Pristrastnost moderatora na temama iz 2.SR

1

Pristrastnost moderatora na temama iz 2.SR

offline
 • Pridružio: 27 Dec 2013
 • Poruke: 774

Недавно сам се придружио овом форуму и на теми "Злочини комуниста", када год поставим неугодна питања за партизанске симпатизере, избрише ми се пост.

На овој теми Шкрабало објави у вези партизанских злочина у Ужицу да је Живоин Павловић убијен зато што је пред рат одао неке другове полицији и да је Видан Мићић био лијечени ахкохоличар, који је имао нападе сужене свијести.
У каснијем посту на овој теми пише како је Самарџић без доказа изнијо тврдњу о кући слободне љубави у Ужицу.

Ја га питам који су његови извори за Павловића и Мићића, је ли видијо полициски досије Павловића и здравствени картон Мићића.
Јер, ако некога оптужује за навођење без извора, био би ред да културно одговори на питања о својим изворима!
Међутим, он покушава бити духовит, спомиње неку кафану и Гоци бенд.
Када ја на основу тога одговора закључим да су његови извори за Павловића и Мићића као и Самарџићеви за кућу слободне љубави, он одговара "немој да....".

Моји постови су обрисани, као и још неки у вези с њима, али Шкрабалов о Самарџићу није!!!

Данас поновим питање и још питам 6.личку одакле му податак да је "нарочито у НДХ било попова" у партизанима, а пост ми се избрише и још добијем опомену.

Је ли на овом форуму забрањено некога питати за изворе и мене питају, па нико не брише те постове. Значи само партизански симпатизери имају право да постављају питања о изворима! GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid

Још да додам да се и правилник крши, јер тамо пише да је забрањено узимање назива војних формација за ник и кориштење ознака војски или јединица за автар.
Али изгледа да то за партизансеке не важи! GUZ - Glavom U Zid

offline
 • Pridružio: 29 Avg 2011
 • Poruke: 5397

Zlocini komunista se nastavljaju i na ovom forumu Surprised

offline
 • Nista pametno
 • Pridružio: 30 Maj 2013
 • Poruke: 14
 • Gde živiš: Sector 001

Ovo ti je pro-komunisticki Jugoslovenski forum ne Srpski forum plus mderatori su moderatori tako da. Smile

offline
 • Pridružio: 31 Dec 2011
 • Poruke: 19573

Pro-komunisticki? Da li si ti citao forum uopste?
Ja nisam ni malo komunista, ali da je ovaj forum nesto narucito pro-komunisticki ne bih rekao.
Druga stvar je (opravdana) netolerancija na reviziju istorije i "vadjenje fleka" iz proslosti, koju neki vide kao "pro-komunisticku" samo zato sto (uglavnom opravdano) strada strana koja se protiv komunista borila.

offline
 • Pridružio: 10 Nov 2012
 • Poruke: 673

Dugo sam razmišljao da li da svoj problem izložim na temi "Molim za pomoc Admina ili Moderatora... ?" ili ovde. Ali sam ipak odlučio da to bude ovde jer mislim da je ipak u pitanju pristrasnost moderatora.

O čemu je reč?
Reč je o ovom postu:
apostata ::Citat:cucundraki - Влада Генерала Симовића јесте непосредно након пуча одбацила Тројни пакт. Међутим, како је драгоцено време одмицало, односно како од Лондонских ментора није било конкретне акције, као ни од СССР-а (Василиј Крилов је у својим мемоарима лепо описао однос Стаљина према мартовском преврату) Симовић покушава да ствари врати са полазне тачке. Међутим, наредба за напад на Југославију је већ донета. Остало је историја.
Ima li neka 'artija koja ovo boldovano potvrđuje?

27.03. nešto iza 6h ujutro, na sjednici koja se odvijala u zgradi Glavnog generalštaba i na kojoj je Simović sa predstavnicima srpskih političkih partija trebao da odredi srpske predstavnike u novoj vladi zaključeno je da se ne ide u rat i da bi prvo trebalo da se izabere ministar vanjskih poslova, čiji je osnovni zadatak bio da umiri Njemačku.

Glavni kandidat je bio Gavrilović, ali pošto je on bio u Moskvi izabran je Niinčić, koji je već u 10h istog dana bio u kod njemačkog ambasadora.

Tako da interesantan sam znati ima li negdje neki papir?

A o drugom - Ljotić je nesumnjivo fašista (fašizam kao generički pojam).
Njegova ideologija u potpunosti zadovoljava tzv. fašistički minimum - kao prvo ona stoji na krajnjoj desnici; kao drugo, radikalno je antikomunistički nastrojena od klasičnih desnih partija i kao treće, ona u isto vrijeme sadrži u sebi više lijevih elemenata, nego te stare desne partije i pokreti.

E ašto se tiče same ideologije - svoju navodno genijalnu ideologiju on je skrpio uzimajući šakom i kapom sa svih strana - u prvom redu od ruskih redaktora zapadnog konzervativizma, slavjanofila i "počvenika" na jednoj i Leontjeva, Tihomirova i Pobedonosceva i dr. na drugoj strani.

Kod Ljotića prosto "oći izbija" taj uticaj slovenskog konzervativizma vidljiv u oba nezina oblika, vrijednosnom (tradicionalne institucije socijalne integracije - Bog, otađbina, narod ... itd) i strukturalnom (društvene institucije - država, vladar i Crkva).

Međutim Ljotić ne mazija samo od slovenske redakcije, on grabi i sa "izvora", on koristi i perjanice evropske konzervativne misli, najviše de Mestra, ali i Berka, Bonala .., kao i novije, naročito lidere Action Francaise i među njima njemu najdražeg Šarla Morasa.

Tako da Ljotić sve u svemu jeste nova pojava u srpskoj političkoj misli, ali u evropskim okvirima on je ništa drugo do deja vu.
Stoga je i doprinos Ljotića evropskom konzervativizmu praktično ništavan, jedino čime su ga on i njegov mentor sv. Nikolaj “obogatili” je institucija "domaćina" i Svetosavlje.

Ovo posljednje je i najveća zaostavština Ljotića, ali i velika medvjeđa usluga srpskoj političkoj misli. On i njegov mentor sa sintagmama (koje su da se razumijemo duboko nehrišćanske) kao npr. “svetosavski nacionalizam” izvršili su teologizaciju nacije i njezinu inauguraciju u religiozni fenomen, što automatski za sobom povlaći i umatanje nacionalnih ciljeva i njihove realizacije u nekakav eshatološki celofan, kao i to da se pojedini modaliteti nacionalnog identiteta i predstave nacionalne svijesti sada počinju jednostavno shvatati kao dogme.
I to nije bila samo medvjeđa usluga srpskoj političkoj misli nego i samom Pravoslavlju .., no to je druga priča, sada je riječ o Ljotiću.

A on je u suštini zakašnjela ličnost. on je čovjek 19. v.

Fašizam je u suštini klasična konzervativna ideja, koja je mutirala pod uticajem izmišljotina kao što su "duša ili duh nacije", rasa i zoološko shvatanje odnosa među ljudima i narodima.
Na iskaženje te ideje uticali su procesi sekularizacije, krize porodice, atomizacije društva, klasne borbe, opšte emancipacije, jačanja lijevih ideja, rata, ekonomske nestabilnosti itd, itd.
Konzervativizam je dao mnoge odgovore na sve gore pobrojane pojave, a fašizam predstavlja njegovu extremnu reakciju.

Ljotić je na liniji te extremne reakcije.

On sam je negdje otprilike na nivou ili stadiju Morasa i Francuske akcije na početku 20 v. mada u njegovom pokretu ima dosta onih koji su odmakli mnogo dalje.
On sam najrađe dalje ne bi išao, međutim inercija političkih događanja neminovno ga gura ka novoj evolucionoj fazi.
Njegovi pokušaji da sebe i svoj pokret distancira od glavnih fašističkih tokova su infantilni jer akcenat udara na akcidente, namjerno zanemarujući zajedničku suštinu.

Ljotić je i tragičar, on tu ima zajedničkog sa Morasom, koji ne voli Njemce, ali ipak kolaborira. Moras se ponaša kao otac razbludnog sina jedinca .., razbludnog i pokvarenog, ali ipak sina.
I on i Ljotić su jednostavno osuđeni na kolaboraciju, jer pružati otpor značilo bi u velikoj mjeri boriti se i protiv sebe.

Za mene lično i on i njegovi (i oni nekdašnji i ovaj sadašnji nakot) su genetski škart srpskog naroda.


U ovom postu nema ni V od vojske, ali imaju uvredljivi izrazi "nakot" i "genetski škart".
Ja sam izneo svoje primedbe na to i tražio da se preduzmu odgovarajuće mere ( http://www.mycity-military.com/Obavestenja-predloz.....ra_65.html i http://www.mycity-military.com/Obavestenja-predloz.....l#p1602510 ), ali kada nije ništa preduzeto ja sam ponovo insistirao i na kraju sam dobio odgovor:
vathra ::puškomitraljezac ::Pa dok se ne ispoštuje pravilnik!
Tj, obriše uvredljiva poruka, a njen pisac kazni po pravilima foruma.

Пошто ми не остављаш избор, твоје поруке на овом подфоруму су махом биле троловање, онда ћемо да се растанемо.

Ko treba da bude kažnjen onaj ko vređa ili onaj ko ukazuje na to?

Ja sam se pri ovome vodio pravilnikom. Evo nekih citata iz pravilnika i kodeksa.
Druga i treća rečenica kraće verzije pravilnika: „Da bi održali prijatnu atmosferu, molimo članove ovog foruma da svoje poruke na forumu usklade sa opštim kulturnim i društvenim normama, bez vređanja i provociranja sagovornika.
Uvažavajte druge onako kako biste želeli da Vas uvažavaju.”


Koliko je meni poznato nazivati bilo koga “genetskim škartom” i “nakotom” nije u skladu sa opštim društvenim i kulturnim normama, ali zato spada u vređanje i provociranje.
Što se tiče citirane rečenice, sumljam da bi i pisac ovih uvreda želeo da njega nazivaju „nakotom” i „genetskim škartom”.

Ako grešim u vezi sa tvrdnjama da pojmovi „nakot” i „genetski škart” nisu u skladu sa opštim kulturnim i društvenim normama i da predstavljaju vređanje i provociranje, onda molim moderatore i supermoderatore da mi ugažu na moju grešku.
Ja ću je u tom slučaju javno izvinuti i izbrisati sve poruke u kojima sam tvrdio da su pojmovi „nakot” i „genetski škart” neprihvatljivi na ovom forumu.Šesta rečenica kraće verzije pravilnika: „Politika, kao i stvari vezane za ratove, su potpuno zabranjene na ovom forumu, te Vas molimo da ne ostavljate poruke vezane za politiku, niti da koristite korisničko ime, potpis ili avatar koji ima veze sa politikom i ratovima. “
Možda ovo pravilo više nije na snazi jer mi vathra reće da se to odnosi samo na zadnjih 25-30 godina?
Ako je ovo pravilo izmenjeno, molim uređivače sajta da izmene ovu rečenicu u pravilniku. Jer je možda moje insistiranje na poštovanju ovog pavila možda i dovelo do sukoba sa vathrom.


Pravilo 5C: „Politika, kao i stvari vezane za ratove, su potpuno zabranjene na ovom forumu, te Vas molimo da ne ostavljate poruke vezane za politiku, niti da koristite korisničko ime, potpis ili avatar koji ima veze sa politikom i ratovima. „

I ovde neme vremenske odrednice koja ukazuje da je zabranjena politika samo iz određenog vremenskog razdoblja.
Ponovo molim uređivače da ako je dožlo do promena pravila, ažuriraju pravilnik.


Pravilo 6K: „biti vulgaran (ovo se posebno odnosi na seksualnu vulgarnost). Takve diskusije biće odmah obrisane. „
Mislim da su izrazi „nakot” i „genetski škart” vulgarne i zato sam tražio da se poruka u kojoj su navedeni obriše i pisac kazni. Ako su ti izrazi prihvatljivi, onda to recite i ja više neću insistirati na njihovom brisanju. Ali onda dozvolite i drugima da koriste izraze te prirode!U pravilima foruma piše i „3) Ne smete da vredjate niti da na bilo kakav nacin potcenjujete sagovornike. “!!!


U kodeksu foruma “Vojno-tehnička dostignuća” tačka 3 stoji I : “Opšta zabrana političkih tema, nacionalizma, izazivanja ili širenja verske, rasne, političke ili polne netrpeljivosti ili mržnje odnosi se i na ovaj forum. Pored ovih, posebno će se izbegavati i sledeće teme:
• Sve teme koje ne dotiču naučno-tehnički razvoj vojske
• Teme i oblasti koje su vojnog karaktera, a mogle bi da izazovu ili dovedu do politizacije debate”.

I upravo vođen ovim sam pozivao da dekontaminaciju tema iz 2.SR od politike.
Ako grešim, ukažite mi na to.Ali ovde decidno piše da je u pitanju opšta zabrana političkih tema, a ne samo tema iz 90...
Ako se ovo ipak odnosi samo na 90... zalolio bih da se to i napiše u kodeksu, pa da ni ja ni neko drugi u budućnosti ne diskutuje o nečemu što je dopušteno.Na kraju izneo bih jedan predlog koji bi mogao bar malo da relaksira vojni deo foruma I u budućnosti izbegne neke stvari koje su se dešavale. Pa da krenem redom.

Nekada davno Mixoletti je ovde http://www.mycity.rs/Pitanja-i-predlozi/Forum-Vojska-2_5.html napisao i ovo: „Forum vojska treba da bude forum o tehničkim i vojnim dostignućima , pre svega o vazduhoplovstvu jer je planirano da se na tom forumu stvari posmatraju sa naucno-tehnicke stane.
Ideja je bila da to bude forum posvecen avionima, njihovim karakteristikama, itd.
Kasnije smo tom forumu pridodali i naziv 'vojska', posto je postojala zelja da se pise i o tenkovima, mornarici... ali je ostao dogovor da sve to bude sa naucnog aspekta, dakle - tehnicka dostignuca u vojsci. “


Takođe se u potpunosti slažem i sa stavovima SpelingMistakesa
” ***********************************
Forum
Vojno-tehnicka dostignuca

Opis
Na forumu Vojno-tehnicka dostignuca ce biti dozvoljene teme a vezano za:

• generalna tehnicka dostignuca u vojsci
• vojnim tehnickim sredstvima,
• jedinicama svih rodova vojske
• doktrinama upotrebe odredjenog sredstva, jedince ili vojske
• vojno znacajnim objekatima
• istorijskim dogadjajima

Na forumu Vojno-tehnicka dostignuca nece biti dozvoljene i tolerisane teme a vezano za:

• generalne i ne tehnicke rasprave o vojsci ili nekom njenom delu, pogotu sa politickom pozadinom
• dnevno politicke teme i komentare vezane za vojsku
• raspravu i pokretanje tema o vojnim akcijama u razdoblju od 1991-1999 god i to vezano samo za ExYu podrucja
• ovde dodati standardna ostala pravila i zabrane (nacionalizam, vredjanje, grbovi, “nepozeljne slike vezano za odredjene ljude sa poternica i sl)

Teme ili postovi koje budu uveliko odstupali od zadatih normi, bice zakljucavani i stavljani u deo foruma pod nazivom arhiva a u nekim slucajevima odmah i brisani.

Ovako definisane oblasti pisanja na forumu podrazumevaju teme vezane za sve vidove vojnih rodova bez izuzetka. Rasprava se moze voditi ne samo o tehnickim aspektima vezano za odredjena tehnicka sredstav ili karakteristike odredjenih jedinica, vec i o doktrini njihove upotrebe.


******************************** “
Koje je napisao ovde http://www.mycity.rs/Pitanja-i-predlozi/Forum-Vojska-2.html .

Smatram da teme iz opšte istorije, filozofije, ideologije političke teorije i sl. Treba prebaciti na deke druge delove MyCitia, možda istoriju. Takođe I porukama koje nemaju čisto vojni sadržaj nije mesto na vojnom delu foruma.

Time bi smo izbegli mnoge neugodnosti na vojnom delu foruma.
Zamolio bih moderatore I supermoderatore da bar razmotre ovaj predlog.

online
 • Pridružio: 21 Maj 2008
 • Poruke: 14956

Спорни део је склоњен.
ПМ-ац је банован.

offline
 • Pridružio: 14 Jul 2013
 • Poruke: 183

vathra ::Спорни део је склоњен.
ПМ-ац је банован.

Mašala

offline
 • Gama  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 14 Jun 2004
 • Poruke: 4389

Moje mišljenje:

Ja mislim da pojedini članovi na forumu (koji često po vokaciji nisu istoričari) komentarišu neke teme iz svog emotivnog ugla. Tu nastaje glavni i jedini problem.
Ja znam da nepravda boli (i mene isto) ali ljudi tako je bilo to što se dogodilo. Kada bi odbacili predrasude i mitovi pre i posle devedesetih (naročito ona koncepcija: Tito je anti-Srbin, istrebio srpsku mladost na Sremskom frontu, Srbi su jedine žrtve svih ratova, Srbi su anđeli, a svi ostali su đavoli, mi smo "narod najprviji" i sl) mnogo bi bolje bilo za raspravu. Mnogi korisnici koji su anti-KPJ orijentacije jednostavno ne znaju da se prilikom rekonstrukcije istorije ne koriste radovi tipa feljton u novinama koji piše pekar-honorarac iz komšiluka, neki jutjub video ili tekst sa sajta na besplatnom hostingu (ljudi, navedite knjigu koja je priznata u naučnoj zajednici). Kad se iznese argumenat obično se komentariše sa pozicije "ili si naš ili si protiv nas (komunjara = anti-Srbin)". Često sam viđao da se prilikom analize događaja istorija posmatra iz ugla ne sudije već advokata. Znači jedan sagovornik postavi tezu i on je brani do smrti (ili bana), a pri tome zaboravlja da je u istoriji dozvoljeno da teza može da padne ili da se dokaže. Jok more, ovaj ne dozvoljava da padne jer je ona jedina ispravna. Tu već radi sujeta, a gde razuma nema tu nema ni rasprave. Najgore od svega što neki i nemaju osećaj da slušaju drugog ili ga prosto stave na "ignore". Video sam to mnogo puta, video sam i ovde i u razgovoru s ljudima. Ja sam imao priliku na onom (civilnom) delu foruma da budem nazivan svakojako (više se i ne sećam imena) zato što sam kritikovao rad onog arhitekte i doktora mašinstva Jovana I. Deretića. Tražili su literaturu i dao sam. Ali ne leži vraže, tražili su i pasuse da im vadim i da im montiram jedne pored druge. Argumentacija se svodila da smo svi istoričari koji se školuju na fakultetima deca komunizma, anti-Srbi, žedni srBske krvi, pogrešno učeni, bečko-vatikansko-berlinske škole i sl.
Ja znam da je istorija lepa i da ljudi vole da se interesuju za prošlost ali često to ide u suprotnom smeru. Umesto da se metodološki ispravno pristupi istraživanju prošlosti ovde brojni ljudi jednostavno ne mogu da sagledaju stvari u celini pa se hvataju za zarez, ili se hvataju za gramatiku ili se hvataju za jednu reč i rečenicu, vade iz konteksta, mrse, petljaju, krpe itd. Da ne pričamo o tome da se sadašnjost prebacuje u prošlost i prošlost u sadašnjost (smrtni greh u istoriji).

Ja se zahvaljujem moderatorima jer da njih nije bilo ovaj forum bi otišao u ko zna koju stranu. Neke od njih znam lično, a neke i preko poruka. Iskreno između nekih članova foruma i moderatora uvek ću izabrati moderatora jer znam da u diskusiji sa njim neću morati da koristim hladno/vatreno oružje kao poslednji "argumen(a)t" u raspravi Ziveli

offline
 • Pridružio: 14 Jul 2013
 • Poruke: 183

@Gama
Mislim da se ovdje radi o tome da je neko čovjeka nazivao pogrdnim imenima i on je tražio pomoć moderatora.
Na kraju su uvrjede sklonjene, ali je banovan uvrijeđeni, a ne vrijeđalac. GUZ - Glavom U Zid

Također slažem se sa PM da politiku i povijest treba izmjestiti sa vojnog dijela foruma. Na općem dijelu ima i povijest, pa tamo treba pisati o njoj, a ne ovdje.

online
 • Pridružio: 21 Maj 2008
 • Poruke: 14956

kvisling ::@Gama
Mislim da se ovdje radi o tome da je neko čovjeka nazivao pogrdnim imenima i on je tražio pomoć moderatora.
Na kraju su uvrjede sklonjene, ali je banovan uvrijeđeni, a ne vrijeđalac. GUZ - Glavom U Zid

Također slažem se sa PM da politiku i povijest treba izmjestiti sa vojnog dijela foruma. Na općem dijelu ima i povijest, pa tamo treba pisati o njoj, a ne ovdje.

Нико није прозивао друге чланове погрдним именима. Увредљив део је био намењен Љотићу. Обзиром на њихов аранжман током рата, боље није ни заслужио. То што се неко осетио лично прозваним, његов проблем.

Затрпавање свих тема истим питањем и став "писаћу док не урадите како желим" јесте за бан.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 849 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 5 sakrivenih i 798 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 8u47, _Petar, babaroga, branko7, dankisha, Darko8, darkstar101, Denaya, Dorcolac, drimer, Excalibur13, Georgius, goxin, HrcAk47, ILGromovnik, ivicasimo, jackreacher011011, ladro, ljubacv, loon123, lord sir giga, marsovac 2, MB120mm, mikrimaus, miljannis, moldway, Motocar, MrNo, Prašinar, repac, Ripanjac, rovac, stalja, Struna, tomigun, tubular, Tvrtko I, uros, vathra, virked, VJ, vladaa012, voja64, 125, 1107