Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1377

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2010
  • Poruke: 152

Dobar izvor sa mapama, koje se slazu sa izvestajima sa terena, manje vise. Naravno, kao što neko reče, ovo nije konflikt karakterisan jasno definisanom linijom fronta, pa ove "linije" treba prihvatiti samo orijentaciono.

warfarestudies.tumblr.com/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Sinoć se desilo zarobljavanje, jutros sam video kao jednu od starnih vesti na "yandex.ru", oko deset sam video neke slike ( o vojniku koji je predstavljen kao pripadnik 98.brigade, a koji je u junu otpušten iz vojske, koji nose nerusku uniformu (koja liči na ukro graničarsku, oprema na njemu-njima takodje) nosi nerusku opremu, ne zna da pravilno napiše grad iz kojeg je ...sve liči na veliku prevaru.

Hajde da prihvatimo mogućnost da su Rusi bili u ukroruini. Kako to da budu pohvatani baš sada, uoči sastanka u Minsku, ili gde je već. Sa (pa pripadnicima VDV, kažu, ne daju dokumenta ni u grad kad idu!), potpunim kompletom dokumenata (iz iskustva znam, da nema komandira na kugli zemaljskoj koji ima potpuni komplet svih dokumenata, pa ne znam kakva kazna da preti - mora nešto da nedostaje. A još u borbi, i to vrlo intenzivnoj ovih dana.). Ili da bi, ako su već poslati kao jedinica, što očigledno ukri hoće da dokažu, zamenili svoje gotovo savršenu opremu za ukrajinsku...Očigledno je, da ukro vojska i vlasti ne žele da prihavate činjenicu da ih "tamo neki amateri" mlate kao vola u kupusu, nego su morali da izmisle prodor Rusa na svakih desetak kilometara, ili na svakom zemljanom putu koji iz Rostova vodi u Donjeck ili Mariupolj. I to višestruko brojniji...

Očigledna nameštaljka. Ili bar ja to, na osnovu do sada sakupljenih podataka, zaključujem.



offline
  • Pridružio: 09 Jun 2014
  • Poruke: 93

Ehinacea ::Ne razumem zašto je problem to što Rusija većinu novca pravi na gasu i nafti. Kad ih ne bude svet će ionako izgledati potpuno drugačije.
Što bi ja voleo da mogu u dvorištu da zabodem prst i počne da curi nafta i gas. Sve bi me nešto pitali u samoposluzi odakle su mi pare.

To je glupost pričati odakle potiče GNP. Svi su nešto do sada bili gadljivi na te pare. Buhu, tvoje pare potiču od nafte, nećemo ih, hoćemo one od karanfila. Svaka država koristi svoje potencijale maksimalno. A ako ih same ne iskoristi, ima ko hoće.

Ukrajince su US ubedile da su glupi i da ne znaju da iskoriste svoje bogadstvo i sada će oni da ih nauče. Primera za to kako se svaka škola plaća ima na pretek. Pošto ovde ne sme da se pravi poređenje sa Srbijom jer to nije u okviru teme, ja ga ovde neću napraviti. U jednoj zemlji na brdovitom Balkanu US (stil) nas je naučio kako radi željezara. Kad su za džabe pretopili sve što je moglo, dok je bilo profita busalili su se svi u grudi kako je to mnogo uspešno i pametno. Onda se jednog dana pokupe sve zajedno sa kajmakom i odu. I ostave drugove i dugove.

Ovaj model čeka i braću Ukrajince.
Braćo gledajte Ruse, use i u svoje kljuse. Pa makar proizvodili "samo" naftu i gas. Radite za sebe ne za druge. Kada toga ne bude bilo pravićete nešto, naprimer karanfile.

Još malo. Koliko proizvoda drugih zemalja, koje se ovde porede sa Rusijom, ima po prodavnicama. Onih koji tobože proizvode. Ako nište drgu Rusi ne proizvode maglu. Skupu hipotekarnu maglu i hartije od vrednosti. Možda bi im bilo bolje, ne prljaš ruke, ne trošiš resurse, samo štampaš papiriće.

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2012
  • Poruke: 349

djox ::[url=http://www.mycity-military.com/slika.php?slika=143473_176125601_1404118_900.jpg]


Mnogo su gledali Star Wars.

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2014
  • Poruke: 93

sezan ::Ko nije bio na terenu (u ratu ili miru) ne zna sta je umor......
NA kamenu možeš da zaspiš. I uvek se nadje par ludaka da te maltretiraju ili ti budeš jedan od ludaka koji maltretira.. Laughing


Poznato. Ono kao, kad hrčeš u zasedi a ostali ne mogu da te probude.

offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

Pobijeni pljačkaši iz 25.brigade-snimak +18 :
http://youtu.be/RSBo1AUGO8Y

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

од Иловајска у окружењу кијевске снаге - Према саопштењу Народне војске, код Иловајска су окружени делови два кијевска батаљона, "Донбасс" и "Дњепар-1" (који су претрпели тешке губитке) и јединице МУП-а.
Скоро цела граница до Азовског мора под контролом Народне војске - Саопштење Народне војске: Готово цела граница од Саур-Могиле до Азовског мора је наша. Током офанзиве наше снаге су потпуно уништиле војну базу у Седову, извршен је успешан напад на контролне пунктове широм Седова и Новоазовска. Пунктови су уништени.

offline
  • Pridružio: 03 Maj 2014
  • Poruke: 103

russian.rt.com/article/47041

Укро војска тврди да је Саур-Могила још под њиховом контролом.

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2005
  • Poruke: 218

borbe kod Novoazova, sa ruske strane evakuisan granični punkt zbog padanja granata blizu punkta, vest o žrtvama opločnika....
http://rt.com/news/eastern-ukraine-army-operation-680/

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2005
  • Poruke: 218

ruski vojnici koji su zarobljeni u ukrajini ne vode se kao "ratni zarobljenici"..................
http://en.itar-tass.com/world/746693

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1029 korisnika na forumu :: 12 registrovanih, 1 sakriven i 1016 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, Bubimir, comi_pfc, Dorcolac, indja, Mi lao shu, Milos ZA, mnn2, panzerwaffe, procesor, stegonosa