Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3966

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9416

Ово је проблем са овом мобилизацијом, војска нема ни подметаче ни вреће за спавање, о првој помоћи нећу ни да причам.

Срамота буквално, где су милиони врећа из совјетског савеза, дај барем нешто да имају.
Тампони за ране од метака, какво је ово лудило бре. Surprised
https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1574476679539527680

Ови руски телеграм канали објављују шта да људи од ствари треба да понесу на фронт, евидентно је да доста људи добар део тих ствари не може ни да купи.

Другар из Владивостока ускоро лети за ...стан и долази у Београд. Један пријатељ му је мобилизован, дао му је дрон, и тепловизор свој, за осталу опрему се се скрпили код пријатеља, остали побегоше преко.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3109

https://twitter.com/AZmilitary1/status/1574469210004230147

GP":Rezultati izlaznosti na referendume o pripajanju Rusiji po rezultatima četiri dana:

– Izlaznost u regiji Herson bila je 63,58%;

– Izlaznost u Zaporožskoj oblasti bila je 66,43%;

– Izlaznost u LNR bila je 83,16%;

– Izlaznost u DNR je bila 86,89%."

Ne treba biti doktor nauka, da čovjek shvati, šta če biti sada.

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2022
  • Poruke: 46

Pitam se zašto su udari sa novim BPL usmereni skoro isključivo na Odesu, mesecima je maltene nisu ni pipnuli? Ako su mete važne imali su i do sad s čim da udare.
Druga stvar o kojoj se pitam jeste zašto ukri i dalje srljaju na Liman uz očito ogromne gubitke? Šta dugoročno dobijaju i da ga uzmu? Mislim, pokazali su da su sposobni za to, ali nije li realnost da će ipak u skorijem roku preći u tešku defanzivu i da teritorija u tom trenutku neće biti preterano važna. Očuvanje vojske će postati ključno za opstanak Ukrajine kao države, nema sumnje. Pametan nisam šta se tu događa i šta će tak da bude...

offline
  • Pridružio: 25 Jun 2022
  • Poruke: 151

[quote="dragon986"]Citat:
U kom članu Ustava regioni imaju pravo na nezavisnost? Čak ni Krim nije imao pravo na to?





Za razliku od Ustava SFRJ koji je predviđao mugoćnost osamostaljenja u granicama republika, UKR ustav to ne predviđa. Kao ni što naš ustav to ne predviđa i nije predviđao Krimu. Jedino ako ne misliš da je pravno ispravno da dodje tuđa vojska i sprovede referendum o izlasku iz sastava zemlje matice.



Ovo je netacno, u SFRJ pravo na samoopredeljenje do otcepljenja je imao samo narod, nikakve republike, pokrajine , entiteti.
Zbog toga su otcepljenja bila protivustavna!

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

Оружане снаге Русије су ракетом X-59 демилитаризовале аеродром Кривој Рог, изјавио је начелник Дњепропетровског обласног војног округа (гувернер) Валентин Резниченко.

"Руси су погодили аеродром. Његова инфраструктура је уништена. Даље коришћење аеродрома и опреме је немогуће. Људи нису повређени током удара", написао је званичник.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

powSrb ::
Ови руски телеграм канали објављују шта да људи од ствари треба да понесу на фронт, евидентно је да доста људи добар део тих ствари не може ни да купи.

Ако им оних 200.000 рубаља дају на руке, као што сам негде прочитао, онда дефинитивно могу.

Али проблем је у ономе што је нпр. Јуриј Подољака писао - дешава се да 'ладно одузимају резервистима оно што сами набаве...

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2017
  • Poruke: 244

Skakac7 ::
Ја сам пре неку годину заглавио на Хоргошу колона били дугачка 10 км. Нисмо бежали од мобилизације. 😁
И још нешто. Ако је гужва на граници са Грузијом то не мора да значи да Руси беже од мобилизације. Највероватније Грузини, Јермени и Азери беже кући.


Tačno tako!
Izmedju Gruzije i Rusije postoji samo jedan medjunarodni granični prelaz Verkhni Lar i tamo su vazda gužve. Ja sam 2011 tamo neplanirano proveo ceo jedan dan, a prošle godine su neki moji poznanici tamo čekali još duže od mene. Tako da te informacije o gužvama na granicama, tj. bar na toj granici uzmite sa rezervom.
PS. Inače taj granični prelaz se nalazi na takozvanom Vojnom putu koji je napravila ruska vojska tokom osvajanja Kavkaza.

offline
  • Pridružio: 25 Sep 2022
  • Poruke: 1

Zimbabwe ::Pitam se zašto su udari sa novim BPL usmereni skoro isključivo na Odesu, mesecima je maltene nisu ni pipnuli?

Možda stvar ekonomije. Udaraju mete za koje im je eksploatacija krstarećih raketa preskupa bila.
Možda je opit potencijala vazdušne odbrane nad Odesom.
Možda je stvar psihološkog delovanja, da se dejstvuje iznad grada gde će ponajviše imati "premijeru".

I meni je taj koncept iranskog kamikaze drona malo čudan. Za razliku od izraelskog Harpija koji je čistokrvni kamikaze dron, ovaj iranski ima neke karakteristike kojima može poslužiti kao jeftinija alternativa krstarećoj raketi, pa će ga upotrebiti na onom infrastrukturom koja možda nije vredna krstareće rakete.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

Au brate da se zapuca ovde nadam se da be bih dobio nikog sa foruma u jedinicu. Prva jesenja kisa svi bi se razbjezali. Ko je 90ih imao vrecu za spavanje, teplovizor pa cak I turniket. Jedva smo imali prvi zavoj I to je to. Za turkniket se koristila spaga ili opasac tregeri. Pancire nista, sljemove i sto je bilo niko nije ni nosio (bar u VRS, VJ je malo ozbiljnija prica). Cak nam niko nije ni rekao trik sa tamponima. Kamo srece.

Rusi imaju ili nemaju zalihe, korupcija lopovluk "lake cemo" ili sta vec ali ko je vidio rata vidio je da "nema smrti bez sudnjega dana"...vidio sam i slucajeve gdje pancir ne pomaze a i slucajeve gdje tromblon upadne "u krilo" i covjek ziv zdrav. Oprema dobro dodje ali nije garant prezivljavanja...

Vise vrijedi dobar vodnik nego sest pancira.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2016
  • Poruke: 571

bladesu ::Оружане снаге Русије су ракетом X-59 демилитаризовале аеродром Кривој Рог, изјавио је начелник Дњепропетровског обласног војног округа (гувернер) Валентин Резниченко.

"Руси су погодили аеродром. Његова инфраструктура је уништена. Даље коришћење аеродрома и опреме је немогуће. Људи нису повређени током удара", написао је званичник.

Sa jednim projektilom unistili ceo aerodrom?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 856 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 1 sakriven i 847 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: comi_pfc, draggan, pein, prle122, Shilok, stalja, zlaya011, šumar bk2