Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2201

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 103

Novosti: Lukašenko izmakao stolicu Putinu tokom sastanka u Minsku

novosti.rs/vesti/planeta.299.html:53364.....a-u-Minsku


Ово око столице нећу да коментаришем јер је монтажа. Што се тиче сломљене оловке мора да знате кад се то догодило. На Белоруској ТВ је снимак где се каже да је то Владимир Владимирович учинио у моменту говорећи шта ће се догодити са преговорима ако се спомене Крим.

Сведоци смо да се у потписаним папирима он и не спомиње.


Што се тиче појединаца који су овде дефетисти само да им препоручим да се врате на форум Новорусије. ЗА крај јево један цитат старца Пајсија (Светогорца) из књиге “Сузе за свет”:

ЉУДИ МУВЕ И ЉУДИ ПЧЕЛЕ – СТАРАЦ ПАЈСИЈЕ
Једном смо упитали старца Пајсија (Светогорца): – Ви нам, оче, непрестано говорите да позитивно мислимо. Желели бисмо да нас посаветујете како да се суочимо са следећим проблемом. Старац је почео да нам прича: – Из искуства знам да су људи подељени у две категорије. Трећа категорија не постоји; људи припадају или једној или другој.
Први подсећају на муву. Главна особина муве је да њу привлачи нечистоћа. Када се, на пример, мува нађе у башти пуној цвећа прекрасног мириса, она га неће ни приметити и зауставиће се на некој нечистоћи коју нађе на земљи. Почеће да кружи унаоколо и осетиће се сасвим лагодно у смраду. Ако би мува могла да говори, а ви затражили да вам у башти покаже ружу, одговорила би: “Ја уопште не знам како ружа изгледа.
Знам само где да нађем ђубре, тоалете и блато.” Постоје људи који подсећају на муву. Људи који припадају овој категорији навикли су да мисле негативно и у животу увек траже лоше стране, ниподаштавајући и одбијајући присуство добра.” Друга категорија су они што подсећају на пчелу, чија је главна особина да увек трага за нечим слатким и пријатним да би на њега слетела.
Када би се пчела нашла у соби препуној нечистоће, са комадићем бомбоне у углу, она би занемарила сву ону нечистоћу и слетела на бомбону. Када бисте од пчеле затражили да вам покаже где се налази баштенско ђубре, одговорила би: “Не знам. Могу ти рећи само где да нађеш цвеће, сласт, мед и шећер.” Она зна само за добре ствари у животу, док су јој оне рђаве непознате.
То је друга категорија људи која има позитивне мисли и види само добру страну ствари. Они се увек труде да прикрију зло како би заштитили ближње; напротив, људи прве категорије се труде да изложе зло и да га изнесу на површину. Када неко дође код мене и почне да оптужује друге људе, доведе ме у тешку ситуацију и ја му наведем овај пример.
Тада му кажем да одлучи којој категорији жели да припада, како би могао да нађе људе исте врсте и да се са њима дружи.

Свако добро

ваш Хиперборејац



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 1285

A03-D ::Gama ::A gde je Sloba Smile? Gde smo tu mi Smile?

Blic: OD HITLERA DO PUTINA Psihološki profili "neprijatelja Amerike" koje je sastavila CIA

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/534379/OD-HITLERA-DO.....tavila-CIA


Hitler bio neprijatelj Amerike....smesno? Amerika ga je i dovela na vlast 1933 sa jednim jedinim ciljem.....da spreci prodor komunizma u zapadnu Evropu. Ko je i kako finansirao Hitlera pre i za vreme II svetskog rata? Odakle je Hitler dobijao celik i legure celika za gradnju ratne masinerije? Gde su se sklonili Nacisti nakon pada Berlina? Iz koje evropske zemlje poreklo vuce 15% danasnje populacije danasnje USA; ili 54 milliona danasnjih stanovnika Amerike?

Sve se to lepo zna....samo prosecan Amerikanac ce radije "uciti" istoriju iz New York Times-a i sa CNN-a nego sto ce malo ukljuciti mozak pa da malo istrazi ste se i kako desilo kada je Hitler u pitanju. Ili je taj prosecan Amerikanac poreklom Nemac kao i ostalih 53,999,999 stanovnika USA i zna istinu ali mu nije u interesu da se blati zemlja njegovih predaka.


S poštovanjem zašto moderatori puštaju ovakve nebulozne poruke koje su mešavina neistina i insinuacija ka neistinama, a uzgred i off? Mogu samo da žalim ove ljude koji su "lajkovali" ovu poruku.



offline
  • Pridružio: 10 Jan 2012
  • Poruke: 1700
  • Gde živiš: U koloniji po imenu Republika Srbija

ХИБРИДНИ РАТ ИЛИ РУСКА ТАКТИКА У УКРАЈИНИ МОГЛА БИ ДА ИНСПИРИШЕ КИНУ, ИРАН...

НАТО би требало да "хитно" делује како би развио одговоре на такве претње, које имају потенцијал да "брзо дестабилизују" западне земље, препоручује се у студијиТактика коју Русија примењује у украјинском сукобу, укључујући тајну војну акцију и кампању путем друштвених медија, могла би да инспирише друге земље као што су Кина и Иран, наводи се у годишњем извештају Међународног института за стратешке студије (IISS) са седиштем у Лондону.

У извештају о војној равнотежи којим је обухваћена 171 земља објашњава се да је већина војски у свету недовољно припремљена за овај нови тип "хибридног ратовања", преноси АФП.

НАТО би требало да "хитно" делује како би развио одговоре на такве претње, које имају потенцијал да "брзо дестабилизују" западне земље, препоручује се у студији.

Такође се наводи да Москва води "ограничени рат за ограничене циљеве" у Украјини док истовремено одржава "могућност порицања тога", што збуњује Запад у одговору.

Русија пориче да снабдева трупама и оружјем проруске снаге у Украјини, подсећа француска агенција.

У тренутку када САД разматрају да ли да шаљу оружје Украјини, у извештају IISS се детаљно објашњава како се у оружане снаге Кијева веома мало улаже и како се оне у великој мери ослањају на опрему из совјетских времена.

С друге стране, војни буџет Русије ће, према предвиђањима, порасти са 2,1. билиона рубаља (27,9 милијарди евра), колико је износио 2013. године, на 3,29 билиона рубаља ове године, наводи Институт са седиштем у Лондону.

У извештају се прецизира да Русија у Украјини води облик рата у којем комбинује конвенционалне операције на ниском нивоу и специјалне операције са кампањама на друштвеним медијима како би утицала на јавно мњење.

Такве тактике представљају "велику претњу по колективну безбедност НАТО" јер оперишу "у сивим зонама које искоришћавају пукотине у Алијанси", оцењује се у студији, уз напомену да би њихов ефекат могао да се рашири и изван Украјине.

"Креатори политике би могли да предвиде да ће неки тренутни или потенцијални државни или недржавни противници, медју којима би могле да се надју државе као што су Кина и Иран, извући поуке из недавне руске примене хибридног ратовања", стоји у извештају.

У тексту се напомиње да те лекције не морају нужно бити примењене у сукобима са западним државама, али да би њихов потенцијал да брзо дестабилизују постојећи поредак, уколико се примени у другим зонама политичког и војног надметања, могао да значи њихово гранање на глобалном плану.

Извештај британског института је, такође, бацио светло на Исламску државу (ИС) и планове Северне Кореје о развијању интерконтиненталних балистичких ракета.

Неке од медијских тактика које користе џихадисти ИС у Ираку и Сирији, укључујући употребу друштвених мрежа за регрутовање бораца, имају "тематске сличности" са онима које се користе у Украјини, констатује се у студији.

Упозорава се, такође, да су западне војске, од којих су многе изашле из 13-годишњег рата у Авганистану и суочавају се са смањеним буџетима, и даље фокусиране на борбу уз коришћење конвенционалних тактика, док групе попут ИС напредују захваљујући својој флексибилности.

"Хибридна и прилагодљива природа ИС, која је делом побуњеничка, делом пешадијска, а делом терористичка група, показала се кључном за њено напредовање", оцењује се у извештају.

У Азији се развој кинеске војске појачао под председником Сји Ђинпингом будући да се суочава са низом територијалних спорова и настоји да одврати распоредјивања САД у региону, предочава IISS.

Подсећа се и да војни расходи Кине сада чине 38 одсто укупних расхода на пољу одбране у Азији, док је кинески удео у азијским трошковима 2010. износио 28 одсто.

"Војне амбиције Пекинга су усмерене на пројекцију барем регионалне моћи и конвенционалне способности одвраћања како би се обесхрабрила спољна интервенција", закључује се у извештају.


Извор Тањуг, 11. 02. 2015.

offline
  • Cigi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Jan 2011
  • Poruke: 2830
  • Gde živiš: Novo mesto

Voja1978 ::Rusija je zemlja koja je veoma opterecena sankcijama, i ekonomskim i politickim, i svakoj zemlji je u interesu da se to sto pre resi. Sta mislite, ko to finansira?
Sve to kosta i ne moze Rusija do u nedogled da izdvaja kintu za to, narocito sada kada je pod velikim ekonomskim pritiskom.

Ako Ukrajina dobija nove kredite i se dio tih para odvoji za podmirivanje duga Rusiji, onda je Putin na to i računao.

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

Kotao - https://www.youtube.com/watch?v=UJRiGrkObPg

offline
  • Pridružio: 09 Nov 2013
  • Poruke: 134

ds69 ::Превод текста који је објавио Игор Стрелков на ВК страници Сводки от ополчения Новороссии (уз мање грешке при превођењу):............................

“Ништа се у принципу није изменило”. “Издаје”


Ма бре Стрелков нема појма. Послужићу се болесном, манијалкалном надобудношћу, попут неких са ове теме и рећи да је добро што ме послушао, па се склонио са терена на време. Иначе би одавно попио метак у леђа. Није искључено да ће и овако.

Voja1978 ::I ja sam, svojevremeno, imao taj osecaj ali da je Putin hteo da ih izda, on bi to ucinio u pravih deset dana avgusta prosle godine. Ne znam zbog cega bi im tada pomogao vojno da bi ih sada zeznuo politicki, i to bas kada im dobro ide.

Зар није саветовао да се не одрже референдуми?

Ствар је проста. Све што ради - ради због рејтинга и због опстанка на власти. Подсећа ли на некога? Мене јако, од самог почетка

Кад се само сетим оних крокодилских суза у Цркви Laughing

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1090
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

Цијене нафте се опорављају,а Руси и даље купују злато:
http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/cije.....-rusija-96

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 833

Hiperborejac ::Novosti: Lukašenko izmakao stolicu Putinu tokom sastanka u Minsku

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:53364.....a-u-Minsku


Ово око столице нећу да коментаришем јер је монтажа...


Lukašenko je primakao stolicu a ne izvukao. Snimak je izmontiran, izmijenjen je redosled frejmova. To je očigledno.

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

virked ::ХИБРИДНИ РАТ ИЛИ РУСКА ТАКТИКА У УКРАЈИНИ МОГЛА БИ ДА ИНСПИРИШЕ КИНУ, ИРАН... Тактика коју Русија примењује у украјинском сукобу, укључујући тајну војну акцију и кампању путем друштвених медија, могла би да инспирише друге земље као што су Кина и Иран, наводи се у годишњем извештају Међународног института за стратешке студије (IISS) са седиштем у Лондону.
Zapad je majstor u hibridnom ratu, to je njihov izum, sada se prave ludi. Jedino je mozda problem sto taj pristup sad primenjuje i Rusija, i to kompetentno, po svim "pravilima struke".

offline
  • Pridružio: 11 Sep 2011
  • Poruke: 82

versus ::A03-D ::Gama ::A gde je Sloba Smile? Gde smo tu mi Smile?

Blic: OD HITLERA DO PUTINA Psihološki profili "neprijatelja Amerike" koje je sastavila CIA

blic.rs/Vesti/Svet/534379/OD-HITLERA-DO.....tavila-CIA


Hitler bio neprijatelj Amerike....smesno? Amerika ga je i dovela na vlast 1933 sa jednim jedinim ciljem.....da spreci prodor komunizma u zapadnu Evropu. Ko je i kako finansirao Hitlera pre i za vreme II svetskog rata? Odakle je Hitler dobijao celik i legure celika za gradnju ratne masinerije? Gde su se sklonili Nacisti nakon pada Berlina? Iz koje evropske zemlje poreklo vuce 15% danasnje populacije danasnje USA; ili 54 milliona danasnjih stanovnika Amerike?

Sve se to lepo zna....samo prosecan Amerikanac ce radije "uciti" istoriju iz New York Times-a i sa CNN-a nego sto ce malo ukljuciti mozak pa da malo istrazi ste se i kako desilo kada je Hitler u pitanju. Ili je taj prosecan Amerikanac poreklom Nemac kao i ostalih 53,999,999 stanovnika USA i zna istinu ali mu nije u interesu da se blati zemlja njegovih predaka.


S poštovanjem zašto moderatori puštaju ovakve nebulozne poruke koje su mešavina neistina i insinuacija ka neistinama, a uzgred i off? Mogu samo da žalim ove ljude koji su "lajkovali" ovu poruku.


Hitler je produkt Evrope (i Amerike). Hitler nije neka greska koja se desila, nad kojom se sad svi kao zgrazamo i ne znamo odakle ona tu, kao sto to pokusava da se predstavi. Cela Evropa je imala politiku drzava=nacija (bar jake i uticajne drzave), proterivali su imigrante masovno, vladao je strah od boljsevizma i inteligencija i politika su se okretali sve vise desno, Hitler je dizan u nebesa kao nevidjen drzavnik do tada. E onda se Hitler malo zaneo u svojim imperijalistickim nastojanjima, pa kad im je dosao u dvoriste, onda su se odjednom oni zapitali: A sta cemo sad? Ovo gore za oruzije i celik je isto tacno. Taj rat su zapoceli i vodili prodavci oruzija.

Inace, tvoja poruka je mnogo vise off i plus vredja clanove foruma.
A ovo sve je bitno reci zato sto je povezano s ovim sto se desava danas i sto se desavalo uvek. Evropa i Amerika (kao nastavak Evrope) od kada postoje pokusavaju da porobe sto veci deo sveta mogu, da otmu tudje resurse i uzmu sebi robove koje ce eksploatisati do smrti. Zato ljudi ginu u Africi, zato su ginuli u Jugoslaviji i danas u Ukrajini. Zbog istih imperialistickih teznji koje su Evropa i Amerika uvek imale (pa i u slucaju Hitlera).

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1037 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 7 sakrivenih i 983 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., atmel, babaroga, BORUTUS, Dimitrise93, DonRumataEstorski, dule10savic, FileFinder, FOX, Georgius, gomago, Insan, Karla, kihot, kjkszpj, Kubovac, kunktator, ladro, ljuba, Lubica, Marko Marković, Maschinekalibar, milenko crazy north, milutin134, Mixelotti, Neutral-M, opt1, Panter, RJ, robertino, Rogan33, sasa87, sevenino, sovanova95, Srki94, Srle993, stalja, Stoilkovic, theNedjeljko, Trpe Grozni, vaso1, wizzardone, YU-UKI, YugoSlav, Zimbabwe, žeks62, 125