Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1548

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?v=TVEun4b3uiM

У Запорожју су нашли тону ампутираних руку и ногу Украјинских војника + 18



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 12 Avg 2014
  • Poruke: 234

Mislim da od ponoci krece velika ofanziva nasih!
Po svim pravilima to MORA da se dogodi nocas!
Stupaju na snagu nove jos jace sankcije prema Rusiji, a odgovor ce biti na vise nivoa!
Ekonomskom, politickom i ono trenutno najvaznijem, VOJNOM nivou!
Ako ima pravde i Boga nasi ce dobiti zeleno svetlo od Moskve i krenuti u napad!
Zato braco, zbijmo redove i glave gore, nije Novorusija, daleko Pridnjestrovlje i jos dalja Srbija.
Majka je Rusija, nece napustiti decu svoju!
https://www.youtube.com/watch?v=Cra6cUtt0wQ



offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6272

Jedna lepa fotografija Very Happy


offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@....

Zanimljivo vidjenje Novorusije u kontekstu samita Nato-a u Njuportu i nedavno potpisanog ( mnogo osporavanog ) protokola o prekidu vatre u Minsku.
Iz pera Jurija Barancika
Citat:Новоросија – предаја или победа?

Дакле, шта се десило у Минску? Предаја или победа? То је врста аргумената које тренутно има не само просечан грађанин наше огромне територије, већ, нажалост, и значајан део стручне заједнице. Нема једноставног одговора на ово питање, нема правог одговора без разматрања шта се догодило пре недељу дана у Бриселу на самиту ЕУ и на самиту НАТО-а 4. и 5. септембра у Њупорту, у Велсу.

Русија је извојевала политичку победу у Бриселу: ЕУ (Немачка и земље Старе Европе) су одбиле да наметну нове санкције Русији под притиском САД и њихових највернијих вазалских држава – Британије, Пољске, балтичких држава и Украјине. Дакле, ЕУ је одлучила да не ескалира конфликт са Русијом на прагу зиме. Поред тога, сама ЕУ је саветовала излаз из ситуације са Јужним током и уклонила га је из санкција Трећег енергетског пакета: треба да се примењују иста правила која важе за офшор пројекте ЕУ, на пример, у Бугарској, како би Гаспром могао да их купи и повеже на „Јужни ток“.

Упркос многим гуркањима и претњама америчких пудлица уочи самита земаља чланица НАТО-а ,што смо детаљно разматрали у чланку „Судбина Новоросије: САД подижу улог“: а) претњом размештања европског одбрамбеног ракетног система против Русије; б) оснивањем пет нових НАТО база у Пољској, Румунији и балтичким државама; ц) кршењем одредби Оснивачког акта „Русија – НАТО“); самит се завршио једино званичним саопштењем које одражава мишљење Северноатлантског савеза о актуелним дешавањима на територији Украјине у распадању.

Као што се очекивало, НАТО је осудио руску војну инвазију Украјине; позвао је Русију да из Украјине повуче своју војску; да престане с помагањем милиције и интервенцијом у догађаје у Украјини под било којим изговором. Није било расправе ниочему другом – ни о кршењу услова Оснивачког акта „Русија – НАТО“, ни о распоређивању европске противракетне одбране, односно НАТО база у пет горе наведених земаља. Према Расмусену, узете су у обзир (боље се није могло рећи) жеље Пољака, Балта и Румуна за „транзитним тачкама“ НАТО-а на њиховим територијама.

Шта нам то говори ? ЕУ, упркос свим претњама и режању САД и „чувај се пса“ пудлица, није била спремна да иде даље од тренутног нивоа конфронтације са Русијом. Немачка, земље Старе Европе (Грчка, Италија), али и нове Европе (Чешка, Словачка, Мађарска) су се успротивиле нивоу ескалације антируске реторике, развоју нових санкција, и, посебно, укључивању механизама и инструмената притиска од стране НАТО-а.

Осим тога, недавни самити у Бриселу и Њупорту су показали да Европа жели да оконча тренутне напете односе са Русијом што је брже могуће и да се они врате на претходни ниво сарадње, упркос, дозволите ми да подвучем, актуелним дешавањима у Украјини. У ствари, Европа се слаже са повратком у Русију њених историјских територија (Крима и оних области Украјине које су јој поклонили бољшевици), у замену за непрекидно снабдевање гасом и наставак узајамно корисне трговинске и економске сарадње.

Разлог овоме је што Европа није задовољна новим форматом украјинске државности, заснованим после фебруарске револуције. Дакле, опасан режим, који подразумева нестабилност, мора се окончати. И на начин наговештен на разговорима у Минску уочи зиме.

Према томе, постизање споразума о прекиду ватре између хунте и представника Новоросије у Минску је велика победа Русије, јер споразум није дозволио да САД прекину односе између Русије и Европе, и дао је Европи потребне аргументе за одбацивање и блокирање одлука и из Брисела и из Њупорта, које су САД биле спремне да покрену против Русије. Велика заједничка победа Русије и ЕУ.

Да се сада вратимо на напаћену Новоросију. Многи, чак и такви истакнути стручњаци као Борис Рожин („Пуковник Касад“ – прим.прев.), сматрају да је Новоросија продата. Погледајмо детаљније.

Прво, очигледно је да се Порошенко и хунта неће повиновати условима примирја – хунта наставља с гранатирањем Доњецка, Луганска и Горловке и борбама у округу Мариупоља. Дакле, руке Самоодбране више нису везане.

Друго, ако би се напади хунтине зауставили, а миран и досадан процес преговора наставио, у ком правцу би становници Украјине, који су сада под надлежношћу необандеритске фашистичке хунте, највише усмерили пажњу ? Тачно, на унутрашње проблеме: цене хране, бензина, инфлацију, незапосленост, слабљење гривне, гангстерај, итд, итд. Порошенко ће се претварати да он доноси одлуке, јер мора да победи на парламентарним изборима.

Шта ће чинити Коломојски, Лашко, батаљони Националне гарде и сви други заинтересовани да потпире рат? Шта би они требало да ураде? Ништа – у таквим околностима. Стога ће се тензије унутар хунте повећати. Чак и ако Русија и Немачка буду у стању да зауздају Порошенка и одврате га од употребе силе на истоку, пре или касније, чир унутар хунте ће пући.

О „Новом Придњестровљу“. Чиме стручњаци плаше народ и неофите као доказом америчке странке и владиног слогана да је „Путин продао“. Чињеница је да је феномен Придњестровља постао феномен само због једног фактора – одсуства заједничке границе са Русијом. Низбогчега другог. Абхазија и Јужна Осетија имају заједничку границу са Русијом и то је друга ствар. Да, технички су све непризнате државе, али у стварности, наглашавам, у стварности се Абхазија и Јужна Осетија, за разлику од Придњестровља, налазе под заштитом руске војске, и нико при здравој памети се неће усудити да тамо промоли нос.

Према томе, сценарио „Новог Придњестровља“ у односу на ДНР и ЛНР је ван дискусије – заједничка граница са Русијом искључује такав сценарио. Да, ове области ће имати неизвестан статус неко време. Међутим, после пуцања чира у Кијеву или каквог другог сценарија, две области Новоросије ће се придружити другим пет, које су бољшевици предали Украјини. И то ће бити крај Украјине у свом садашњем облику.

У закључку, о главном питању: зашто је Русија изабрала овај правац, а није убрзала догађаје у Новоросији ? Први разлог је већ споменут: било је потребно Немачкој и Европи дати потребне аргументе, да се не дозволи да САД на самитима у Бриселу и Њупорту спроведу своје унапред припремљене позиције.

Друго, неопходно је Европи омогућити да мирно презими и не дозволити да се источноевропске земље које зависе од испорука гаса преко Украјине смрзну. Јер, ако крене хаос на територији Рушевине и гасоводи почну да лете у ваздух, Источна Европа ће се смрзнути, а САД имати веома јаке аргументе са којима ће вршити притисак на ЕУ у погледу положаја Русије у украјинској кризи.

Дакле, питање несметане испоруке гаса у Европу у зимском периоду је једно од најважнијих. Само то би био довољан разлог за прекид ватре, а да не помињемо добробит мирољубивих становника Новоросије.

Осим тога, хладна и гладна зима ће привести памети оне у Украјини који су сада под контролом хунте. Хунта ће бити збачена после зиме у сваком случају.

Треће, брзо заузимања свих седам области Новоросије би САД дало изговор за подизање нове гвоздене завесе. Не негде у Немачкој, већ на самој граници са Русијом, а у форми злогласних НАТО база у балтичким државама, Пољској и Румунији. Тада бисмо заувек изгубили остатак Украјине, што је неприхватљиво. То јест, било каква непосредна подела Украјине пружа нам победу: толико тога и тако брзо је заузето. Међутим, из стратешке и дугорочне перспективе, такав сценарио би завршио нашим поразом, јер бисмо изгубили остатак Украјине, а поред тога, омогућио би да САД преузму потпуну контролу над Европом.

***

Због тога нам је потребна читава Украјина, која ће, слично Белорусији, бити пријатељска према Русији и придружити се (са могућим изузетком три западна региона) Евроазијској економској унији. Тада ћемо заједно формирати трговинску зону са ЕУ, зону која ће ујединити читав евроазијски континент од Француске и Холандије до Кине, Ирана и Индије – у једну трговинску и економску зону.

Аутор: Јуриј Баранчик
Извор: The Vineyard of the Saker: Novorussia – Surrender or victory?
Превео: Александар Јовановић

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

U Dnjepropetrovskom, velikom gradskom centru, na sednicu gradske skupštine došli - vojni pozivari i počeli da dele pozive za mobilizaciju.
Videćete na snimku, da su "heroji" počeli da brišu kroz vrata. Da je na izlazu bila fabrička kapija, i ona bi bila tesna za "junačine"
Uručili su nekolilko poziva, a ostale nisu našli...
https://www.youtube.com/watch?v=MbOEgO0GyrM#t=74

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Analiza situacije ne trazi hiljade slova.
Ovo jeste sada prelomni trenutak. A zasto?

Sada je jesno da ce NATO da gura do kraja kao Kosovo ili kao Libiju .

Samo je sada protivnik neko koga ne mozes da opkolis niti vojno slomis.

Sankcije idu sada do granice mogucnosti. Znaci SAD zeli EU ka sebi a brzi uspon Rusije pokusava da zaustavi.
Ukrajnici su slomljeni i samo ih tera u rat obaveza da slusaju gazde. Oni ratuju na tudjoj zemlji,daleko od svojih kuca za drzavu kaja je u rasulu.
Oni moraju proglasiti ratno stanje i hvatati ljude po kucama da bi ojacali armiju koja je izgubljena u vremenu i prostoru. Oni ne mogu dugo drzati polozaje daleko od svoje matice na tudjoj teritoriji.
A ide zima.

A dovlacenje nove iz NATO zemalja tehnike je suludo jer svi znamo sta sve moze Rusija da ubaci u igru.

Ovo je definitivna polarizacija sveta gde Rusi moraju naci druge partnere a SAD pokusati da obuzdaju svoju agoniju

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4923
  • Gde živiš: Novi Sad

брат ополченац Mr. Green

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Evropsko Unija opet spasava Porosenka!
Umjesto da danas otpale nove sankcije Rusiji oni će još čekati par dana. I sada će opet Hunta da provocira, ispitiva slabe točke od ANRa. Možda in se još posreći neki grad da osvoje, a mi čekamo nove sankcije i nesmjemo niti mrdnuti.
Ali budimo iskreni, informacije ANRa su pouzdane kao i Informacije Kijewa. Maripolje opkoljeno a ono danas Porosenko prošetao Maripoljem. Mi ušli u Zaporozje kad ono čitava Brigada šeće se U Maripolje. Mi lazemo samo sebe. Neprijatelj zna šta mi držimo a šta ne.
Zna li NETKO šta je sa čepom kod Djakova? Ona 24. brigada je već toliko dugo unutra, da će in Novorusija Morat Dat Državljanstvo.
Šteta, Maripolje je moglo past, a sada će biti jako teško, možda je bolje pojačati dejstovanja negdje drugdje a Maripolje ostavit opkoljeno. A tako sam se radovao dogodine godišnjem na Azovskom moru?
Situacija u Ukrajini bi se mogla rješiti političkim putem. Moj scenarijo! Jens svrgava Porosenka jednim pucem. Sa Jarosom i Ljaskom uzimaju vlast u ruke. Evropa to nemoze vise opravdati i prestaje slati financijsku podršku. Nacionalisti se počinju medjusobno tući i neke Regije traže zaštitu od snaga Novorusije.
Puč? Zašto ne. Porosenko dobro zna, koliko mu je popunjena blagajna, i zna koliko je vojnika izgubija. On je vjerovatno spreman na kompromis, šta mu fasisti nikad neće oprostit.

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

МЕРКЕЛ: Русија у сваком тренутку може опет постати добар партнер ЕУ
НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел поручила је данас и Москви и Вашингтону: „Русија у сваком тренутку може опет постати наш добар партнер. Врата за преговоре су остављена отвореним“.

Истовремено је нагласила: „Европска унија и Русија треба да обавезно наставе дијалог без обзира на украјинску кризу“.

Меркелова је прецизирала да ће наставити да одржава контакте са Владимиром Путином. При том није крила: „Ми свој дијалог морамо обавезно сачувати!“

Вечерас је незванично саопштено да је Немачка међу земљама које су осујетиле увођење нових санкција против Русије.
http://fakti.org/globotpor/merkel-rusija-u-svakom-.....partner-eu
Izgleda da Putin polako dobija bitku za Evropu. Ziveli

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

Zaharčenko: Ili će mirno otići ili ćemo ih kao mačke izbaciti
http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Zaharcenko.....62037.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1113 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 5 sakrivenih i 1060 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, Apok, bojanM84, bokisha253, ccoogg123, Centauro, crnitrn, d bos, Dannyboy, debeli, Denaya, Dimitrise93, Djokislav, Dorcolac, dushan, FOX, gasha, hooraay, ikan, Karla, Lucije Kvint, maiden6657, Marko Marković, mercedesamg, Metanoja, MiG-29M2, milanovic, Milos ZA, mnn2, mocnijogurt, operniki, pacika, radoznao, raptorsi, sevenino, Singidunumac, Sirius, sokars, SR-3m, Srle993, Sumadija34, vathra, vladulns, x9, yufighter, Zimbabwe, šumar bk2