Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4243

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Napisano: 10 Okt 2022 18:29

amilutinovicc ::
GT:
Председник Уједињених Арапских Емирата шеик Мохамед бин Зајед Ал-Нахјан посетиће сутра Москву да се састане са Владимиром Путином, јавили су државни медији УАЕ.

Мохамед ће „са председником Путином разговарати о пријатељским односима између УАЕ и Русије, заједно са бројним регионалним и међународним питањима и дешавањима од заједничког интереса“, саопштила је државна новинска агенција УАЕ ВАМ.


Baš sam se iznenadio da je sada u Beogradu:



https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1161965/do.....janom-foto

Dopuna: 10 Okt 2022 18:38

Међународни комитет Црвеног крста обуставља активности у Украјини из безбедносних разлога - Ројтерс

https://t.me/intelslava/38851

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

babaroga ::Moskva ima kontrolu nad ovim sukobom od prvog dana, samo sto to bas nije svima jasno.Ima,ali imaju i dana/sedmica kad mi zivce izvuku svojom nehajnoscu.
Ne mogu reci da su smotani ili neobuceni jer to sigurno nisu,mada nekad izgleda kao i da jesu,ali nehajni jesu.
Imaju zacrtan plan i drze ga se k`o pijan plota,ne obracajuci toliko paznju na gubitke u ljudstvu,tehnici,teritoriji i sl.
Mada moram priznati da zadnjih mjeseci imaju puno manje gubitaka nego sto su ih imali na pocetku kad su isli na horuk.
Razumijem da imaju dosta i izdajnika,kako u drzavi tako i u samom vojnom vrhu i treba malo vremena da se to smece pocisti,jer izgleda da nisu svi patriote kako su tvrdili kad su dolazili na svoje pozicije. ( kao i svugdje drugdje,nije to samo kod njih problem)
Nije dzaba bilo smjenjivanje toliko generala i ostalog vojnog osoblja.
Nadam se da ce Surovikin opravdati svoje prezime. (Surovi) Mr. Green

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 767
  • Gde živiš: RS/BiH

Napokon odgovor dostojan postavljanja "crvenih linija" po meni trenutno bitniji da se Zapadu pokaze da ne ide bas kako su oni zamislili i da Rusi ipak nisu "sonje".

Ako ovaj cin reakcije bude pratila i reakcija kopnenih snaga na terenu onda je postignut pravi efekat.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3464

Мало омраженог копи/пејст Б92:
Citat:Elektroenergetski sistem Ukrajine u jutrošnjem raketnom napadu na Kijev, centralni u zapadnu Ukrajinu je doveden na ivicu kolpasa.

Pogođene su i teško oštećene sledeće termoelektrane: CHPP-5 (Kijev), CHPP-6 (Kijev), Lviv CHP (Lviv), Burštinska TE (Ivano-Frankovska oblast) i Krivi Rog.



Kijev
U prestonici Kijevu pogođene su dve termolektrane: Termoelektrana 3 i Termoelektrana 5. Razorena je i trafostanica jačine 110 kw Volkanzaja. Najveće oštećenje pretprela je Darnicka termoelektrana


Rovno
U gradu Rovno oštećena je trafostanica Rovno jačine 330kw. Udar krstareće rakete izazvao preoterećenje na trafostanici od 110kw posle čega je usledila eksplozija i nestanak struje u čitavom gradu.

Hmeljnicki
Trafostanice Hmeljnicki jačine 330kw i 110 kw su razorene. U celom gradu nema struje. Pogotkom trafostanice od 330kw usledila je uskplozija i preki struje u mnajim trafstanicama: Rakovo, Stara, Termplast, Ozernaja, Dubovo, i vučne trafostanice Grečani

Ternopil
Razorene dve trafostanice jačine 330kw i 110kw. Nema struje u celom gradu. Uništena trafostanica Zgrbelja jačine 110kw, takođe i Glacijska, Ternopolj, Promišljena Plotiča iz koje se strujom napaja fabrika armirano betonskih proizvoda.

Sumi
Razorena trafostanica Konotop jačine 330kw. Eksplozija krstareće rakete izazvala nestanak struje u celom gradu.

Harkov
Napad krstarećima raketama izazvao nestanak struje i vode u celom gradu. Stao metro. Simultano ugašene trafostanice: Zaljutino, Harkovskaja, Losevo, kao i Termoelektrana TE-5 , kao i Zmijevska TE, Čugujevska TE- 2.

Krivoj Rog
Uništena jedna od najvećih termoeleketrani u Ukrajini .

Žitomir
U Žitomiru uništene dve trafostanice jačine 330kw i 110 kw časova. Grad ostao bez struje, prenosi "Kurir".

Lavov
U Lavovu na zapadu Ukrajine uništena teromelektrana Lavov-1 i dalekovodi koji su išli prema Poljskoj pa je onemugćeno snabdevanje strojom Ukrajine iz pravca Poljske.

Ivano Frankivsk
Burštinska termoelektrana je jedna od najvažnijih elektrana u Ukraji iz koje je struja išla prema tri zemlje: Mađarskoj, Slovačkoj i Rumuniji.

offline
  • Pridružio: 13 Maj 2022
  • Poruke: 457

Onaj video zatrpavanja civila je uklonjen. Da li neko ima neki drugi link?

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

^^
Imas na svim TG kanalima.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5373

Jaja svoja na panj stavljam Mr. Green ako ovi padavičarski zumbulski što prepisuju članke sa www znaju šta prepisuju, oli je to CHPP ili je to možda SNRR, ili je ipak CHPP, ali šta to je, a šta je SNRR ako je ipak to Smile

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4496

Slika je loša ali bih rekao da su po Kijevu dosta tamburale Kh-101:



offline
  • BWG 
  • Građanin
  • Pridružio: 28 Maj 2013
  • Poruke: 95

pirke96 ::Još samo da dočekamo da čuvenih 300 000 dodje na front i oslobodi ove 4 oblasti. A ako mene pitate, Rusija ništa nije uradila ako ne uzme Harkov i Odesu. Bez ta 2 grada, dzaba je ulazila u ovo.

Ovo jeste po svemu danas viđenom početak ravnanja Ukrajinske industrije i komunikacija, ali samo uvod kao priprema za tu veliku ofanzivu. Da svake sedmice urade ovake napade Ukrajincima će se ozbiljno početi ljuljati njihova linija otpora i u Donbasu i na ostalim pravcima, jer u pozadini neće biti normalna ukrajinska svakodnevnica udaljena od sukoba već ruševine i ekonomski kolaps koji će ih slabit.

Čisto sumnjam da Rusi namjeravaju da stanu samo sa tim oblastima, moje pare su na gruzijski scenario obogaljivanja Ukrajine za sva vremena. Ona će nastaviti da postoji ali će biti ograničena u mnogo čemu.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

https://twitter.com/MDemirow/status/1579515704067653632

GP":Dmitrij Medvedev posjetio je tvornice za proizvodnju raketa za koje se tvrdi da Rusija više ne postoji. Zalihe postoje godinama, a proizvodnja je također u punom jeku".

Štancanje raketica u punom jeku.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1292 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 5 sakrivenih i 1257 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, babaroga, Brana01, ccoogg123, DonRumataEstorski, dozorni, Fabius, Goran 0000, goxin, ikan, jackreacher011011, Karla, Kubovac, kybonacci, ljuba, marsovac 2, Mcdado, minmatar34957, nemkea71, NoOneEver Dreams, oldtimer, robertino, Srle993, ss10, vlad the impaler, Vlad000, voja64, zdrebac, Zoca, zzapNDjuric99