Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1368

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 202

Nacisti iz Azovstal-a su dobili jos jednu sansu da se predaju

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 254

Ajde da rezimiramo da se vise ne iscudjavamo

1.Skoro je nemoguce onesposobiti sve aerodrome/piste/ceste , pogotovo u zemlji velicine Ukrajine , imamo paralelu Nato agresije na Srbiju , gdje nekoliko puta manja drzava i poslije agresije je imala funkcionalne aerodrome

2. Takodje je nemoguce unistiti sve avione/helikoptere , pored paralele NATOvsSRBIJA , treba uzeti u obzir da su odredjeni broj aviona/helikoptera stiglo ili stize u Ukrajinu , vjerujem da ih je jedan broj stigao poletivsi direktno sa Nato aerodroma zemalja u okruzenju , posto Rusija ne moze da zabrani nauruzavanje Ukrajinaca kopnom , ne vidim razlog da Ukrajinski pilot ode po avion u neku NATO zemlju i doleti sa njim Ukrajinu , SVE DOK ne polijecu sa tih aerodroma da bi dejstvovali po ruskim ciljevima Rusi mogu samo da protestvuju

Ono sto je bitno da skoro sve sto poleti , vrlo brzo se obori , to je bitno .

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2013
  • Poruke: 31

Za razumevanje ruskog načina upotrebe avijacije pročitajte sledeći prilog ( ko zna engleski, inače gugltranslate pruža prevod - nije najbolji ali....), link:
theaviationgeekclub.com/know-your-enemy-wh.....frontline/

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8434
  • Gde živiš: pecina stroga

Po meni dosad najotvorenija podrska Kine Rusiji u ovom sukobu. Vrlo jasne rijeci kineskog pomocnika ministra inostranih poslova da ce Kina ojacati "stratesku koordinaciju sa Rusijom" da bi zajednicki promovisali "izgradnju novog tipa medjunarodnih odnosa". Naglasio je "bez obzira kako ce se medjunarodna situacija mijenjati".

Citat:China's Vice Foreign Minister Le Yucheng expressed this view to the Russian ambassador to China Andrey Denisov during a meeting on Monday, the ministry said.

"No matter how the international landscape may change, China will continue to strengthen strategic coordination with Russia to achieve win-win cooperation, jointly safeguard our common interests and promote the building of a new type of international relations and a community with a shared future for mankind," Le said, according to the statement.

Le cited a nearly 30% increase in trade between the two countries during the first quarter of the year, reaching around $38.2 billion, as a testament to the "tremendous resilience" of its bilateral cooperation.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8434
  • Gde živiš: pecina stroga

gromovnik ::Ima li kakvih viejsti o pravcima Ruskog udara ?

Evo kod Limana, uzeto selo Torske.

https://t.me/mig41/16638

Ali ja mislim da je sve to jos uvijek sto bi ameri rekli "shaping the battlefield" ili oblikovanje vojista pred operaciju.

I da ce pravci glavnog udara biti iznenadjenje za mnoge, pa i nas ovdje na forumu koji kao pratimo sve detaljno.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1073

Apropo poredjenja 1999/2022 jedna prosto nevjerovatna cinjenica je udar kalibrima po kasarni u Nikolajevu.
Gledajuci one snimke hrpe mrtvih tijela i cigle i greda, covjek ne moze da se ne zapita kakvi retardi vode ukrajinsku vojsku pa da su ih poslali u kasarnu na spavanje?

Na moju veliku zalost gledao sam udar vodjene bombe ditektno i pvo paviljon kasarne u kojoj sam sluzio, srecom nasi su bili dovoljno pametni da vojsku izvedu na teren i izbjegnu pokolj.
Ta iskustva su, vjerujem, jako dobro dokumentovana i nikako ne mogu da shvatim da se NATO oficiri koji komanduju ukrajinskom vojskom nisu odlucili za nesto slicno.
Posebno jer se taj udar desio nakon udara po Javorov kompleksu.

Imam nekoliko “drugara” iz zap ukrajine, razgovaramo tu i tamo sad vise iz kurtoazije, i jedan mi je rekao da je to zbog toga sto “ima jos jako puno izdajnika u armiji”.
To mi ne djeluje jako kredibilno, prije ce biti da ih neko strateski zrtvuje zbog propagandnih efekata i sto jace polarizacije gradjanstva.

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

https://t.me/voenkorKotenok/34894

Zauzeto mesto Torskoe na putu za Krematorsk. Deluje kao obicna vest, a sustina je da se ide bez zurbe i precizno prema planu.

https://t.me/borbeniefektivi/1592?single

U Moskvi otvorena izlozba "'Cudni i misteriozni putevi Nacizma'' sa eksponatima Azova i ostalih bataljona koji su na listi za unichtozhenie.

offline
  • Pridružio: 17 Maj 2019
  • Poruke: 1761

BORUTUS ::Za razumevanje ruskog načina upotrebe avijacije pročitajte sledeći prilog ( ko zna engleski, inače gugltranslate pruža prevod - nije najbolji ali....), link:
https://theaviationgeekclub.com/know-your-enemy-wh.....frontline/


Овај текст и његове наводе сам подијелио прије скоро мјесец дана. Мал' ме не разапеше тада.

Елем, пошто се сада прича само о Бици за Донбас, можемо ли слободно закључити да исток Украјине остаје "крња" Украјина која неће бити све оно на де- што су Руси и намјеравали?
Да ли је излазак на Дњепар и проглашење побједе?

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 721
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Dicus ::Ajde da ne idemo u fikciju, jurišna dejstva tokom rata 1999. je vršila isključivo 241. sa Orlovima, i to sa aerodroma Lađevci i Ponikve. Nije bilo dejstava sa Slatine. Mislim bilo je i drugih akcija, ali u akcionim romanima pokojnog Lazanskog, koji su se pod čudnim okolnostima pretvorili u novinske članke.

Bilo je,u nekom momentu u toku agresije su Migovi 21,zaboravio sam broj preleteli brisanjcem sa Slatine na Dubinje,Sjenica.Do tad NATO nije ni znao da je aerodrom posednut,bili Orlovi i G4…posle tog preleta,koji su registrovali,razvalili su aerodrom.

online
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2759

Brada i Gibanica ::sustina je da se ide bez zurbe i precizno prema planu.

Onda opkoljavanje može da traje još 2 godine.
Zar nije poenta opkoljavanja da se što pre opkole?
Ovako neprijatelj ima vremena da organizuje odbranu na sledećem mestu. A organizovana odbrana povećava gubitke napadača. I još na to opterećuje pozadinu novim navlačenjem municije za sledeći proboj... a i ljudstvo, koje treba da vrši proboj, neće biti srećno (moral) da mora stalno isto da radi...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 922 korisnika na forumu :: 61 registrovanih, 10 sakrivenih i 851 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., aleksandarbl, Areal84, bankulen, bestguarder, bojankrstc, bojcistv, bokisha253, Brana01, brundo65, ccoogg123, crnitrn, darcaud, darkangel, debeli, Denaya, DH, Dimitrise93, dmdr, doktor123, Dorcolac, DPera, dule10savic, GORDI, Griffon vulture, HrcAk47, ikan, Ivan Campo, Joco Skljoco, Karla, kiltae, krkalon, Levi, manda87, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, mikrimaus, milenko crazy north, nebidrag, operniki, Panter, raptorsi, raso7, repac, S2M, simazr, Sirius, slonic_tonic, stalja, stegonosa, styg, t84dar, trutcina, uros, vlad4, voja64, Zimbabwe, zzapNDjuric99, 1107