Crombat Rations youtube stranica sa recenzijama

2

Crombat Rations youtube stranica sa recenzijama

offline
  • Pridružio: 09 Jan 2017
  • Poruke: 90

berkut7 ::jako bi volio vidjeti recenziju za bars gorku 3 ili 4, posto si uskoro imam namjeru nabaviti istu.

Kao sto kaze snorks imas dosta snimaka na youtube imas neku ekipu u ceskoj ili slovackoj koji prodaju ruske uniforme i opremu pa su snimili i za 3 i 4 (razlikuje se i u hlacama u nekim detaljima ne samo u jakni pa i na to pazi). Ne znam kad cu stici snimiti jer nema smisla da to snimam u zatvorenom prostoru, a da budem iskren nikako mi se sad ne da trpati opremu za snimanje i sve i ici nekuda u brda Mr. Green

Ali mozemo to resiti i ovdje reci sta te zanima ili ako hoces da uslikam bas neki dio posebno. Ja sam uzeo 4 jer sam htio ona dva dzepa na prsima (jedan manji velcro zatvaranje je u onom dzepu sta je vidljiv i ovako ) i volim taj anorak stil dok je 3 klasicna jakna pa na neki nacin nista posebno. Radjena je od 2 materijala jedan materijal onaj tamni je rips dok je ovo ostalo materijal kao sta je sovjetsko satorsko krilo -plaš palatka- (u ovo sam 90% siguran mislim da sam cak i negdje procitao da je tako).

Ono sto vjerojatno vec znas je neka istorija o gorkama a to je da je radjena za planinske jedinice kao naduniforma (coverall) znaci ko one JNA izvidnicke gorku navuces na uniformu... onda vjetrootpornost i donekle vodootpornost. Dolje na jugu su poceli nositi samo gorku na sebe znaci kao jedinu osnovnu uniformu iako gorkama to nije bila namjena, ali se primilo eto pa ih sad imas i sa flis podstavama za zimu itd.

Meni je ovaj kroj odlican i mjesta na kojima su stavili ove elastike je isto vrhunski potez. A kad gledas sve skupa je vrlo jednostavno samo sta su od svega toga napravili najbolje sta su mogli i tu im se mora skinuti kapa.

4 na hlacama ima traku koju provuces ispod stopala pa u cizmu. 3 na hlacama ima unutarnju nogavicu koju stavis u cizme dok vanjski dio mozes nositi van cizme, nesto u tom fazonu.

I u kompletu ti dolaze i tregeri, ovako mozda zvuci tregeri "vamo tamo", ali su stvarno dobri i isto su elasticni. Preporucio bi ti da odma uzmes i sovjetski oficirski kajis ako nista zbog estetike jer izgleda predobro u kombinaciji sa gorkom. Ja ga jos nemam pa ti ne mogu pokazati.



Ako si cesto u prirodi, bavis se bushcraftom, airsoft itd nemas sta razmisljati. Ja uvijek kazem gorka je Fjallraven za siromahe. Naravno da nas nesto kosta skuplje pa nije bas ni nesto jeftina kad sve uzmes u obzir, ali tamo kod njih je to sve bagatela. Naravno gledaj ove poznatije bars, sso itd.

I zapamti kod pranja: okreni naopako uniformu, svu dugmad koju imas zatvori i peri na ruke. Ili jednostavno cetku namoci u vodu, ocetkaj i ostavi vani neka se izvjetri. Ovo nemoj zaboraviti nikako Ziveli

Eto nadam se da sam ti bar malo pomogao, ako imas pitanja ili zelis sliku nekog dijela uniforme samo reci. LP



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1198
  • Gde živiš: Srbija

Stvarno se izvinjavam i nije zato sto su zabari, ali meni je ovo najsmesnije sledovanje sto sam do sad video:)



Mislim, mozda nije COMBAT sledovanje, nego neko civilno, onda bih promenio misljenje, ovako...
Ovde ni KILO 'leba ne spasava stvar.

Vrhunac, komplet pribor za jelo, komplet jednokratni za pranje zuba... I tako svaki dan novi komplet...
To zauzme mesta koliko 2 mesna narezka, al' ajde, mozda je nekom dovoljan i kapucino.



offline
  • Pridružio: 09 Jan 2017
  • Poruke: 90

Te talijanske je tesko naci, dva menija imaju neki liker za dorucak i eto stvorila se fama. Nas je trojica ovdje imamo jedan u kolekciji, ali nismo nikad probali - a ja nemam ni neku zelju, mozda jedino radi youtube kanala malo da ubacimo sarenilo.

Spanj. ima pakete za svaki obrok posebno, a ovaj dorucak je neka minijatura, malo krekera, koji dzem i hrpa tih higjenskih potrepstina. I sad ko ne zna naruci si ovo misli da ce probati nesto zanimljivo za jelo, a kad tamo...

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1198
  • Gde živiš: Srbija

^^^

E da, liker, neka grapa, sta li. Tu sam isto poginuo.
Smile

Takodje je i kineski blagi uzas (naravno ovako na oko). Tanushno do zla boga.

offline
  • Pridružio: 09 Jan 2017
  • Poruke: 90

Evo malo ukrajinskih, ovo su dva razlicita paketa, ali je sastav unutra skoro pa identican. Firme koje ih rade su drugacije pa je u skladu sa tim i sastav drugacijih brendova. Ovo je najslicnije starijim ruskim vojnim paketima. Trenutno UA ima novi paket slican americkom koji pokusavamo nabaviti... pokazat cu ga ispod na slikama, a za pocetak video od mene i od kolege

part 1

part 2 youtu.be/JuN7JoDExhw



Novi paket izgleda ovako

offline
  • Pridružio: 09 Jan 2017
  • Poruke: 90

Nova recenzija: Australijski CR1M meni D. Njihovi paketi su prva liga. Ima i malo mahanja sa pistoljem.



PS - odvajam post radi preglednosti

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 6389

radionica1 ::Stvarno se izvinjavam i nije zato sto su zabari, ali meni je ovo najsmesnije sledovanje sto sam do sad video:)



Mislim, mozda nije COMBAT sledovanje, nego neko civilno, onda bih promenio misljenje, ovako...
Ovde ni KILO 'leba ne spasava stvar.

Vrhunac, komplet pribor za jelo, komplet jednokratni za pranje zuba... I tako svaki dan novi komplet...
To zauzme mesta koliko 2 mesna narezka, al' ajde, mozda je nekom dovoljan i kapucino.


S obzirom na cijene zubarskih usluga nije čudo komplet za pranje zuba. Možda se i potajno nadaju da taj SDO neće biti korišten tamo gdje je glava u pitanju, a ne zubi.

offline
  • Pridružio: 02 Jan 2012
  • Poruke: 416

Crombat Rations ::berkut7 ::jako bi volio vidjeti recenziju za bars gorku 3 ili 4, posto si uskoro imam namjeru nabaviti istu.

Kao sto kaze snorks imas dosta snimaka na youtube imas neku ekipu u ceskoj ili slovackoj koji prodaju ruske uniforme i opremu pa su snimili i za 3 i 4 (razlikuje se i u hlacama u nekim detaljima ne samo u jakni pa i na to pazi). Ne znam kad cu stici snimiti jer nema smisla da to snimam u zatvorenom prostoru, a da budem iskren nikako mi se sad ne da trpati opremu za snimanje i sve i ici nekuda u brda Mr. Green

Ali mozemo to resiti i ovdje reci sta te zanima ili ako hoces da uslikam bas neki dio posebno. Ja sam uzeo 4 jer sam htio ona dva dzepa na prsima (jedan manji velcro zatvaranje je u onom dzepu sta je vidljiv i ovako ) i volim taj anorak stil dok je 3 klasicna jakna pa na neki nacin nista posebno. Radjena je od 2 materijala jedan materijal onaj tamni je rips dok je ovo ostalo materijal kao sta je sovjetsko satorsko krilo -plaš palatka- (u ovo sam 90% siguran mislim da sam cak i negdje procitao da je tako).

Ono sto vjerojatno vec znas je neka istorija o gorkama a to je da je radjena za planinske jedinice kao naduniforma (coverall) znaci ko one JNA izvidnicke gorku navuces na uniformu... onda vjetrootpornost i donekle vodootpornost. Dolje na jugu su poceli nositi samo gorku na sebe znaci kao jedinu osnovnu uniformu iako gorkama to nije bila namjena, ali se primilo eto pa ih sad imas i sa flis podstavama za zimu itd.

Meni je ovaj kroj odlican i mjesta na kojima su stavili ove elastike je isto vrhunski potez. A kad gledas sve skupa je vrlo jednostavno samo sta su od svega toga napravili najbolje sta su mogli i tu im se mora skinuti kapa.

4 na hlacama ima traku koju provuces ispod stopala pa u cizmu. 3 na hlacama ima unutarnju nogavicu koju stavis u cizme dok vanjski dio mozes nositi van cizme, nesto u tom fazonu.

I u kompletu ti dolaze i tregeri, ovako mozda zvuci tregeri "vamo tamo", ali su stvarno dobri i isto su elasticni. Preporucio bi ti da odma uzmes i sovjetski oficirski kajis ako nista zbog estetike jer izgleda predobro u kombinaciji sa gorkom. Ja ga jos nemam pa ti ne mogu pokazati.



Ako si cesto u prirodi, bavis se bushcraftom, airsoft itd nemas sta razmisljati. Ja uvijek kazem gorka je Fjallraven za siromahe. Naravno da nas nesto kosta skuplje pa nije bas ni nesto jeftina kad sve uzmes u obzir, ali tamo kod njih je to sve bagatela. Naravno gledaj ove poznatije bars, sso itd.

I zapamti kod pranja: okreni naopako uniformu, svu dugmad koju imas zatvori i peri na ruke. Ili jednostavno cetku namoci u vodu, ocetkaj i ostavi vani neka se izvjetri. Ovo nemoj zaboraviti nikako Ziveli

Eto nadam se da sam ti bar malo pomogao, ako imas pitanja ili zelis sliku nekog dijela uniforme samo reci. LP


hvala, gledao sam dosta na you tubu ali sam htio bas iz prve ruke od nekog s ovih prostora info. treba mi jer se tokom posla krećem u šumi, treba mi nesto kvalitetno ali ne opet skupo ako se i sje...
ako moze jos samo pomoć od kud mi je najpouzdanije da ju naručim. živim u RH.
Hvala

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 39

Šta se dešava sa mobilnim vojnim kuhinjama (kazanima)? Da li se to još koristi ili se izbacuje iz upotrebe? Koliko ja razumem JNA se bazirala na kazanu a SDO je je bio "suvi", da se preživi do se ne zakuva kazan. Da li u zapadnjačkim vojskama uopšte postoji kazan? Kakvi su trendovi u vojskama na balkanu, s obzirom na tradiciju kuvanih jela?

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 21995

darionis @
Ako si mislio na tovarnu kuhinju od 25L ima toga i u VS a ima i na kupi-prodaj:









Moja terenska iskustva sa njom su vrlo pozitivna a i ovde ima odličnih detalja iz upotrebe i celog kompleta.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 677 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 7 sakrivenih i 637 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: acatomic, ALBION101, bato, doom83, Dorcolac, FOX, goxin, indja, ivica976, kaptain, kovinacc, Marko Marković, MB120mm, mrav pesadinac, N.e.m.a.nj.a., nemkea71, nikolapetkovic, pein, SAA fan, sajkaca, sombrero, SOVO515, srbi, Srna, stegonosa, su27, suton, Toni, vobo, VP3987, wizzardone, x9, Zlox