Jermenija vs Azerbejdzan sukobi oko Nagorno-Karabaha

1015

Jermenija vs Azerbejdzan sukobi oko Nagorno-Karabaha

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2013
  • Poruke: 742

Ja imam zlu teoriju zavjere da je poraz i nestanak Arcaha jermenskoj vlasti potrebn za konačni razlaz sa Rusijom, a čini mi se da ni Rusija nema ništa protiv toga i da će bar na neko vrijeme pustiti Jermeniju. Mogu i da navedem prilično jasne i opipljive razloge zašto to mislim ali trenutno nemam vremena.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Mar 2016
  • Poruke: 227
  • Gde živiš: Campolongo

sreća pa su za film vežbali prije koji da s Amerikancima



offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2277

pisao sam par strana ranije.. niko se nece posebno cimati oko ovoga.
rusima su azeri x puta vazniji za saradnju, a ostali su i ranije bili protiv njih (izuzev irana, ali ni oni nece sad nista uraditi, eventualno ako azeri preseku vezu izmedju njih i same jermenije).

bolje je tom narodu da se pokupi i da svi odu iza granica jermenije, tako ce mozda izgubiti domove, ali ih azeri nece pobiti. surovo je ali tako je.

pa da se svi nadaju, da im azeri nece uci i preko granice (ne vidim nesto da im ta granica puno smeta, pre ili kasnije ce i tamo da krenu ako ih turci dovoljno napujdaju).

meni je jako zao tih ljudi, ali nema tamo pomoci. nece se ni rusija, ni zapad pocimati oko njih, dzabe sad gledaju ko ce da im pomogne. malo ce glaamiti na tv oko genocida, pa ce se sve ovo za godinu dve zaboraviti.

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 893

Dolaskom Pašinjanina na vlast zapečaćena je sudbina Arcaha i savezništva Rusije i Jermenije.
Posle ove "anti terorističke operacije" Azera verovatno neće ostati ništa od Arcaha, a to će biti razlog za prekid savezništva između Rusije i Jermenija.

A druga stvar je što su Rusija i ruske mirovne snage garanti bezbednosti NK makar do kraja isteka tog primirja koji traje ješ nekoliko godina.
Ali Rusija i da hoće nema u ovom trenutku vojnu silu kojom bi vratila Azere za pregovorački sto. Da ne kažem da je i imaju ne bi je iskoristili zbog anti ruske politike Pašinjanina i mnogo veće ekonomske i geostrateške važnosti Azerbejdžana

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1112

Možda je Jermenima i lakše ovako da se otarase NK, taj planinski kraj nema nikakvu ekonomsku perspektivu i samo je koštao ionako siromašnu Jermeniju.
Ovako lepo predstave narodu da su izgubili rat, da su ih Rusi izdali, i tako se reše skupe teritorije.
Rusima samo zameram što su uopšte dopustili da Pašinjan dođe na vlast, mada možda i njima ovako odgovara.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2023
  • Poruke: 148

Стичем утисак да многи овде нападају Јермене због шуровања са Западом. Они једноставно нису имали никаквог избора ту. Русија се није показала као прави партнер и савезник.

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 722
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Pa šta su očekivali od Rusije da ih podrži da u nedogled drže okupiran deo druge države, pa videli smo na šta liče te teritorije, na kojima uzgred nikad jermeni nisu živeli..odbijali su sve azerske predloge..ko i neki nekad Z4...znamo kako se osionost i tvrdoglavost završava...i ko je zaustavio azere posle pada Šuše, ista ta neverna Rusija...i sad im opet ne valja.

Održavaš simboličnu vojnu vežbu sa Američkom vojskom, sa kojom je Rusija koja ti je vekovni garant bezbednosti na tim prostorima, maltene u ratu..a o Iranu i njihovom odnosu sa Amerikom neću ni da pišem..uzgred i u njih se uzdaju.

Jermeni su majstori gluposti, a za Pašinjana je onaj naš nesretni Milošević bio Makijaveli.

Ne čudi me njihova sudbina ni onda ni sad...

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1852
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Nešto nisam primetio da su ovi s jermenske strane nesto u ljubavi sa rusijom. Što se Nagornokarabaha tiče da azere nisu rusi priveli za što ko zna gde bi stali. A netreba zaboraviti da je azerbejdžan uložio silan novac u naoružanje i nove ratne tehnologije i dobiše rat. Jermenija jedva kupila nekoliko Tor sistema i misle sad su jaki. Samo nek oni s amerima nerviraju Iran i rusiju azeri će im biti najmanji problem pored turaka koji jedva čekaju da ih se reše.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2345
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Napisano: 19 Sep 2023 12:58

IlijaZ ::Ja imam zlu teoriju zavjere da je poraz i nestanak Arcaha jermenskoj vlasti potrebn za konačni razlaz sa Rusijom, a čini mi se da ni Rusija nema ništa protiv toga i da će bar na neko vrijeme pustiti Jermeniju. Mogu i da navedem prilično jasne i opipljive razloge zašto to mislim ali trenutno nemam vremena.

Какве везе има Русија са Арцахом? Арцах није Јерменија већ Азербејџан (признала и Јерменија) и самим тим ОДКБ нема никакве обавезе према Арцаху.

Dopuna: 19 Sep 2023 13:00

Metanoja ::Pa šta su očekivali od Rusije da ih podrži da u nedogled drže okupiran deo druge države, pa videli smo na šta liče te teritorije, na kojima uzgred nikad jermeni nisu živeli..odbijali su sve azerske predloge..ko i neki nekad Z4...znamo kako se osionost i tvrdoglavost završava...i ko je zaustavio azere posle pada Suše, ista ta neverna Rusija...i sad im opet ne valja.


Појасни шта мислиш. Јермени никад нису живели у Нагорно-Карабаху или на територијама ван Нагорно-Карабаха које је окупирала република Арцах?

Иначе, на територији између Јерменије и Нагорно-Карабаха до пре 100-ак година већина нису били ни Јермени ни Азери, већ Курди.

П.С. Град се зове Шуша.

offline
  • vsn 
  • Građanin
  • Pridružio: 30 Jan 2010
  • Poruke: 175

Очигледно ОДКБ нема никакве обавезе ни према Јерменији јер прстом нису мрднули прошле године када је Азербејџан директно напао територију Јерменије. Овде су две ствари тачне - 1. Јермени су сами себи највећи непријатељи захваљујући својој глупости и тврдоглавости и 2. Русија им никако није била поуздан савезник.

Допуна:

Као што је неко већ написао, Јерменија више ништа не може да уради за Нагорно Карабах. Они на жалост немају ни снаге ни воље да пробају да истерају Азербејџан са делова територије саме Јерменије који су под окупацијом, а о некаквој интервенцији на територији Азербејџана да и не причамо.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 612 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 3 sakrivenih i 592 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., AC-DC, Bubimir, dika69, Dimitrise93, djboj, Georgius, KUZMAR, ljuba, loon123, Mixelotti, pein, Penzula, procesor, suton, vladaa012, 125