Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2924

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Киев атаковал позиции ДНР под Коминтерново, чтобы проверить возможности иностранных наемников, — Басурин
http://rusvesna.su/news/1476378970



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • vlad4 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2015
  • Poruke: 429

добри су пољаци. историја их није миловала и зато су пуни неповерења али према нама показују велику наклоност. уф, кад би са русијом испеглали односе и закопали ратне секире. европа би била далеко сигурнија.



offline
  • vlad4 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2015
  • Poruke: 429

иначе, зна ли се нешто о момку из србије који је страдао у донбасу ?

offline
  • safra 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 26 Sep 2012
  • Poruke: 304
  • Gde živiš: Podgorica

Bilo je par dobrih pitanja i komentara.

Kako ja to vidim, Ukrajinu pripremaju i obučavaju za rat na istočnim granicama te zemlje, ali samo ako bude prijeke potrebe. Zapad je svoj interes uglavnom ostvario. Oslabio je i zarobio Ukrajinu. Sav novac dobijen iz velikih kredita vodi ih u dužničko ropstvo a on uglavnom ide na vosjku i u državnu administraciju. Usput se dosta krade i švercuje po tipičnoj postJugoslovenskoj formuli. Privreda odumire, pogotovo odsijecanjem istoka, te po Kisindžerovoj puškici, idealni su za kontrolisanje. Istok će dobro poslužiti da se narod zastrašuje Rusima kako bi prozapadne partije dobijale na izborima uprkos lošem životu građana u Kijevu i okolini. Zapadu je važna samo ta strana na granici sa čije se krajnje tačke Moskva nalazi na svega 450 km što bi bilo novo približavanje. Do sada je ta titula pripadala Letoniji.

Zapadni stratezi na Moskvu gledaju kao vitalni organ Rusije, stoga smatraju da svako približavanje pomjera početne pregovaračke, diplomatske i vojne pozicije. Koliko je pametno igrati se sa Rusijom na njemin granicama u mnogome zavisi od Sirije jer tamo Rusija treba da pokaže odlučnost i ozbiljnost jer ako je ona spremna da tako daleko brani interese svoje zemlje, indirektno šalje poruku da se zapad zapita : Koliko su tek onda spremi da štite svoje interese na samoj granici? Zato je Ukrajina u vakumu.

Ako se stvari pak zakomplikuju, i nužno počnu da se otvaraju ratna žarišta, asimetričnim ratnim metodama ali i nekim ozbiljnijim, nebitno, Ukrajina ima obavezu i pravo da brani svoj teritorijalni integritet i suverenitet, te svako ko pokušava da radi suprotno ustavu po definiciji postaje terorista jelte. U tom slučaju, Ukrajina može povući sličan, ako ne i isti potez kao Sirija koristeći se međunarodnim pravom na koje se Rusi često pozivaju i kojim se diče. To bi pokrenulo nove velike sukobe i to ne bi bilo dobro.

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 713

Данас 14. октобра 2016. године је државни празник у Украјини: Дан заштитника отаџбине. Празник постоји тек две године. Његово увођење је имало за циљ да маргинализује 23. фебруар, када се у Русији и Белорусији обележава исти, а у Украјини, особито на југо-истоку се празнује тихо, али се празнује и празноваће се. 14. октобра је раније у Украјини био дан украјинског козаштва, уз помоћ ког нове власти и нацисти покушавају да се на било који начин одвоје од заједничке историје са Русијом и СССР-ом. 14. октобра је наравно и дан оснивања УПА, Украјинске устаничке армије, која је особито пред крај II Светског рата помагала нацистима против Црвене армије.
Данашњи дан ће да искористи за свој тзв. Марш нације Азов. Његов тзв. Грађански корпус ће вечерас после 18 часова да маршира, са све бакљадом, у најбољој традицији немачких нациста 30-их, од споменика Мајка Отаџбина па даље по Кијеву.
http://rian.com.ua/analytics/20161014/1017732822.html
За данас је планирано, исто тако у организацији паравојске Азова и формирање политичке партије са именом Национални корпус. Иза овога наравно стоји код бирача потпуно дискредитовани Народни фронт, Јацењука, Авакова и Парубија. Није им доста да са паравојскама решавају своје рекеташке интересе попут последњег у августу са изградњом вишеспратнице у Свјатошинском рејону Кијева.
http://rian.com.ua/politics/20161014/1017732445.html
На све покушаје Народног фронта да преко Азова задржи свој велики, а на народној подршци потпуно неутемељени утицај и власт у земљи, друге, етаблиране у Врх. ради националистичке партије попут Баткившћине Јуљке Тимошенко или радикала, пед....ине Љашка, не верујем да ће баш гледати са одушевљењем.
Политиколог Вадим Карасев мисли да они и са и без Азова немају беш никакве шансе на неким будућим изборима, тј. налазе се на нивоу статистичке грешке.
http://rian.com.ua/columnist/20161014/1017730981.html
Лично мислим да је само питање времена када ће две најважније ставке тзв. Мајданске револуције: нацисти са запада земље и богаташи-олигарски потпуно разићи. За сада их обједињује спољни фактор у виду финансирања Азова и тзв. волонтера, директно доларима, и страх олигарха од губитка свега у случају да источни сусед преузме делове или већи део земље.
Мислим да ових месеци у Москви увелико раде на давању гаранција олигарсима Украјине, да ће у будућности моћи да задрже и шире оно што су стекли како су већ стекли.
Код простог народа ће ужасна криза у виду енормних за њихову платежну моћ рачуна за енергенте (гас, струја) "одрадити" довољно у смислу политичког описмењавања, ако већ није. Онима који су покретали и још покрећу (нпр. Македонија) "обојене" револуције широм света, па и ону у зиму 2013-14. године у Кијеву је изгледа промакло да у таквом масштабу тј. величини земље као што је Украјина треба пропорционално одредити и висину финансијских средстава за одржавање режима. Биће да су се прерачунали. Нема ни близу довољно кеша да заустави хаос.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Порошенко опубликовал видео о мощи ВСУ и обратился к России (ВИДЕО
http://rusvesna.su/news/1476426812

О сбитых вертолётах ВСУ — подробности «потерь нет»
http://rusvesna.su/news/1476430102

Погибли 2533 военных, защищая Украину; их почтили минутой молчания


Как на Украине отмечают свой «день защитника» (ФОТО)
http://rusvesna.su/news/1476431579

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

Украјинске снаге безбедности кренуле су у офанзиву на југу самопроглашене Доњецке Народне Републике, засад је на украјинској страни пет жртава, изјавио је новинарима представник Министарства одбране ДНР.

„Украјинске јединице прекршиле су своје обавезе о прекиду ватре и данас од 13.50 часова почеле да нападају наше положаје. Након артиљеријске ватре уз примену оружја калибра 152 мм, непријатељске јединице прешле су у напад снагама до једне пешадијске јединице у насељеног места Лењинског на југу Доњецке области“, изјавио је представник Министарства одбране ДНР.

Он је додао да се напад врши уз подршку минобацача и да се тренутно воде борбе. „Прелиминарни непријатељски губици су следећи: једно оклопно возило је уништено, пет припадника безбедносних снага уништено“, рекао је представник Министарства. Министарство је тражило од ОЕБС-а да предузме мере за прекид ватре.

Даље: https://rs.sputniknews.com/evropa/2016101411084755.....a-Donjeck/

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Izgleda da je patosiran jedan ukrainski vertoljot.

В вертолете ВСУ, подбитом военнослужащими армии ДНР, могли находиться иностранные наемники. Об этом журналистам рассказал представитель Минобороны Республики.
http://rusvesna.su/news/1476450223

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

vlad4 ::добри су пољаци. историја их није миловала и зато су пуни неповерења али према нама показују велику наклоност. уф, кад би са русијом испеглали односе и закопали ратне секире. европа би била далеко сигурнија.

Покатоличавање Пољака је оставило страховите последице по човечанство.
Иначе Пољаци су вековима испољавали велику агресивност према Русији и православљу.
Пољска као моћно оруђе Ватикана.
Мало је познато да су Пољаци учествовали у агресији на Чехословачку 1938 год.
Али нас Србе поштују.Барем сам ја тако закључио из личног искуства.

offline
  • vlad4 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2015
  • Poruke: 429

Markoni29 ::vlad4 ::добри су пољаци. историја их није миловала и зато су пуни неповерења али према нама показују велику наклоност. уф, кад би са русијом испеглали односе и закопали ратне секире. европа би била далеко сигурнија.

Покатоличавање Пољака је оставило страховите последице по човечанство.
Иначе Пољаци су вековима испољавали велику агресивност према Русији и православљу.
Пољска као моћно оруђе Ватикана.
Мало је познато да су Пољаци учествовали у агресији на Чехословачку 1938 год.
Али нас Србе поштују.Барем сам ја тако закључио из личног искуства.


на свим словенима је да схвате да могу имати снаге да самостално доносе одлуке и да не нападају друге словене оног момента кад неки герман то нареди. тренутно је једино русија (условно речено и белорусија) потпуно слободна и самостална у доношењу одлука али неколико других словенских земаља им је директно супростављено а да то није стварна воља народа тих земаља. то је вишевековна успешна пракса германа да увек постоји раздор међу словенима. разуме страх германа. ја сад мало политичке односе парафразирам кроз те племенске типове али суштина је у томе. наша славија би била двоструко јачи играч од данашње русије.
подсетимо се зверстава које су словени чинили словенима. мржња постаје незаборавна. исти ти германи су шокирани док се присећају речи бизмарка.
сада се извлачи теза о "рушењу авиона" пољског председнка и погибији готов читавог политичког естаблишмента пољске како би се природно наставила на мржњу која је везана за Катин. ко то чини - то ради смислено.

сматрам да овај мој пост није ОФФ јер сукоб у украјини има потпуно исту паралелу и злочини данашње хунте су историјски пандан ономе што су чинили бандераши пољацима. ако неки народ у пракси показује љубав према теби а политички чини дела која теби штете онда у будућности мораш смоћи снаге да опростиш јер ћемо се увек вечно вртети у кругу освете. мале криминалне породице/кланови имају праксу наканаде штете међусобне штете у име мира. можда није морално али је ефикасно.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 666 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 2 sakrivenih i 654 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, _Rade, Battlehammer, cikadeda, gorantrojka, HrcAk47, hyla, Kruger, opt1, sovanova95