Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3972

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2011
  • Poruke: 724
  • Gde živiš: Bratislava

Zemlja pripada onome ko je spreman da se bori za nju...
Rusi su itekako spremni, samo što Vi iz okupiranih banana-republika (teška je riječ "država") ne vidite to.
Šta je jeo onaj IT stručnjak u Moskvi, dok je kuckao po tastaturi, čime je se grejao, koliko je plaćao struju, gorivo i plin?
Sve to mu je obezbijedila država, kojoj je taj isti okrenuo leđa.
Nije problem, tipka će on po tastaturi i u Beogradu, Beču, bilo gdje u svijetu, samo, pitanje je šta je taj čovjek?
Ja sam odavno tekve ljude izbacio iz svog života, kad ne znaš da cijeniš svoje selo, grad, državu, mjesto gdje si rođen, kako ćeš da cijeniš mene...
Čovjek u kolektivu, zajednici, ima neku šansu, individua je osuđena na propast!

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 14 Mar 2017
  • Poruke: 2477

Vidim da su čvorovićima lokalnim nabrekle gonade od testosterona, sve neko puvanje, kao da je sezona parenja, da prostite. Zašto se ne javite za front? Biće da ste potrebni Centrali.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5388

A zašto bi se javljali na front, pretpostavljam tamo negdje na istoku, da prostiš?
Zato što imaju svoj stav možda? Po tome, isto tako, neka se svi onda jave svojim centralama.

Samo ja nekako vjerujem da će ovi prvi ako nedajbože zagusti na domaćem pragu ostati svoji, za razliku od nekih drugih čvorovića

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Napisano: 27 Sep 2022 7:11

Vukovi

Iz banana republika reče čovek koji živi na tom dekadentnom zapadu.
Jel ti stvarno nekad promisliš šta pišeš i kako se uklapa to što živiš tamo a ovde nama prosipaš muda za bubrege i plus vredjaš moju zemlju i svoju zemlju iz koje si poteko, nazivajući je banana republikom. Ja druže živim u toj državi i delim i dobro i loše sa ostalima, i ti ćeś ovde nekom da držiš moralne lekcije. Pa ajd mudašu napusti posao vrati se za BG pa preko njega za Moskvu i da se priključiš DNR I LNR da deliš njihovu sudbinu na frontu.
Vrhunac kafanskog patriotizma koji nas je i doveo ovde.

Dopuna: 27 Sep 2022 7:18

Drug pukovnik

To je tvoje mišljenje u ratu te najviše iznenade oni na koje ne računaš, a lokalni bukači su to bukači.
Stav je jedno koji mora biti argumentovan, a širenje propagande i pre rata i sada je dovelo tu ekipu do suza pošto su verovali u sve bajke koje su im servirali sputnjik, tv zvezda, rt itd.
A što se ovde realnost pogleda=govno zapadno je u percepciji i još neizlečenim sindromima post komunističke depresije i žalom za odredjenim idolima iz mladosti kojima su se klanjali i na tome dobijali i činove i epolete.

Dopuna: 27 Sep 2022 7:23

A zasto da se jave reći ću ti zašto:

- zato sto ste ovde doveli priču da je ovo borba deladentnog zapada protv slobodne rusije
- zapada protiv slovena
- zapada protiv pravoslavlja
- zapada lošeg i dobrog istoka
- nacizma protiv slobodne rusije

I onda se podrazumeva da svaki slobodan čovek treba da se priključi borbi protiv zla, ako veruje u sve gore naveden doktrinarne tvrdnje.

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2014
  • Poruke: 1398

Mislim da @vukovi nije iz Srbije, cini mi se da je jednom napisao.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

dragon986 ::
A zasto da se jave reći ću ti zašto:
- zato sto ste ovde doveli priču da je ovo borba deladentnog zapada protv slobodne rusije
- zapada protiv slovena
- zapada protiv pravoslavlja
- zapada lošeg i dobrog istoka
- nacizma protiv slobodne rusije
I onda se podrazumeva da svaki slobodan čovek treba da se priključi borbi protiv zla, ako veruje u sve gore naveden doktrinarne tvrdnje.


Iskreno, samo kad odem na Vecernji list, Jutarnji, Index, KlikBa i procitam komentare ispod clanaka povezanih sa Rusijom, Srbijom itd:
Toliko mrznje prema Srbima, Rusima, da ih treba izbrisati sa lica zemlje ( pri cemu sam se kulturno izrazio - treba ipak procitati i sam se uveriti sta se sve tamo pise....) .....
Takve stvari, pogotovo u tom obimu, ne moze da se procita nigde sa nase strane...
Redit, twiter ako cemo o van EXYU prostoru, ista prica.... STRASNO

To nisu doktrinarne tvrdenje... TO SE DESAVA UPRAVO SAD I OVDE...

I kad god pomislim da sam i ja zaveden, (naravno svi smo mi zavedeni , ne mislimda smo sve u pravu...cak sta vise, smatrma za sebe da sam jedan od onih koji ne puse sva rusko-srpke poteze kao genijalne, vec naprotiv) i sumnjam koja je "prava strana istorije", odem na komentare... Cro, BiH, Srb, Eu... i sve mi bude jasno... koja je pogresna s trana istorije...

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

The životinja

To su novine koje tekstovima služe da skupljuju klikove i pare i pišu oni sta im donosi pare, kao i mediji kod nas. Izvini ali ako kreiraš svoje mišljenje na osnovu portala i dnevne stampe i kolumni novinara koji pre podne pišu ko je koga i ko je sa kim, a posle pišu tekstove o geopolitici onda jbg imaćeš totalno pogrešnu percepciju.
Sa naše strane joj ako posecujes tviter i FB videces svakakve gadosti.
Al drugo i najvaznije ako treba da se ravnjas po najgorima onda ok.
Mozemo mi nasiroko o ovome. Mogu ti samo reći niti je borba dobra i zla ništa gore navedenog vec puka borba interesa dveju sila odvajkada. A naravno svaka sila zeli da postavi upravo stvari crno belo. Ja dobar on los. I to je suština propagande.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Dragon,
ne formiram ja moje misljenje na osnovu tih portala, vec gledam sta se tamo gura... sta je narativ... sta je kucno vaspitanje... i smatram da je veoma korisno istrazivati formu i sadrzaj clanaka i komentara jer tu moze da se vidi ko ti je komisija-prijatelj-partner...
Te emisjije, klikbejt naslovi, pa i moderiranje komentara, cancel kultura, su nacin upravljanja masom i jedan prozor gde se ta masa gura... i sta je u stvari "drzavni projekat"....

posto ja volim to kroz primere pojasnjavati:
Dakle imate politiku moderacije KlikBa i imate politiku MyCity, dva glavna vojna foruma svaki u svojoj vuko@ebini, svaki radi dve stvari: formira misljenje u svoj vuko@ebini, i gura odredjeni narativ... a koji je srcu drag...

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2011
  • Poruke: 724
  • Gde živiš: Bratislava

@dragon986

Vidi jarane, to "banana republike", blaga je riječ!
I nisam ja ni na kakvom zapadu, nego u Slovačkoj, Mađarskoj, Češkoj, a priznaćeš, to su takođe banana države, samo u srednjoj Evropi.
To oko muda i ostalih zajebancija, ne bi sa tobom da raspravljam.
Tak cirkus na Balkanu nazvati državama, može samo debil!

offline
  • Kibice 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2020
  • Poruke: 589

@vobo sto se tice 2obrSnp i 22 obrSnp ( kazem 22 jer su i oni na'ebali) njihove zrtve su iskljucivo zbog odluke da se nastupa kao sto se nastupalo u prvim danima rata. U to se mogu dodati i ostale obrSnp jer spadaju pod nekadasnji GRU , sadasnju GU..
Drugi razlog je neapremnost motostreljackih jedinica da izvedu ono szo je planirano na pocetku ( vidi se sad da je losa obavestajna procena bila i ni jedna vojska ne bi bolje izvela to sa pocetka rata ) tako da je logicno da se koriste najbolje jedinice u vojsci za to, a to su svakako obrSnp.
Ta 2 obrSnp je kao sto si rekao i u Ceceniji imala gubitke ali napomeni da su to momci koji ne odstupaju kad se tako naredi i to je to.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1023 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 7 sakrivenih i 977 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, Apok, BRATORIII, croato, darios, Dorcolac, DPera, Frunze, goxin, HrcAk47, JOntra, Kubovac, Lieutenant, Metanoja, Mi lao shu, milenko crazy north, Milometer, MilosKop, Mr. Majevica, nemkea71, nenad81, NoOneEver Dreams, Panter, panzerwaffe, pein, Regrut Boskica, RJ, S2M, Sirius, Steeeefan, Stoilkovic, Trpe Grozni, uruk, Vlad000, VP6919, YugoSlav, |_MeD_|