Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1642

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 29 Mar 2022
  • Poruke: 69

@S2M
"Opet napominjem da svi nešto traže nekakva značenja u Putinovim riječima, a on tako jasno i glasno govori bez uvijanja.Direktno."
Govorio je Putin jasno i glasno da Rusija neće napasti Ukrajinu i da Ameri izmišljaju? Čak su se u Kremlju sprdali sa datumima za koji su ameri naveli da će napasti, u smislu... Pa gdje je taj napad, vidite da je to laž? Par dana kasnije su uletili u Ukrajinu?
Govorio je da će oni koji se pokušaju upetljati doživjeti nešto što nikada nisu.
Pa čitav NATO se upetljao i šalje oružje. Možda je mislio da će NATO slati avione i praviti NF zonu i da će slati tomahawke i sl., pa tu izjavu donekle razumijem. Ali činjenica je da je cijeli NATO umješan.
Tako da nije baš dosljedan.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Dec 2015
  • Poruke: 274

Ajdr da dam neko svoje misljenje o dva pitanja koja su povezana i koje ste i vi sami pitali.

1)Kako to da ukr ginu ,a slabo se napreduje?
Osim sto to može biti i taktika rusa da ih sto vise iscrpe za to je verovatno zasluzan i ukr način odbrane.
Ukr gledano po broju jedinica imaju i visak na donbasu(rekoh visak jedinica,a ne ljudstva)To im omogućuje rotaciju jedinica po potrebi uz prisutnost manjih,ali dobro obucenih ili fanaticnih grupacija.
Kada su rusi napravili prodor ka pruzi slavjansk -barnikovo(valjda se tako zove) zapadno od izjuma 3 tenk brigada je dobila po tintari.Nju su odma povukli,a mesto nje su dosle nekoliko četa desnog sektora.Umesto 79 br koju tuku kod limana stizu elementi 95 koja je kod donjecka.Kad su ldnr snage pritisle nac gardu istočno od zolotoe uleta je 17 tenk br.Dokle će tako možemo samo da slutimo.

2)Arestovic najavljuje kontru u junu-kako?
Ta kontra je u vezi sa desavanjima u donbasu.Ovih dana ste objavljivali kako jedinice TO dolaze da nadoknade nedostatak ljudstva.Mora se naglasiti da svaki region(sumi,kijev lavov....)ima bar jednu TO brigadu.Smatram da im je plan sledeći:
-ubacivati teritorijalce i desni sektor u donbas ,a izvlačiti regularne jedinice
-slati svu domaću i uvezenu sovjetsku tehniku na front
-do juna držati liniju harkov-poltava-dnjrpropetrovsk-zsporožje-krivorog-nikolaevno
-strani instruktori(nema ih nesto masovno na prvoj liniji)obucavaju „spasene“ profesionalne jedinice vojske nato tehnikom.nju ce do juna slabo koristiti
-ofanziva u junu. Time bi ukr vojska postala de fakto nato organizovana(sto je već od 2014) i nato opremljena vojska i samo bi joj još formalno prikljucenje u nato falilo.

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2014
  • Poruke: 523
  • Gde živiš: na koridoru

[quote="Metanoja"]Od kad traje rat na twiteru a i šire broje poginule ruske generale,istovremeno ismevajući i njih i rusku vojsku.Pitao sam jednog mog dobrog prijatelja bivšeg pilota na migovima 21 i 29 o tome,penzionisanog u činu podpukovnika,ko iz topa mi je odgovorio,tak i treba da bude,generali na prvoj liniji.Potom sam u jednom McGregorovom gostovoanju na podcastu Duran,isto čuo od njega,da za vojnika mnogo znači da vidi generala na bojnom polju,da je to neprocenjivo.

U ovom linku koji se komentariše zadnjih par strana povremeno,gde su ukrajnski desantnjiki napustili položeje kod Jampolja,žale se baš na odsustvo oficira,a kamoli da su videli generala,ili čuli da je poginuo

-----------------
Negdje 93 u sasvim nebitnom pravcu priprema se akcija samo da bi se skratila linija.Natovarim nisandziju da odemo do sela gdje imamju stroje da zavarimo prinudni izlaz koji sam zapeo na neki panj.
Vozeci primijetim da nam u susret dolazi Puh i staje ,ja usporavam i covjek sa oficirsom kapom ma zaustavlja i to general nas dicni komadant-sok (pozitivan)kod nas obadvojica,mi pozdravljamo a on se rukuje sa nama.Pita kako nam je,kako je stanje falil nesto i neke malo opustene price.
Kaze prolazio i cuo za akciju pa navratio da vidi,rukova se i odose.Posle kad smo se vratili nasi kazu proso ovuda i otiso do komande pa se vratio malo stao sa pjesadiom i otiso.Mi im ispricamo za nas a oni ne vjeruju i smiju se.
Ama ljudi pa citavom bataljonu moral za neki 20-30 minuta Very Happy Ziveli Zagrljaj

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Санду: Moлдавија може да се уједини са Румунијом, ако је то воља народа. Не знам да ли под "Молдавија" подразумева и ПМР?

https://t.me/swodki/82873

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6280

Novi remake iz Azovstala.Spilberg bi im pozavidio.Sve je tu, ruševine, flaša u ruci pod teškim tremorom, maske na licima zbog prašine ili C19......pogledati.
https://t.me/milinfolive/82222
VIDEO

I moram napomenuti zbog brige civilizovanog zapada za Azovstal, sjetite li se onih beba iz Banja Luke ikada.Onda niste brinuli.E pa ne brinem ni ja sada.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 727
  • Gde živiš: Beograd

https://twitter.com/RWApodcast/status/151965366979.....w&s=19

Tačna geolokacija ovih gađanih rovova je selo Trysviatska Sloboda kod Černigova.
Tražio sam po raznim lokacijama aktivnih bojišta, nigde nema ovakve petlje na autoputu. Zaključak navodi na sledeće: Snimak je verovatno stariji, dok su Rusi držali grad u okruženju. Malo je verovatno da je neko vežbao domete sa beloruske teritorije. Nije prijavljeno nikakvo dejstvo oko Černigova u skorije vreme.


Satelitska fotka je obratna u odnosu na video.


https://goo.gl/maps/Qv2nK1jWmmtSvt1z5

Petlja se prepoznaje po jednom manjem "vencu" u odnosu na ostala 3 i šumi koja je uz isti venac malo odsečenija. Ima tu još poklapajućih delova.

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2016
  • Poruke: 258

rednap ::Јампол је ослобођен украјинских трупа. Руске снаге настављају гурање ка реци Северски Донец. а са истока опколити Красни Лиман


Rekao je Jura danas ali još uvek nema video potvrde. Zauzimanjem Jampola mogu da biraju dal
će na Istok ka Siversku pa odatle prići Lisičansko - Severodonjeckoj grupi sa leđa, ili od Siverska na Jug ka Krasnoj Gori čime će podeliti Donbas na pola, a mogu i na Krasni Liman na zapad da pojačaju pritisak ka Slavjansku. Takođe ako su uzeli Jampol presekli su i železnicu ka Lisičansku.

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2014
  • Poruke: 523
  • Gde živiš: na koridoru

babaroga ::Nadjoh ovo, neprocjenjivo

Prije 20 godina, Bajden vs Scot Ritter, koji je tada bio major, i inspektor UN u Iraku

https://twitter.com/UsefulIdiotpod/status/1518986960026677249

Arogancija nomenklature i sila vlasti protiv prava i logike

Nije ni cudo da im ovako ide


-----------
Moze li pojasnjenje ili prevod?

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6280

Partizanija ::@
Govorio je Putin jasno i glasno da Rusija neće napasti Ukrajinu i da Ameri izmišljaju? Čak su se u Kremlju sprdali sa datumima za koji su ameri naveli da će napasti, u smislu... Pa gdje je taj napad, vidite da je to laž? Par dana kasnije su uletili u Ukrajinu?
Govorio je da će oni koji se pokušaju upetljati doživjeti nešto što nikada nisu.
Pa čitav NATO se upetljao i šalje oružje. Možda je mislio da će NATO slati avione i praviti NF zonu i da će slati tomahawke i sl., pa tu izjavu donekle razumijem. Ali činjenica je da je cijeli NATO umješan.
Tako da nije baš dosljedan.

Jeli tebi treba crtati da je slanje oružja jednoj strani legitimno i da se to radi od kada ratovi postoje.Vidiš li da se na brifinzima MOD ne spominje slanje već isključivo kada pogode neko skladište.Tada napomenu da je to iz te pomoći.Slanje trupa ili napad na RF bi bio povod za odgovor i na to se pretnja odnosila.Ali šta vredi kada nije nacrtao.
Ili ako će ti biti lakše da ti potvrdim navode??

offline
  • Pridružio: 03 Mar 2022
  • Poruke: 36

Local villagers seeing Russian and Ukrainian troops moving backwards and forwards:

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 804 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 3 sakrivenih i 764 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amstel, anta, Atomski čoban, babaroga, bojank, Boris90, cer, cikadeda, DonRumataEstorski, dragoljub11987, drimer, FOX, Goran 0000, hyla, Ivica1102, laurusri, Lošmi, madza, mocnijogurt, mrav pesadinac, MrNo, Panter, procesor, raptorsi, Shinobi, shone34, Sokic, SR-3m, Trpe Grozni, vaso1, vathra, vladulns, voja64, VP6919, wolverined4, šumar bk2