Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2544

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Markoni29 ::Izdajnik ::Imam jednog radnog kolegu koji poznaje nekog iz Noworusije. Jutros su se Skypom čuli. Kaže da ANR dovlači Pontone i skupile se jake snage u Luganskoj oblasti. Nezna tačno gdje. Zna li NETKO vise o tome?

Ма дај бре.Схваташ ли да си ти пренео информацију из друге руке на јавном форуму где могу да је виде на стотине људи.
Да ли стварно мислиш да информације о прикупљању снага могу тако да процуре?



Zar nevidis znak pitanja?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 2980
  • Gde živiš: Makedonija

Зависи кој је шаље и шта хоче да постигне.



offline
  • Pridružio: 18 Avg 2009
  • Poruke: 1124
  • Gde živiš: Gde je krunisano 7 srpskih kraljeva

Москва се припрема за активну одбрану у Придњестровљу

МОСКОВСКА „НЕЗАВИСИМАЈА ГАЗЕТА“:
АМЕРИКАНЦИ СУ РАЗРАДИЛИ ПЛАН УНИШТЕЊА ПМР


НГ објавила да располаже подацима о постојању војног плана за уништење Придњестровске Молдавске Републике који су направиле америчке тајне службе уз помоћ министарстава одбране Украјине, Молдавије и Румуније
Оперативна група руских јединица у Придњестровљу извела маневре на којима је увежбавала заштиту важних војних објеката. Конкретно: војних складишта у селу Колбасна, где су припадници „оперативне групе“ одбили напад „терориста“ који су покушавали да се дочепају оружја и муниције
Генерал-потпуковник Јуриј НЕТКАЧОВ, који је 1992. године командовао 14. армијом стационираном у Придњестровљу: Могућ је напад на наше миротворце, али верујем да ће Русија учинити све да то осујети. Велики је проблем што ћемо своје миротоврце морати да снабдевамо авионима који ће морати да лете изнад украјинске територије
То ће највероватније бити у рејону Одесе. Од обале Црног мора до Придњестровља је мање од 100 километара. Наводило се да је украјинска војска ту разместила зенитне ракетне системе С-300. Али, сумњам - наглашава Неткачов - да ће се украјинска ПВО одлучити да обара наше авионе који лете у Тираспољ
ИЗВОР руског московског листа „Независимаја газета“ у Министарству одбране Русије саопштио је да постоји план за уништење Придњестровља који су направиле америчке тајне службе уз помоћ министарстава одбране Украјине, Молдавије и Румуније.

Министарство одбране РФ забринуто је због могућности нагле ескалације конфликта у Придњестровској Молдавској Републици и припрема се за најнеповољније сценарије. Ради тога је Оперативна група руских јединица, која стационирана у тој републици, извела маневре на којима је увежбавала заштиту важних војних објеката.

Како је саопштила прес-служба Западног војног округа, којем је потчињена та „оперативна група“, у петак је више од 100 руских војника дигнуто на узбуну. После марша од 150 километара до војних складишта у селу Колбасна, војници су имали школску борбу са „терористима“ који су тамо покушавали да се дочепају оружја и муниције.

У Министарству одбране Русије наглашавају да су припадници „оперативне групе“ дејстовали у условима најприближнијим борбеним.

При том су припадници антитерористичке групе успешно испунили постављене задатке: „Током вежбе ликвидације терориста - посебна пажња је посвећивана повећању усклађености дејстава војника приликом борбе на отвореном у оквиру јединице и малих тактичких група (парова и тројки)“.

Такве сценарије сада одрађују не само припадници групе, већ и руски миротворци стационирани у зони сукоба.

Повећање активности руских снага у Придњестровљу извор листа објашњава не само плановима летње обуке, већ и реалним претњама које се сада појављују у зони сукоба.

Између осталог, НГ је објавила да располаже подацима о постојању војног плана за уништење Придњестровске Молдавске Републике. План су наводно направиле америчке тајне службе уз помоћ министарстава одбране Украјине, Молдавије и Румуније.

Део тог плана је и прошлонедељна одлука Кијева да раскине споразум са Москвом о транзиту руских војника преко Украјине у Придњестровље.

Осим тога, како тврди саговорник листа, украјински и румунско-молдавски борци ускоро планирају да изведу диверзантске и терористичке операције чији је циљ заузимање складишта са оружјем у Придњестровљу која чувају руски војници.

Истовремено ће са леве стране Дњестра почети велике провокације у којима ће бити људских жртава, како би се дискредитовали руски миротворци.

Те околности ће бити повод за званични излазак Кишињева из мировног процеса. Власти Молдавије ће се обратити за помоћ ЕУ и NATO. До тада ће, по свој прилици, бити припремљена замена за руске плаве шлемове у виду молдавско-румунског мировног батаљона.

Формирање таквог батаљона је 23. маја званично најавио министар одбране Модавије Виорел Чиботару док се налазио у посети Румунији. После његовог сусрета с румунским колегом Мирчеом Душом, он је саопштио да ће у тај батаљон у будућности бити укључени војници из Украјине и Пољске.

Генерал-потпуковник Јуриј Неткачов, који је 1992. године командовао 14. армијом стационираном у Придњестровљу, такође не искључује војни сценарио решавања ситуације на Дњестру.

„То веома штети геополитичким интересима Москве, и сигуран сам да ће руско руководство учинити све што је у његовој моћи да заштити своје позиције у том региону и да неће допустити ескалацију конфликта“ - сматра он.

Неткачов подсећа да је Кишињев - у периоду када је он командовао 14. армијом - уз подршку румунских добровољаца и плаћеника већ покушао да оружјем заузме Придњестровље.

„Нису успели тада, неће ни сада, упркос томе што Украјина покушава да нашој групацији тамо потпуно онемогући довод кисеоника“ - уверен је Неткачов.

Он се слаже са мишљењем координатора Управе генералних инспектора Министарства одбране РФ - армијског генерала Јурија Јакубова - који допушта могућност снабдевања руских миротвораца ваздушним путем, авионима војно-транспортне авијације у условима блокаде од стране Украјине.

„Наравно, велики проблем је у томе што ће наши авиони свеједно морати да лете изнад украјинске територије. То ће највероватније бити у рејону Одесе. Од обале Црног мора до Придњестровља - то је мање од 100 километара. Наводило се да је украјинска војска разместила тамо зенитне ракетне системе С-300. Али, мени се чини да ће се украјинска ПВО тешко одлучити да обара наше авионе који лете у Тираспољ“ - сматра Неткачов.

Док се погоршава ситуација око Придњестровља, Румунија и САД почињу војне маневре близу украјинске Одеске области. Због тога је у Црно море 23. маја упловио ракетни разарач америчке ратне морнарице Ross.

У саопштењу за медије 6. флоте САД наводи се да је присуство разарача Ross у региону потребно због безбедности и јачања „сарадње у Црном мору, мира и просперитета у региону“.

Ross има систем ПРО, а главно офанзивно оружје су му крстареће ракете Tomahawk. http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/moskva-s.....jestrovlju

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

sta cu kad ih volim ::Strasan udarac za Novorusiju je ubistvo Mazgavoja, odnosno način na koji je ubijen i ko ga je ubio. Ja sam ubijeđen da su ga ubile vlasti LNR-a. Sjecate li se da je nakon atentata na Betmena sam Mazgavoj govorio da je on sledeci, zatim je i Strelkov pisao i govorio da se Mazgavoj treba cuvati jer ce ga ubiti. Mislim da je osnovni razlog njegove likvidacije neslaganje sa politikom LNR i DNR, i njegov beskompromisni stav u pogledu Novorusije, stalno se svadjao sa predstavnicima vlasti, cak je i svoju paradu pobjede organizovao, na ovom snimku se vidi kako se podsmijava Plotnickom i Zaharcenku https://www.youtube.com/watch?t=94&v=jE5ELXyVb8I, totalno je bio van politickog kursa i mislim da su ga zato i likvidirali predstavnici LNR-a. U Rusiji se ne smijes usprotiviti politici. Jer ako vidite kako se stvari odvijaju zadnjih dana, od Novorusije po svemu sudeci nema nista, izgleda da ce neku autonomiju dobiti LNR i DNR, Krim ce ostati u Rusiji, Ukri gube podrsku, blizu su bankrota, morace dati autonomiju LNR i DNR inace ce bankrotirati, ideju Novorusije moze spasiti ludi napad ukra ali mislim da od toga nema nista jer nemaju oni snage za napad niti ce ikad vise imati. Tako da ko god se protivio ovm raspletu bio je maknut ili ubijen ili prebacen u Rusiju, Mazgavoj se nije htio pomiriti i na zalost eliminisan je, a bio je jedan od boljih komadanata, zao mi je strasno. Takodje na drugim forumima citam da raspustaju dobrovoljacke jedinice i cak ih vracaju u Rusiju. Sjecam se pocetaka i Givija, stalno su bile zastave Novorusije i prica o novoj drzavi, kad odjednom samo amblemi DNR i sve pohvalno o Zaharcenku, sigurno mu je skrenuta paznja kako da se ponasa da ne bi bio likvidiran. Sve u svemu, nista vise ne znam kako ce ici, sve sto sam predvidjao nije se obistinilo ove Ruse ne mogu shvatiti nikako, al hajd valjda ce taj narod u Donbasu biti zadovoljan.
http://www.standard.rs/zeljko-cvijanovic-preporucu.....1%98%D0%B0

Sve si rekao...čovjek koji je branio ideju Novorusije ( koja se zamrzava/ odbacuje za sad ) nije imao budućnost u ovim teškim vremenima...Givi i Motorola ( iako neusporedivi sa Mozgovojem jer su niži u komandnoj vertikali ) su na vrijeme prihvatili tu novu politiku ...Revolucija jede svoju djecu,na žalost jede one koji su dali sve za tu revoluciju ,a ne one koji "ratuju" iz kancelarije.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

https://forum-antikvariat.ru/index.php/topic/21418.....6/page-730
Strelkov ( Котыч ) na forumu Antikvariat o Mozgovoju ..
Svi koji brane herojsko profesionalno dejstvo ukr diverzanata dijele se u 2 kategorije :
1. naivni ljudi
2. trolovi , koji rade po surkovskoj metodici
...

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

komkom ::sta cu kad ih volim ::Strasan udarac za Novorusiju je ubistvo Mazgavoja, odnosno način na koji je ubijen i ko ga je ubio. Ja sam ubijeđen da su ga ubile vlasti LNR-a. Sjecate li se da je nakon atentata na Betmena sam Mazgavoj govorio da je on sledeci, zatim je i Strelkov pisao i govorio da se Mazgavoj treba cuvati jer ce ga ubiti. Mislim da je osnovni razlog njegove likvidacije neslaganje sa politikom LNR i DNR, i njegov beskompromisni stav u pogledu Novorusije, stalno se svadjao sa predstavnicima vlasti, cak je i svoju paradu pobjede organizovao, na ovom snimku se vidi kako se podsmijava Plotnickom i Zaharcenku https://www.youtube.com/watch?t=94&v=jE5ELXyVb8I, totalno je bio van politickog kursa i mislim da su ga zato i likvidirali predstavnici LNR-a. U Rusiji se ne smijes usprotiviti politici. Jer ako vidite kako se stvari odvijaju zadnjih dana, od Novorusije po svemu sudeci nema nista, izgleda da ce neku autonomiju dobiti LNR i DNR, Krim ce ostati u Rusiji, Ukri gube podrsku, blizu su bankrota, morace dati autonomiju LNR i DNR inace ce bankrotirati, ideju Novorusije moze spasiti ludi napad ukra ali mislim da od toga nema nista jer nemaju oni snage za napad niti ce ikad vise imati. Tako da ko god se protivio ovm raspletu bio je maknut ili ubijen ili prebacen u Rusiju, Mazgavoj se nije htio pomiriti i na zalost eliminisan je, a bio je jedan od boljih komadanata, zao mi je strasno. Takodje na drugim forumima citam da raspustaju dobrovoljacke jedinice i cak ih vracaju u Rusiju. Sjecam se pocetaka i Givija, stalno su bile zastave Novorusije i prica o novoj drzavi, kad odjednom samo amblemi DNR i sve pohvalno o Zaharcenku, sigurno mu je skrenuta paznja kako da se ponasa da ne bi bio likvidiran. Sve u svemu, nista vise ne znam kako ce ici, sve sto sam predvidjao nije se obistinilo ove Ruse ne mogu shvatiti nikako, al hajd valjda ce taj narod u Donbasu biti zadovoljan.
http://www.standard.rs/zeljko-cvijanovic-preporucu.....1%98%D0%B0

Sve si rekao...čovjek koji je branio ideju Novorusije ( koja se zamrzava/ odbacuje za sad ) nije imao budućnost u ovim teškim vremenima...Givi i Motorola ( iako neusporedivi sa Mozgovojem jer su niži u komandnoj vertikali ) su na vrijeme prihvatili tu novu politiku ...Revolucija jede svoju djecu,na žalost jede one koji su dali sve za tu revoluciju ,a ne one koji "ratuju" iz kancelarije.


Мој брат лепо рече(иначе високи официр)човек је био пекар а командант бригаде.Био је цивил кувар или пекар и дочекао да постане командант бригаде.
Реалност је да ми не знамо ништа о тим људима.Овде сам прочитао да је правио паралелну прославу дана победе.Зар то није цепање једниства?
Ја сам вам већ пар пута навео примере из наше историје.Зар је могуће да не можете да направите паралелу?
Није моје да судим.И ја не оптужујем никога.Нити знам ко је убио тог човека и зашто.
Али морам вам поново напоменути да су за највећу трагедију првог српског устанка криви управо српске вође.Сместили су Стевану Синђелићу и његовим борцима.Чак и Хајдук Вељко.
Један од оних који су га издали(не сећам се имена) је се признао на самрти.Дакле то је написмено.
Само се сетите неких од вођа устанка.као што је Младен Миловановић.Кабадахија,разбојник и лопов.
Није то у питању стриктна хијерархија и ланац командовања.То није војска.То је милиција.
Због тога је свака самовоља много опасна.
Можда су Мазгавоја убили украјинци.Можда су убице из Новорусије јер је био принципијелан и поштен човек.Можда је убијен јер је таласао.Можда јер је за време неке од битака издао саборце из АНР?
Стварно не знамо.Али једно знамо.То није војска већ милиција.И због тога су све опције могуће.

offline
  • Pridružio: 27 Jul 2014
  • Poruke: 83

veljko82 ::Imam jedan savet za sve forumase,pogotovo one proruske.Probajte da razmisljate kao ruski neprijatelji da bi lakse tumacili poteze hunte a pre svega njihovih gazda.Mnogi ovde previse veruju u sposobnosti Rusije.A ja pre svega svima savetujem da razmisljaju kao da su na mestu ruskih neprijatelja.Sta bi vi i kako biste pobedili protivnika da ste na mestu zapada.Naravno to zadrzite za sebe ali na kraju u interesu je svima da budemo neutralni i objektivni makar ovde na forumu.


Uz svo duzno postovanje prema tebi ne pada mi na pamet da razmisljam kako da nanesem zlo (pobedim protivnika kako si ti to naveo) Rusiji, Americi, Nemackoj, bilo kojoj drzavi illi pojedincu...ili cak i jednom slavuju koje je ne nekom svom putu sleteo na brezu u mom dvoristu da se odmori. Upravo je to ono sto me distancira od hijena i bezboznika, sledbenika jedinog Boga u kojeg veruju; gospodina Dolara. Svima zelim isto ono sto zelim i svojoj porodici!

E sada, ako bilo ko dodje pred moju kucu i kaze "mnogo mi se svidja ta tvoja breza, pravi prelep hlad, a i slavuji vole da slete na nju pa pored hlada imas i prelepo cvrkutanje. Posto mi nemamo nista tome slicno nije red da ti jedini uzivas u tom hladu i pesmi slavuja. Od danas ce taj deo dvorista gde se nalazi breza da bude nas, ali ti se ne brini. Dobro cemo ti platiti za to, a i pomoci cemo tebi i tvojoj porodici da se preselite na neko drugo, bolje i lepse mesto. Mozda tu necete imati brezu i slavuje ali ce vam biti lepse nego sto vam je sad. Tvoja jedina duznost bice da nam placas minimalne izdatke za TVOJE NOVO zemljiste gde ces ziveti.", u tom slucaju reci "svima zelim dobro" prestaju da vrede i u mojoj glavi je samo jedna stvar; kako da na sve moguce nacine zastitim moju brezu i omogucim slavujima da na nju slete kada god oni to zele i podare mi njihovu pesmu.

Da li ce taj nacin, ili nacini, biti "tople reci odvracanja" ili nesto "manje toplo pucanje u vazduh radi upozorenje", ili "jos manje topla upotreba svih sredstava koja su mi na raspolaganju kada ja odredim da su u skladu sa opasnoscu koja se nadvija nad mojom brezom i slavujima na njoj" je apsolutno ne bitno.

Ono sto je bitno je namera i ono sto taj neko cini u okolini moga dvorista...i na osnovu toga ja cu uciniti sve sto je u mojoj moci da ga nucim da ce mu pokusaj da uzme moju brezu biti poslenji ovozemaljski pokusaj. A sta ce biti sa nama dvojicom kada, zbog nacina na koji cu braniti svoju brezu, ne bude ni mene ni njega na ovozemaljskom svetu neka dragi Bog odlucije.

Pre nego sto me pitas sta je poenta moga posta i zasto sam potrosio 10 minuta od moga zivota tipkajuci ovih par stotina reci odgovori cu ti unapred da je u pitanju analogija.

offline
  • Pridružio: 27 Jul 2014
  • Poruke: 83

veljko82 ::Москва се припрема за активну одбрану у Придњестровљу

МОСКОВСКА „НЕЗАВИСИМАЈА ГАЗЕТА“:
АМЕРИКАНЦИ СУ РАЗРАДИЛИ ПЛАН УНИШТЕЊА ПМР


НГ објавила да располаже подацима о постојању војног плана за уништење Придњестровске Молдавске Републике који су направиле америчке тајне службе уз помоћ министарстава одбране Украјине, Молдавије и Румуније
Оперативна група руских јединица у Придњестровљу извела маневре на којима је увежбавала заштиту важних војних објеката. Конкретно: војних складишта у селу Колбасна, где су припадници „оперативне групе“ одбили напад „терориста“ који су покушавали да се дочепају оружја и муниције
Генерал-потпуковник Јуриј НЕТКАЧОВ, који је 1992. године командовао 14. армијом стационираном у Придњестровљу: Могућ је напад на наше миротворце, али верујем да ће Русија учинити све да то осујети. Велики је проблем што ћемо своје миротоврце морати да снабдевамо авионима који ће морати да лете изнад украјинске територије
То ће највероватније бити у рејону Одесе. Од обале Црног мора до Придњестровља је мање од 100 километара. Наводило се да је украјинска војска ту разместила зенитне ракетне системе С-300. Али, сумњам - наглашава Неткачов - да ће се украјинска ПВО одлучити да обара наше авионе који лете у Тираспољ
ИЗВОР руског московског листа „Независимаја газета“ у Министарству одбране Русије саопштио је да постоји план за уништење Придњестровља који су направиле америчке тајне службе уз помоћ министарстава одбране Украјине, Молдавије и Румуније.

Министарство одбране РФ забринуто је због могућности нагле ескалације конфликта у Придњестровској Молдавској Републици и припрема се за најнеповољније сценарије. Ради тога је Оперативна група руских јединица, која стационирана у тој републици, извела маневре на којима је увежбавала заштиту важних војних објеката.

Како је саопштила прес-служба Западног војног округа, којем је потчињена та „оперативна група“, у петак је више од 100 руских војника дигнуто на узбуну. После марша од 150 километара до војних складишта у селу Колбасна, војници су имали школску борбу са „терористима“ који су тамо покушавали да се дочепају оружја и муниције.

У Министарству одбране Русије наглашавају да су припадници „оперативне групе“ дејстовали у условима најприближнијим борбеним.

При том су припадници антитерористичке групе успешно испунили постављене задатке: „Током вежбе ликвидације терориста - посебна пажња је посвећивана повећању усклађености дејстава војника приликом борбе на отвореном у оквиру јединице и малих тактичких група (парова и тројки)“.

Такве сценарије сада одрађују не само припадници групе, већ и руски миротворци стационирани у зони сукоба.

Повећање активности руских снага у Придњестровљу извор листа објашњава не само плановима летње обуке, већ и реалним претњама које се сада појављују у зони сукоба.

Између осталог, НГ је објавила да располаже подацима о постојању војног плана за уништење Придњестровске Молдавске Републике. План су наводно направиле америчке тајне службе уз помоћ министарстава одбране Украјине, Молдавије и Румуније.

Део тог плана је и прошлонедељна одлука Кијева да раскине споразум са Москвом о транзиту руских војника преко Украјине у Придњестровље.

Осим тога, како тврди саговорник листа, украјински и румунско-молдавски борци ускоро планирају да изведу диверзантске и терористичке операције чији је циљ заузимање складишта са оружјем у Придњестровљу која чувају руски војници.

Истовремено ће са леве стране Дњестра почети велике провокације у којима ће бити људских жртава, како би се дискредитовали руски миротворци.

Те околности ће бити повод за званични излазак Кишињева из мировног процеса. Власти Молдавије ће се обратити за помоћ ЕУ и NATO. До тада ће, по свој прилици, бити припремљена замена за руске плаве шлемове у виду молдавско-румунског мировног батаљона.

Формирање таквог батаљона је 23. маја званично најавио министар одбране Модавије Виорел Чиботару док се налазио у посети Румунији. После његовог сусрета с румунским колегом Мирчеом Душом, он је саопштио да ће у тај батаљон у будућности бити укључени војници из Украјине и Пољске.

Генерал-потпуковник Јуриј Неткачов, који је 1992. године командовао 14. армијом стационираном у Придњестровљу, такође не искључује војни сценарио решавања ситуације на Дњестру.

„То веома штети геополитичким интересима Москве, и сигуран сам да ће руско руководство учинити све што је у његовој моћи да заштити своје позиције у том региону и да неће допустити ескалацију конфликта“ - сматра он.

Неткачов подсећа да је Кишињев - у периоду када је он командовао 14. армијом - уз подршку румунских добровољаца и плаћеника већ покушао да оружјем заузме Придњестровље.

„Нису успели тада, неће ни сада, упркос томе што Украјина покушава да нашој групацији тамо потпуно онемогући довод кисеоника“ - уверен је Неткачов.

Он се слаже са мишљењем координатора Управе генералних инспектора Министарства одбране РФ - армијског генерала Јурија Јакубова - који допушта могућност снабдевања руских миротвораца ваздушним путем, авионима војно-транспортне авијације у условима блокаде од стране Украјине.

„Наравно, велики проблем је у томе што ће наши авиони свеједно морати да лете изнад украјинске територије. То ће највероватније бити у рејону Одесе. Од обале Црног мора до Придњестровља - то је мање од 100 километара. Наводило се да је украјинска војска разместила тамо зенитне ракетне системе С-300. Али, мени се чини да ће се украјинска ПВО тешко одлучити да обара наше авионе који лете у Тираспољ“ - сматра Неткачов.

Док се погоршава ситуација око Придњестровља, Румунија и САД почињу војне маневре близу украјинске Одеске области. Због тога је у Црно море 23. маја упловио ракетни разарач америчке ратне морнарице Ross.

У саопштењу за медије 6. флоте САД наводи се да је присуство разарача Ross у региону потребно због безбедности и јачања „сарадње у Црном мору, мира и просперитета у региону“.

Ross има систем ПРО, а главно офанзивно оружје су му крстареће ракете Tomahawk. fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/moskva-s.....jestrovlju


Malo mi para usi sledeca recenica: " После марша од 150 километара до војних складишта у селу Колбасна, војници су имали школску борбу са „терористима“ који су тамо покушавали да се дочепају оружја и муниције."

Prosecna brzina usiljenog marsa vojnika pod punom ratnom spremon je 6-7 km/h. Znaci da su marsirali otprilike 24 sata!?!? Nakon 24 sata marsiranja operativna upotreba bilo kojeg vojnika, bez obzira koliko je spreman, je gotovo ravna nuli.

Recenica je jos cudnija ako se zna da je celo Pridnjestovlje dugacko svega oko 200km i siroko 10-20 km.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

A03-D ::
Recenica je jos cudnija ako se zna da je celo Pridnjestovlje dugacko svega oko 200km i siroko 10-20 km.


Не морају да марширају у правој линији.


Што се тиче Придњестовља.Руси су први забранили американцима да снабдевају своје трупе у Афганистану преко територије Русије.Дакле сигурно су очекивали реакцију друге стране.Тако да цела ствар око Придњестоцља није изненађење.Имали су времена да опскрбе своје трупе за одређени период.Ипак то није много војника и то није ратна зона као што је Афганистан.
Окружење није непријатељски насторојено.Хране и горива има.А резервне делове су могли да допреме и да направе резерве за одређено време.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32580

Ruskim tnkovima ne treba viza za Europu. Uvek se šalim na tu temu. Ne daju nam vize uveli su sankcije protiv nas nek im bude. Ali tenkovima nisu potrebne vize rekao je Rogozin.
Ukrainskapolicita ubila čoveka starog 48 god. koji je iz puške ubio 2 i oteo 3 ljudi u gradu Ljubotina.
Rts.rs

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1140 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 5 sakrivenih i 1094 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, Areal84, babaroga, Bobrock1, bokisha253, bozo13, dushan, flash12, Georgius, Griffon vulture, hooraay, Kriglord, krkalon, Krvava Devetka, kybonacci, laganini123, laurusri, Leonov, Lieutenant, Lošmi, mercedesamg, milutin134, nebkv, ninareflex, Oscar, pein, procesor, raptorsi, ruger357, Sirius, Srky Boy, stalja, stegonosa, Trpe Grozni, Valter071, Vladko, VP6919, Webb, wolf431, yrraf