"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1231

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2011
  • Poruke: 775

Eyes Wide Shut ::ShurikSST ::+ +++++

Rusi, a pogotovo neki vajni pisci kao ovaj su totalno dosadni i naporni. Voleo bih da sjasu vise sa svojom "pomoci". Oni ni kako treba nisu pomogli ni Donbasu. Neka cuvaju sebe i pomognu sebi. Srbiji su ali bas "pomogli" do sada.


A meni je, opet, dosadilo da slusam zalopojke kako nam "Rusi nikada nisu pomogli".

Srpsko pamcenje, cini se, ne seze daleko.
Evo, samo u skorije vreme - sprecise proguravanje rezolucije o "srpskom genocidu" u Srebrenici, kao i prijem tzv "republike Kosovo" u UNESCO.


Cenim. Pomogli su. Eto Kosovo nije u UNESCO. To je kao da davljeniku dobacis 10 evra. Ono nije bas da 10 evra tek tako pada sa neba. Pomaze. Sada smo sada tek davljenici sa 10 evra u dzepu.

Tako i mi, rastavljeni na sastavne delove. Ali Kosovo nije u UNESCO. A ni Eskimi nisu u Pristini. Lepo od Eskima. I to pomoc je nekakva. Hvala i Rusima i Eskimima.

Eyes Wide Shut ::Ne zelim ni da zapocnem da objasnjavam od kolike vaznosti je to bilo i kakve bi sve konsekvence to imalo po Srbiju da je proslo. Valjda je svima jasno.

Meni nije jasno. Objasni mi molim te. Imaju li kakva prava Srbi na Kosovu? Ili mozda srpska vojska ima li kakvih sansi? Ili mozda imamo nekakvih sansi da povratimo Kosovo? Ili otprilike gledamo da ne izgubimo Nis? Ili smo u potpunom rasulu i dalje? Da ali imamo eto utesnu nagradu. Kosovo nije u UNESCO. Sada ce oni prestati da promovisu Gracanicu kao njihovo kulturno nasledje..... ah da...samo sto to nece prestati i pored pomoci.

Eyes Wide Shut ::Hajde da uslovno kazemo - diskusije radi - da im je bilo "relativno lako" da sprece izglasavanje rezolucije o genocidu. "Samo" uloze veto. (Na stranu dodatne konfrontacije sa Zapadom koje su sasvim sigurno usledile zbog njihovog veta, kao i mogucu nekakvu vrstu olaksica sankcija - koje su se odrekli - jer nisu pristali da se drze po strani).

Ko o cemu, murva o postenju, vojnik o skracenju - a Rus o olaksicama sankcija. Sputnjik i njihovi mediji dan za danom trube o sankcijama, kako maltene skidaju ih za minut dva, cela Evropa se nada ukidanju sankcija, predsednik opstine ovo lii one u nekom ruralnom seocetu u EU se zali na prizvodnju sira i manjak izvoza u Rusije... Ali ne. Prvo sto je potrebno absolvirati je da Rusiji ukidanja sankcija nema niti ce ih biti od strane EU i SAD. A oni neka sanjaju ustupke i olaksice.

Uostalom, Rusi su mali i jadni. Njima bi te olaksice sankcija mnogo znacile. Gorda i jaka Srbija mora da se bori jos jace za ruski uticaj na Balkanu. Mi smo oguglali na njihove sankcijice jer smo mnogo najjaci. Pih! Mi bre samo i hira necemo da lupimo jednu diplomatsku samarcinu EU i SAD jer smo slabici i a vozi nam se BMW mnogo. A to je sve sto mi treba da ucinimo za obilatu rusku pomoc. Ali takvi smo naopaki pa smo slabici.... sta ces?

Eyes Wide Shut ::Sto se tice kosovskog uclanjenja u UNESCO, tu veto nije bio dovoljan, jer je bilo glasanje. Rusi su morali da uloze ogromne diplomatske napore i da lobiraju sve svoje saveznike i prijateljski naklonjene zemlje, da bi glas "protiv" prevagnuo. I opet je na kraju bilo jako tesno.
A evo vidimo i iz posta koji sam citirao da "ni kod babe nema dzabe" (uvek svako pita "ali gde sam tu JA, sta JA imam od toga").
Dakle, to lobiranje ih je na neki nacin kostalo - da li novcano, da li je placeno nekim ustupcima, obecanim investicijama, isporukama oruzja... to oni znaju. Tek, nije doslo dzabe.


Pa i mi smo im uzvratili. Koja od evropskih zemalja nije njima uvela sankcije? Srbija? Jesmo slali pomoc u Siriju - jesmo. Da li nesto lupamo o razminiravanju po Palmiri? Lupamo.

Dakle Rusi u okviru svojim mogucnosti pomazu ali i Srbija u okviru svojih mogicnosti njima uzvraca. Sta sad to treba mi da radimo?

Eyes Wide Shut ::Kao i u pravom zivotu: kada prijatelja, komsiju, rodjaka itd zamolimo za neku uslugu - onda tu uslugu "dugujemo" - ako smo iole savesni.

Pa jeste. Dugujemo. Vraticemo kada budemo u stanju. Valja? Malo se jos trenutno oporavljamo od 20 godinica ekonomskog, politickog, ideoloskog pa i pravog rata od NATO protivu srpskog naroda. Ja znam da su se i Rusi napatili mnogo. Doduse njih nije napalo preko 1000 aviona NATO 3 meseca ali nisu oni jaki kao Srbija. Oni treba da se paze da ne nagrabuse a mi ce mo se lako kurobecnuti iz ove okupacije sami. Samo da im neko da olaksice na sankcije za sir.

Mi smo zilaviji pa je nama lakse godine borbe po Krajini, Bosni i Kosovu pa i kresendo bombardovanja. Oni su malo nezniji pa im se ne ratuje sa NATO nego znas bore se politicki i lobiranjem. A i nase sankcije su bile malo bezbolnije. Razumem ja to.

Eyes Wide Shut ::Rusi kad mogu, pomognu. Kad ne mogu - ne mogu..

Pa i Srbi kad mogu - uzvrate. Kad ne mogu - ne uzvrate.

Eyes Wide Shut ::
Uostalom, nista nam nisu ni duzni (a pogotovo imajuci u vidu kakvu politiku vodimo).
Mozda bismo ih malo vise cenili da su nas i oni par puta dobro izbombardovali.


Pa i nisu nam duzni. Mi smo bre mnogo bezobrazni jer znas trebali smo da mremo do zadnjeg na principijelnoj odbrani drzavnosti. Pokleknuli smo prerano. Mislim da nam je preostala jos koja bolnica ili mostic. Mogli smo da se bijemo i posle toga. Tu bi oni nama dosli malo u pomoc... samo jos 2 skolice ili zgradice i vec bi Primakov okrenu avion jos jedanred!

Ali razumem ja njih, smrtonosna pretnja sankcijama na talijanski sir je ucinila svoje.

==============================================================

A sad iskreno i bez ironisanja = NEMOJ BRE NA MUKU DA MI PRISEDAJU RUSI!

Da se razumemo, pomoc , ne pomoc - meni je dosta nekih ruskih laprdal... pardon pisaca koji nesto uzviseno laprdaju o nekoj "pomoci" koje ceka one koji ih se late. Iskreno oni su drugorazredna sila i da umeju i mogu - zaustavili bi bombardovanje Donjecka i Luganjska. Tako da mi neko vajno laprdalo porucuje (biva valjda Srbiji, na znam ko im je preostao da nije partnjor Milo Djukaj) da se on nudi na pomoc moze samo na muku da mi pristaje.

Ja iskreno o tome. Neka oni pomognu sebi i sprovedu Minski sporazum ako su sila. Neka sprece i jednu granatu bacenu od onih ubogih Ukrajinaca na onaj jadni Donjeck pa da poverujem da ce da sprece NATO da baci koji tomahavkcic na gordu Srbiju. A o pomoci Siriji "na kasicicu" da ne spominjem. Malo malo pa lansiraju kakvu dogovornu sa islamistima mirovnu inicijativu.... Verovatno od same sile i snage svoje moci i umeca da nametnu svoju volju.

Samo kazem - bolje da ne porucuju takve poruke Srbiji (a jedino im je ona i ostala) jerbo nisam uveren u obilatost njene pomoci da slucajno Srbi odluce da ne slusaju svetskog gazdu.

Do tada, tisina i vezi konja gde ti gazda (USA) kaze. Zao mi je ali mi drugih opcija nemamo.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Jun 2009
  • Poruke: 364
  • Gde živiš: na planeti majmuna

@ShurikSST

Без обзира колико су нам руси на КиМ-у или општенито помогли, нису нас активно растурали и уништавали. Ако нам помогну добро је ако не исто, важно да нас не растурају као западњаци.
Везати коња где запад каже нећу никада. А избора има ко користи своју главу видиће га, само нема политичке воље и запад све чини да је не буде. Иначе важи где има воље има и решења.


Извините на оф.



offline
  • x9  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 1169
  • Gde živiš: Vienna

@cezar35
Blic je naveden kao primer tj pravac na ono sto sam pokusao da vam ukazem.a da stavljam imena i ono sto znam nemam nameru ni ovde ni bilo gde,sluzbe jos uvek rade po pitanju ovakvih stvari.a posto vidim da imas nameru da se odpozdravis sa mnom samo napred.nisam nikog uvredio,osim ako se ti licno ne nalazis uvredjen...pozdrav

offline
  • djboj  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 06 Jul 2010
  • Poruke: 1278

amstel ::...i to kod skadra....tamo nam najvise odgovara klima.

А и да ове наше новопечене младожење могу на миру да посећују тазбину Very Happy

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

@ShurikSST

Sto bi reko tvoj gazda USA (po tvom vlastitom priznanju), "first things first", iliti po srpski: "najpre najprece stvari":

Ako zelis sa mnom da nastavis ovu ili u budcnosti da vodis bilo kakvu drugu diskusiju, uzdrzi se od vikanja. Nisi novi clan, kojima moze da se omakne tako nesto.
Nikome od nas nije lako i zato najverovatnije i jesmo ovde, da malo olaksamo sebi tako sto cemo da "ispustimo paru" i cujemo sta i drugi ljudi imaju da kazu. Zamisli na sta bi licio ovaj forum kad bi svi poceli da koriste podebljanu kapitalizaciju, a "izgovor" za to bi bilo nesto sto smo procitali, sto nam je "stalo na muku"?!

Najpre sam mislio da ti odgovorim stavku po stavku, ali onda odustadoh. Odustao sam kada sam procitao da za tebe izmedju €10 i nasih vekovnih svetinja na KiM stoji znak jednakosti.
Takodje, kad sam video da ne shvatas (opet po tvom sopstvenom priznanju) koliku vaznosti ima to sto Srbi nisu de Jure proglaseni od strane Ujedinjenih Nacija za genocinad narod.

Da bismo stvari postavili u perspektivu, samo cu napomenuti da ni Hitlerova Nemacka ni Nemacki narod nisu proglaseni genocidnim, premda su pobili oko 40 000 000 ljudi.

To znaci, za sve Srbe, a konkretno ovde za clanove foruma Srpske nacionalnosti koja imaju decu/unuke, da su Rusi pomogli da se spreci da ta neduzna deca sutra nose breme da su im dedovi/pradedovi pocinitelji genocida.

Ko ovo ne shvata, zaista nema poente dalje diskutovati s njim/njom.

offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7586
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/thaci-beograd-je-prijestonica-svih-problema

" BG je prestonica svih problema "

'Srbija stvara konflikt širom regije, dok Kosovo uživa prijateljske odnose s okolnim zemljama', tvrdi Hashim Thaci

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2011
  • Poruke: 775

Napisano: 29 Apr 2017 10:41

A.Nevski ::@ShurikSST

Без обзира колико су нам руси на КиМ-у или општенито помогли, нису нас активно растурали и уништавали. Ако нам помогну добро је ако не исто, важно да нас не растурају као западњаци.
Везати коња где запад каже нећу никада. А избора има ко користи своју главу видиће га, само нема политичке воље и запад све чини да је не буде. Иначе важи где има воље има и решења.

Извините на оф.


Pa nije da nije. I Laponci nas nisu napali. Ni Papuanci. Ni slobodarska Zambija.

Hvala Laponcima, Rusima, Papuancima i Zambiji.

A to sto neces nikada vezati konja gde Zapad kaze??? Dobro gde izvozimo? Gde posudjujemo pare? Gde saljemo vojsku na mirovne misije? Ko nam je vlasnik recimo novina, banaka, trgovina i tako? Ja recimo znam za NIS i par banaka. Gde smo to mi kao vlasnici svojih institucija??? Mozda jedinka jedna nesto hoce ili nece ali krdo kao entitet - itekako hoce.

http://www.srbija.gov.rs/

Evo samo sa danasnje stranice Vlade Srbije - najmanje 3 vesti o EU, SAD i Austriji. Pritisnuh CTRL+F da nadjem nesto o Rusiji.... nema. To je samo manifestacija naseg ponasanja prema njihovim institucijama Ili mozdami to ne radimo? Opet ponavljam - kao zajednica. Ti licno mozda ne.

Finansijska pomoc SAD za nastavak evropskog puta

Dacic na sastanku ministara spoljnih poslova EU

Uspesna saradnja sa Austrijom

Ja pricam o realnosti. Mozes ti recimo hvaliti se kako tebi recimo 20 ljudi ne moze reci sta da radis ali da te nekih 20 ljudi olesi od batina... radio bi sta ti se kaze makar te okrvavljenog i u komi odneli da sedis na koju ti stolicu oni narede.

Ali potpuno me ne razumevas ako mislis da je to nesto prizeljkivam. Mi vec radimo sta nam se kaze. Ali eto onako ponosno tvrdimo da ne vezemo konja gde gazda kaze. Ali vezemo, vezemo. Ja opisujem realnost. Ne iskrivljavam je niti izmisljam neke mitove o njoj.

Ako ti mislis da si nesto preterano nezavistan i da vodis svoju politiku, to je tvoja zabluda. Srbija odavno radi ono sto joj se kaze da radi. I to je uradjeno silom i bukvalnim razarenjem ako hoces i drzavnosti Srba. To sto neki pojedinac na internetu kaze da nesto nece ne znaci mnogo. Drzava Srbija radi kako joj se kaze. Dobro, mozda neko gicanje ili ciftekanje tu i tamo ali uglavnom legnemo na rudu. Ali lepo je tesiti se kako nismo poklekli. Recimo de fakto smo priznali Kosovo i njihove institucije ali smo poslali voz. Mi mozemo da tumacimo cin slanja voza kao neku neposlusnost... I to mozda jeste.

To je kao da neka silovana osoba kaze onako "Nisu mi uzeli dusu". Pa dobro, mozda nisu ali su tu osobu fizicki silovali. Ostalo je onako do licnog utiska u celoj prici. Kako se covek oseca posle toga, kako gleda na buducnost i tako dalje. Ali fizicki se desilo to sto se desilo. I fizicki mi u stanju nismo da promenimo nasu situaciju ili mozda bitno. Jednostavno smo mali narod i nemamo tu poziciju. Opet, pricam o fizickom cinu. Da koristim englesku rec, to je mozda neka vrsta disocijacije.

Ja objasnjavam sta se fizicki desava. Ti na to mozes gledati kako zelis. Recimo mozes tvrditi da "ne vezes konja" ali tvoja drzava kao otelotvorenje politicke volje tebe i vaskolikog drugog srpskog naroda recimo tezi ulasku u EU i evroatlantskim integracijama. To sto ti licno to ne radis ne mora da znaci mnogo na planu drzave. To je recimo kao da si ti u autobusu koji se survava niz liticu i pada na ostro kamenje ali ti recimo tvrdis da ti ne padas jer nisi vozac autobusa. Autobus je skenuo desno ali ti si svojim stavom recimo skrenuo levo. Tako da ne treba da se smatras kao da ti licno to radis ali ono sto se u medjunarodnim odnosima smarta za tvoje predstavnike itekako radi kako im se kaze.

Dobro, sada opet mozes ti da kazes kako oni tebe ne predstavljaju, ti si slagan, prevaren, okupiran itd itd. O tome mozemo da raspravljamo naravno. Mozemo da opisemo i razloge i uzroke ali posledice su objektivno to sto jesu. I to je OK.

Dalje mozda mozemo da raspravljamo o nacionalnom bicu, ideji i slicno. Ali iskreno fizickih manifestacija toga je vrlo malo. U ovom trenutku mozda je najbolje da se bacimo na odrzavanje ideja pa makar i kao nekog pasivnog otpora. Ali fizicki, mi smo vrlo mali i slab narod, istrosen i umoran. Bez mogucnosti da se isticemo previse i talasamo okolo.

Kako ti tumacis cinjenicu da nasa vojska nece u dogledno vreme zapretiti , SAD, EU i NATO - mi mozemo o tome pricati ali objektivno Vojska Srbije je otprilike spala na rang jaceg lovackog drustva negde u SAD. Shodno tome, nemamo mi cime da se qurtschimo. Ali mozda mozemo tako negde u mislima i na internetu da lupamo Amerima packe.

Mozda ti mislis da ima neki recept. Kazes da ima volje ima i nacina. To je lepa zelja. Ali nije istina. Ima li se nacina rezimo ugristi vazduh zubima? Ima li se nacina skociti 50 metara u vis iz mesta pa makar imali veliku zelju? Ima li se nacina glavom kroz betonski zid of 30 cm debljine? Dobro sada mozemo mi potkopavati validnost ovih analogija - da li je zid pola metra armiranog betona ili volsebna slika i papirna tapeta betnoskog zida??? Moze biti. Moze da a moze i ne... Mozda je Zapad onako samo jedna fatamorgana sile a mozda i nije. Mozemo i o tome.

Nemoj me pogresno shvatiti.

Hvala na razumevanju.

Dopuna: 29 Apr 2017 11:34

Eyes Wide Shut ::@ShurikSST
Ako zelis sa mnom da nastavis ovu ili u budcnosti da vodis bilo kakvu drugu diskusiju, uzdrzi se od vikanja. Nisi novi clan, kojima moze da se omakne tako nesto.
Nikome od nas nije lako i zato najverovatnije i jesmo ovde, da malo olaksamo sebi tako sto cemo da "ispustimo paru" i cujemo sta i drugi ljudi imaju da kazu. Zamisli na sta bi licio ovaj forum kad bi svi poceli da koriste podebljanu kapitalizaciju, a "izgovor" za to bi bilo nesto sto smo procitali, sto nam je "stalo na muku"?!


Nemojmo molim Vas, fingirati neki bonton kao validan nacin rasprave. Dosta ovde ljudi uvek nesto tako krene "jao nemam ja vremena da objasnjavam" kao svi lupaju ali eto oni nemaju zelje da ispravljaju. Eto ti bi meni pokazao i objasno samo od boldovanog 140 dB fonta ti popucale ocne opne, sta li vec?

Prvo, komentirajte sadrzaj. 2 + 2 je 4 pa sad da li to mozda boldovano ili ne.

Iskreno i otvoreno, meni licno ( svi imamo prava na misljenja i ovo je moje) moj stav je ispravan. I ako ga iskazem boldovanjem necega, onda je to OK. Pazite, ovaj forum je obezbedio iskaz razlicitim fontovima, podebljanjima, smajlijima, internet vezama itd itd. Ako moderacija mozda smatra da je podebljanje nelegitimno, pozivam da se izbaci iz skripte. Dok je pod opcijama ja je smatram legitimnim nacinom iskazivanja misli, emocija, stavova itd.

Eyes Wide Shut ::Najpre sam mislio da ti odgovorim stavku po stavku, ali onda odustadoh. Odustao sam kada sam procitao da za tebe izmedju €10 i nasih vekovnih svetinja na KiM stoji znak jednakosti.

Opet ono vajno, "ja bih ali mi se ne da" (mnogi ovde pribegavaju takvim raspravama) jer ShurikSST je valjda budala (iskreno niste rekli da sam budala) i 10 evra mu je ovo ili ono.... Ako ne razumete moje poredjenje ja vam tu ne mogu pomoci. Ja cu Vam se rado obratiti i kulturno objasniti. Ali nigde ja nisam napisao da izmedju 10 evra i nasih svetinja postoji znak jednakosti. To ste Vi slabo procitali sta sam napisao.

Ja sam napisao da davljeniku baciti 10 evra ne cini razliku. Po metafori i analogiji, ruska pomoc nama nije ucinila veliku razliku. Siptari su popalili na desetina crkava nasih i pored njihove pomoci. Ono sto prestize iole je tek tako da imaju sta da promovisu po Internetu kao njihovo kulturno nasledje i manje vise Rusi su slab faktor zastite nasih svetinja na Kosovu. Veci faktor su neke druge stvari. Ali opet, nigde ja nisam rekao da Rusi nisu pomogli. Pomogli su.



Eyes Wide Shut ::Takodje, kad sam video da ne shvatas (opet po tvom sopstvenom priznanju) koliku vaznosti ima to sto Srbi nisu de Jure proglaseni od strane Ujedinjenih Nacija za genocinad narod.

Iskreno, ne razumem na sta se odnosi ova tvoja poruka? Da li na tuzbu Bosne i Hercegovina za genocid?

Eyes Wide Shut ::Da bismo stvari postavili u perspektivu, samo cu napomenuti da ni Hitlerova Nemacka ni Nemacki narod nisu proglaseni genocidnim, premda su pobili oko 40 000 000 ljudi.

To samo dokazuje koliki je pritisak nad nama. I to je ono sto ja spocitavam, ako zelite, Rusima. Iz moga pisanja, trebalo bi da je ocigedno (ali nekako nije) da nema sta niko iz Rusije da nama pridikuje kao se brani otadzbina. Jer Srbi su ratovali sa NATO dok vajna laprdala koja nam drze pridiku o tome kako eto valjda mi smo sami sebi krivi jer ne trazimo njihovu pomoc ja iskreno se ne secam kada su Rusi zadnji put zaratili sa NATO??? Da li ti imas neki primer? Ne kazem da nisu pomogli nego kazem da smanje pametovanje i pridike naracun Srbije jer mi to nismo zasluzili. Lepo je od Vas sto se zalazete za to da mi budeo zahvalni Rusim ali bilo bi lepo da se jednako zalazete za Rusi budu zahvalni nama. Ili ako nisu zahvani da nam bar ne popuju preko nekakvih njihovih laprdala o vajnoj pomoci koju eto mi (vajda iz hira) odbijamo.

Eyes Wide Shut ::To znaci, za sve Srbe, a konkretno ovde za clanove foruma Srpske nacionalnosti koja imaju decu/unuke, da su Rusi pomogli da se spreci da ta neduzna deca sutra nose breme da su im dedovi/pradedovi pocinitelji genocida.

Opet, zahvalan bih bio na objasnjenju. Da se Srbija nije borila i pomogla malo i samoj sebi? Ili su jedino Rusi Bogom dani da samo njima mi zahvaljujemo? Ili dugujemo i bedni nas zvot njima? Ili smo mi baas tako zadrt i nezahvalan narod?

I na kraju krajeva i zahvalni smo. Objasnjavas nam da su "pomogli koliko su mogli". Pa ja sam i rekao - i mi smo vratili koliko smo mogli. Evo recimo od RT Srbija odbija da se priljuci sankcijama za Rusiju. Da li je to lepo od Srbije? Ili mozda Rusima nije dovoljno? Sta mislis mozda da bi oni hteli od nas? Imamo Ruse u Nisu? Pomaze li to? Slali smo pomoc sa njima u Siriju? Broji li se to? Prodali smo im NIS. Nadam se da smo im malo vratili? Ili mozda nema granica kojom mi moramo bit zahvalni dok Rusi eto "pomognu kad mogu"?

Zasto dajete Rusiji takav tretman a ne Srbiji? Valjda prema nasim ogromnim mogucnostima i snazi a njima prema njihovim jadnim i malim mogucnostima i snazi?

Mi smo razvaljeni i unisteni, srozani do dna. Zahvalan bi im bio da ne pustaju laprdala okolo da pisu o Srbiji kao neko ko valjda iz hira odbija pomoc. Ja samo njih pozivam (mada opet ovo je jednostavno praznjenje na Internetu kao sto ste i sami pomalo natuknuli) da ako zele nekome da pomgnu imaju milioncic ili dva ljudi u gradovima na kucnom im pragu kojima po glavama lupa Tornado i Grad... neka pocnu otamo. I ovo je sasvim ozbiljan i dobronameran komentar. Medice, cura te ipsum! Verujte od srca im zelim uspeh!

Eyes Wide Shut ::Ko ovo ne shvata, zaista nema poente dalje diskutovati s njim/njom.

Ja sam Vama objasnio sta sam mogao. Vi ne morate, ovo je Internet, i moze ko sta da objasnjava a i nemora. Samo meni licno postovi u kojima se neko vajka kako nema smisla pricati su besmisleni Ako mislite da nema smisla pricati - pa nemojte ni to da pisete. Ustedite si trud. Ja kad misim da nema smisla nesto raditi, ja ni ne pricam o tome. Koji je zaista smisao onda rositi vreme i pisanje da kazete da nema smisla pisati? Ali vi zelite nesto reci malo takvim tonom i ja to razumem i cenim. I zato mi nije tesko da pojasnim svoje misli pa mozda malo i predugo i nasiroko za jedan Internet forum.

Hvala na razumevanju.

P.S Ja sam onako lud pa pisem previse. Ali nema veze. Vreme se mora nekako utrositi.

offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16069
  • Gde živiš: Lublana

^ Nemačka nije mogla biti tužena za genocid jer takva kvalifikacija u međunarodnom pravu za vreme zločina i nuernberškog suđenja još nije postojala.

Citat:After the Holocaust, which had been perpetrated by the Nazi Germany and its allies prior to and during World War II, Lemkin successfully campaigned for the universal acceptance of international laws defining and forbidding genocides. In 1946, the first session of the United Nations General Assembly adopted a resolution that "affirmed" that genocide was a crime under international law, but did not provide a legal definition of the crime. In 1948, the UN General Assembly adopted the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (CPPCG) which defined the crime of genocide for the first time.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17738

offline
  • Pridružio: 11 Jun 2009
  • Poruke: 364
  • Gde živiš: na planeti majmuna

@ShurikSST

После НАТО агресије односно 5.10.2000 године, Србија се налази под "меку" окупацију запада. Све владе србије од тада примају паре од њих да би прилагодили политику, привреду и војску према њиховим захтевима. Сав новац која Србија заради завршава у западним банкама, наш извоз покрива њихове кредите, нико не инвестира ако не добије најмање 6% добит на суму коју улаже. Држе нас у робовској овисност. Нико званично нам не брани да тргујемо са осталим светом. И ако саркастично спомињеш папуанце и замбијце. Мислим да ћемо пре код њих нешто зарадити него у презасићеном западном тржишту где и онако неможемо конкурисати и где су уносни послови већ подељени и монополизовани. Уместо да смањујемо западни утицај на нашу привреду ми се утркујемо да га што више повећавамо. Буџет Србије за 2016 износио је 9,14 милијарди евра а Дајмлер имао голу зараду исте године од 8,8 милијаде евра. Таква једна мала привреда као што је Србија може да послује неприметно са целим светом. Нажалост по жељи окупатора ми послујемо углавном са западом да би нас држали у подчињеном полужају. Ја се са тиме не желим помирити а ваш пример са дотученим до коме нема никакву основу са стварним животом. И зато понављам што већи отпор према западу то је боље за нас. Опортуно понашање не доноси ништа.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 901 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 4 sakrivenih i 869 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, bigfoot, DragoslavS, drimer, Fulcrum, kybonacci, maiden6657, MB120mm, mikrimaus, Milometer, Misha V, Mr. Majevica, ozzy, panzerwaffe, pein, royst33, S2M, savaskytec, Steeeefan, Sumadija34, Trpe Grozni, Tvrtko I, Vlada1389, Webb, wolf431, wulfy