Anketa: Da li ste za ponovno uvođenje redovnog-obaveznog, služenja vojnog roka u VS?

4

Anketa: Da li ste za ponovno uvođenje redovnog-obaveznog, služenja vojnog roka u VS?

Da li ste za ponovno uvođenje redovnog-obaveznog služenja vojnog roka u VS?

 • DA
  34% [66]
 • NE
  16% [31]
 • DA - 6-9 meseci
  27% [53]
 • DA - 12 meseci
  21% [40]
 • Ukupno glasova : 190
offline
 • Pridružio: 27 Avg 2018
 • Poruke: 8285

Ovo mu dođe kao nesposoban za vojsku. Koliko bi se živaca i vremena uštedelo, da se takvi eliminišu u startu. To su one njuške što kenjaju u puške.

Sa druge strane u Izraelu može i invalid da služi vojsku.

offline
 • kljift 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 11 Okt 2009
 • Poruke: 6654

Srbija nije u NATO paktu, a opkoljena je NATO paktom. Prepustena je sama sebi, a opet gdje je svrsishodnost gomilanju ljudstva. NATO nije neprijatelj, a opet ko zna sta noc nosi.
Stalno neko kreni - stani. Pri tome, kao da je nevidljiva ruka Zapada uredila oruzane snage na Balkanu pa i sire lise Grcke i Turske koje su bez nekih iluzija o zdravo za gotovoj bezbjednosti, a i nekako su drzave u odnosu na svoje susjede koje su neka post - apokaliptika.
Na primjer u Finskoj kad se pomene ukidanje vojnog roka njihov vojni vrh automatski pali pricu o ruskom build up - u sta god to znaci. Evo i Svedjani se "pribojavaju" Rusa, tamo se periodicno pali i prica o pristupanju NATOu. Te zemlje uvijek imaju mogucnost flertovanja sa izmisljenim neprijateljem koji je i dozvoljen. Sa druge strane Srbija sta god da kupi i uradi zna se protiv koga je to usmjereno.
Ako nista, Turska se mimo svoga clanstva u NATOu nabacuje daleko van svojih granica, potpomazuci se lokalnim saveznicima. Mozda je to neki vrlo mali prozor da se narodu objasni poenta nekakve izgradnje vojske sa malo jacim brojkama ali ima jedan bjese li Bugojanac kome je i Erdogan brat, partner, prijatelj, stagod.
Mada koga je sve Zapad od 5. oktobra postavljao na celo Srbije tesko ce tu biti nekakvog selameta. Znam sve je pocelo sa Slobom (jeste Slobo iz mojih krajeva) ali njegov kraj uopste nije bio i kraj ove agonije.

offline
 • Pridružio: 13 Maj 2012
 • Poruke: 1623
 • Gde živiš: Karlmarksland

liman ::pa evo da krenemo od najvažnijeg. "pravo na slobodu". ...

Лиман,о чему ти пишеш?Међународна обавеза Србије је право на слободу??'
Теби твој устав гарантује слободу!
Устав Републике Србије
Члан 1.
Република Србија је држава српског народа и свих грађана који у њој живе, заснована на владавини права и социјалној правди, начелима грађанске демократије, људским и мањинским правима и слободама .

offline
 • kljift 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 11 Okt 2009
 • Poruke: 6654

Zavisi ko pritisne. Da se ja i ti pobunimo oko plata, cijena i tome slicno ne bi ni bili vijest u medijima. Niti bi nam se ko pridruzio. Ali ako neka NVO sa zaledjinom pritisne po bilo cemu pa i vojsci eto belaja.

offline
 • liman 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 27 Okt 2018
 • Poruke: 652

@amstel
To je pisalo i za vreme SFRJ ali znamo da od sloboda nije bilo ni s. Danas postoje poluge da se vlast natera da se poštuju te stvari i ni jedna vlada ne može da se ogluši o to a da ne uđe u konflikt sa zapadom.

@Chaffe
Izrael je praktično u permanentnom ratnom stanju i kod njih je sve opravdano, mada je i kod njih sve veći broj koji ne služi. Već su spomenuti slučajevi u Evropi koji se graniče sa Rusijom. A u stvari najbolji primer za naš slučaj je Austrija. Austrija ima "obavezno" služenje ali i kod njih postoji mogućnost da služite civilno što većina i bira. Tako da bismo i na taj način ponovo došli u onu poziciju gde smo bili pre suspenzije služenja vojnog roka.

Ako si mislio da mogu da me pošalju u kuhinju, da mogu, ali mogu i ja da kažem da ja ne znam da perem suđe i onda opet dolazimo u situaciju kao kod puške. A i da se ne zezamo da su meni ponudili da služim u kuhinji umesto 17 nedelja izdvojene straže oberučke bih to prihvatio, samo pitam se koja budala bi onda ostala u stražarskoj jedinici.

offline
 • Pridružio: 27 Jun 2013
 • Poruke: 872
 • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

liman ::Danas postoje poluge da se vlast natera da se poštuju te stvari i ni jedna vlada ne može da se ogluši o to a da ne uđe u konflikt sa zapadom.Колико је мени само смешно кад читам овакве ствари. Па "Запад" баш и јесте тај који се највише оглушује о права својих грађана, сваки пут кад год им то одговара. Јеси ли гледао недавно сузбијање протеста у Холандији, Немачкој, Француској, Великој Британији? А тек да не говоримо о западњачком кршењу права туђих грађана.
Таквим реченицама је више место у некој збирци дечијих бајки, него овде.

Уосталом, шта је to уопште "Запад"?!
Мислиш ли да је монолитан?
Видели смо приликом "Брегзита" колико су јединствени. Такође, ево баш тренутно можемо да видимо колико се Коњокрадице држе закона по питању изградње Северног Тока 2. Или - још илустративније - видели смо то западњачко "поштовање закона и владавине права" приликом њихове дивљачке отимачине медицинске опреме једни од других (тамо спочетка епидемије у Италији). Немој сметнути с ума да се све то радило на државном нивоу!

liman ::Ako si mislio da mogu da me pošalju u kuhinju, da mogu, ali mogu i ja da kažem da ja ne znam da perem suđe i onda opet dolazimo u situaciju kao kod puške.Поново, далееееко прецењујеш тај твој вољени "Запад". Неко је написао да нису критиковали бруталност приликом сузбијања недавних демонстрација јер и сами користе те методе - и то је тачно.

Ја ћу на то још додати: мислиш ли заиста да би неко од њих прстом мрднуо, уколико ти "не би знао да љуштиш кромпир", па те вод ћебовао? Шта су учинили поводом оне двојице мучених војника на Топчидеру, који на стражи "један другог истовремено убише"? Ето, они мртви - а ником ништа.
Заврће ли "праведнички Запад" уши било коме због тога? Уводе ли можда санкције, док се тај случај не реши?
Шта чине поводом нерешеног убиства Оливера Ивановића? Притискају ли неког?
Ево, тренутно се провлачи кроз штампу смрт једног некадашњег високорангираног опозиционог политичара. Она је обзнањена тек након 3 године. Па то нема ни у Буркини Фасо. И? Ради ли Запад нешто по том питању?!

Нећу даље. Примера је много (нпр случај Савамала, када су људе усред Београда киднаповали). Ја бих овако могао до сутра... Мислиш ли да на "Западу" не знају за тај случај?
Ако заиста мислиш да би се неком чиновничићу на "праведничком Западу" длака с главе померила и да не би могао да спава зато што је тебе ћебовао вод јер ниси опрао суђе/расклопио пушку, бојим се да си у грдној заблуди.

Еее, али је сасвим друга ствар кад њима ("Западу) нешто одговара, као нпр у "случају Наваљни" Bebee Dol . Тада обавезно врше притисак. Али! САМО ако то њима одговара.
А све док вођа циљане земље ради то што они од њега траже, фућка се њима што он над својим сопственим грађанима спроводи диктатуру и крши њихова права (овде Пиноче падне на памет)... А тек о примеру једног диктатора много ближе нашој кући, да и не говорим.

offline
 • Pridružio: 27 Avg 2018
 • Poruke: 8285

Citat:Izrael je praktično u permanentnom ratnom stanju i kod njih je sve opravdano, mada je i kod njih sve veći broj koji ne služi.

I taj i takav IDF i dalje za nesposobne smatra one nazainteresovane, pa ih ne prima. Sa druge strane ako invalid želi može da služi. Šta je poenta? Da nije svako vojno sposobn i ako tako deluje i da ne treba baš svakog primati u vojsku.

Citat:Ako si mislio da mogu da me pošalju u kuhinju, da mogu, ali mogu i ja da kažem da ja ne znam da perem suđe i onda opet dolazimo u situaciju kao kod puške.

Ja sam pre za to da te izbace, a da ti naplate troškove boravka. Ili da te ni ne zovu.

offline
 • kNikS 
 • Moderator u penziji
 • Pridružio: 31 Maj 2006
 • Poruke: 4616

liman ::Danas postoje poluge da se vlast natera da se poštuju te stvari i ni jedna vlada ne može da se ogluši o to a da ne uđe u konflikt sa zapadom. Би ли ти нама мало приближио то како то запад улази у конфликт с владом око наших права и слобода?

offline
 • liman 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 27 Okt 2018
 • Poruke: 652

kNikS ::liman ::Danas postoje poluge da se vlast natera da se poštuju te stvari i ni jedna vlada ne može da se ogluši o to a da ne uđe u konflikt sa zapadom. Би ли ти нама мало приближио то како то запад улази у конфликт с владом око наших права и слобода?

Pa uporedi izveštaje EU o napretku Srbije od pre 5 godina i par zadnjih. Pa onda pogledaj koliko je otvoreno poglavlja. Pa onda vidi gde je to naš vrli vođa putovao unazad par godina i kakve je tamo prijeme imao ili na kakvim hoklicama je sedeo Smile .

Očekivati da će oni sada javno da osuđuju neku vlast je naivno. "Zavrtanje jaja" se radi iza kulisa. Pogledaj kako je Tadić prošao kada im se zamerio. I ovaj će isto tako čim procene da im on Kosovo ne može isporučiti.

A konkretno o temi da li stvarno misliš da će zapad da ćuti posle stotinak tužbi sudu za ljudska prava protiv Srbije svake godine ? I ti tamo političari imaju glasače i onog trenutka kada neko postane veći teret za njihov rejting nego korist oni ga otpisuju. I tamo opozicija može da kaže "Naša vlast podržava diktatora u Srbiji" i toga je ovaj naš itekako svestan, zato je snishodljiv prema svim centrima moći. Politika je mnogo složenija stvar od izjava za javnost kojima ljudi poklanjaju najviše pažnje.

offline
 • Pridružio: 27 Jun 2013
 • Poruke: 872
 • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

liman ::Očekivati da će oni sada javno da osuđuju neku vlast je naivno. Заиста? Зашто мислиш да је такво очекивање "наивно"?
Ево видимо да "Запад" (како си га ти назвао), сасвим јавно осуђује власти у Кини, Венецуели, Русији. Штавише, толико јавно, да јавније и не може. Те осуде објављује у својим најтиражнијим/најгледанијим гласилима и вестима, а једног демократски изабраног председника државе пре неки дан чак назваше убицом.

liman ::Pogledaj kako je Tadić prošao kada im se zamerio. I ovaj će isto tako čim procene da im on Kosovo ne može isporučiti.Сигуран сам да то ниси урадио намерно, али овим што си написао си се управо сложио с оним што ја аргументујем, а не ти. A то је да се њима хебе за људске животе и њихова права, све док он испоручује њима оно што се од њега тражи. Тада се *њиховом* диктатору дозвољава да врши диктатуру над становништвом:

Eyes Wide Shut ::А све док вођа циљане земље ради то што они од њега траже, фућка се њима што он над својим сопственим грађанима спроводи диктатуру и крши њихова права (овде Пиноче падне на памет)... А тек о примеру једног диктатора много ближе нашој кући, да и не говорим.Б. Тадић им се "замерио" тако што се није усудио да им "препише" комад наше дедовине. Bebee Dol
Да јесте, не би никада дошао у конфликт с "западом, заштитником људских права." Шта ти то о западњачкој "заштити наших људских права" говори?!

Овај сада (наш Пиноче) је хтео да преда КиМ (и још увек то жарко жели), али му Руси покварише планове кад рекоше да је једино решење за КиМ, које је њима прихватљиво, оно које је у складу са Р 1244 СБУН.

И сада је Пиноче баш у шкрипцу. Не може "западним заштитницима људских права" испоручити оно што они желе (а обећао је). А управо због тога је и постављен ту где јесте и због тога му је спровођење диктатуре и дозвољено.
Због тога, закон и људска права су се у Србији толико поштовали, да ових дана Србија више личи на онај филм "Гудфелас" него на државу (оно кад тела која су дуго била посакривана, почну да испадају из сваког ормара/хладњаче који се отвори).

Него, назад на тему: ако каниш рећи да "не знаш да переш тањире"... ово је изгледа најбољи тренутак за одслужење војног рока. Јер се чини да се Пиночеу диктатура више неће толерисати (из сасвим себичних западњачких разлога), па има шансе да ће се и поштовање људских права у Србији малчице побољшати.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 553 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 0 sakrivenih i 550 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, Markogrozni, repac