Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

5048

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5389

To ruska poslovica kod nas glasi “zrno po zrno pogača ili kamen po kamen palača”
Kljuc kljuc Smile

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 25 Dec 2022
  • Poruke: 17

Tvrtko I ::
Bio sam pesimista, mislio sam da ce ovo da traje do kraja sljedece godine, kako stvari stoje bice mnogo ranije.

U cijem je interesu da se ovo brzo zavrsi?
Mogu da zamislim tugu i ocaj u HQ Boinga kada su saznali da je oboren F-117. Verovatno su narucili 20 sanduka Kristala da isplacu suze.

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1920
  • Gde živiš: Republika Srpska

Bobrock1 :: Ako kalkulišemo, da če biti vojna policija prisutna na obje strane nadalje..., i ako pogledamo, kolko stanovnika imaju obje zemlje, evidentno je da če ukrima prije nestati vojnog osobja. Može njih zapad podupirat do kraja sa haubicama, tenkovima, al jednog dana če nestati ukrajinaca, tada če se u rat uključiti Nato ili če ruje izbiti na granice Ukrajine i vjerovatno če tražiti odgovore na pitanja, kde je naš novac, koji ste zamznuli i slično....

Meni je ovaj pravac razmisljanja poprilicno zastrasujuci. Milionske zrtve nisu nesto o cemu zelim da razmisljam i prizeljkujem. Lakoca sa kojom ti pises o tome.... Ove sadasnje zrtve na obije strane su povukle toliko debelu krvavu liniju koju generacije nece moci da premoste.

Da se nadovezem....
Sad je otkrivena ta tajna taktika da se skupe na jedno mjesto ukropi pa da se tuku toljagom, od kad je svijeta i vijeka taktika je da se protivnik razvuce kako bi se front lakse probio ili se glavni pravac ofanzive na sirem frontu usmjeravao na najslabiji dio odbrane. Ideja da se ide na to da se skupi sto vise ukropa na uskom, urbanom podruciju i da se onda to podrucije frontalno napada pjesadijom i oklopom, je obicna zajebancija. Koncetracija ljudi i tehnike na obije strane je velika, borbe su intenzivne, artiljerija radi danonocno, strada se masovno na obije strane, to treba prihvatiti kao cinjenicu.

offline
  • Pridružio: 23 Avg 2022
  • Poruke: 201

babaroga ::
«Интенсификация боевых действий ведёт к неоправданным потерям – курочка по зёрнышку клюет»


U slobodno prevodu to su tacke 2. i 3. iz mog predhodnog posta

2. Nema "velikih" ofanziva jer su mu vojnici najvazniji (vazniji od civila)
3. Primjenjuje se taktika Smrt sa hiljadu posjekotina sa ciljem da se uniste ukro naci a spasi sto vise "normalnih" ukra koji se gade naci okupatora

-------------------
@ Simon, Kljift i (tek sad vidjeh) NI-BOBAN

To o cemu govorite je pravi sukob koji se odvija globalno

Zona A na celu sa "City of London" ima bezgranicna finanasijska sredstva a Zona B, ljudska, sirovinska i energetska.

Da bi prezivjela, Zona A mora da razbije Rusiju i otme sve resurse i sa njima moze da ucjenjuje/lomi Kinu

Niko ne zna ko ce pobijediti, meni se cini da je Zona A shvatila da je prerano krenula i da sada hoce da vrati na pocetno stanje (24.2) da bi dobila jos vise vremena i da se bolje pripremi.

To sto mislim da ce se Ukrajina zavrsiti u sljedecoj godini je bazirano na toj premisi.
Zoni A treba vise vremena i sklopice premirje na stetu ukro nacista.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2022
  • Poruke: 17

Tvrtko I, zonu A razumem, ali ko je ili sta je zona B?

offline
  • Pridružio: 23 Avg 2022
  • Poruke: 201

NI-BOBAN ::Tvrtko I, zonu A razumem, ali ko je ili sta je zona B?
Sve ostalo

Ili bolje receno, Zona A je "zapadni svijet" a zona B, ostatak globusa

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8471
  • Gde živiš: pecina stroga

NI-BOBAN ::Tvrtko I, zonu A razumem, ali ko je ili sta je zona B?

Zozep Borelj objasnio

Citat:“Europe is a garden. We have built a garden… The rest of the world… is not exactly a garden. Most of the rest of the world is a jungle. The jungle could invade the garden. The gardeners should take care of it,” Borrell said.

“The jungle has a strong growth capacity… walls will never be high enough in order to protect the garden. The gardeners have to go to the jungle, Europeans have to be much more engaged with the rest of the world. Otherwise, the rest of the world will invade us, by different ways and means.” declared Borrell

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

Zona A Zona B bice nase obadve

Borelj je pajser obicni, Evropa je na putu da postane hotel za Amere i Kineze. Turisticka destinacija poput Pataje itd. Deindustrijalizacija je pocela...zapamtite sta vam cika Koridor kaze..

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2114

Da se podsjetimo,nekad vojni dzin a sada su natjerani da mole za vojnu pomoc.

Ukrajinci su nekada bili treca zemlja u svijetu sa strateskom avijacijom ,imali su cak 92 operativna strateska bombardera raznih tipova.Od toga 19 Tu-160s ,Vjerovali ili ne u Rusiji tada nije bilo niti jednog TU 160 ! Tu pocinje trka izmedju rusa i zapada.
Ukrajina je tada u inventaru imala potpuno nove TU 160 od kojih je jedan bort 13 imao svega 18 sati leta.

Rusi bolje reci Jeljcin je i ako mu svasta lose moze prepisati cak i takav kakav je bio uvidio potencijal ovih aviona i nemogucnost da se u skorije vrijeme isti naprave u RF i da ce za saku dolara ukri krenuti u sjeckanje .Rusi su nudili novac za sve kao i naplatu duga za gas ali su ukri djelimicno to prihvatili.Rusi su uspjeli da za 285 mil dolara duga na racun gasa dobiju 8 Tu-160 i 3 Tu-95MS .
Na kraju ukrajinci traze i zvanicno pomoc od zapada ,konkretnije od US da ,,funding to dismantle" tj da se svi strateski bombarederi preostali u Ukrajini kako kazu dismantles -kako ta rijec lijepo zvuci dok slike govore nesto sasvim drugo.Mada je prica bila sasvim drugacija.Washington je vrsio pritisak na ukrajinu da sto prije unisti sve nosace dalekometnih raketa a to je znacilo unistavanje kompletne flote strateskih bombardera u sto kracem roku jer su se bojali da ti kako su ih nazvali nakon raspada SSSR ,,piratski " ne zavrse svi u RF .
TU 22 ↓↓

TU-22 M3


TU-160



Citat:Ukraine’s Defense Ministry asked the United States for assistance in dismantling 38 Tu-160s and Tu-95s and 487 Kh-55 air-launched cruise missiles, signing a corresponding treaty in 1997. Last October, it asked for more funding to dismantle the country’s Tu-22M bombers and Kh-22 missiles.
Ko bi drugo ucestvovao u unistavanju do Raytheon .Za zadnjeg Tu-160 su cak napravili ceremoniju u cast projekta.

Citat:As the official dismantling ceremony began, the Tu-160 stood with its tail already cut off and its hull gutted at a military airfield near Pryluky in northern Ukraine.


Citat:Huge scissors operated by an excavator cut the bombers’ noses along the lines specified by Ukrainian and U.S. experts so that the bombers could never be reconstructed. The cutting, conducted by the Raytheon Technical Services Company, went on for about 25 minutes.


Citat:
As the official dismantling ceremony began, the Tu-160 stood with its tail already cut off and its hull gutted at a military airfield near Pryluky in northern Ukraine.






Citat:Ukraine must finish eliminating its strategic arms by the START I implementation deadline of December 5, 2001. To date, Kiev has destroyed 11 Tu-160 strategic bombers, 27 strategic Tu-95 bombers, and 483 Kh-55 air-launched cruise missiles. Another 11 heavy bombers and 582 strategic cruise missiles were transferred to Russia under a 1999 agreement as payment for natural gas debts. In addition, all of Ukraine’s 130 SS-19 ICBMs and associated silos and launch-control centers have been eliminated, as have 32 SS-24 ICBMs and their associated infrastructure.

Citat:Residents of Ukrainian town Poltava protest against a possible membership of Ukraine in NATO outside of air-base, 200 miles southeast of Kiev, January 27, 2006. Ukraine inherited from the Soviet Union 60 Tu-22 bombers and 423 X-22 cruise missiles and eliminate them according to the 1993 agreement with US on the elimination of strategic nuclear weapons and nuclear non-proliferation.

Tada su stariji zitelji Poltave znali sta ih ceka dok su se unistavali jedinstveni avioni,koje su u vidu istih pored ukrajinaca posjedovali jos samo rusi dok amerikanci su imali neke pandame i ne bih rekao da samsubjektivan ako kazem da njihovi strateski bombarderi nisu bili ni priblizno dobri kao labudovi.

O unistavanju krtsarecih raketa,protiv brodskih ,stotnjak podmornica od strane njemaca i odricanja nuklearnih bojevih glava kao silosa drugom prilikom.

Odmah nakon unistavanja velikih projekata nasledjenih iz SSSR a krecu da djeluju razne NVO kao i pjacan pritisak zapada,Ukrajina je sada tu gdje je ,da se nije odrekla barem 10 % ovakvih sistema do rata sam siguran da ne bi doslo niti bi majdan bio isplativ jer bi neki general mogao da iskoristi polozaj i opali samar svakom ko bi se drznuo da im rusi drzavu.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2020
  • Poruke: 569

28. децембра је у ваздухопловној бази Енгелс служен парастос за погинуле Руске војнике.
Имена и чинови ликвидираних Руских војних лица:
Воронов Андреј Николајевич — мајор гарде, инжењер Ту-160 Гардијског тешког бомбардерског ваздухопловног пука, борбени ветеран.
Ануфриенко Максим Андрејевич – Старији поручник Гарде, инжењер групе за одржавање авиона Ту-160 и авио-мотора ваздухопловне инжињеријске службе авијационе ескадриле Гардијског тешког бомбардерског пука.
Пампукхин Александар Анатољевич – гардијски старији поручник, инжењер Ту-160 Гардијског тешког бомбардерачког авијационог пука.
https://mil-in-ua.translate.goog/en/news/russia-re.....x_tr_hl=sr

Још нема новог ракетирања инфраструктуре.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 907 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 3 sakrivenih i 888 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Battlehammer, brundo65, Dimitrise93, dragoljub11987, goxin, havoc995, Insan, JOntra, kovac9mm, mikki jons, pein, radionica1, sasa76, Srle993, wizzardone, šumar bk2