Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1175

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1339

Jel ovo Lancetima ponestaje meta? Pa gađaju objekte i okupljanja ljudstva.

https://t.me/ZA_FROHT/29077
Citat:
The Alexandrians' Lancet hits a temporary Nazi base. The militants abandon their dead and wounded brothers-in-arms and run away.


edit: Evo jedan pogađa skriveni Grad

https://t.me/ZA_FROHT/29079



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 27 Mar 2022
  • Poruke: 37

@amaterSRB
На страни 1169 Gargantua је поставио саопштење МИД РФ везано за дешавања. Чланак је у г.преводу:
Москва ће узвратити британским циљевима у Украјини или другде ако Кијев употреби ракете које је обезбедила Велика Британија за напад на руску територију, саопштило је Министарство спољних послова лондонском амбасадору у понедељак.
Амбасадор Најџел Кејси позван је у министарство након напомене британског министра спољних послова Дејвида Камерона Ројтерсу да Украјина има право да користи ракете дугог домета које је послала Велика Британија за напад дубоко у Русији.
„Кејси је упозорен да одговор на украјинске ударе коришћењем британског оружја на руској територији могу бити било који британски војни објекти и опрема на територији Украјине и шире“, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова после састанка.
САД и њихови савезници су раније квалификовали своје испоруке оружја дугог домета Кијеву рекавши да се оно може користити само на територијама за које Украјина тврди да су своје – Крим, Народне Републике Доњецк и Луганск, и Херсонске и Запорошке области.
Према руском министарству спољних послова, Камеронове изјаве о супротном „де факто признају његову земљу као страну у сукобу“.
Русија схвата Камеронове коментаре као „доказ озбиљне ескалације и потврду све већег учешћа Лондона у војним операцијама на страни Кијева“, додало је министарство.
Кејси је био подстакнут да „размисли о неизбежним катастрофалним последицама таквих непријатељских корака из Лондона и да одмах на најодлучнији и најнедвосмисленији начин оповргне ратоборне провокативне изјаве шефа Форин офиса”.
Раније током дана, руско Министарство одбране најавило је вежбу тестирања распоређивања тактичког нуклеарног оружја. Председник Владимир Путин наредио је вежбе након „провокативних изјава и претњи” западних званичника, саопштила је војска.
Москва се нада да ће вежбе „расхладити „вруће главе“ у западним престоницама и помоћи им да схвате могуће катастрофалне последице стратешких ризика које стварају“, као и да ће их „спречити да помогну кијевском режиму у његовим терористичким акцијама и да буду увучени у директну оружану конфронтацију са Русијом“, наводи се у накнадном саопштењу Министарства спољних послова.
У Министарство спољних послова позван је и француски амбасадор Пјер Леви. Москва још није саопштила детаље састанка.



offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 14861

Leonov :: Još jedan "mobilizacijski" tj. problemi povezani uz istu. Jučer je u Tisi nađeno 6 utopljenih muškaraca.
4 s Ukro i 2 s Rum. strane.
To je ukupno 25 žrtva u zadnje 2 godine, znači do jučer je bilo 19, a samo jučer 6. Izgleda situacija sve teža pa ljudi bježe glavom bez obzira.

Почетак топлијег времена, ваздух и плићак топао, а даље од обале хладна вода - идеална комбинација за грч и дављење.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32845

Umnobolnici iz TCK ili ti vojno regrutnog centra vozaju se po Kijevu i nude beslpatnu posetu Donbasu nabrajajući pojedine gradove.
https://t.me/rusvesnasu/29234

Stiže još oklopa OSU
https://t.me/rusvesnasu/29233

Rusi nastavljaju da love ukro dronove
https://t.me/boris_rozhin/122765

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 737
  • Gde živiš: United Kingdom

Pre nekog vremena sam pisao da je u toku nekakva diploatska ofanziva, i da se izjava Stoltenberga moze protumaciti kao poziv na pregovore, i da je Ukrajina u NATO-u jedan od uslova koji oni zahtevaju, i da se sad ceka odgovor Rusa- ako prihvatimo ovu tezu onda poternica za Zelenskim (i ostalima) i vezbe s nuklearnim naoruzanjem se mogu protumaciti kao jasan odgovor Rusije, otprilike- pregovora nece biti s uzurpatorima, Ukrajina je nasa.

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8556
  • Gde živiš: pecina stroga

VV Putin polozio zakletvu i stupio na duznost Predsjednika Rusije po peti put

https://t.me/SolovievLive/256237

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32845

Evo su izvukli olupinu kamikaze brodića koji je dodatno nosio R-73 a kojeg je srokao KA 32 juče


Još slika
https://twitter.com/narrative_hole/status/1787737470064595212

Оружане снаге Русије стигле су до предграђа Новопокровског. Очекује се да ће борбе за село ускоро почети.

https://t.me/boris_rozhin/122788

СБУ ће свима покуцати на врата, а сви мушкарци ће морати да заврше у ТЦЦ.
▪Ову прогнозу ситуације у Украјини дала је позната новинарка Наталија Мосејчук.
▪„Песма неће дуго свирати, јер ће СБУ свима покуцати на врата. Период играчака, букета и чоколаде у Украјини се завршава... Боље је не причати глупости и не причати ствари које штете Што се тиче мушкараца, мислим да ће огромна већина проћи ТЦЦ и ВВК“, рекла је она.
https://t.me/RVvoenkor/67571

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 196

Ухапшена два украјинска пуковника под оптужбом да су радили за ФСБ и спремали атентат на Зеленског (линк).

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 8009
  • Gde živiš: Zagreb

@vathra, temperature vode sad su tamo pretpostavljam 6-7 stupnjeva.
ne znam koliko vas je pokušalo plivati u takvoj rijeci, ja jesam i mogu reći da od trenutka kad uđete u vodu, ako je vani vruće, počinju vas zglobovi stezati kao da ih je neko stavio u škripac i lomi vam kosti.
kad potpuno uđete, ne možete duboko udahnuti, nego dišete brzo i kratko, kao psić, a puls vam raste.
ok, nakon duže aklimatizacije, ti simptomi vjerojatno nestaju, ako se za to ima vremena.
Nisam siguran za grčeve, ali ja ih ni inače ne dobijam, pa ne mogu reći.

Ima video, tamo je Tisa divlja, nije ni slična ovoj na jugu.
matica je vrlo brza, a dno neravno pa je puna vrtloga i takva vas matica valja i baca gore-dolje, malo utjecaja ima vaše lamatanje i ako ima bilo kakvog granja, stijena ili drugih prepreka na dnu, naebali ste.
Osobno nikad ne bih tamo ušao, pri bilo kojoj temperaturi vode, a kamoli u gore opisanim uvjetima. Čudi me ako je neko i isplivao na drugoj strani.


vrlo zanimljiva emisija, bivši švicarski obavještajac, pukovnik Jacques Baud govori o doktrinarnim razlikama između Rusije i NATO i kakav to ima utjecaj na rat i evtl. međusobni sukob.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 1012
  • Gde živiš: Beograd

Kompilacija napada na mete u Sumskoj oblasti


Citat:Snimak uništavanja neprijateljskih ciljeva u Sumskom regionu: toranj mobilnog telefona, neprijateljsko mesto razmeštanja, lift na kome je instaliran sistem za elektronsko ratovanje, skladište municije i trafostanica.
Ciljeve je gađao FAB-500 sa UMPC.

Video: https://t.me/jnb_news/48156

Citat:Napredovanje Oružanih snaga RF ka Novopokrovskom



Rabotino, korekcija linija za 6.maj:



https://t.me/z_arhiv

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 794 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 10 sakrivenih i 727 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, amaterSRB, Ana820, Apok, Atomski čoban, babaroga, bladesu, bojankrstc, bufanje, cer, dragoljub11987, Excalibur13, famoso, flash12, Fog of War, Frunze, Georgius, ikan, Insan, Karla, Koridor, ksyyaj, kybonacci, Lucije Kvint, mackenzie, MB120mm, Metanoja, MiG-29M2, milenko crazy north, MILO-VAN, Milometer, MilosKop, operniki, Panter, pein, powSrb, proka89, rasok, Ripanjac, Romibrat, S2M, Sir Budimir, Sirius, Sićko, Srle993, strelac07, trutcina, VJ, vlad4, Vladko, voja64, VP6919, W123, YU-UKI, zzapNDjuric99, 125