih aviona, a njegovi ratni brodovi još povremeno gađaju plaže u Gazi. Izrael isto tako čvrsto kontroliše granice Gaze iako su UN apelovale na to da se restrikcije ublaže.
Džon Holms, šef za humanitarna pitanja pri UN, izjavio je da Izrael mora da dozvoli normalan pristup Gazi kako bi mogli da otpočnu radovi na obnovi uništene infrastrukture u toj oblasti.
Palestinski medicinski zvaničnici iz Gaze kažu da je najmanje 1.300 osoba poginulo u ovom tronedeljnom sukobu, koji je počeo 27. decembra.
Prema međunarodnoj konvenciji o primeni zapaljivog oružja, ova supstanca ne sme da se koristi u oblastima u kojima ima civila. Za vreme ofanzive „Hjuman rajts voč” je saopštio da su njegovi članovi primetili eksplozije granata s belim fosforom na granici Gaze i Izraela.

Nezakonito oružje koje je korišćeno u Gazi

Beli fosfor - Zapaljivo oružje koje se koristi za stvaranje dimne zavese ili obeležavanje ciljeva.
Osiromašeni uranijum - Istraživanja pokazuju da izaziva rak i genetska oštećenja.
GPS navođeni minobacači - Novo oružje, koje bi trebalo da ima preciznost do tri metra, promašivalo ciljeve za čak 30 metara.
Kasetne bombe - Mnoge ne eksplodiraju i zato godinama predstavljaju pretnju za civile. Vojska Izraela ih je koristila u Libanu.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/75232/Izrael-u-Gazi-.....i-uranijum

HRW optužuje Izrael da koristi beli fosfor
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:22976.....eli-fosfor

Amnesti optužuje Izrael za ratni zločin
http://www.glas-javnosti.rs/node/57971/print

DA LI ZNATE?
- da izraelski državljani koji nisu Jevreji, ne mogu kupovati ili iznajmljivati zemljište u Izraelu?
-da su sve palestinske propusnice u Izraelu obojene kako bi se razlikovali Jevreji od nejervreja.
-da je sve do 1988. izraelskim poslodavcima bilo dozvoljeno da objavljuju oglase za posao sa naznakom "samo Jevreji".
- da je Izrael rasporedio 85% vodnih resursa za Jevreje, a ostalih 15 % svim Palestincima. Na primer, u Hebronu je 85 % vodenih izvorišta dato za 400 stanovnika Jevreja, dok je 15 % podeljeno izmedju 120 000 Palestinaca.
- da Izrael od Amerike dobija 4 milijarde dolara pomoći svake godine. Ta godišnja pomoć premašuje američka davanja čitavoj Africi.
- da je Izrael jedina zemlja na Srednjem Istoku koja poseduje nuklearno oružje.
- da je Izrael jedina zemlja na Srednjem Istoku koja odbija da potpiše Ugovor o zabrani proliferacije nukleranog oružja i zabranjuje medjunarodne inspekcije na svojoj teritoriji.
- da Izrael trenutno okupira teritoriju dve suverene zemlje: Libije i Sirije, nipodaštavajući rezoluciju Saveta bezbednosti UN.
- da Izrael decenijama šalje atentatore na teritorije drugih zemalja kako bi ubijali njihove političke protivnike.
- da je visoko rangirani vojni oficir izraelskih odbrambenih snaga javno priznao da je izvršio egzekuciju nad nenaoružanim ratnim zatvorenikom.
-da Izrael odbija da sudi svojim vojnicima koji su priznali da su izvršili ratni zločin.
-da je Izrael digao u vazduh jedan američki diplomatski objekat u Egiptu i napao američki brod u medjunarodnim vodama, ubivši pri tom 33 i ranivši 177 američka mornara.
-da su četiri premijera Izraela (Begin, Šaron, Rabin i Šamir) učestvovali ili u bambaškim napadima ili maskarima civila ili u naslilnom isterivanju civila iz njihovih sela.
-da je Izrael imao poštansku marku posvećenu čoveku koji je izvršio napad na civilni autobus i ubio nekoliko ljudi.
-da Izrael vešto konfiskuje (prisvaja) bankovne račune i poslove nejevreja i odbija da plati nadoknadu za one koji su time oštećeni.
-da je drugi najmoćniji lobi u SAD, prema nedavnim istraživanjima medju vašingtonskim insajderima magazina "Fortjun", Američko- izraelski Politički Komitet (AIPAC)
-da izraelsko ministarstvo inostranih poslova plaća čak tri američke agencije za formiranje javnog mnjenja kako bi se promovisao Izrael.
-da je odbrana Izraela zajamčena u 70 rezolucija Saveta bezbednosti U N.
-da današnji Izrael počiva na mestima gde je nestalo više od 400 palesetinskih sela i da su Izraelci preimenovali skoro sva mesta u zemlji kako bi prekrili tragove palestinskih naseobina.
- da je Šaronova koaliciona vlada uključuje i partiju "Molodet" koja zagovara proterivanje Palestinaca sa okupirane teritorije.

Izvor: Al-Hevar Centar, Palestina
Oво црвено вам је исто или слично што је Хитлер радио Јеврејима.
Да ли сте знали да Сирија никада није употребила хемијско оружије у рату против Израела,никад се то није десло,па ни сада га нису употребили када су Дрекавци били пред освајањем Дамаска.
Dopuna: 12 Jul 2014 2:03

monomah ::da da ne valja nista,oborio 35%posto raketa i granata,a to sto taj sistem propusta one za koje racuna da nece pasti u naseljeno mesto to je jos jedan plus.hamas moze samo da cvili ali u izraelu nije poginuo jos niko,a palestinci vec broje stotinu mrtvih i jos puta 5 ranjenih.
hamas je izbusen uzduz i popreko od strane mosada,pa ovi ima da ih vrate u kameno doba

Колега ово је објавио Израелски дневни лист,а не Палестински,мало боље читај те.


Procitao sam sve sto si napisao. Sve, po tebi, stoji, zato sto je napisano. Ali gde?
Bezobrazna deca po Srbiji, a i drugde, imaju obicaj da na tarabi napisu 3,14cka. To ne znaci da svi muskarci treba da raskopcavaju pantalone ....
Da bi mogao da shvatis sta sam rekao, samo pogledaj koja si sredstva citirao. Arapska i iskljucivo njih. Procitaj malo i po nesto drugo, pa ces videti da stvar nije kako je napisano na tarabi.
Toliku ostrascenost mogu da prihvatim jedino ako radis za palestinsku ambasadu, gde god da je u komsiluku. Ali nemoj smatrati da smo svi mi budale, a ti jedini pametan.

I da znas, svi nemci, koji nisu ubijeni u ratu 1945, nisu presli u Legiju stranaca ili zavrsili u Sibiru, u gomilama su se stavili na stranu Arapske lige i borili se protiv Izraela 1948.g. Da ne pricam o obucavanju tih istih palestinaca da prave i postavljaju bombe sirom danasnjeg Izraela. Ima o tome tema na forumu, potrazi, procitaj. Ima tamo i knjiga jednog, u vreme pisanja, prijatelja arapa i palestinaca. Odakle su ovi podaci. Samo uygred, neki od njih su bili ratni zlocinci koje su trazili evropski sudovi...

Shvati vec jednom, rat vode dve strane, i jedni i drugi se bave propagandom. I jedni i drugi su krivi za rat. Samo sto su jedni drzava koja ima pravo da se brani a drugi gadjaju raketama, ne vodeci racuna o tome sta ce da pogode, sto je terorizam..

Rat je zapoceo hamas, a zavrsice ga Izrael. Cenu tog rata, za palestince, odredice hamas. Naravno, ako se hamasu isplati trenutni rezultat, on moze, ako zeli, i da produzi. Svet je zauzet drugim pitanjima, mnogo vaznijim nego sto je palestina. Znaci da je hamas izabrao lose vreme da pocne.
Mada vodjama hamasa ionako nije vazno, jer ne ginu njihova deca. Ni zene i svastike. Pa cak ni taste. Vodje hamasa su svoju rodbinu lepo sklonile u Svajcarsku, britaniju, pa cak i u Norvesku.

Tebe, kao sagovornika u ovoj i drugim temama, molim, nemoj da pokusavas da upropastis i ovu, kao sto to radis i na drugim mestima.

offline
 • Pridružio: 31 Jan 2014
 • Poruke: 1606
 • Gde živiš: na zalasku sunca

www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/Св&.....1091;.html

offline
 • Pridružio: 05 Jul 2012
 • Poruke: 1250

dobri covek ::

Procitao sam sve sto si napisao. Sve, po tebi, stoji, zato sto je napisano. Ali gde?
Bezobrazna deca po Srbiji, a i drugde, imaju obicaj da na tarabi napisu 3,14cka. To ne znaci da svi muskarci treba da raskopcavaju pantalone ....
Da bi mogao da shvatis sta sam rekao, samo pogledaj koja si sredstva citirao. Arapska i iskljucivo njih. Procitaj malo i po nesto drugo, pa ces videti da stvar nije kako je napisano na tarabi.
Toliku ostrascenost mogu da prihvatim jedino ako radis za palestinsku ambasadu, gde god da je u komsiluku. Ali nemoj smatrati da smo svi mi budale, a ti jedini pametan.

I da znas, svi nemci, koji nisu ubijeni u ratu 1945, nisu presli u Legiju stranaca ili zavrsili u Sibiru, u gomilama su se stavili na stranu Arapske lige i borili se protiv Izraela 1948.g. Da ne pricam o obucavanju tih istih palestinaca da prave i postavljaju bombe sirom danasnjeg Izraela. Ima o tome tema na forumu, potrazi, procitaj. Ima tamo i knjiga jednog, u vreme pisanja, prijatelja arapa i palestinaca. Odakle su ovi podaci. Samo uygred, neki od njih su bili ratni zlocinci koje su trazili evropski sudovi...

Shvati vec jednom, rat vode dve strane, i jedni i drugi se bave propagandom. I jedni i drugi su krivi za rat. Samo sto su jedni drzava koja ima pravo da se brani a drugi gadjaju raketama, ne vodeci racuna o tome sta ce da pogode, sto je terorizam..

Rat je zapoceo hamas, a zavrsice ga Izrael. Cenu tog rata, za palestince, odredice hamas. Naravno, ako se hamasu isplati trenutni rezultat, on moze, ako zeli, i da produzi. Svet je zauzet drugim pitanjima, mnogo vaznijim nego sto je palestina. Znaci da je hamas izabrao lose vreme da pocne.
Mada vodjama hamasa ionako nije vazno, jer ne ginu njihova deca. Ni zene i svastike. Pa cak ni taste. Vodje hamasa su svoju rodbinu lepo sklonile u Svajcarsku, britaniju, pa cak i u Norvesku.

Tebe, kao sagovornika u ovoj i drugim temama, molim, nemoj da pokusavas da upropastis i ovu, kao sto to radis i na drugim mestima.

Britanski The Independent
The Guardian
Pariski Le Figaro
The Daily Star
The Daily Mail
blic
HRW
novosti
Amnesti
Ако су ти ово арапски извори ок.
Што се тиче Ал џазире,ево ти снимци
Да ли је ово уреду,да ли и ово подржаваш,мислим шта те питам када ћеш већ наћи неко оправдање???
Palestina danas: Izraelski vojnici šutiraju palestinskog dječaka
https://www.youtube.com/watch?v=X5gFaRfR0YY

Izraelski vojnik maltretira 12-godišnjeg dječaka
https://www.youtube.com/watch?v=Yr0z2Rel8CE

Palestina danas: Izraelski doseljenik pregazio palestinskog dječaka
https://www.youtube.com/watch?v=v2RkQoGzqLo

Izraelski vojnik (Док не узме пушку ништа не сме,так када дотични узме пушку онда може да се ку.чи)
https://www.youtube.com/watch?v=-thU0ik2ZBQ
Ко је храброст терати дете да гура кућу нема шта храбра војска.
Maltretiranje palestinske djece
https://www.youtube.com/watch?v=kWZFcOmVK-Y

Izraelski zločin u izbjegličkim kampovima Sabra i Shatila
https://www.youtube.com/watch?v=ayn-QDcJ-FA
...........................................................................
Џабе сам тражио и објавио све ове снимке када ће те ви колега и вама слични наћи изговор да је ово све уреду.

offline
 • Pridružio: 06 Nov 2010
 • Poruke: 11646
 • Gde živiš: Vranje

Nabrojao si nekoliko informativnih kuca, a linkove stavljas samo na arapske. Ja arapski ne citam, ne verujem gugl-prevodiocu, pa tako nema rasprave.

Ocigledno je da ti po svim pitanjima imas stav "Ja tvrdim, dakle to je jedinstvena istina....", narodski receno, stav jarca na brvnu. Posto ja nisam ni jarac, ni tvrdoglav, ostajes sam.

Zamolio sam da ne trolujes interesantnu temu. Ti teras po svom. Tvoje pravo. Koliko mi je poznato, Bog sve vidi i prasta, moderatori ne.

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 33113

Израелски командоси ушли у Газу
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D.....D1%83.html

offline
 • Pridružio: 05 Jul 2012
 • Poruke: 1250

Napisano: 13 Jul 2014 13:37

Izraelski komandosi mornarice su izveli prvi kopneni napad na Pojas Gaze da preuzmu lokacije gdje su smještene raketne rampe,ali su zaustavljeni od strane palestinskih boraca.

Četiri izraelska komandosa su ranjena u sukobima tokom kratkog upada u nedjelju da unište raketne položaje na sjeveru Pojasa Gaze, rekao je izraelski vojni dužnosnik.On je rekao da su vojnici kasnije se vratili na izraelski teritorij.

Hamas je saopštio kako su njihovi borci granatirali izraelske snage na moru i potvrdili da su spriječili slijetanje, izvijestio je Reuters.

To je bio prvi put da su izraelske kopnene trupe ušle u Gazu od početka sukoba.Ali Operacija je provedena od strane specijalnih snaga i čini se da nije početak široke kopnene ofenzive.

Izraelske zračne snage žestoko su tukle ciljeve u Gazi,jedna raketa je pogodila centar za osobe sa invaliditetom pri čemu je ubojeno dvoje pacijenata i ranjeno četvero.U drugom napadu u subotu navečer, izraelski ratni zrakoplovi bombardovali su kuću šefa policije Taysir al-Batsh u Gazi i oštetili obližnju džamiju u vremenu večernje molitve,ubivši 18 ljudi i ranivši 50, rekli su dužnosnici.

Izrael je izveo više od 1.200 zračnih napada tokom šest dana ofenzive na Hamas u pokušaju da smanji mogućnost raketiranja Izraela. Hamas je ispalio gotovo 700 raketa na Izrael ove sedmice.

Kritičari kažu da izraelska bombardovanja u jednom od najgušće naseljenih područja na svijetu,samo su izložili civile u opasnost. Više od 156 Palestinaca je do sada poginulo.
Amnesty International (AI) pozvao UN da hitno pokrene nezavisnu međunarodnu istragu o izraelskim zračnim napadima na Gazu i da odgovaraju oni koji su počinili ratne zločine.

Unatoč tvrdnjama Izraela da njihove operacije su “Zaštitna Ruba”, od 8. jula su isključivo protiv militanata,većina više od stotinu Palestinaca ubijenih u zračnim napadima na Gazu su civili,kaže Amnesty.
Dodaje se najmanje 24 djece i 16 žena su bili među žrtvama.
“Akcija UN-a je potrebna jer su životi u opasnosti,”rekao je Philip Luther, direktor za Bliski istok i Sjevernu Africu Programa za Amnesty International. “Međunarodna zajednica ne smije ponoviti prijašnje pogreške, stajati po strani i gledati razorne posljedice po civilno stanovništvo.”
Amnesty vidi embargo na uvoz oružja Izraelu kao sredstvo za sprečavanje da nasilje eskalira dalje.
Granatiranje po kućama, provedeno u okviru vojne operacije Izraela, su pitanja od posebne važnosti za organizaciju za zaštitu ljudskih prava.
Visoki povjerenik UN-a za ljudska prava, Navi Pillay,je u petak dovela u pitanje zakonitost takvih napada.
Čuvari ljudskih prava žele dokaz da je 340 stambenih jedinica, uništenih u Gazi,koriste se u vojne svrhe.
“Ako izraelske vlasti mogu pružiti konkretne informacije da se pokaže kako kuće se koriste vojnim akcijama,jer namjerno napadanje civilni kuća predstavlja ratni zločin jer se radi o kolektivnom kažnjavanju protiv obitelji”, rekao je ispred Amnesty Luther.
“Namjerno ciljanje civila je ratni zločin.”,Dodao je. “Ne mogu se opravdati napadi na civile, uključujući i novinare, medicinare i humanitarne radnike,ili civilni objekati.”
Amnesty International također je pozvao Izrael i Egipat kako bi “osigurali dovoljne količine medicinskih i humanitarnih pomagala da prođu u Gazu”.
Zdravstvene usluge u regiji su bile na rubu kolapsa zbog nestašice zaliha, Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je ranije.
http://www.balkaninfo.org/palestinski-pokreti-otpo.....jas-gaze/#

Ако им овако специјалци пролазе шта би тек било са осталима???

Dopuna: 13 Jul 2014 13:41

dobri covek ::Nabrojao si nekoliko informativnih kuca, a linkove stavljas samo na arapske. Ja arapski ne citam, ne verujem gugl-prevodiocu, pa tako nema rasprave.

Ocigledno je da ti po svim pitanjima imas stav "Ja tvrdim, dakle to je jedinstvena istina....", narodski receno, stav jarca na brvnu. Posto ja nisam ni jarac, ni tvrdoglav, ostajes sam.

Zamolio sam da ne trolujes interesantnu temu. Ti teras po svom. Tvoje pravo. Koliko mi je poznato, Bog sve vidi i prasta, moderatori ne.


Који црни арапски??? Не разумем нигде нема арапски на ни једном линку арапски нема,Енглески има само на првом линку и то када уђеш на плава слова,ако желиш да читаш опширније,тако да не зна где си ти видео арапски,није ми јасно???

Ако си мислио на Ал џазиру,они имају своје студије и у Босни,а можда чак и код нас тако да они не не преводе само за сајт већ и за званичну телевизију,тако да те стварно не разумем.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 612 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 1 sakriven i 602 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: cikadeda, ILGromovnik, Kriglord, kybonacci, mikki jons, ObelixSRB, opt1, Parker, šumar bk2