Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2416

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 714

radoznao ::Privatizacija na Ukrajinski način... Ovoga ni kod nas nije bilo a svi znamo kako je privatizacija kod nas završila. Nego, ako netko ima volje da malo prevede ovo..

Игорь Коломойский про захват Укртранснефти и депутате Лещенко (18+)
https://www.youtube.com/watch?v=k00iQ1GxERM


Колико сам разумео, Коломојски је дошао у изгледа још увек државну фирму Укртрансњефт, јер су је мање-више силом запосели људи неке друге интересне групе. На почетку се изузетно оштро на руском обраћа новинару радио Слободе, који је почео на украјинском са питањем шта он као губернатор Дњепропетровске области, тј. глава области, ноћу ради у тој фирми. Припаднике ове друге интересне групе он назива руским терористима. Ознака 18+ се не односи на неке сцене насиља, већ на неке за наше прилике полу-псовке, које се на руском користе кад су бесни, попут бљад или . За нас, словене са југа Европе је то за 0+. Коломојски вређа новинара да је као нека тетка која уходи неверног мужа. Каже новинару да је проститутка као Тјагнибок. Каже да су документи појаснили да ново "руководство" није постављено на седници владе. Каже да је једноставно група људи у униформама милиције или приватног обезбеђења упала. После опет вређа новинара питајући га зашто је заћутао или је језик гурнуо у д... и још неколико увреда тог типа. Помиње неког депутата Лешченка као "пе...а". Каже новинару да иде код председника са таквим оловкама и папирима. Потом каже да је од ових што су упали у Укратрансњефт чуо да су добили наређење "с врха". Каже да су премијер тј. Сења Крољик и неки вероватно министар Кобаљ ван земље и да су неки "на брзака" одлучили да запоседну фирму. Обраћа се новинару са тезом да ви још нисте све покрали па сте сад решили да покрадете. Новинар га на украјинском пита кога је побачио тј. видео а овај каже да никог није видео. Каже да су потом дошли неки Демчишин и Савченко а потом и тај нови трбушасти СБУ-овац, кога је питао где је радио. Одговорио му је да је радио у СБУ Луганске области, а онда је Коломојски почео да га вређа да је шверцер и да се не занима тамо где би требало тј. на Криму или Луганску. На крају открива да се лик који је постављен за новог директора неки Мирошњик, који је као сам себе поставио тамо. На крају каже да иза свега стоји Коњоненко, један од руководилаца посланичке групе Блока Петра Порошенка. Каже да сада креће у администрацију председника да се разаберу.
Очит пример тешког примитивизма и бахатости набогатијих људи у Украјини и њихове борбе за интересне сфере тј. крађу у још увек јавним предузећима.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1057

ProkupacPK ::Već je onaj bradonja sa kokardom izazivao sumnju da nije sve što ide odavde, za dobro Rusiji. A sa ovim novim vestima, mora čovek da se zapita: "Da li je to slučajno?"
Problem će da nastane kad Rusi o tome počnu da misle (a...), pa će veći Nemci od Nemaca, da se češu gde ne svrbi. Mada mrtvog tući, nema smisla.

Rusi već misle o tome ali ćute, za razliku od nas oni sve pamte i zapisuju.
Uveren sam da Počuča i ovaj drugi neće izgubiti glave, da su to planirali to bi već bila završena priča i možda bi lagali da su poginuli u borbama ili nešto slično.
Uopšte me nebi čudilo da bude vraćen u Srbiju, kao vid poniženja.



online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32328

Dejvid Kamerun se zalaže zastvdranje posebnog financijskog fonda koji bi imao za cilj pomoć zemljama I. Europe Ukraini, Moldaviji, Srbiji da se mogu odupreti Ruskom pritisku. Aj da ga razumemo za Ukro rajh i Moldaviju al što nas trpa u taj koš nit imamo kaki problema sa Rusima niti smo ikad imali ako se izuzme ono natezanje Tito Staljin :-D
Opasno je demobilisati vojnike ukro wermahta to bi dovelo da naglog porasta kriminala.
Ruska vesna

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Gorbačov: Koreni ukrajinskog rata leže u raspadu SSSR-a
Nekadašnji predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov smatra da su koreni ukrajinskog sukoba u raspadu Sovjetskog Saveza i neuspehu Perestrojke i upozorava na pokušaje da se kriza reši vojnim putem."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/479887/Gorb.....adu-SSSR-a

"Putin želi monetarnu uniju sa Belorusijom i Kazahstanom
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je liderima Belorusije i Kazahstana da bi njihove tri zemlje trebalo da razmotre uvođenje zajedničke valute."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/479750/Puti.....azahstanom

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Мордор скупља своје орке.
"NATO OPKOLIO RUSIJU Brodovi usidreni na vratima Putinovog carstva
V. Filipović | 20. 03. 2015. - 11:27h | Foto: AP | Komentara: 276

NATO alijansa trudi se da u ovoj novoj eri netrpeljivosti Zapada i Rusije pokaže Vladimiru Putinu svu svoju pomorsku snagu, usidrenu u Crnom moru."
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/543655/NATO-OPKOLIO-.....og-carstva

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Кијев ће кроз две-три недеље, најкасније крајем априла започети нови рат у Донбасу
ПРОХВАТИЛОВ: УКРАЈИНА ГОМИЛА ТРУПЕ И РАТНУ ТЕХНИКУ ДУЖ ЛИНИЈЕ ФРОНТОВА
Кијевском режиму је потребно да територије Доњецке и Луганске Републике по сваку цену постави под своју контролу, а ако то не успе - наставиће рат. Јер, у супротном ће сам режим напросто пасти
Амерички резон је овај: нека и нисмо још ни једном успели да победимо и надмудримо Путина - али нека он бар слави 70 година Победе на фону рата у Донбасу...

Цитат из текста:
'' Прохватилов је убеђен да ће Кијев и Американци који стоје иза њега све темпирати за 9. мај и московску Параду Победе. Као што су државни преврат у Украјини временски увезали са Зимском Олимпијадом у Сочију.''
http://fakti.org/rossiya/kijev-ce-kroz-dve-tri-ned.....-u-donbasu
Примирјем се није решило ништа, само се накратко одложило неизбежно.
Могуће је да Вашингтон и Кијев започну ново крвопролиће за параду победе.
То неби било ништа ново, јер увек то раде на дане већих празника и обележавања
јубилеја.
НАТО гомила технику, шаље инструкторе, изводи неке маневре тик уз границе Русије...
Не дрема ни Русија, њихова војска је стално у покрету и на великим вежбама
Све се може јако брзо отети контроли

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Strelkov
Citat:На место Кононова назначен "Кэп" - в мою бытность - командир Семёновского батальона, а потом - командующий "восточной группой" (штаб в Снежном). Капитан запаса ВС РФ, кадровый (закончил военное училище). В Семеновке показывал себя неплохо, в Донецке ему одним из первых был присвоен чин майора. Позже (с осени) командовал бригадой, потом был заместителем "Царя".

Na mesto Kononova postavljen je "Kep".

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Banja Luka

Са профила једног од момака из Новорусије

ПАЖЊА! У име бившег "Српског Хусарског Пука" објављујем следеће: Goran Gerovac више нема никакве везе са људима који су у Новорусији.Због манипулација,малверзацијама са помоћи пуку и наређења да се смакне командир заједно са првом групом добровољаца и Dejan Bericом.У будуће Геровац нема право да се представља у наше име.Свако ко има било какве информације где се тај људски талог крије молим вас да нас обавестите.Сви добровољци су живи и здрави.
Како радили тако нам Бог помогао.


Хајде хвала Богу, сви су добро и здраво.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

pein ::Dejvid Kamerun se zalaže zastvdranje posebnog financijskog fonda koji bi imao za cilj pomoć zemljama I. Europe Ukraini, Moldaviji, Srbiji da se mogu odupreti Ruskom pritisku. Aj da ga razumemo za Ukro rajh i Moldaviju al što nas trpa u taj koš nit imamo kaki problema sa Rusima niti smo ikad imali ako se izuzme ono natezanje Tito Staljin :-D
Opasno je demobilisati vojnike ukro wermahta to bi dovelo da naglog porasta kriminala.
Ruska vesna

Шта се чудиш,па то су Енглези... Wink

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32328

Preuzeto sa fb profila jednog borca bivšeg Srpskog husarskog puka:
Pažnja! U ime bivšeg Srpskog husarskog puka objavljujem sledeće: Goran Gerovac više nema nikakve veze sa ljudima koji su u Novorusiji. Zbog manipulacije, malverzacije sapomoći puku i naređenja da se smaknu komandiri zajedno sa prvom grupom dobrovoljaca i Dejana Berića. U buduće Gerovac nema pravo da se predstavljau naše ime. Svi dobrovoljci su živii zdravi.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1286 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 4 sakrivenih i 1236 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, amaterSRB, Asparagus, Atomski čoban, babaroga, bladesu, BlekMen, bojanM84, Brana01, comi_pfc, DeerHunter, dencorr, Dimitrise93, dragoljub11987, FileFinder, Griffon vulture, havoc995, Ilija Cvorovic, Ivica1102, Karla, kolle.the.kid, Kruger, kunktator, kuntalo, ladro, loon123, milan.vukovic, milenko crazy north, Milometer, Mixelotti, operniki, pacika, panonski mornar, pein, rodoljub, Sirius, slonic_tonic, vaso1, vathra, virked, voja64, yrraf, YU-UKI, zzapNDjuric99, 125, 79693