Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1110

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 296

Vezano za skole i legitimne ciljeve. Pa ne misli neko valjda da deca idu u skolu u ratnim zonama. Tako da svako gadjanje skole i pogadjanje iste navodi zdrav razum na zakljucak da se neprijateljska vojska tamo nalazila.
Takodje, smatram da mnogi grese kad navode kako je demilitarizacija kao zacrtan cilj Rusije vec ostvarena ili ce biti ostvaren oslobadjanjem Donbasa, tj. unistenjem Ukro jedinica koje su tamo, a koje vaze za najspremnije Ukro jedinice. Demilitarizacija je trajno ili na duze vreme onemogucavanje naoruzavanja jedne zemlje. U sustini se u takvim slucajevima vojska svodi na jace specijalne jedinice policije, bez prava na posedovanje odredjene vrste naoruzanja koja moze predstavljati pretnju po onog ko zahteva demilitarizaciju. Cak i sa zauzimanjem svega istocno od Dnjepra Rusija ne bi taj cilj postigla, jer ze Zapad strahovito naoruzati Ukre. Demilitarizacija podrazumeva i kontrolu naoruzanja. U sustini da bi se ona postigla potreban je totalni poraz, tipa onog koji su doziveli Nemacka i Japan u WWII. Za sad je Rusija jos jako, jako daleko od takvog razvoja situacije.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Jun 2019
  • Poruke: 511

Korisceno je hemijsko oruzje i na nasim prostorima, konkretno u BiH. Znam za slucaj iz okoline Zvornika gde je tavko oruzje korisceno (ne u gradu vec u selima oko grada). Bilo je zaplene takvih granata od nase strane. Sve to su znali stranci, i UN, ali se niko nije pozivao na zenevske konvencije ili govorio 'no-no hemijsko oruzje u ratu'. Toliko o tome.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 900

"The US is working on a plan to increase arms supplies to Ukraine, studying the training of the Ukrainian military abroad, Bloomberg reports citing a Biden adviser"

"Ameri rade na planu da povećaju isporuke oružja Ukrajini i razmatraju mogućnosti da obučavaju Ukrajinsku vojsku van teritorije Ukrajine (Poljska, Češka, Slovačka...)
Blumberg izveštava, pozivajući se na Bajdenovog savetnika"

Logičan sled događaja je da onu tehniku kojom Ukri ne mogu tj. ne umeju da rukuju, da ih prvo obuče za to, a onda da prebace u Ukrajinu. Al to jedino ima svrhe ako očekuju da ovaj rat potraje, a očigledno da očekuju, nema druge logike. Ili da će biti primirja, ali će naravno na nagovor Amera Ukrajinci to primirje prvom prilikom izigrati i ponovo početi sukob, kad ih dovoljno naoružaju...
Baš ih briga za živote Ukrajinaca, koje do pre par decenija nisu razlikovati od Rusa... Za njih idealan scenario, nema potrebe i razloga da štede njihove živote

Očigledne su im namere i strategija.
Čak i da bude primirja, odnosno nekog dogovora Putin-Zelenski, to ne znači nikakav kraj rata, već samo kratak predah.
Žele dugoročno, ekonomski Rusiju da iscrpe, paralelno sa naoružavanjem Ukrajinaca.

Jedini odgovor Rusije na to, treba da bude totalna vojna pobeda i zauzimanje cele istočne i južne Ukrajine. Sve manje od toga znači gotovo zagarantovanu drugu rundu sukoba... I tako u nedogled

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

kokodakalo
Nije Rusija daleko, to se može uraditi u par nedelja ali uz ozbiljnu mobilizicaju ruskih trupa i tehnike.
Ovde se rat vodi na više frontova a moje mišljnje je da Rusi neće pribeći jačim napadima pre setve pšenice i kukuruza.
Posle toga možemo očekivati slom Ukro armije.
Rusi ih za sada tuku taman toliko da im održavaju budnost i neizvesnost ali ne samo Ukrima već i celom zapadu.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32735

Vranjanac čim završe sa uništenjem glavnice snaga ZSU jedan deo može da se pošalje na Harkov a drugi ka zapadu i jugozapadu dakle Pavlovgrad-Dnjepropetrovsk i dole niže Zaporožje na severu ostaje Poltava potom na jugo-zapadu treba rešiti Nikolajev kad se to reši put do Odese je čist. Da bi lakše osvoio Dnjepropetrovsk treba uzeti Krivi rog i zaći im sa leđa.

offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 3015
  • Gde živiš: Makedonija

до 9,мај чемо знати
60.000 људи + резерва због натоа не верујем д аруси не рачунају и неко изненаџење.
нисмо видели ту-22 м
до сада у дејство.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 900

Pein

Ali za takve masovne ofanzivne operacije i zauzimanje višemilionskih gradova i dodatnih par stotina KM / 2 teritorije potrebna je mobilizacija u Rusiji, nemoguće je to bez nekoliko stotina hiljada dodatnih regruta i osposobljavanja i uvođenja u upotrebu dodatne tehnike iz rezerve.

Za sada ne postoje naznake da se radi na masovnoj mobilizaciji, ako grešim ispravite me

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Markoni29 ::Мени није јасно шта су обећали у овима у Маријупољу?

https://t.me/SrbijaRusija/428


Meni nije jasno šta on(i) očekuju... On je u fazonu oni su se nas odrekli, a u skoro bezizlaznoj su situaciji.

Inače, taj Kalina izgleda prilično dobro i zdravo za jednog Azovca sateranog u ćošak, naspram onih mršavih i oslabilih zarobljenika.

Doduše, ipak je on oficir, verovatno imaju više sdo za sebe i kvalitetnije narkotike.

Neka mu Rusi ponude kompromis, poštede život, ali da propeva o Azovu, Zelenskom i nacizmu, NATO-u, ublaže mu kaznu, i obećaju da neće u gulag za razliku od drugih.

Mogli bi to da urade čisto fore radi da izazovu podrozivosti menju njima samima tako da niko nikome više ni leđa ne sme da okrene.

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2014
  • Poruke: 23

vranjanac29 ::kokodakalo
Nije Rusija daleko, to se može uraditi u par nedelja ali uz ozbiljnu mobilizicaju ruskih trupa i tehnike.
Ovde se rat vodi na više frontova a moje mišljnje je da Rusi neće pribeći jačim napadima pre setve pšenice i kukuruza.
Posle toga možemo očekivati slom Ukro armije.
Rusi ih za sada tuku taman toliko da im održavaju budnost i neizvesnost ali ne samo Ukrima već i celom zapadu.


Prvo je bila rasputica, zatim prmještanje snaga Ruske vojske prema Donbasu a već dolazi proljetna sjetva. Ptam se, hoće li se vojne operacije opet odgoditi zbog proljetnog prskanja poljoprivrednih kultura?

offline
  • Pridružio: 22 Feb 2011
  • Poruke: 1748

Citat:@Sremac983
Која је логика слати систем који је развила земља која напада и која зна како га најлакше уништити са свим његовим манама и предностима и максимално експлоатисати те његове мане....при томе имати потпуну ваздушну превласт, са много савременијим против наоружањем које може да туче ван домета његових ракета....


Za to sredstvo imaju obučene operatere, rezervne delove, logistiku, rakete...
Kada bi im sada dopremili Patriot ne bi ga ni za 6 meseci mogli uvesti u operativnu upotrebu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 870 korisnika na forumu :: 66 registrovanih, 5 sakrivenih i 799 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Acivi, Andrija357, armor, babaroga, Bobrock1, bojank, bojankrstc, Bubimir, cenejac111, croato, darkangel, Dimitrije Paunovic, Dorcolac, dule10savic, dzoni19, Džordžino, GenZee, ginjica, gomago, HrcAk47, hyla, ikan, Ivica1102, JOntra, Još malo pa deda, kaisarevic1, kalens021, Krusarac, kybonacci, laki_bb, Lieutenant, ljuba, ljubacv, Magistar78, Malibeli, Manesaur, MB120mm, Mercury, Metanoja, mikrimaus, milimoj, Misirac, Miškić, Ne doznajem se u oružje, nedeljkovici, opt1, ostoja, pacika, Parker, pein, Shinobi, sombrero, stegonosa, strela, VJ, Vlada1389, vladulns, voja64, vrag81, zastavnik, zdrebac, zhuki8, zixmix, zlatkoa987, Žrnov