"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1232

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Мало слика Рамуша Харадинаја, чисто да се и то види.
"Фотографије злочинца Харадинаја настале су 2000. године на Косову и Метохији у близини села Мушутиште у Сувој Реци. Руска јединица из састава КФОР-а зауставила је возило са наоружаним терористима међу којима је био и Харадинај. Пошто су брзо савладани и разоружани, Харадинај је рекао руском падобранцу да је џудиста и да би друкчије разговарали да Рус није наоружан. Руски витез је наредио да одвежу Харадинаја оставио је пушку а онда објаснио каква је разлика између руског падобранца и најобичнијег бандита. Борба је била кратка и натерала је сузе на очи Харадинајевој пратњи."
https://facebookreporter.org/2013/01/26/snp-nasi-i.....naja-2000/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Jul 2010
  • Poruke: 163

Imaš i sliku kako je izgledao posle; ako išta, malo su ga Rusi prolepšali:



offline
  • Pridružio: 06 Feb 2012
  • Poruke: 351

The West needs to accept its mistakes in Southeastern Europe and correct them—before the Kremlin does
By John R. Schindler • 05/01/17

Izvor: Observer

+ Putin-Proofing the Balkans: A How-To Guide

offline
  • Pridružio: 06 Jul 2015
  • Poruke: 593

Ref. John R. Schindler clanak ....

Po "standardnom bukvaru" agresori bi da trguju sa otetom teritorijom ...i to da jos ucare deo teritorije koja jos nije oteta. Kakva budalastina ...moze se samo ocekivati od Amera kojima je ovo "modus operande". U slucaju da mi neko kaze da nemam pojma ...za svaki slucaj ... tamo sam ziveo 40+ godina i posedujem taj plavi pasos vec 38 godina!!

Ja bih mojim "zemljacima" predlozio drugu trampu ....koja bi ovako izgledala na mapi.



Sto se tice BiH .... verovatnop ovako nesto bi moglo da prodje ...uz gurku SAD i EU - prvenstveno pritisak na muslimane da prihvate ...sto oni nikad nece bez ekstremnog pritiska koji podrazumeva "zatvaranje slavina" od kojih trenutno zive.

offline
  • Pridružio: 12 Jan 2013
  • Poruke: 416

@Dok2015

Loše su ti obe karte. Vrlo loše. U Bosni ne samo da ostavljaš na cedilu Srbe koji su većina u 4 opštine u federaciji, nego još smanjuješ i postojeće. Neće moći. A ako govorimo o južnoj granici, ona se realno nalazi na reci Mat. Sve ispod toga je neprihvatljivo kao cilj.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1960
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Shurik

Fenomenalan tekst koji se odnosi na gotovo sve zemlje regije.

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

Šurik ,nisi ili niste neki prozapadnjak, ali ovo je super napisano, realno jako, opravdavate time ovo stanje, nije baš da smo i da treba da budemo niko i ništa, ali je napisano odlično, razbija mantre oko nekog rata i inata sa zapadnim silama! Ali i dalje veliko pitanje, da li će biti tako i da li treba samo pognuti glavu i ćutati ,time praktično o oćeš biti takozvano okupiran od strane velikih i srednjih u EU.

Ovi bi da menjaju teritorije a mi kao mislimo da bi to moglo,možda i može, ali da kažete ,,Ne može ovo tu smo većina,, pa još kad bi nam ovo dali u smislu da prekinu sa Kosovom a daju Srpsku mada ne mora jer bi izbio rat u Bosni , jedino ako je to ok način da dođeš do zemlje i to namerno što bi govorilo i o nama ponovo kao lošim momcima to bi bilo super.
Što kažu neki ćuti i ovo je nešto. Možda bi bilo moguće ta kompenzacija za KIM iako mi ne treba da pristanemo uopšte, to se zove trgovina.Nije bašš da se niko ne pta ništa kad mu cepaš zemlju i njivu a u ovom slučaju kad i otimaš samo lepšim načinom i domaćin se pita , sigurno ali te priče iz prošlosti kako bi mi trgovali, da nam nude za KOsmet, pitanje je dal bi trebali prihvatiti Srpsku! Ne bi , mi bi sve, a ne može niti će nam dati jer sam čitao da zapad ne bi smeo nikako dozvoliti da se SRB širi preko Drinee..Istorija,katolicizam i te stvari, interesi i ostalo zabranjuju to, naravno neko će reći i masoni i tajnoviti gospodari,kako bilo da bilo tako je to nekako.

ODakle vam fotografije te? Ta podela Bosne i Hercegovine. Ima toga i preko običnih sajtova al ovo ko da je već plan napravljen. Priča se svašta o tome već od 2010 i kasnije malo ,barem je tad postalo javno da Dodik,koji ni ne glumi više ko pre da želi otcepeljenje, za koje SE NE ZNA dal ima pravo, al mislim da nema ,pravnički gledam ne politički i nacionalno interesno.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Napisano: 03 Maj 2017 8:13

Један интересантан прилог од стране Грка о дешавањима у Скопљу и на КосМету. Грци у овом прилогу објављзјз изјаву једне групе шиптарских терориста са Шаре (негде са границе између КосМета и Македоније), председнику Иванову да су они (терористи) спремни да ослободе и остале албанске територије и створе Илиридију....
http://www2.star.gr/kosmos/368492/tympana-polemoy-.....opia-o-uck

Dopuna: 03 Maj 2017 8:17

Што се тиче Грка Еди Рама имитира и тежи да буде локални Ердоган.
http://www2.star.gr/ellada/368442/o-diethnologos-t.....-balkaniwn

Dopuna: 03 Maj 2017 8:22

Још мало о албанском лонцу састављеном од џихадиста, националиста и терориста УЧК који дестабилизује цео Балкан.
"Αλβανικό καζάνι: Εθνικιστές, τζιχαντιστές, κατσαπλιάδες και UCKκάτι αποσταθεροποιούν τα Βαλκάνια"
http://www.tribune.gr/world/news/article/354356/al.....kania.html
П.С. Гугл сасвим задовољавајуће преводи.

Dopuna: 03 Maj 2017 8:26

Можда ови написи Грка о претњама шиптарских терориста са КосМета Македонији могу да покажу и један од циљева и разлога за стварање шипштарске "Војске" на окупираном КосМету. Јесте прилог из марта 2017. али показује да шиптари све чине да окупирају што више на Балкану.
"Αλβανοί UCKάδες στα σύνορα Σκοπίων-Κοσόβου απειλούν με επίθεση στα Σκόπια"
http://www.tribune.gr/world/news/article/338757/al.....kopia.html

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Priština više ne priznaje pasoše kosovskih Srba?
Autobuskim agencijama koje saobraćaju između Srbije, Kosova i Makedonije rečeno je da Kosovo više ne priznaje srpske pasoše koji se izdaju kosovskim Srbima - one koje izdaje Koordinaciona uprava pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, potvrđeno je u agencijama Radiju Slobodna Evropa."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/649447/Pr.....vskih-Srba

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Napisano: 03 Maj 2017 14:36

"Велики демократа" и "борац за слободу" и итд. и сл., упозорава Председника/Премијера Србије да се не игра са Албанцимашиптарима.
"Харадинај до Вучиќ: Не си играј со Албанците"
http://tocka.com.mk/vesti/230779/haradinaj-do-vucik-ne-si-igraj-so-albancite

Dopuna: 03 Maj 2017 14:41

А ево и дговора.
"Evo šta je Vučić odgovorio Haradinaju
Premijer Srnbije Aleksandar Vučić odgovorio je u sredu na pretnje Ramuša Haradinaja "da se ne igra s njim"."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/649478/Ev.....Haradinaju

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1008 korisnika na forumu :: 61 registrovanih, 9 sakrivenih i 938 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: alkatraz080, amaterSRB, Andrija357, Boris90, cavatina, ccoogg123, CrazyDiablo, dekan.m, Denaya, Dimitrise93, djboj, Dorcolac, DPera, Dragan1998, draganca, drazenm, dulleo, Georgius, GORDI, goxin, h8propaganda, havoc995, hooraay, Istman, jukeboxer, Karla, Klecaviks, Krusarac, Krvava Devetka, kunktator, mercedesamg, Mercury, Mi lao shu, milenko crazy north, Mixelotti, mnn2, moldway, Ognjen D., panzerwaffe, Petarvu, raptorsi, Recce, repac, robert1979, sasa87, Singidunumac, Smajser, Srle993, Steeeefan, stegonosa, tomigun, vathra, virked, vlajkox, voja64, vukovi, wolverined4, yrraf, yufighter, zziko, 1107