Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1967

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • Aleksandar
  • Pridružio: 30 Okt 2012
  • Poruke: 901
  • Gde živiš: Kraljevo

Kredite i bdp na stranu, nego od koga i sta kupiti, kako stoje stvari od rusa nove avione mislim da necemo kupiti , ZABRANjENO, skoro pa isto i sa kinom, od ostalih jedino ostaju Francuzi

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7070

Kad je Tadic bio na vlasti 15 milijardi duga je bila katastrofa, izdaja i ostalo. Kad je Zapad postavio Vucka 27 milijardi nije problem. Cak i ta neka karakterna crta naroda u Srbiji. Kad Zapad postavi Borisa na vlast onda ga glasa milijarda ljudi. Kada ga taj isti Zapad smijeni ne moze ni ekipu za basket da sastavi.
Pri tome Zapad pozajmljuje pare Srbiji da bi ova postala jaca i razvijenija. Nesto mi se tu ne uklapa.

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2008
  • Poruke: 1490

kljift ::Ali Japan se zaduzuje kod sebe. Stampa jen za svoje investicione banke koje ga plasiraju u Tojotu koja Korolu trampi za sve ono sto je potrebno Japanu. Sto veci dug to vise japanskih proizvoda plasirano sirom svijeta.
Napisano je baš to.
Napisano je i da se pogledaju kamate po kojima se zadužuje... Wink
Baš zato SRB ne može ni da sanja tih oko 250%, već je kod nas stanje alarmantno i kad bi stigli na 80%.

Inače, pogledaj koliko je obveznica SRB emitovala poslednjih godina, pogledaj i one u dinarima i naročito dugi rok na koji su emitovane (što znači da SRB smatra da ima dovoljno finansijskih subjekata na domaćem tržištu koji bi kupili državne obveznice sa tako dugim rokom...i to se pokazalo u praksi ispravnim očekivanjem).

kljift ::Srbija uzima tudje pare kojima kupuje poslusnost "javnog aparata" i finansira strane investitore sto mu dodje paradoksalno. Sto veci dug Srbije to vise "javnog aparata" iliti clanova stranke vlasti + pare za FIAT, Juznokoreance i ostale sa kolonijalnim pravima prema Srbiji.
Plate u javnom sektoru su odavno zamrznute, kao i broj ljudi. Zbog te mere, koja je tek nedavno revidirana, dolazilo je i do problema u funkcionisanju državnih ustanova. Skoro pola penzionera je dobilo manje penzije, tj. i tu se štedelo.
To su ti sve dokazi da te pare nisu pojedene, kao i nesumnjiv rast GDP-a ostvaren proteklih godina baš i zahvaljujući ulaganju tih para...

kljift ::Kad je Tadic bio na vlasti 15 milijardi duga je bila katastrofa, izdaja i ostalo. Kad je Zapad postavio Vucka 27 milijardi nije problem...Nesto mi se tu ne uklapa.
Ne uklapa ti se jer ne koristiš logiku. Zašto je ne koristiš pojma nemam...
Dug se gleda JEDINO, SAMO i ISKLJUČIVO kao procenat u odnosu na GDP.
Sve drugo je budalaština motivisana neznanjem, i/ili politikanstvom.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2011
  • Poruke: 1645

@amaterSRB

Verovatno zivis u drzavi u kojoj vlada korupcija kao u Srbiji, ggde se drzavne pare trose na razne burazerske poslove. U drzavi u kojoj se dize kredit da bi batica i njegovi drugari mogli da zarade milione.

Ili zivis u nekoj boljoj pa mi sad drzis predavanje kako je ovde sve do jaja i pod konac i kako se svaki dinar pametno trosi?

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2017
  • Poruke: 482

Napisano: 02 Feb 2021 23:13

VP3987 ::

Sa 15 milijardi evra 2012. dosli smo do 27 milijardi evra 2020. Umesto da svoje dugove vracamo, mi se jos vise zaduzujemo, a seremo okolo kako imamo para. Da ih ima ne bi se zaduzivali.


Sa 39 milijardi dolara 2014, dosli smo na 52 milijarde dolara ukupnog bruto domaćeg proizvoda 2020, dug je na oko 56% BDP-a, uz to predviđa se rast BDP-a ove godine, što je i potvrđeno u Januaru gdje smo imali rast u odnosu na Januar prošle godine.
Naše komšije hrvati na nešto višu osnovicu imaju 85% duga i pritom kupuju ekadrilu višenamenskih borbenih aviona.
Dok god Srbija gradi ove gasovode, beograde na vodi, brze pruge, autoputeve, METRO-e i ne znam šta će još smisliti mi smo dobri, jer to sa jedne strane gura BDP a sa druge strane pretvara novac u kapital uz to čini našu ekonomiju predvidivom pa su i krediti jeftiniji.
Budućnost Srbije ali i svijeta jeste u dugovima, pitanje je samo ko taj dug moze kontrolisati a ko ne moze.

Dopuna: 02 Feb 2021 23:19

kljift ::Kad je Tadic bio na vlasti 15 milijardi duga je bila katastrofa, izdaja i ostalo. Kad je Zapad postavio Vucka 27 milijardi nije problem. Cak i ta neka karakterna crta naroda u Srbiji. Kad Zapad postavi Borisa na vlast onda ga glasa milijarda ljudi. Kada ga taj isti Zapad smijeni ne moze ni ekipu za basket da sastavi.
Pri tome Zapad pozajmljuje pare Srbiji da bi ova postala jaca i razvijenija. Nesto mi se tu ne uklapa.


Šta je Tadić i ekipa napravila sa tih 15 milijardi duga? U šta je novac pretvoren, gdje je potrošen?
Tadića je nekada glasalo milijarda ljudi, a onda su izgubili Crnu Goru i Kosovo....

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

U drzavnoj sluzbi plate nikad vece nisu bile nego sada, redovno stizu, vrata svih banaka su ti sirom otvorena, sve sto zamislis mozes da kupis na rate, radis od 07-14h sa pauzama koliko ti hoces i radis pet dana a ne sest.Uvek ima, ne dovoljno, vec viska radne snage, niko te ne jase niti ti nabija nervozu i stres...mogao bi do sutra ovako da nabrajam.Znaci sve ali sve totalno suprotno od 98% radnih mesta u privatnom sektoru u R.Srbiji.
Tako da je sasvim logicno i prirodno sto prosecan Srbin kopa rukama i nogama samo da se dokopa do drzavne sluzbe koja se u ovom srecnom kapitalizmu uglavnom svodi na pruzanje usluga gradjinama kao u kafani...moze jedno pivo ili u opstini, jel moze taj i taj papir na isto mu dodje.Jedino sto kad si zapslen u drzavnoj sluzbi zasticen si kao beli medved i sva prava su ispostovana.
Srbija i ekonomija? Ma dajte molim vas, kafici, kafane, kladionice( ferari naseg napretka) apoteke i rostilj i ostala brza hrana,stovarista gradjevinskog materijala( nemackog i austrijskog) perionice.
Shvatam ja da mozda ali mozda je sve ovo smesno sto ja pisem nekome ko zivi u Beogradu ali znajte da je Srbija i severno od Bg a pogotovu je ima juzno od Bubanj Potoka a tu vam je situacija bas ovakva kakvu sam je opisao.
Inace sve pohvale za drugare koji znaju sa brojkama, procentima, mmf-om, racunanjem duga itd.Mislim ubijate malo dosadu a i mi sto citamo i tako...

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7070

Sta je Vucic napravio sa 27 milijardi? Vucic je nastavljac politike "5.oktobra" samo sto je on seseljeva skola koja za razliku od onih drugosrbijanaca daleko efektnije rastura Srbiju jer daleko bolje i neposrednije podilazi narodu. Zato ga je Zapad i postavio na vlast, a Borisa su takticki povukli.
O skoku BDP ne bih kao ni o "bijelim slonovima" od projekata.

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Ne ne,moram da nastavim...
Cuveni privatni sektor, taj stub nase ekonomije taj pokretac koga je gusio prokleti komunizam se uglavnom oslanja na ulaganja u potrosackom delu odnosno prodavnice, marketi, trzni centri itd.A ovi biznismeni sto nesto proizvode, prozvode uglavnom po unapred dogovorenom poslu i iskljucivo nesto sto drzavi treba, da nebi to nesto nabavljala iz uvoza nego da kupe malo jeftinije pa da se posle malo podele pare itd.Uglavnom oni sto nesto proizvode opet su oslonjeni na drzavu.
Da nisu dosli Italijani,Turci,Nemci,Korejanci itd da za njih sijemo gace,carape,presvlake za auto sedista,da motamo kablove i mozda jos po nesto Srbija nebi znala sta je to IZVOZ...osim municije iz Uzica i maline kad sazri.
Sad me obesite slobodno, ja znam da ne mozemo svi istim ocima da posmatramo situaciju pre svega sto nismo svi iz istog mesta ali ovo je trenutno stanje pored Velike,Zapadne i Juzne Morave ogroman deo Sumadije sve do Drine, komplet cela istocna Srbija i ceo jug bez Nisa.
I kad cujem kako je glavni problem porez za „frilensere“ dodje mi da se pipnem za struju.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2017
  • Poruke: 482

kljift ::Sta je Vucic napravio sa 27 milijardi? Vucic je nastavljac politike "5.oktobra" samo sto je on seseljeva skola koja za razliku od onih drugosrbijanaca daleko efektnije rastura Srbiju jer daleko bolje i neposrednije podilazi narodu. Zato ga je Zapad i postavio na vlast, a Borisa su takticki povukli.
O skoku BDP ne bih kao ni o "bijelim slonovima" od projekata.


Bijeli slonovi?
Od 2016 je uradjeno 331km autoputeva (+40 Toma Nikolić) + 184 trenutno u izgradnji, za vreme Tadića (6 godina) je izgradjeno 140km..
Radi se 180km brze pruge 200km/h.. obnovljeno 495km starih pruga (dosta novih vozova)
Most u NS, Pupinov Most, Novi most kod Ostruznice... i mislim da su 2 ili 3 veća mosta u izgradnji,
jedan na Savi kod Sabca, jedan na Drini...
Air Serbia (sa sve novim avionima)
Čuveni Beograd na Vodi i što šta nešto po Beogradu, izdvoio bi završetak Hrama Sv. Save..
4 naučno tehnološka parka
Obnovljeno 15 opštih bolnica, izgradjene 2 potpuno nove, 1 + 3 klinička centra, Tiršova 2 u izgradnji i tona obnovljenih zdravstenih objekata.
Veliki broj obnjovljenih osnovnih i srednjih škola.
Vidim da se gradi i veći broj novih sporskih objekata po Srbiji.
Onda tu ima i raznih objekata iz energetike, npr novi pogon Rafinerije u Pančevu,
završen je i gasovod ove godine. 250+ novo-otvorenih fabrika od kojih nisu sve strane investicije i nisu sve sa minimalcima ima i fabrika gdje je plata barem duplo od nacionalnog prosjeka (pošto je to obično kontra argument...) Vojska je takođe ozbiljno napredovala, pogotovo RV i PVO za koje se moze reći i da je preporođeno..

offline
  • Pridružio: 20 Jul 2020
  • Poruke: 57

Nisam ekonomista niti sam menager neki samo sam prosti vozac kamiona sa diplomom dip. ING Masinac. Prvo nikako ne mozes da gledas samo bdp jer moras da imas I da vidis strukturu istog. Ti kad uzmes kredit kao Vucko 13 milijardi jel tako sa nekim periodom otplate na 10-15 godina. Tebi taj kredit digne bdp dosta gore ali kad ponesi da vracas kredit onda ga smanjuje. I sta si ti dobio sad ti je dug 58% bdp a za 6-7 godina bez ikakvog dodatnog zaduzenja ce da ti bude recimo 73%. Jer gradis auto put ili zgradu ili bilo sta vec ne koristio svoj celik, beton, radnike , masine nista nemas svoje. Evo celicana nemas rudu uvezes je iz Ukraine, nemas koks uvezes ga iz Brazila, nemas gas uvezes ga iz Rusije I u Srbiji samo iskoristis svoje radnike za proces I nesto struje. Pa ti onda reci koliko je to doprinelo tvom bdp. Ili cement prodao si svoju fabriku francuzima I sad im naplacujes 3% rudnu rentu I plate radnika I to je to nemas nikakve koristi od njih. Nemas svoj svoj svoj proizvod koji prodajes svetu I pravis neku akumulaciju kapitala. Svih tih 250 fabrika sto je Vucko otvorio one nista ne znace tebi kao drzavi. One isto uvoze koliko I izvoze a tebi placaju samo tvoj fizicki rad tvojih radnika koje ti fakticki placas kroz subvencije I jos ih oslobodis poreza I doprinosa na 10 godina I jos im das besplatnu zemlju I bezplatne prikljucke na struju, vodu, gas I pristupne puteve. I onda tih 250 NOVIH fabrika tebi manje donese nego 3 tvoje fabrika koje prave neki proizvod od pocetka do kraja od tvojih resursa I od tvoje pameti I tvog znanja. Tako da si ti samo lazno I trenutno podigao svoj bdp a ustvari si zavio sebe u crno. Evo nabroj mi I jednu zemlju na svetu koja je digla svoju industriju kroz infrastrukturne projekte a ja ti mogu nabrojati bar 10 zemalja koje su se digle na osnovu znanja ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1291 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 5 sakrivenih i 1241 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, BORUTUS, Buzdovan, comi_pfc, Dannyboy, Dimitrije Paunovic, Dorcolac, dule10savic, Futurama, Georgius, goxin, hooraay, ILGromovnik, Ivan Campo, JimmyNapoli, Još malo pa deda, Kaplar2, Karla, kolle.the.kid, Krvava Devetka, Lazarus, ljuba, Mercury, Metanoja, mgolub, mikrimaus, milenko crazy north, miodrag, mrav pesadinac, Oscar, Rakenica, raketaš, Regrut Boskica, sasa87, Shinobi, shone34, Sirius, Srki94, Tvrtko I, vladas87, wizzardone, Wrangler, zeo, Žrnov