Migrantska kriza

29

Migrantska kriza

offline
 • Pridružio: 27 Jun 2013
 • Poruke: 896
 • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Сад кретох да објавим пост па видех да је @Су-27 написао да је лик млади активиста снс. Објавићу пост свеједно, јер мислим да су поенте које износим у њему вредне, и да у нормалним условима (да дотични није активиста, већ нормалан грађанин), стоје.
Али с овом новом информацијом, сасвим остављам могућност да су у питању неке закулисне радње (с обзиром на његову политичку припадност и активност).

sakota79 ::Пардонирам за погрешан назив. Није тако јер ако је ово очај ...шта је онда кад се заиста ситуација ...усложи, кад буде још више проблема? Где је место за ескалацију? Ово је очај? Леб те, па шта ће бити ако почну да их насељавају и уклапају у друштво?
Не бери бриге за погрешан назив - као што рекох, заиста није битно Ziveli

Ја се бојим да се потез овог момка сасвим погрешно тумачи. Ово није очај, друштва (још увек). Мада, изгледа да јесте ЊЕГОВ очај. (Ја не знам о чему се ради, мада се из оног што је рекао да наслутити).

Али... зар треба да дође до очаја? Па да се тек онда нешто предузме?!
Зар треба да догори до ноката? И шта би у том случају била "адекватна мера" бунта? Зна се шта би... (Не дао Бог).
Тако да се овај чин овог момка може интерпретирати као превентивна мера, и као таква служи сврси савршено - алармира друштво на огроман растући проблем.
Можда он није сам тај чин извео на најбољи начин; али најгоре што можемо сада да урадимо је да га критикујемо, уместо да се усредсредимо на оно на шта је он тим својим чином хтео да укаже.
У најмању руку бисмо требали да га подржимо, да тражимо да се промени приступ решавања проблема миграната, да дечко не буде кажњен, итд, а не да га критикујемо.

sakota79 ::Мени у ивом моменту ово делује детињасто. И ...испод части, све ме блам за њега.Онај трансфер блама се то каже..ваљда. Мучно ми је то сакривање иза сукње. Немушки.
Као он брани девојку. Циком је брани.

Брани је онако како зна и уме; и на начин на који ће најмање на*ебати од закона. Па ако је то циком - циком. (И још једном: тим делом није бранио само своју девојку, већ СВЕ девојке, мајке, сестре, ћерке... Свих нас).
Хајде за тренутак да окренемо аргумент наглавачке (онако како си у првом посту био предложио).
Шта би то он више постигао, да је урлао како ће их све побити? Или да је - глуво и далеко било - понео и некакво оуружје и неког од њих ранио, устрелио, или још горе? Само би себи (и целој својој породици, својим најмилијима) упропастио живот.
Некада камера заиста јесте моћније оружје од пиштоља.

sakota79 ::Мушки је рећи црно на бело. ЈА овде газда и не желим вас овде, не мрзим вас ал ај лепо својим путем . Што, па запто, па молим те, па права, па сироти...па.. Куш, не занима ме, ван из моје авлије. Шта има да објашњава. Чим почне да објашњава допушта да буде "надобјашњен", чим почне да користи емоције допупта и сучротној страни да користи емоције.
Али, није он упао тамо да било шта објашњава мигрантима

Он је тамо упао да "објасни" нешто неком другом. И да му (им) пошаље поруку да је народу дозлогрдило, и да неће то више да трпи. И да ће од сада почети нешто да предузима (а да при томе сам претрпи најмање могуће последице по себе).

Нема он проблем с мигрантима; он има проблем с оним ко их је пустио ту. Јер, никада није крив во, када гази купус; он за друго и не зна. Крив је онај ко је пустио вола у купус (и профитира од тога).

sakota79 ::На кукавно српбство иде кукавно ...мигрантство. Нема шта да прави театар. Ван-на-по-ље.
Поновићу... није он ту дошао да он мигрантима каже "ван". Да им је "објаснио" да је то његова земља, и да су они незаконито ту, мислиш ли да би се они окренули на штикли, и сви отишли?
Не, он је тамо отишао да пошаље поруку ономе коме треба... и тај "неко" сад брижљиво посматра и ослушкује. И не би баш могли против оваквих захтева (колико год они личили на цику), ако би помислили да је порука наишла на подршку и позитиван одјек, а не на осуду.
И зато чин овог момка треба подржати.

sakota79 ::А о женама...не могу, сад би у ситна цревца. Ако ово нека..макар и метафизичка жена сматра за бранитеља...брзо че та жена у дубини душе да се запита ко и како је то брани
А преко свега сами је зајебавао ове соротане који тегле цео дан оне панцире.
А шта је требао да ради? Да осмиси, организује, искористи и оствари неки циљ. А не усплахирен грлом у јагоде.
Не могу више. Ето, ја сам ђубре он је херој. Ок?

Можда он јесте усплахирен, али не можемо сви бити ни генерали или народни хероји. И не треба ником замерати нити осуђивати онога ко то није. А он није нигде тврдио да је "заебан".
Из онога што се дало прочитати, дечко је узоран младић, добар спортиста. Није он "Џек трбосек", нити је то игде тврдио. Он је само момак, мали човек, коме је дозлогрдило.
Али јесте рекао "не дам моје" ("нећу овде исламску државу" - што се своди на исто).

Дечко је, већ према својим могућностима, учинио нешто кад су му дирали девојку... и то не нешто баш сасвим безначајно. Не знам како се она осећа, али ја мислим да има пуно разога да на њега буде поносна. Верујем да то и јесте.

Можда је то могло и боље да се изведе, али у сваком случају не заслужује критике за начин на који је то извео, већ подршку у борби против онога против чега је дигао глас (па макар и пискутав).

offline
 • Pridružio: 18 Jan 2012
 • Poruke: 14

Дечко је погрешио адресу, или боље ,,погрешио".

offline
 • Pridružio: 27 Jun 2013
 • Poruke: 896
 • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Слажем се, али на *правој* би га највероватније изрешетали.

Добра ствар је (уколико ово није била само позоришна представа, осмишљена као би се мигранти заштитили ко бели медведи), што је клинац ваљда сад схватио кога је до сада подржавао. И све то ради сендвича и "три чрвене".
А надам се да су то видели и остали који то исто раде, мислећи како су много паметни - да на крају ђаво увек дође по своје.

Време ће показати шта је овде по среди.

offline
 • Pridružio: 09 Okt 2014
 • Poruke: 2120

Не видим како могу да их још више заштите?
Већ сада могу да раде шта хоће и прођу некажњено.
Да им доделе телохранитеље? Шта мислите? Да ће војници за тридесет хиљада динара да пуцају на свој народ?

Добра ствар у вези овог инцидента јесте та што није страдао неки војник.
Лично не мислим да је овај момак глумио. Не бих рекао да је све исценирао, без обзира што је снесесовац.

offline
 • Pridružio: 27 Jun 2013
 • Poruke: 896
 • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Ух, @Маркони, не призивај зло Sad
Могу се они додатно заштитити на разне начине - не мора се то чинити личном стражом.
Ево, дежурни душебрижници су се већ огласили:

Komesarijat za izbeglice i migracije osudio upad u Prihvatni centar u Obrenovcu

Citat:„Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije osudio je danas upad u Prihvatni centar u Obrenovcu i saopštenju naveo da „srećom niko nije stradao“.

Ovaj incident opominje da je krajnje vreme da se prestane sa verbalnim, a sada i fizičkim napadima na migrante i da se zaustavi histerična kampanja prema njima na društvenim mrežama koja je i dovela do ovog incidenta“, naveli su u saopštenju.


Arrow https://www.danas.rs/drustvo/komesarijat-za-izbegl.....obrenovcu/

На ово сам највише мислио, кад рекох да је напад можда исцениран - "фалс флаг" (с обзиром на то да је клинац снесесовац).

И тако се лопта закотрља.
Да се публицитет у медијима (сви су контролисани), зачује се врска "заштитимо јадне мигранте" - све већ виђено током протеклих сукоба на овом поднебљу.
Затим се прогурају закони којима се уведе вербални деликт "говора мржње против миграната", а поједностави се добијање азила (опет у сврху њихове "заштите").
Бели медведи...

Сорош можда одреши кесу и финансира градњу смештаја за њих (ако уопште буде потребно, с обзиром на то да доста кућа по Србији сада зврје празне, због емиграције).
Срећом па се нешто људи сада због заразе и вратило. Али мислим да то није ни приближно оном броју који су, урлајаћи, саопштавали пропагатори режима (да би повратнике окривили за ширење заразе).

Рекавши све то, и мени се чини да клинац није одглумио, већ да му је стварно неко од њих малтретирао цуру и да је због тога то учинио. Надам се да га је ово научило памети (а и остале). "Што год ко чини - све себи".
Међутим, ови на власти су толики хохштаплери, да им заиста НИШТА не верујем.Зато и рекох да ће време показати о чему се заправо радило.

offline
 • su27 
 • Elitni građanin
 • Pridružio: 28 Dec 2012
 • Poruke: 2281

Eyes Wide Shut ::

И тако се лопта закотрља.
Да се публицитет у медијима (сви су контролисани), зачује се врска "заштитимо јадне мигранте" - све већ виђено током протеклих сукоба на овом поднебљу.
Затим се прогурају закони којима се уведе вербални деликт "говора мржње против миграната", а поједностави се добијање азила (опет у сврху њихове "заштите").
Бели медведи...


Eto tako, oprobani recepti.

offline
 • Insan 
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 12 Okt 2015
 • Poruke: 856

Eyes Wide Shut

Gledajući iz tog ugla, velika je sreća što nije nikoga pregazio u migrantskom centru, dječko to nije ni imao namjeru ali moglo je da se desi slučajno... da se to dogodilo bukvalno bi amenstirao migrante od svega onog lošeg što su do sada i što će u budućnosti da urade.

offline
 • voja64  Male
 • Stručni saradnik foruma
 • Pridružio: 10 Okt 2012
 • Poruke: 24149

A kompozicija sa 15 delova upravo ode u EU...

offline
 • Pridružio: 26 Apr 2014
 • Poruke: 2098

Хрватска полиција наводно спрејoм сликала крстове по главама миграната
https://rs.sputniknews.com/regioni/202005121122559.....migranata/

Croatian police accused of spray-painting heads of asylum seekers
https://www.theguardian.com/global-development/202.....1589294507

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 76808

Vučić naredio hitnu upotrebu Vojske u Šidu
Citat:Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je hitnu upotrebu Vojske na teritoriji opštine Šid radi zaštite bezbednosti i imovine stanovništva od migranata.
Mediji prenose da bi pripadnici Vojske Srbije uskoro trebalo da stignu u taj grad.

Arrow https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020.....id=1684398
VOJNA POLICIJA ZAUZEĆE MIGRANTSKE PUNKTOVE U ŠIDU
Arrow https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020.....id=1684382

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 598 korisnika na forumu :: 21 registrovanih, 3 sakrivenih i 574 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, amonsrb, Bane san, dragon986, flash12, gasha, goxin, havoc995, ikan, Kaplar2, mrvica78, Neutral-M, ozzy, Srki94, Trpe Grozni, vathra, vladetije, willie, 223223