Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1179

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2024
  • Poruke: 43

Srle993 ::Evropske zemlje su po mom misljenju opitni pacovi, SAD sa njima testira granice Rusije, pa ako prodje salju i oni. Trebali su i ranije da pokazu zube Rusi i da priprete.
Definisi to priprete ?Rusi od pocetka rata "prete", a dovoljno je bilo da upozore i posle prvog prekrsaja upozorenja adekvatno odgovore.
Mi smo mala sredina i posmatramo tucu velikih, pa se ponasamo i rezonujemo kao deca. Naravno ne svi, ali vecina da.Palimo se na pretnje i velike reci, ali u stvarnosti obe strane u ovom sukobu drze jedni druge pod sahom. Verujem da za "pretnjama"nema potrebe i da su oni, Rusi i kauboji, odavno medjusobno dogovorili sta se sme a sta ne sme,jer u suprotnom je suvise veliki rizik da sve ode dodjavola.
Cinjenica je da bez obzira koliko mi bilo mrsko ukrajinsko rukovodstvo i deo njihove elite,Ukrajinci su u ratu sa Rusijom i imaju legitimno pravo da dejstvuju po citavoj teritoriji Rusije.Ako Rusi uzimaju mete na citavoj teritoriji Ukrajine ,nema ljutnje ako ti hoholji spucaju krstarecu duboku unutar teritorije Rusije.
U ratu ne vazi "Sta je dopusteno Jupiteru nije dopusteno volu".



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Feb 2024
  • Poruke: 85

Citat:С. Караганов: Запад почиње да схвата шта може да прокоцка

.
.
.


Питање: А Велика Британија?
– То је циљ другог удара. Или чак трећег. Они нам нису војна претња. Они су само по навици огавни (аутор у оригиналу користи алузију на руску фразу из викторијанске епохе „Англичанка гадит”, која у буквалном преводу значи „Енглескиња сере”, што се односило на русофобну политику британске империје краљице Викторије, прим. прев.), то је све.


Госн. Караганов, ни ви нисте пиргавим војна претња, па опет пиргавог не можеш замислити а да му уништење Русије није приоритет број 1.
Зато ме послушајте, ставите пиргаве као циљ првог удара, а интермецо до тог првог удара искористите за смишљање начина како да уништите В. Британију, а након ње и Енглеску, е да би им та огавност на нос изашла и прије првог удара. Преузмите иницијативу, немојте бити само пасивни посматрач њихове огавности која вас је прескупо коштала, а кошта и данас, госн. Караганов.



offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 753
  • Gde živiš: United Kingdom

Rusija i SAD jos uvek imaju kontakt uspostavljen nakon Kubanske krize, u filmovima se ovo nekad prikazuje kao crveni telefon, mada zapravo nije uopste telefon vec nekakav sistem slanja poruka.

Izmedju SAD i EU ne vlada potpuna harmonija, mnoge zemlje u EU i mnogi lideri zele EU malo udaljeniju od SAD i malo samostalniju.

Macron nije popularniji zbog pretnje Rusima, medjutim izgleda da je imao dobre razgovore s bratom Sijem, pa je dobio malo instant poena, koje ce on verovatno brzo potrositi.
Neke Evropske zemlje su vec ponovo rekle da nemaju nameru da ratuju protiv Rusa, Italijani su bili najglasniji, tako da ima i pozitivnih znakova za covecanstvo.
Losa stvar sa Ruse je sto im polako nestaju njima skloni igraci s Evropske scene, a i mnogi su se utisali.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1161

Poslednjih dana ponovo imamo veliki broj snimaka uništene ukro-tehnike.
Verovatno na raznim delovima fronta pokušavaju kontranapade pa je oklop izlozeniji.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2011
  • Poruke: 375

Ipak je Staljin bio pametniji, ovi su ostavili ledja otkrivena istocnom divu koji se strahovito naoruzava, mozda i bespravno ali kome je to bitno kad je svaki saveznik zlata vrijedan. Jos od Krima, Japan je ugledao svoju sansu i ogromne sume trpa u vojsku, i to na japanskom tehnoloskom nivou i japanskom budzetu, sto je samo po sebi pretnja kakva se tesko vidja ali sa razlogom opasnosti od onih sjevernokorejskih kamikaza.. Sansa koja se sa Krimom otvorila, ne otvara se svaki dan pa je vredilo i rizikovati. Vijek vjekova japanski otoci, a sad i puni nafte i kojecega prilika su da se Rusija uhvati u raskoraku i da malo muda uskrope. Bit ce tu jos vriske, Zorge nikad nije bio potrebniji, Dok Rusi ni kompase nemaju i samo se drze pruge i osvajaju prag po prag pa makar i po jedan mjesecno u isto vrijeme Japanci uvjezbavaju mornaricju pjesadiju, koju do sad nisu nikad ni imali. Trose stotinjak miliujardi godisnje na vojsku a po nabavkama se vode pripreme kao za dugotrajno ratovanje, ili bolje receno osvajanje zapada. Malo kalkulisu, jos mora Rusija de se na istok rastegne, jos malo da se namnozi i onda ciao bao

offline
  • cer 
  • Građanin
  • Pridružio: 11 Apr 2024
  • Poruke: 87

Da li bi mogao da prevedes svoj post na srpskohrvatski?

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2684

Skraćeno, uzimaju Japanci Vladivostok za tri dana. Gotova stvar.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 1080
  • Gde živiš: Beograd

Ukrajinci se malo trgnuli:


Citat:Situacija na Luganskom frontu: Korekcije karte su napravljene južno od Novoselivske, gde ukrajinska vojska kontroliše veću teritoriju. (Zasluge @klinger66
za geolokaciju: https://k.com/klinger66/status/1787578423801458842)
Mapa: [ https://vvv.google.com/maps/d/viever?mid=1V8NzjKkz.....1&z=13 ]

Opet Ukri vraćaju severni deo Belogorovke

Citat:Situacija na frontu Seversk: Nedavni video snimci pokazuju da je ukrajinska vojska ponovo ušla u zapadnu stanicu za filtriranje severno od Bilohorivka tokom poslednjih nekoliko dana.
Mapa: [ https://vvv.google.com/maps/d/viever?mid=1V8NzjKkz.....4&z=13 ]


Rabotino, tvrdo

Citat:Situacija na Zaporoškom frontu: Ruska vojska je napravila nova napredovanja unutar Robotina. Ruske snage su ponovo zauzele 60% lokaliteta.
Mapa: [ https://vvv.google.com/maps/d/viever?mid=1V8NzjKkz.....8&z=13 ]

https://t.me/Suriyak_maps/2831


Rusi su zašli i u drugu leposadku podno Prvomajskog

https://t.me/jnb_news/48183

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2671
  • Gde živiš: Beograd

šumar bk2 ::



Претераше га ови мапери кад означе да трећина њиве мења страну и слично...Потпуно непотребно.

Мислим капирам, морају нешто да избаце јер се баве тиме, али ништа од тога није толико ригорозно, већи део територије уз фронт је мање-више сива зона и флуидно. Јесте сад Сиријак добио информацију да је неко напредова 147.7 метара између два реда дрвећа...

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5253

sevenino ::Ipak je Staljin bio pametniji, ovi su ostavili ledja otkrivena istocnom divu koji se strahovito naoruzava, mozda i bespravno ali kome je to bitno kad je svaki saveznik zlata vrijedan. Jos od Krima, Japan je ugledao svoju sansu i ogromne sume trpa u vojsku, i to na japanskom tehnoloskom nivou i japanskom budzetu, sto je samo po sebi pretnja kakva se tesko vidja ali sa razlogom opasnosti od onih sjevernokorejskih kamikaza.. Sansa koja se sa Krimom otvorila, ne otvara se svaki dan pa je vredilo i rizikovati. Vijek vjekova japanski otoci, a sad i puni nafte i kojecega prilika su da se Rusija uhvati u raskoraku i da malo muda uskrope. Bit ce tu jos vriske, Zorge nikad nije bio potrebniji, Dok Rusi ni kompase nemaju i samo se drze pruge i osvajaju prag po prag pa makar i po jedan mjesecno u isto vrijeme Japanci uvjezbavaju mornaricju pjesadiju, koju do sad nisu nikad ni imali. Trose stotinjak miliujardi godisnje na vojsku a po nabavkama se vode pripreme kao za dugotrajno ratovanje, ili bolje receno osvajanje zapada. Malo kalkulisu, jos mora Rusija de se na istok rastegne, jos malo da se namnozi i onda ciao bao

Ti mali žuti mravi se prvo moraju osloboditi od potomaka londonskih kurvi i sitnih lopova , onda im moraju vratiti milo za drago s kamatama , a to znaći napraviti neku pizdariju na Kalifornijskom rasjedu, a dotle ih budu kinezi pojeli kao predjelo za doručak. Ne vidim što tu ima rusija , osim nešto malo nesređenih računa iz povijesti, ali to je sitniš spram ova dva prva igraća.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 756 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 7 sakrivenih i 704 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ana820, babaroga, bojank, Brana01, ddjxxi, Denaya, dragoljub11987, GenZee, gomago, havoc995, hyla, Insan, Istman, Karla, kjkszpj, kybonacci, Mercury, milenko crazy north, Milos ZA, MiroslavD, mnn2, novator, nuke92, pera bager, procesor, rajkoplje, rasok, repac, robertino, Rogonos, Romibrat, samsung, Shinobi, Srky Boy, Sumadija34, tmanda323, Tvrtko I, vathra, VJ, Vlada78, VP6919, wizzardone, Žrnov, šumar bk2