Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1377

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9416

Преводим један текст о Азову и вођу Азова, Прокопенку. То је овај што се појављује на свим снимцима и на овом снимку о деци у подрумима. Утицају Азова у Украјини, и целој тој струју. Као што смо већ писали. Мене само занима шта ће са њима бити. Било би добро да их Руси ухвате ако икако могу. Мени делује као неки који ће да ратује до караја а можда и грешим. Ако изгину у Маријуопољу, ето нових хероја за подивљале Украјинце са запада земље.


Да ли су „хероји“ Украјине заиста толико племенити као што нас уверују? Денис Прокопенко изгледа као немачки ратни херој из Другог светског рата. Његова висина је вероватно два метра. Елитни војник и високо одликовани вођа пука Азов једном је чак одбио да поздрави Зеленског. Сада можда води своју последњу битку - у одбрани Мариупоља.

Предстоји „денацификација“ Маријупоља

Инсталиран као марионета од стране глобалиста, Зеленски је одобравао смрт десетина хиљада Украјинаца када је наоружавао криминалце и цивиле, лишавајући их заштитног и правног статуса Женевских конвенција. У међувремену, свакодневно даје веселе, живахне интервјуе и машта о климатским променама и „зеленој енергији“.

Рат је прљав посао, ниједна страна није беспрекорна. Посебно је трагично када су цивили повређени. Ако информације добијете из више извора – упркос забрани руских канала, вести – наћи ћете бројне интервјуе са украјинским цивилима у Маријупољу који се радују „ослобођењу” руских трупа и који говоре о зверствима пука Азов. Појавили су се бројни видео снимци великих количина нацистичких сувенира, нацистичких застава, књига о Меин Кампф-у и сличног пронађених из заробљених база украјинских јединица. Може ли ово бити пропаганда? Могуће - али збир фото и видео материјала сугерише да у томе дефинитивно има истине.

- Ко је Денис Прокопенко, вођа Азова?
Citat:Ко је заправо Денис Прокопенко? Ретко ко је тако мало познат као командант Азова Прокопенко – на насловној страни азовских новина „Црно Сунце“ у новембру 2015.

У току обновљених непријатељстава у Украјини, његово име је практично избрисано са украјинских веб страница. Оно мало података који се могу наћи о њему су крајње нејасни. Он долази са хулиганске сцене Динама из Кијева и вероватно је тамо био и водећа фигура. Не уклапа се баш у класични хулигански клише – Прокопенко је учио енглески да би постао учитељ у Кијеву, што објашњава и његово добро познавање енглеског (што, иначе, није ретка појава међу старијим Азовцима).

Један је од оснивача батаљона и већ је учествовао у рату у Донбасу 2014. године, где је командовао четом. Од 2017. Прокопенко је био главни командант Азова — и најмлађи. Ту функцију је преузео када је имао само 27 година. Дакле, може се претпоставити да данас има 31/32 године. Године 2019. привукао је пажњу јавности када је одбио да поздрави новоизабраног председника Зеленског на церемонији. Азов је то објаснио тиме да Прокопенко никада војнички не поздравља цивиле.


Отприлике у исто време, Зеленски, заправо изабран за „председника мира“, тежио је миру у региону Донбаса („Штајнмајерова формула“), под условима који су такође били предвиђени Споразумом из Минска.
Денис Прокопенко се јавно успротивио плану, а Азов је покренуо кампању „без предаје“ да саботира председников план. Нема података о Прокопенковој мотивацији за службу у пуку Азов и то је вероватно намерно како би ових дана прслук херојског борца био што чистији. Тек недавно је добио титулу "Херој Украјине".

Овде имате снимак, где Зеленски расправља са Азовом о повлачењу из нека два села. И као Азов нема контролу ни над 2 посто стања у Украјини.
https://twitter.com/r_u_vid/status/1510192372159684612
Citat:For those who harbor the illusion that Zelensky is the "commander in chief" and controls the nationalist battalions and the army. This is when Zelensky tried to start implementing the Minsk agreements and basically begging Azov to withdraw heavy weapons from just TWO VILLAGES
Just go ahead and imagine some military sergeant (because it's not high ranking officer) talking like that to the US president or the Russian president... No? Maybe British? Franch?


Прокопенко је 2015. дао интервју за платформу севастопол.су и описао како је цео командни кадар Азова обучавао амерички и канадски официри. Двојица од њих су били вијетнамски ветерани који су недавно служили у НАТО-у у Ираку и Авганистану.

Идеолошки циљеви пука Азов били су добро познати на Западу до почетка рата и више пута су подизани и критиковани широм мејнстрима. Сада, када је Путин у питању, на њих се племенито гледа.(https://report24.news/ukraine-schwerster-missbrauch-in-nazi-kindertrainingslagern-dem-mainstream-lange-bekannt/) Све ово је неприхватљиво из перспективе земаља у којима су нацистичке активности забрањене уз строге казне како би се спречило да се фашистичка империја икада поново појави.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 05 Apr 2009
  • Poruke: 3701
  • Gde živiš: JAGODINA

Denaya ::https://youtu.be/-h-Y_2lBb0s

Sto se tice ovog snimka civila u podrumu Azovstala, cudi me da niko nije primetio nista cudno. Ne tvrdim ni da jeste ni da nije iz industriskog kompleksa ali iznecu neke sumnje.
Ne razum sta pricaju a prevod mi nesto zabagovao pa nece da radi.
Pacov sa pocetka snimka se snima u polumraku,gde se naziru oronuli zidovi iza njega.
Snimak sa civilima je svetao,sve osvetljeno. Zidovi,vrata,pa cak i cevi sveze ofarbani. U prostorijama kreveti,komode,police. Mnogo mi to cisto za fabricki podrum. Ako su se povlacili pod borbama kad su imali vremena sve to srediti.
Jedan od mogucih scenarija je da snimak sa civilima nije uopste iz fabrike.
Drugi je taj da su nacisti to sredili ranije i stanovnike oko fabrike pricom kako Rusi nece gadjati fabriku,kako je to najsigurnije mesto u gradu,privoleli da se sakriju u nju. Posle se sami povukli u nju znajuci da su tu civili i iskoristiti ih kao zivi stit.
Treci scenario sa ovako sredjenim podzemnim prostorijam u fabrici ide u prilog raznim pricama o nekim labaratorijima ,podzemnim kompleksima i sta ti sve znam sta se nije pisalo po forumu.


Slazem se.
Ja nisam bio u celicanama ali...
Civili su svi smireni, cisti, nahranjeni, naspavani...
Ovo je cista komercijala u cilji opravdavanja intervencije i naoruzavanja Nacista.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2540

Sta je roknulo u Mariupolu, pisu 100km daleko se culo?

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6272

🕯Опроштајна церемонија (хттпс://луг-инфо.цом/невс/сослузивци-и-близкие-простилис-с-комбатом-цеценом-погибсим-в-боах-за-кременнуу) са легендарним командантом батаљона Тероодбране Народна милиција ЛНР Михаил Кишчик са позивним знаком „Чечен“ одржала се на Алеји славе престоничког гробља код села Косиора.

❗Више од 300 људи, укључујући његову родбину и пријатеље, као и саборце, дошло је на последњи пут покојника у борбама за Кременну, где је један од првих ушао командант батаљона. У миру би било много више људи, али скоро сви његови пријатељи и колеге су сада на фронту.
https://t.me/kommunist/3906
VIDEO
Često smo ga viđali u video klipovima.

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

Napisano: 19 Apr 2022 16:43

+ PowSrbin, ovo je sjajan CV!

Velika je nesreca ovog bratoubilackog rata (doduse tu ne spada Azov i slicni) sto ovako mladi ljudi sa odredjenom perspektivom sledecih dvadeset do 30 godina zivota moraju da se bave teskim fizickim poslovima ukoliko prezive miloscu oslobodioca. Tuzna prica, zaista.

Dopuna: 19 Apr 2022 16:45

Srle993 ::Sta je roknulo u Mariupolu, pisu 100km daleko se culo?

Opet uticajni vulkanozer on fire?

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7957
  • Gde živiš: Zagreb

powSrb ::
Денис Прокопенко изгледа као немачки ратни херој из Другог светског рата. Његова висина је вероватно два метра. Елитни војник и високо одликовани вођа пука Азов једном је чак одбио да поздрави Зеленског. Сада можда води своју последњу битку - у одбрани Мариупоља.

obrana Mariupolja je završena.
sada može samo još ceremonijalno žrtvovanje.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6272

Napisano: 19 Apr 2022 16:48

Jedno se mora priznati.Dobro su se tukli.Dobro se tukao i Kličko dok Lenox nije uzeo stvari u svoje ruke. Mr. Green

Dopuna: 19 Apr 2022 16:49

gromovnik ::Kako se zvao onaj gas koji su Ruski specijalci koristiliu pozoristu Nord-Ost u Moskvi ? Gas ih nije ubio, samo su zaspali, ali ih je nakadno uspavao i metak u glavu.
Mislim da su ti podrumi i katakombe Azovstala savrseni za upotrebu takvog neceg, suzavac svakako...
Sto se tice druga Pokropenka, to je klasican nacista i sa njim i njegovom ekipom treba pstupati u skladu sa tim.

Bilo je i civila koji se uz Crne udovice nisu probudili.I to smo ponovili nebrojeno puta, strogo zabranjeno Ženevskom konvencijom.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 187

powSrb ::Преводим један текст о Азову и вођу Азова, Прокопенку. То је овај што се појављује на свим снимцима и на овом снимку о деци у подрумима. Утицају Азова у Украјини, и целој тој струју.
...
Денис Прокопенко изгледа као немачки ратни херој из Другог светског рата.
Ако се не варам, он је студирао германистику а пореклом није Украјинац/Рус, већ Карел (из Карелије), тј. као Финац.

Индикативно је да скоро нико од ових водећих људи у Украјини (Зеленски, раније Тимошенко, Прокопенко, итд.) није етнички Украјинац, још ређе православан.

offline
  • Pridružio: 05 Apr 2009
  • Poruke: 3701
  • Gde živiš: JAGODINA

Sobzorom na situaciju, brojcani nadmoc napadaca, tehnicku nadmoc, odsecanje linija, nedostatak artiljerije i komunikacije, ogranicene zalihe opreme, lekova i hrane, Azovci pokazuju neverovatnu efikasnodst, zilavost i odlucnost u borbi.
Cisto vojnicki gledano...

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

@Grammatical

Tebra Prokopenko prezime je blize Inkama nego UgroFinima.


https://t.me/RVvoenkor/8691

https://t.me/RVvoenkor/8692

Borbe u Azovstalju.

@CharlieJA

Regularnoj vojsci odajem cast za borbu sa najhrabrijom i najsofisticiranijom vojnom silom na svetu.
Azovu osim agitacije i unutrasnje kontrole za sada sa vojnog aspekta ne mogu nista jer su zlikovci.

Ako svesno odu u smrt - e onda je to ozbiljan fanatizam vredan postovanja uprkos devijantnoj i poremecenoj ideologiji.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1115 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 8 sakrivenih i 1067 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, Bobrock1, Boris BM, cavatina, cenejac111, comi_pfc, debeli, dmdr, Još malo pa deda, Kibice, Kubovac, maiden6657, Metanoja, Mi lao shu, mikrimaus, Millennium, Milometer, miodrag, mnn2, moldway, MrNo, muaddib, Nemanja.M, ObelixSRB, panzerwaffe, pein, raptorsi, RJ, Sale.S, Srki94, stankolich, stegonosa, suton, Toper, Tvrtko I, vandrej, virked, Vlada78, zillbg