Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1324

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2011
  • Poruke: 607

ssekir75 ::да и ми имамо две ескадриле милова и топло море било би овде и центра и туриста. али уместо тога ми имамо ове билмезе и два хеликоптера, а русима до снега на копаонику баш и није много стало.

Па ако их толико боли дупе за нас па трче код Хрвата и нуде им и јаре и паре, а нама само братску љубав и одликовањ што се онда толико потресају што смо потписали оно срање са НАТО- ом?
Већ данима Спутњик, Руска реч и разни други проруски медији и сајтови, данас и Комерсант убише пишући како Србија улази у НАТО, толико су повређени, захтевају да организујемо референдум иако нас још нико није ни позвао нити смо тражили да уђемо у НАТО, онда траже да дамо и за њихове ватрогасце исти статус као и за НАТО војнике, па да им сваког минута шаљемо уверења да ћемо остати војно неутрални иако нико у свету не зна шта је то (бар имамо још један српски изум који смо подарили свету) итд...
Чему све то???

Хвала им што нису признали репубљик косово (то је за њих ситница) али нисмо ни ми њима увели санкције па ни ови наши "билмези" на власти али имамо далеко више проблема због тога него они због непризнавања реп. косова.

Имали би и ми две ескадриле милова да смо клириншки дуг определили за куповину хеликоптера као Хрвати уместо што смо те паре потрошили на Ђердап, а дали смо им јефтино и НИС.

Имали би и море да није било ДСС- а који су и потписали овај споразум са НАТО- ом (ови изменили и само ратификовали), а сад се курче неким патриотизмом.

Стварно ми је више мука те руске патетике, озлојађености нама и тог изигравања повређених осећања и преварене жене, ал' баш стварно.
Да не причам о нашој кукњави и вечном жалом за браћом на истоку и масовном онанијом на помен истих.

Србија није Белорусија па да се граничимо са њима, нисмо ни Јерменија да смо далеко од Брисела, а јако близо Русије па да можемо у ОДКБ или да имамо руску базу овде, не ми смо како и сами кажемо у срцу Европе и окружени смо непријатељима са свих страна који једва чекају да нас раскомадају и униште па је самим тим и наша позиција другачија.

Нигде не видим руске паре и фирме у Србији осим НИС- а и Спутњика... ја радим у једној од највећих фирми у Србији и пази власници су Амери, сваког кога познајем или сам упознао ради у фирми чији су власници из НАТО држава, а понеко има ту несрећу да ради у фирми чији су власници наши људи.
Нигде нема ни Р од Руса...

Траже од нас војну неутралност и захтевају све и свашта, а виде у каквим смо говнима и геополитичким и војним и економским, а да прстом мрдну да нам помогну.
Не кажем да не помажу али то је помоћ "на кашичицу", на речима и у дипломатији и хвала им на томе али то није довољно с обзиром у каквој се септичкој налазимо.

Знају да је неутралност скупа, знају да немамо пара и рекли смо им да немамо пара (а они нама "колико пара толико музике" тј оружја, баш братски, а ми за њих вене сечемо), знају да нам је економија у расулу, а не могу да нам поклоне два пишљива половна хеликоптера или авиона а истих имају на бацање, не би ни осетили.
Ето Амери нам поклонише оне "Хамере", ускоро стиже још једна тура, а од Руса козачки хор да нам пева као и 1999- те козачки генерал да нам пева.
Ако ја имам две ТЕА пећи једну нову и једну стару распалу која ми више не треба искрено радо би је поклонио брату који се смрзава зими и не би му тражио паре.
Можда би требали да уђемо у НАТО и почнемо да игноришемо Русе као Хрвати па да обрате пажњу на нас јер колико видим доста нас олако схватају, а пуно траже без било каквог обзира или бриге на ситуацију у којој се налазимо и ко нам стоји на кућном прагу.

Мука ми је од кукања како смо ми ето криви што нам Руси не помажу, они као једва чекају, а ми тј наши политичари билмези неће.
Ипак мислим да нисмо баш толико криви као што већина нас мисли и да има мало кривице и са друге стране која треба да буде далеко свеснија ситуације у којој се налазимо.

Да ме неко погрешно не разуме стварно мрзим и ЕУ и НАТО, сматрам их нашим јединим и највећим непријатељима и док год они постоје ми нећемо живети у миру, такође би радо већ данас видео Србију као чланицу ОДКБ- а и ЕАУ али ето зајебали нас Црногорци и Амери, а Руси оставили на ватрометини и дају само моралну подршку.
Војна неутралност се не одржава речима већ Миговима и С300, а ми немамо ни једно ни друго.

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

Симо лепо си све изанализирао али да ли си сигуран да знаш да Руси нису нудили да нам донирају ловачке авионе?

offline
  • Pridružio: 14 Mar 2013
  • Poruke: 85

Možda su i nudili, ali su sigurno mnogo više tražili za uzvrat (da se razumemo nemislim na materijalno).

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2011
  • Poruke: 607

zixo ::Симо лепо си све изанализирао али да ли си сигуран да знаш да Руси нису нудили да нам донирају ловачке авионе?

То само Вучић и још пар људи зна шта је нуђено и тражено, а ми остали обични смртници само нагађамо и надамо се.
Изјаве са руске стране су биле у фазону "знамо да немате пуно пара" и "колико пара толико музике", а са наше мантра да немамо ни пребијене и да ће се још годинама разговарати.

Дакле још чекамо силне комисије да заседају и да видимо шта ће бити после посете Медведева.

offline
  • Sall  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 30 Jul 2010
  • Poruke: 1957

Da ne cekas da prodje poseta - nista nece biti. Wink

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2011
  • Poruke: 164

Simo svaka cast,ako hoce sto nas ne odje.. Rusi,sto nam daju ordenja i makete,nek nas puste kao i 91 92 95 99 i da ne nabrajam,ali kao Krajisnik koji je prosao i najeb.. od NDH,ovo sto rade i mole sa NDH,to je dno dna.Mogli su da ponude Madjare,Poljake,Makedonce,koga god ali da mole NDH ejjjjjj

offline
  • BSD 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Okt 2009
  • Poruke: 3189
  • Gde živiš: Kraljevo

"Sima zna"

Simo brate ti si se sagubio (sto kaze nas narod u ovoj analizi), briga me je za Ruse i ostalo, ali ovo ti je ocaj (duza analiza) jedno iskljucuje drugo Very Happy ! Skoncetrisi se, vidi se da znas, samo si se zbunio Wink .

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7071

Rezidenture KGB u bivšoj SFRJ držali su Hrvati. I tokom devedesetih imali su dilove sa Rusima. Srbije nema u toj priči. Jedna Norveška finansira svoj kokus u Vašingtonu. Srbija je imala velikih problema i sa ruskim carinama, statusom svojih radnika tamo. Nema mreže neformalnih saradnika u Moskvi (generala carine, imigracione službe, gradonačelnika, itd.) koji su bitni taman koliko i ovi formalni. Ne govorim ovdje o direktnom korumpiranju već o nalaženju zajedničkog jezika. Rusija je ešelonirana i stvar tako funkcioniše.
Na kraju krajeva, i ta jedna Bjelorusija imala je varničenja sa Rusijom, doduše na nivou tajkuna. I njena saradnja sa Rusijom, prvenstveno je bazirana na činjenici da imaju sačuvanu privredu, robu za razmjenu, finansijske rezerve za trgovinu, unutrašnju stabilnost. Ponekad i sumnjam da oni u Minsku imaju neku presudno bitnu pomoć Moskve već se jednostavno potrefio jedan domaćinski narod sa istim takvim liderom. I prave oni prostora sebi i na Istoku, i na Zapadu da ih pritom niko ne izšibicari. Sa druge strane, neki regioni Rusije imaju pritužbi na Moskvu većih i od Srbije.
Što se tiče vojne saradnje/trgovine, ja bih rekao da se iz aviona vidi da je Srbija zapostavila vojsku, na neki način kao i sve ostalo. Živi se od izbora do izbora. Tu se neki tajkuni snađu ili neko poput Arapa ili Fijata dobije ugovore preko veze (poput Rusa sa NiSom) ali sve ostalo je ostavljeno da krepa. Bilo šta normalno što treba da se uradi za Srbiju pretvara se u nekakav politički trofej ili ga nema. Kao da helikopter nije tu da vozi.
Stvar sa NATOm - Rusija tu prebija svoje račune sa tim vojnim paktom i diže dževu zbog svojih sadašnjih i budućih poteza. U slučaju Srbije ili ove moje Gore ovdje, stvari joj jednostavno i idu na ruku. Toliko priče o integracijama, a nije se dobilo ništa (pozitivno). Zato i bockaju. Za godinu dana, pešaka, u tu Evropu uđe milion ipo Arapa i Paštuna, a mi ćemo tamo negdje 2030. Čim nam srede papire.

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

Sima zna ::zixo ::Симо лепо си све изанализирао али да ли си сигуран да знаш да Руси нису нудили да нам донирају ловачке авионе?

То само Вучић и још пар људи зна шта је нуђено и тражено, а ми остали обични смртници само нагађамо и надамо се.
Изјаве са руске стране су биле у фазону "знамо да немате пуно пара" и "колико пара толико музике", а са наше мантра да немамо ни пребијене и да ће се још годинама разговарати.

Дакле још чекамо силне комисије да заседају и да видимо шта ће бити после посете Медведева.


Нисмо сви овде на форуму ''обични смртници'' који нагађају и надају се... Cool

Да, колико пара толико музике, а ми бисмо и џабе ако може...али се онда предомислимо....

offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7590
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Nece kesa da se drijesi , receno je bilo da nam nude sve opcije, od sirijskih zmajeva opremljenih po bilo kojoj konfiguraciji , a vjerujem da je limit bio samo moderna oprema koju nisu nikome isporucili ( za koju ionako nemamo para) . Mislim da nije bio problem ni u nabavci polovnih -remontovanih.

Da se ima para nabavili bi se helikopteri , ali .......
Sad ce biti poplave napravile stetu, pa zbog toga se sve nabavke odgadjaju.
Nije da nisu napravile stetu , ali je poplava i dobar izgovor za nenabavljeno.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 857 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 4 sakrivenih i 848 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Lazarus, mnn2, VJ, yrraf