Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1372

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2022
  • Poruke: 84

Zauzimanje Donbasa i pritom neutralisanje Ukrajinskih vojnih kapaciteta, koji su pozamasni tamo, zajedno sa zauzimanjem jos jednog veceg grada (tipujem na Harkova ali mozda Nikolajev, Zaporozje a najlepse bi bilo Odesu, mada nemoguce) u stilu Mariuopolja (da se sve pocisti do apsolutne neutralizacije) bi dovelo da kaskadnog pada celokupnog sistema ukrajinske odbrane. Mislim da tresko koja nacija ili vojska moze da se moralno a i operativno oporavi od tolikih lomova. Gradovi cew padati sami od sebe jer nece hteti da dozive sudbinu Mariuopolja i tog drugog potencijalnog grada, a vojska ce biti napokon oslobodjena najvecih grupacija nacistickog kadra i nece ni blizu biti voljna da toliko strada i drzi pozicije kao pre. Mislim da je zato Donbas toliko vazan i svi u to gledamo. Sa odlaskom Azova u Mariuopolju i Bandere u Donbasu mozemo da vidimo mogucnost kraja. Ukrajinci prevashodno nisu sebe smeli da dovedu u ovu situaciju a jednom kad su u nju dosli da je pitanje Donbasa za Ruse pitanje zivota i smrti i ono sto odredjuje pobednika celog rata onda vise nema nazad. Po padu Donbasa i probijanju Rusa duz celog Dnjepra do Kijeva verujem da ulecu Poljaci i Ameri kao dogovoren nacin da se pokrenu mirovni pregovori.

Napomena: potpuni laik u ovim stvarima - samo pokusavam da iznesem vidjenje na osnovu vidjenih informacija ali nemam nikakvu strucnost.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7957
  • Gde živiš: Zagreb

S2M ::Ovaj prilog sa civilima ali bez ovog jazavca je išao sinoć na ZDFu
jazavac, tj. zapovjednik Azova je dodan kako bi se pojačao dojam da su ovi stvarno u podrumu, a to su zapravo dvije potpuno odvojene snimke.

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96551

S2M ::Nego, nigdje nema snajperiste from Canada.Da nije sagorio u barutnim česticama Mr. Green
Culi te Very Happy
Evo ga...kazu da je u Donbasu

Citat:Canadian sniper Wali ready for the Battle of Donbass
https://twitter.com/theragex/status/1516150928482648072?cxt=HHwWkICy4ZHPuYoqAAAA

offline
  • Pridružio: 26 Jun 2019
  • Poruke: 511

Hitno saopstenje nekog ruskog staba za humanitarna pitanja.

- S obzirom na katastrofalnu situaciju u kombinatu Azovstal, a takodje vodjeno je cisto humanim principima, od 14:00 castova (po moskovskom vremenu) 19. aprila 2022. godine Oruzane Snage Rusije otvorile su humanitarni koridor za povlacenje ukrajinskih vojnika i nacionalistickih militanata koji su dobrovoljno polozili oruzje

- U tu svrhu uveden je 'rezim potupne tisine', obustavljene su bilo kakve vojne operacije, jedinice OS Rusije i DNR duz celog perimetra Azovstala povucene su na bezbednu su na bezbednu udaljenost.

- U neposrednoj blizini kombinata, tri humanitarna konvoja su rasporedjena u tri pravca: Prvi- iz zapadnog pravca ulicom Sevcenko. Drugi- iz istocnog pravca na aveniju Pobede. Treci- iz severnog pravca u ulici Taranrogska.

- Svaka humanitarna kolona ouhvata: 30 autobusa i automobila za prevoz ljudi, 10 vozila hitne pomoci sa medicinskim ekipama. Pored toga, rasporedjeni su punktovi za sastajanje i privremeni smestaj u sva tri pravca, organizovani punktovi za hranu i primarnu zdravstvenu zastitu.

- Na svim pravcima kretanja humanitarnih konvoja, OS Rusije, zajedno sa formacijama DNR, striktno postuju 'rezim tisine'.

- Jos jednom pozivamo vlasti u Kijevu da pokazu razum i daju odgovarajuca upustva militantima o prestanku besmislenog otpora i izlasku. Ali shvatajuci da komandanti ukrajinskih jedinica mozda nece dobiti takva naredjenja i komande od kijevskih vlasti, pozivamo ih da sami donesu takvu odluku i poloze oruzje.

- Posebno zelimo da istakneo da rukovsodstvo Ruske Federacije garantuje zivote, potpunu bezbednost i pruzanje potrebne medicinske pomoci svima koji poloze oruzje.
Rusija je vise puta, ukljucujuci pimer predaje ukrajinskih marinaca, u praksi vec potvrdila svoj human odnos prema ratnim zarobljenicima, poptuno postujuci norme medjunarodnog humanitarnog prava.

I ovoga puta ruska strana garantuje postovanje Zenevskih konvencija o postupanju sa ratnim zarobljenicima.
https://t.me/rybar/31459

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

Brada i Gibanica ::Sojgu zadovoljan ucinkom Kalibra i Kindzala izdao je da se jos 1000 nastancuje u sledecih sedam dana.

Чекај, а тешки инфаркти, тровања, покушаји убиства? Па овај Шојгу је као Распућин 🤣

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

Napisano: 19 Apr 2022 13:38

https://t.me/borbeniefektivi/1602

Strasno zanimljiva mapa dejstava na Donbaskom frontu. Rusi primenjuju nesto sto bi se moglo nazvati koncept Toblerone u svrhu unistenja 8 godina ukopavanih jedinica neprijatelja.

Dopuna: 19 Apr 2022 13:40

amaterSRB ::Brada i Gibanica ::Sojgu zadovoljan ucinkom Kalibra i Kindzala izdao je da se jos 1000 nastancuje u sledecih sedam dana.

Чекај, а тешки инфаркти, тровања, покушаји убиства? Па овај Шојгу је као Распућин 🤣


Lazu neprijatelji. Cak mi deluje rumeniji nego u pocetku karijere.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7957
  • Gde živiš: Zagreb

Brada i Gibanica ::
Sojgu zadovoljan ucinkom Kalibra i Kindzala izdao je da se jos 1000 nastancuje u sledecih sedam dana.

jel imaš neki link za ovo, ili si tek tako rekao?

to mi je zanimljivo jer sam se pitao koliki su kapaciteti za izradu novih, pošto ipak tu idu turbofan motori, koji su prilično složeni za proizvodnju.
mislim na Kalibr

offline
  • Pridružio: 30 Sep 2020
  • Poruke: 276

+ citat

O Bože dragi... "британски лист Раи Ал Иоум", "Rusko Kineski savez"... zar posle one rezolucije protiv Rusije ti imaš herca da pišeš da slabi Američki uticaj? Cela Zapadna civilizacija svesno ode u recesiju samo da bi sjebali Rusiju, po instrukcijama Amerike i ti pišeš da im slabi uticaj? GUZ - Glavom U Zid

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 187

Brada i Gibanica ::Lazu neprijatelji. Cak mi deluje rumeniji nego u pocetku karijere.Ма, то ти је оно: жут жутује, румени путује.

offline
  • Pridružio: 26 Jun 2019
  • Poruke: 511

Ovaj Ribar javlja da su pocele borbe za Liman.
Ukrajinci digli u vazduh zeleznicki most preko reke da bi usporili napredovanje ruskih snaga.
Inace Liman (Красный Лиман) je veliko transportno cvoriste. Uzimanjem grada pod kontrolu omogucice razvoj dalje ofanzive na jugozapad prema Slavjansku i jugoistoku u pravcu Seversk-Severodonjeck.
https://t.me/rybar/31460

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1016 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 8 sakrivenih i 974 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, ajo baba, Apok, bojanM84, Boris BM, BORUTUS, crnitrn, d bos, dane007, Denaya, Dorcolac, DragoslavS, drimer, FOX, Frunze, gasha, ikan, maiden6657, Marko Marković, Mercury, Metanoja, milanovic, Mixelotti, mocnijogurt, mrav pesadinac, ObelixSRB, procesor, radoznao, sevenino, sokars, stankolich, vathra, x9, šumar bk2