Vojska Srbije - vežbe i aktivnosti

15

Vojska Srbije - vežbe i aktivnosti

offline
 • Pridružio: 07 Nov 2007
 • Poruke: 8391
 • Gde živiš: Ravni Banat

Citat:GRAFENWOEHR, Germany – Serbia is proudly making their presence known in Combined Endeavor 2011, a 40-nation military exercise, from Sept. 9-22, in Grafenwoehr, Germany.

http://www.dvidshub.net/news/76747/serbia-proudly-.....mtKCOwe5jlRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 84938offline
 • Pridružio: 10 Feb 2010
 • Poruke: 3867

Nije najnovija vest:
Citat:ZAVRŠNI ISPITNI LET KADETA

Kadeti četvrte godine Vojne akademije sa studijskog programa vojno vazduhoplovstvo nedavno su na aerodromu Batajnica uspešno izveli završne ispitne letove.

Ukupno devet kadeta izvelo je ispitni let avionom ili helikopterom, a među njima su bile i tri devojke koje će uskoro postati prve žene vojni piloti u našoj Vojsci.

Ispitnom letu kadeta prisustvovali su načelnik Vojne akademije brigadni general Mladen Vuruna, komandant ViPVO brigadni general Ranko Živak i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Predrag Bandić.


sajt akademije
http://www.va.mod.gov.rs/cms/view.php?id=210

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 84938

Citat:The commander of the Ohio National Guard visit to Kraljevo.


offline
 • Pridružio: 10 Jun 2008
 • Poruke: 3967

Akcija „Otvoreni dan“ u Bačkoj Topoli

http://www.mod.gov.rs/PHPFotogalerija/galerija/pre.....lerije=798


offline
 • vukm 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 24 Dec 2010
 • Poruke: 597

BEOGRAD - Državna sekretarka Ministarstva odbrane Tanja Miščević: Vojska Srbije će do kraja godine početi učešće u evropskoj misiji Atalanta za borbu protiv pirata na obalama Somalije (CH 1)


http://www.vesti.rs/Vesti/Miscevic-Vojska-Srbije-c.....lanta.html

offline
 • RJ 
 • SuperModerator
 • Gavrilo Milentijević
 • Komandir stanice milicije Gornje Polje
 • Pridružio: 12 Feb 2005
 • Poruke: 34125
 • Gde živiš: ovalni kabinet

Poseta ministra odbrane indoneziji

Arrow http://www.dmc.kemhan.go.id/index.php?option=com_c.....;Itemid=64i prevod sa indonežanskog preko google translatora....

Citat:Индонезија-Србија Боост сарадњи у области одбране

ДМЦ / Рафаел

Џакарта, ДМЦ - Влада Републике Индонезије и Република Србија настоји да побољша билатералне односе, посебно у области одбране, који је био обележен потписивањем Меморандума о разумијевању (МоУ) од стране министра одбране обе земље, и Драган Шутановац Иусгианторо је у уторак (13 / 9), Министарство одбране. У Меморандуму о разумевању је већ поменуто, да су две земље сложиле да побољшају сарадњу у одбрамбеној индустрији, образовне размене и обуке у оба нивоа студента официра сеско снага академије, сеско Комбиновани, С2, С3 и медицинско особље војне здравља.

Осим Меморандума се осврнуо и на настојања две земље да побољшају сарадњу одбрану у погледу стратешке политике одбране, логистичку подршку, одбране индустријска сарадња, образовање и обука, као и друге сарадње. Потписивање Меморандума су присуствовали неки званичници ешалона, И-ИИ у окружењу Кемхан укључујући Индонезију, ТНИ главни Кемхан Марсдиа Херрианто Ерида, С.Ип., мр, специјални министар одбране штаба понуде. Соемади Керсин Д.М. Бротодининграт, Генерална дирекција за Диркесин Страхан Кемхан Сухендар бригадни генерал Откривење, пре нове ере, Капусада Баранахан Лаксма ТНИ Ир. А Дјоние Галларан, ММ и бригадни генерал јавне Капуском Хартинд Асрин. Мада су гувернер Војске Србије бригадни генерал др академије Др Младен Вуруна.

Док шаблон или облик конкретне сарадње између две земље, биће реализован у облику одбране и стратешког дијалога, размене обавештајних података, размену искустава и консултације, програм обуке, образовања, учешће на конференцијама, Симпозијум и семинар и набавке Алутсиста који обухвата трансфер технологије и заједничкој производњи.

Влада Републике Индонезије и Србија пре потписивања овог Меморандума, саставили хармоничан билатералних односа. Споразум о сарадњи потписан је данас ревизија Меморандум о разумевању који је потписан раније у 2005. Међутим, због промена у земљи Србија ће бити одржан мало побољшање или додавање у Споразуму, који је потписан 2005.

Фактори које треба размотрити са овим су повећане сарадње, технологију и квалитет одбрамбене индустрије Србија у складу са међународним стандардима (НАТО стандардима и стандардима бившег Совјетског Савеза / ГОСТ). Затим, неколико муниције произвођача из других земаља, као што су Белгија, Шпанија и Малезије да купе поједине компоненте, а посебно сировине српске одбрамбене индустрије, укључујући и Индонезија, која је купљена из Белгије и Јужне Африке.

Поред тога, чисте производе одбрамбене индустрије у Србија је релативно ниже цене производње из западних земаља, због доступности сировина и ниже трошкове рада, а постоји довољна производња српске одбрамбене индустрије, која се може користити као алтернативни набавци војне опреме за потребе система РИ одбране.

У будућности, повећану сарадњу са војне одбране Република Србија, је прецизирао обећава перспективу. Перспективу у облику вишка, способност или корист фабрике - фабрике оружја и муниције Србија, која може да се користи као алтернатива процену сарадње трансфер технологије са Индонезијом одбране индустрије, између осталог, могу да побољшају тест лансирање ракета ЛАПАН и пречишћавање вештачке суђења малтера Пиндад још увек није стабилан .

Онда други позитивним изгледима стекао из ове сарадње је трансфер технологије или трансфер технологије (ТоТ). С друге стране, Србија је одбрамбена индустрија има квалитетан еквивалент НАТО и Русије, али и даље користи средњи технологију која је еквивалентна способност одбрамбене индустрије Индонезије. Још једна занимљива тачка ове сарадње је, Влада Републике Србија не успостави услове за политичке или одбрамбене индустрије сарадњу са индонежански војни, укључујући и набавку Алутсиста.

Након радне посете одбране у Кемхан послова, делегација Републике Србија је требало да спроведе позив за љубазност Менкополхукам, посетио је Универзитет одбране, ПТ Пиндад, ПТ Диргантара Индонезији у Бандунгу и Министарства вера. На следећим четвртак (15 / 9) је планирао да посети болницу војске и радионице како би се створила позитивну синергију између две земље у области одбрамбене индустрије. (ЕР / СР)

offline
 • Pridružio: 10 Feb 2010
 • Poruke: 3867

Dan TRZ Čačak

Citat:....Инжењери и радници Завода боравили су на обуци у Француској која се односила на највиши ниво одржавања уређаја „Талес“, као и на обуци за највиши ниво одржавања стрељачког наоружања „Хеклер и Кох“....
Čitav članak:
http://www.vs.rs/index.php?news_article=dda97ef6-3cc4-102f-8d2f-000c29270931

offline
 • Pridružio: 12 Jan 2006
 • Poruke: 3174
 • Gde živiš: Gde ja zivim...

Dan TRZ Čačak
Citat:Од многобројних експоната посебно су се издвајали борбено возило за полицијске снаге М86а и теренски аутомобил „Пух“ беле боје са ознакама Уједињених нација који су адаптирани за учешће наших припадника у мировним мисијама широм света.

A nigde nema slika Sad

offline
 • vukm 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 24 Dec 2010
 • Poruke: 597

VOJSKA SRBIJE TRAŽI PUŠKOMITRALJESCE I SNAJPERISTE
(3) Ponedeljak, 3. Oktobar, 2011.| Autor: Agencija TANJUG

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Srbije raspisali su konkurs za prijem profesionalnih vojnika - mladića i devojaka za razne dužnosti u više od 15 mesta u Srbiji.

Traže se strelci, vozač motornog vozila, mehaničari za vozila točkaše i za radio-uređaje i sisteme, vodiči pasa, protivpožarci, vozač tenka za izvlačenje, mehaničari za vozila točkaše i za elektroniku u raketnim sistemima...

Sistemu odbrane za angažovanje na određeno vreme, kako se navodi u konkursu objavljenom na internet stranici Vojske Srbije, potrebni su i puškomitraljesci, izviđači, snajperisti, nišandžije na tenku, nišandžije i poslužioci bacača granata...

Uz metalostrugare, mehaničare za pogonsku opremu i medicinske tehničare potrebni su i rečni diverzanti, padobranci, slagač padobrana, teleprinteristi, poslužioci pontonskog mosta, amfibijskog transportera, vanbrodskog motora i remorkera.

Na konkurs, koji je otvoren 30 dana, mogu se javiti državljani Srbije koji su zdravstveno sposobni za službu u Vojsci Srbije, a imaju najmanje osnovno obrazovanje. Od kandidata se traži da nisu osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci, da nisu stariji od 30 godina, da su odslužili vojni rok sa oružjem (osim za devojke) i da nemaju bezbednosnih smetnji za rad u Vojsci Srbije i van oružanih snaga.

Kandidati, koji sa najboljim rezultatom ispune merila propisana za izbor, biće upućeni na lekarski pregled radi ocene sposobnosti za profesionalnu vojnu službu. Bezbednosna provera biće vršena samo za kandidate koje nadležna vojno-lekarska komisija oglasi sposobnim za profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika.

Izabrani kandidati biće primljeni u svojstvu profesionalnih vojnika na određeno vreme od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine do navršenih 40 godina života.

Uz Beograd, Novi Sad, Pančevo i Bačku Topolu, konkurs je raspisan i za Kraljevo, Novi Pazar, Sremsku Mitrovicu, Kuršumliju, Kragujevac, Gornji Milanovac, Pirot, Prokuplje, Šabac, Kruševac, Valjevo, Ćupriju, Zaječar, Požarevac...

Vojska Srbije je od 1. januara i zvanično profesionalna, a konkursi za prijem mladića i devojaka za razne specijalnosti u oružanim snagama se raspisuju periodično.
http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/vojska-srbi.....131892.php

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 609 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 2 sakrivenih i 599 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: gonzagbs, GoranZemun, milenko crazy north, nemkea71, obraobostan, saputnik plavetnila, tachinni, zlaya011