Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2540

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

HANDELSBLATT: Украјина ће можда банкротирати већ овога лета
ЧЕКАЈУ ЈЕ „ЈОШ ВЕЋИ ХАОС” И МАСОВНО СИРОМАШЕЊЕ СТАНОВНИШТВА
НАД Украјином као Дамоклов мач виси могући дефолт јер Кијев вероватно већ овога лета више неће моћи да отплаћује дугове – оценио је утицајни Handelsblatt.

Немачки пословни лист наглашава да Украјина и без банкротства има превише проблема – грађански рат у Донбасу, „самовољну олигархију” и „неке претње са стране Русије”. А дефолт ће је увести у „још већи хаос”.

Као прави немачки лист, Handelsblatt унапред јадикује што ће опозиционе украјинске партије дефолт и хаос искористити да народ окрену против „реформи” и за вршење притиска на владу Арсенија Јацењука.

Handelsblatt је цитирао процену кијевског финансијског експерта Александра Охрименка да ће дефолт Украјину суочити са масовним сиромаштвом и изолацијом земље као „трговинског и инвестиционог простора”.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/handelsb.....ovoga-leta



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Fenix Lady ::Ко год да је извршио атентат на Мозговоја, имао је само један циљ, а то је да унесе раздор у народ Новорусије, и то жесток раздор и цепање, а то је последње што том напаћеном народу у овом тренутку треба. Зато апелујем на све који прате овај форум да својим коментарима не распирују тај раздор нити на овом форуму, нити било где другде на интернету и ван интернета.

Citat:Дмитриј Стешин: Мозговој је био идеална мета

Алексеја Мозговоја сам упознао марта 2014. године у шуми близу града Луганск. Први интервју "Луганских партизана" руској штампи. Жмирнуо је фаровима маскираном Болотову... Цео дан смо се с њим возили по Луганској области, посећивали Козаке и упознавали различите људе. Затим се десио разлаз са Болотовим и повлачење у камп код Станице Луганске. Ту је рођена бригада "Дух".

У новембру Мозговоја нисам могао да препознам, био је то потпуно други човек, који је за десет месеци прошао више него други за двадесет година.

Не верујем у никакво "почистили га Сурковљеви саботери" или "обрачун са Плотњицким". Ситуација превише личи на сценарио за Њемцова. Али "праве" присталице Новорусије вриште по интернету и проклињу Путина, Плотњицког и Захарченка - и зато је мета савршено изабрана. Чудно што се нико не сети Ахметова. Мозговој није био велики командант, стратег или тактичар, чија ће смрт обезглавити војску. Не, Мозговој није био такав, али је био Личност, чија ће смрт посејати неслогу уочи предстојећег напада.

Мета је била "идеална". Аналитичари фотељаши не верују у постојање "укропских СОГ" (украјинских субверзивно-обавештајних група) код Луганска, не знају да је чак и сада могуће пасти у руке укропа тако што ћете негде код Луганска или Доњецка погрешно скренути колима. И да се исто може десити и онима са друге стране.

Љоша је отишао, али је сећање на њега вечно. У то не сумњам. Почивај у миру истински Ратниче, људино директна и поштена.

Дмитриј Стешин

http://cirilizovano.blogspot.com/2015/05/blog-post_51.html


Ово није био први атентат на њега.
Цела ствар има дужу причу.



offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

kairos ::Zgadio mi Kremlj u potpunosti. Ako je i bilo nekih sumnji za Bednova da je nesto mutio za Mozgovoja ne postoje. Jednostavno Kremlju ne odgovaraju licnosti koje nisu sto odsto poslusne.
Mozgovoj je pre par dana sa Dremovim uputio pismo Dumi sa molbom za podrrsku Ruskog projekta.
Rusko rukovodstvo ce 'utopiti' LDNR nazad u Ukrajinu i to pod uslovima neprihvatljivim za ljude koji su tamo ginuli.
Ukro nacisti seku prste zarobljenicima, a ovi oslobadjaju onog potpukovnika sa aerodroma. Ukrajina zatvara vodu i struju Krimu, ovi im daju ugalj i struju za dzaba i 'skidke' za gas. Ukrajina blokira Transistriju... i trazi daljnje 'skidke' za gas.
Stvarno ne znam, sta misle da postignu sa tim, zeleo sam da verujem u tvrdnje onog generala SVR da su nama nevidljivi 'neki procesi' u Evropi ali mi je sada stvarno tesko poverovati u tako nesto.
Mislim da je Rusija debelo izgresila u vezi sa Ukrajinom i sve ovo mi uopste ne sluti na dobro.

Vecna Slava i laka zemlja alekseju Mozgovoju.


Ма кукали су многи (додуше на другом форуму,можда је и на овом била слична ситуација) да је Путин издао Русе у Украјини још за време повлачења код Славјанска.Када оно ствар се показала другачије.Па опет кукњава за време летње офанзиве па за време зимске офанзиве.Па ево опет кукњава и проклињање Кремља.
Мани те се људи.Далеко смо ми од тога да можемо да предвидимо ток догађаја.
Можемо само да гледамо.

offline
  • Pridružio: 18 Avg 2009
  • Poruke: 1124
  • Gde živiš: Gde je krunisano 7 srpskih kraljeva

JEДИНИ СПАС ВАЗДУШНИ МОСТ ИЛИ ДЕБЛОКАДА: Украјина и Молдавија блокирали руску војску у Придњестровљу
ukrajina moldavija rusija

+ Украјина и Молдавија блокирали руску војску у Придњестровљу

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 70

russia-insider.com/en/new-video-showing-eur.....014/ri7254

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136


(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Овако изрешетан командант Алексеј Мозговој!
ЛУГАНСК – Убијен командант бригаде „Призрак“ која је деловала у оквиру армије Луганске народне републике Алексеј Мозговој изрешетан је у возилу у ком се налазио. Погледајте видео шта се догодило 18+
http://www.pravda.rs/2015/05/24/uznemirujuci-video.....-mozgovoj/

offline
  • Pridružio: 25 Jan 2015
  • Poruke: 70

Markoni29 ::Fenix Lady ::Ко год да је извршио атентат на Мозговоја, имао је само један циљ, а то је да унесе раздор у народ Новорусије, и то жесток раздор и цепање, а то је последње што том напаћеном народу у овом тренутку треба. Зато апелујем на све који прате овај форум да својим коментарима не распирују тај раздор нити на овом форуму, нити било где другде на интернету и ван интернета.

Ово није био први атентат на њега.
Цела ствар има дужу причу.


Знам да ово није био први атентат на њега, знам и то да како кажеш "цела ствар има дужу причу", пратим дешавања у Украјини од самог почетка, али трба увек имати на уму следеће:
- да не мора да значи да су га ликвидирали они који су му и претили,
- да не мора да значи да су га ликвидирали исти они који су покушали претходни атентат,
- да је мало чудно, чак и више него чудно да је атентат извршен на истом месту где и претходни неуспели,
- да је одабир тренутка за извршење атентата веома "дискутабилан",
- да су тзв. акције "false flag" свакодневница даншњице,
- да су,............ итд., итд.

Суздржимо се од сваког коментара који би противницима ишао на руку, одајмо му последњу почаст као ВЕЛИКАНУ какв је и био.

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 70

frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=2&idnovost=50982
Ukrajinski diverzanti: Mi smo ubili mozgovoja

Tesko je znati sta se stvarno dogodil, pa ne treba zuriti sa zakljuccima kao sto se npr radi na tzv. forumu novorusija gdje udruzena grupa tzv. rusofila na sve moguce nacine ubistvo Mozgovoja pokusava pripisati unutrasnjem sukobu u LNR pa cak i intervenciji rusije ili samog putina. Dosli su do tog nivou da se citiraju ukro izvori kao potvrda istog.

offline
  • RJ 
  • SuperModerator
  • Gavrilo Milentijević
  • Komandir stanice milicije Gornje Polje
  • Pridružio: 12 Feb 2005
  • Poruke: 35511
  • Gde živiš: ovalni kabinet

Ne znam da li je ovo neko već postavljao u temi - ukrajinci već izgradili deo "nepropusne" granice sa rusijom.
Visoka ograda, bodljikava žica, rovovi, tranšeje, osmatračnice i bunkeri - uz sve to redovna naoružana patrola sa terenskim vozilima...


Arrow http://pauluskp.livejournal.com/691478.html

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32328

Šta oće ovi idioti da postignu sa vojnom blokadom Pridnjestrovlja pa za njih će i one 2000 ruski vojnika ili kolko god da ih ima biti previše???

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1364 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 5 sakrivenih i 1312 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, amaterSRB, BlekMen, Brana01, Bubili, bufanje, Dimitrije Paunovic, Dimitrise93, draganca, dragoljub11987, Georgius, Griffon vulture, havoc995, Ilija Cvorovic, Istman, JOntra, Još malo pa deda, krkalon, ladro, Leonov, loon123, Lucije Kvint, Mcdado, mikrimaus, milanovic, milenko crazy north, MilosKop, milutin134, nemkea71, nick79, NoOneEver Dreams, ostoja, panonski mornar, Rakenica, Sir Budimir, Sirius, SlaKoj, suton, Tragač, vathra, Vlad000, VP6919, wolf1, yrraf, zzapNDjuric99