Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1111

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 882

Ljudi, nije ovo 1914 pa da se odlažu vojne operacije zbog setve... Dajte, budimo ozbiljni

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Schlange
Ja bi barem tako uradio ako ne želim glad u sopstvenoj zemlji ali i zemlju koju ću da osvojim.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32508

+ SS

To je grad koji ti se nalazi na putu i mora biti zauzet polse uništavanja glavnice snaga oslobađa se ogroman broj trupa koje možeš poslati na ostale pravce nažalost Harkov ima tu nesreću jer ima dosta nacista iz Azova tamo koji moraju biti denacifikovani. Tako da nema potrebe za daljom mobilizacijom videćemo možda će da angažuju trupe LDNR za dejstva prema zapadu.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1957
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Nevezano a vezano...

Prve izlazne ankete u Francuskoj

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Onaj ljudski šljam iz Azova je rešio da napravi ekološku katastrofu u Donbasu.
Nova ogromna eksplozija azotne kiseline na kraju Rubežnog prema Severodonjecku. Obzirom da su na zemlji višespratnice, deluje da je oblak par stotina metara visok.
Ovo me podseća na kraj Nacista kada je Hitler naredio da se uništi kompletna infrastruktura Nemačke. Azovci su se pokazali kao ništa manje zlo od njih.

Edit: U opštini Lisičansk gde se ove eksplozije događaju po popisu stanovništva živi preko 350000 stanovnika. Pitanje za upućenije, da li će na tom terenu ljudi uopšte moći da žive ubuduće?

https://t.me/RVvoenkor/7470




offline
  • Pridružio: 15 Maj 2019
  • Poruke: 1507

Lepo je azer spakovao mape...

I objasnio stvari koje većina na forumu zna,uzroke i ono šta ruje moraju da urade,sa čim se slažem..
(inače je čovek proturski i prozapadno orjentisan pa me začudilo malo.... ovakav objektivan stav)

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

Zeznula se Amerika baš, onako strateški...

Za ovih 8 godina su mogli toliko Ukrajinaca da obuče u Americi za opsluživanje sofisticiranim zapadnim sredstvima, i da ih imaju pripremljene kao "spavače" u Ukrajini spremne za prihvat i upotrebu zapadne tehnike u slučaju rata, kao što se zbio...

Očigledno su radili na komandnoj interoperabilnosti samo i to izgleda funkcioniše vrlo dobro i možda odlično, ali su previdili scenario u kojem bi ta interoperabilnost zafalila na nivou opsluživanja ozbiljnijih NATO sredstva.

offline
  • Parker  Male
  • Zaslužni građanin
  • rudar
  • Pridružio: 15 Avg 2015
  • Poruke: 587

Zar me niko ne podržava u ideji koju sam par puta nabacio - da kada Rusija uzme sve ono što smatra da im pripada, Donbas, obalu i zaleđe, normalno i Krim koji je već tu, gradove poput Odese, Harkova i da se ne nabraja, sve što je bilo Rusija pa politički poklonjeno Ukrajini kroz vekove i budalaste ili zlonamerne političare.. Dakle kad zaokruži sve to, ubeđen sam da je sledeća faza raketiranje zapada Ukrajine do besvesti. Do nivoa kad će Ukrajinu "da oduči" od ideje o ratu a pogotovo protiv Rusije. Pri tome, da uopšte ne ratuje za bilo koji veći grad po sistemu od zgrade do zgrade (tu mislim na gradove, Odesa, Harkov i ostale koji pripadaju ruskom svetu) i tu dozvole sebi hiljade žrtava i razaranja.. Samo da sistematski satiru sve što je vojni cilj, bila to skladišta oružja ili opreme ili nafte ili kasarne sa stranim plaćenicima - i da Odesa i ostali imaju pristup i informaciju, snimke šta se dešava dok se čeka njihova predaja..

Ja mislim da bi Rusija sad pristala da se svi ukrajinski vojnici predaju odnosno da im se omogući izlazak iz kotla i povlačenje u Kijev, Lavov, gde god u severni ili zapadni deo. I da se možda i vrše takvi pregovori. U cilju da ne ginu Rusi osvajajući metar po metar Donbasa a ove na zapadu će već stići neka raketa kad odu i rasporede se.

Svi pišu i očekuju da Rusija mora da izvede "nešto", da ovaj rat ide traljavo i znamo već svi sve. Ja mislim da bi ovo moglo da bude to, sa izuzetkom Kijeva ostatak ostatka Ukrajine je nekako ničiji i Rusi neće imati sentiment prema Lavovu jednak kao prema bilo kom gradu iz ruskog sveta. A i ne mislim da će tresnuti prva raketa posred Lavova, nego polako pa gde se stane. I da, ne mislim na nuklearne rakete, nego na akcije poput tržnog centra ako se seća neko pre koju nedelju, tako i slično tome.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Stevio
Проблем по Украјинце је тај што се сва техника убацује сукцесивно. И не може реално да измени ситуацију на бојишту. НАТО би морао да оформљује веће јединице на својој територији па да их убацује у позадину а онда да их Украјинци распоређују. А то је тешко изводљиво.

offline
  • Pridružio: 07 Maj 2020
  • Poruke: 836

Uz praznik Ruskih protivvazduhoplovaca i prve samokritike na propuste kod raketiranja skladišta nafte u Belgorodu

Izvod iz teksta:
............

Međutim, naše snage PVO se ne mogu pohvaliti samo Prometejem. S-400 Trijumf, kojim je već opremljeno 70 odsto protivvazduhoplovnih raketnih pukova VKS, takođe je sposoban da uništi širok spektar vazduhoplovnih ciljeva na velikim i srednjim dometima, uključujući i hipersonične.

U Rusiji postoje i drugi sistemi PVO, uključujući sistem Tor, S-300 različitih modifikacija, Pancir-S1, Tunguska i Sosna.

Generalno, imamo nešto da pouzdano pokrijemo naše nebo, pretvarajući ga u pouzdan štit. Istovremeno, kako su nedavni događaji pokazali, ruske snage protivvazduhoplovne odbrane treba ojačati.

Nedavni napad dva ukrajinska helikoptera na skladište nafte u Belgorodu dokazao je da postoje praznine u našoj protivvazduhoplovnoj odbrani.

Kako je navedeno, neprijateljski helikopteri prošli su na izuzetno maloj visini, oko 7 metara iznad zemlje. S tim u vezi, radar ih nije mogao otkriti. Nakon toga, odlučeno je da se značajno ojača sistem PVO u pograničnim oblastima – sa Ukrajinom.

Međutim, vredi podsetiti da je isti Pancir-S1 sposoban da otkrije i eliminiše vazdušni cilj na minimalnoj visini od 5 m. Zašto tako nesumnjivo važan objekat kao što je skladište nafte koje se nalazi u neposrednoj blizini granice sa Ukrajinom nije bilo pokriveno ostaje misterija. Ali to je više stvar komande.

Ceo tekst:
https://topwar.ru/194644-den-vojsk-protivovozdushn.....aign=group

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 921 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 4 sakrivenih i 882 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., anbeast, Atomski čoban, ccoogg123, cinoeye, debeli, dejoglina, Dimitrise93, Djokislav, DragoslavS, Georgius, ivan1973, Kibice, kobaja77, Kubovac, Leonov, Lieutenant, mercedesamg, Milos ZA, Mixelotti, moldway, nikoladim, NikolaGTR, Panter, pera bager, raptorsi, rovac, Srle993, TheBeastOfMG, tubular, Vatreni Zmaj, vladetije, VP6919, ZetaMan, zlaya011