Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1636

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Што се тиче корупције. Ње има свуда. Негде више негде мање. А највише у САД. Колика је корупција у војсци САД најбоље је објаснио Вишеслав Симић у једној емисији где је рекао колико кошта чекић и ексер који набавља војска САД-а. Руси су мала маца за њих.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8471
  • Gde živiš: pecina stroga

slonic_tonic ::
Dobro, ljudi, o kakvim se to stravičnim brojevima radi?
Vidim da se raspisalo na veliko, očekujem livade sa po 1000 leševa ko na Galipolju, a kad god otvorim neki video, budu po 3-4 mrtva.

A kako mi nekrofilija s godinama popušta, ni ne gledam više sva ta videa, pa samo ako mi može neko reći jel ima stvarno nekih snimljenih baš velikih gubitaka, jer ja ništa takvo do sada još nisam vidio.


Ajde ovako. Ako znamo da ruska regularna vojska ne kaci snimke, a da ukri isto ne kace snimke svojih gubitaka, onda je ovo sto vidimo, a sto kace vjerovatno opolcenci, i to tek kad uzmu taj polozaj gdje su mrtvi, recimo samo vrh ledenog brijega. Koliko je udara po polozajima koje ne prati pjesadijski napad, kad polozaj ostane u ukro rukama, pa nema snimaka. Dodaj na tu brojku ranjene, koji su recimo izvuceni, ali su izbaceni iz stroja.

A na osnovu mog nekakvog iskustva iz rata, kad ti nastrada samo jedan vod na cuki, to je katastrofa. Jer to se cuje, to se odmah zna, i to rusi moral vojske samo tako.

Po meni, previse ima ovih snimaka na dnevnoj bazi da bi se reklo da ukrajinci ne trpe velike gubitke. Uostalom i ova ekipa danas, koju nazavase "oni tvoji", je dokaz da psiha puca pod udarinma, da se cijele jedinice izvlace bez komande, i da se onda prave videa sa izgovorima. A to znaci da se tamo ozbiljno gine.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 440

slonic_tonic ::kad bi prvi Poljak zapucao na prvog Rusa, to bi bilo... šta?

Ako Rusija uzvrati po teritoriji Poljske, da li se pravno aktivira član 5?
Ja sam uvjeren da bi Amerikanci iskoristili šta god se može da to ne moraju aktivirati i da bi tu Poljaci izvisili.


Pravno ne bi trebalo.

Teritorija zemlje koja se uključuje u sukob pravno postaje legitimna meta za stranu protiv koje se uključila.

I 100% sam siguran da bi po tom principu recimo pustili i Poljake niz vodu.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski



И Берић помиње велике губитке ВСУ и недостатак миниције.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

@Stevio
Da, ja tako nekako isto razmišljam. Ali prvenstveno zato što bi Amerikanci iskoristili sve živo i neživo da ne moraju aktivirati taj nesretni član 5. Jer ako ga aktiviraju, to znači da 90% tereta rata pada na njih, a to nije dobro kako god okreneš.

Jedina kvaka je u tome što se Rusi ne bore na svojoj teritoriji i s gledišta Zapada njihova prisutnost u Ukrajini nije legitimna. Dakle, ako Poljak zapuca na Rusa u Ukrajini, to nije napad Poljske na Rusiju.
Ili nisam u pravu, ne znam, nisam pravnik.

Gotovo sam siguran da bi to Poljaci i Amerikanci pravno vukli svako na svoju stranu, a pošto Amerikanci imaju više konjskih snaga, prevukli bi oni na svoju i od svega ne bi bilo ništa. Osim ako bi Rusi baš pretjerali s odgovorom, onda bi i Amerikancima bilo teško eskivirati reakciju, a izaći čista obraza.

offline
  • Pridružio: 26 Jun 2019
  • Poruke: 511

Sto se gubitaka tice, po ruskim izvorima Ukrajinci dnevno imaju par stotina mrtvih (danas skoro 600 mrtvih).
Ne deluje mi kao preterivanje, s obzirom na intezitet borbi.
Setimo se Nagorno Karabaha, pa i Sirije, i tamo je bilo brat bratu 200 mrtvih dnevno. Jos je ovo u Ukrajini daleko zajebanije od Karabaha i Sirije.

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

Stevio ::slonic_tonic ::kad bi prvi Poljak zapucao na prvog Rusa, to bi bilo... šta?

Ako Rusija uzvrati po teritoriji Poljske, da li se pravno aktivira član 5?
Ja sam uvjeren da bi Amerikanci iskoristili šta god se može da to ne moraju aktivirati i da bi tu Poljaci izvisili.


Pravno ne bi trebalo.

Teritorija zemlje koja se uključuje u sukob pravno postaje legitimna meta za stranu protiv koje se uključila.

I 100% sam siguran da bi po tom principu recimo pustili i Poljake niz vodu.


Dozvolite da se umešam u ovu diskusiju...

Da, šta više mislim da Amerikanci možda i igraju na tu kartu jer su Ukrajinci (videćemo ubrzo) potrošena roba. Ovim tempom, Rusija će pobiti većinu UKR vojske pa neće imati niko ni da ratuje. Mislim da trenutno u Donbasu nema nekog teritorijalnog napretka jer mi se čini da sada Rusi idu na to da ih prvo preoru pa da posle ušetaju u tu teritoriju. Tenkove više skoro ni da ne viđamo, ali zato artiljerija radi punom parom.

Što se tiče tog famoznog člana 5... Prvo, on bi trebao da se aktivira samo ako je država članica ničim izazvana napadnuta. Ako bi se Poljaci (ili bilo ko, uostalom) umešali, to onda više nije ista stvar.

Drugo, treba imati u vidu da ni sve to nije sveto pismo. Amerika je pisala ta pravila i Amerika ce (ili neće) da ih primeni kako njoj bude odgovaralo. Na kraju krajeva, Donald Tramp je bio pošten kad je pre nekog vremena otvoreno rekao da se zavaravaju ljudi ako misle da će SAD da ulaze u rat zbog neke Crne Gore ili tako nešto slično.

Ali mene genralno brine želja NATO za daljom eskalacijom. Izgleda da su spremni da još više potpale vatru, a Rusi će veliku vartu za zapale. Rekli su to. Ja im nisam verovao za ovo, ail nisu lagali. Sad im 100% verujem za sve što kažu da će da urade.
Gde to sve vodi, plašim se da vrlo lako može da pređe granicu i otme se kontroli.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3018
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Полако браћо стићете до Токија, ваља прво Дњепар прећи..

offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 2401

Malo je ta priča gde Ukri masovno ginu, nemaju moral, nemaju municije, nemaju goriva, nemaju teškog naoružanja, nemaju komandu koja se odavno raspala itd. šuplja ako nema pomeranja linija. Valjda je osnovna logika takve situacije da se jedinice u opisanim uslovima ili povlače ili raspadaju totalno.

Sedi 10 ukro vojnika u rovu. 3 poginu, 3 ranjena. Gladni, žedni, drogirani, nemaju čime da pucaju, komanda ih zaboravila, a oni kao pružaju otpor high tech Čečenima i kojekakvim gardijskim divizijama. Pa neće baš biti da je tako.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2582

Navodno isti Bajraktar:

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1210 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 7 sakrivenih i 1168 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Apok, bokisha253, cenejac111, crnitrn, deLacy, DonRumataEstorski, dragoljub11987, Gall, hyla, jackreacher011011, janbo, Joco Skljoco, Krusarac, Kubovac, laurusri, Leonov, Lošmi, mercedesamg, milutin134, MrNo, opt1, Oscar, panonski mornar, pein, procesor, Ripanjac, Srle993, Trpe Grozni, tubular, Tvrtko I, Valter071, xpforswodniw, šumar bk2, žeks62