"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1226

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

Да ли шиптари ван КиМ(у Прешеву итд..) плаћају струју Србији? И какве су им привилегије у односу на остатак Србије?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Nov 2015
  • Poruke: 164

Napisano: 26 Apr 2017 22:08

Ma kakvi. Jos 2014 je prosecan dug po domacinstvu u Presevu, Bujanovcu i V. Trnovcu iznosio oko 100.000din. Odavno se oni ponasaju kao da nisu gradjani Srbije. Nije Musliu nista novo rekao.

Dopuna: 26 Apr 2017 22:14

Nego, nije da slutim ali bilo bi zanimljivo kad bi neko ko je dovoljno u materiji obradio kako bi izgledao taj eventualni sukob oko juga. Npr. kad bi varnica bila hapsenje Jonuza. Sta bi se desavalo dalje pod pretpostavkom da se sukob rasplamsa?



online
  • Pridružio: 10 Jan 2012
  • Poruke: 1700
  • Gde živiš: U koloniji po imenu Republika Srbija

Mislim da to najvise zavisi od nasih. Ako ulete dole i naguze koga treba nabrzaka nece biti nista. Evrotalibani i ekipa bi kenjali o postovanmju ljuskih prava itd. Bilo bi pojeo vuk magarca.
Ali ako bi se nesto razvlacili, taktika kreni stani e bogami onda bi bi mogli opasnu igranku da nam naprave.
To je neko moje laicko misljenje.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

На овом форуму су рекли да ЕПС има нешто да им искључе струју ако не плаћају и да им искључују па ме занима дал је то истина. Срамота највећа ако ти шипуси доле не плаћају струју.

offline
  • Pridružio: 28 Nov 2015
  • Poruke: 164

Ti sipusi dole ne priznaju drzavu Srbiju.Tvrde da zive u drzavi koja se zove "Kosovo". I prolaze nekaznjeno. Zasto mislis da bi im neko iskljucivao struju i da ga je sramota sto im ne iskljucuje kad ga nije sramota sto mu drzavu ne priznaju?

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

RADIO TV SRBIJE,RTS, kopirano tekst izjave i odgovora Muslijua sa tv N1.::::::::::::::::::Evo šta je rekao ponovo.
Муслију је рекао и да је, према Уставу Албаније, Еди Рама лидер свих Албанаца, ма где живели.

На опаску новинара те телевизије да на улазу у општину и на документима пише Република Србија, он је рекао:

"Нек пише шта хоће", рекао је Муслију, а на опаску "Ви живите у Србији", узвратио је са: "Ја живим у Прешевској долини."

На питање шта то значи, будући да је реч о делу Србије, југу Србије, Муслију је рекао: "Ви живите у Србији, ја живим у Прешевској долини. То значи да је то територија која тражи ослобођење."

Да ли то значи да су за њега Прешево, Бујановац и Медвеђа Албанија? На то кратко каже: "Апсолутно. Наравно."

На инсистирање да каже кога сматра својим председником, рекао је: "Рекао сам вам – Еди Рама".

Муслију је поновио оно што је изнео одмах после недавних изјава Едија Раме и Хашима Тачија о могућем уједињењу Албаније и Косова, да у том случају треба да се "уједини" и Прешевска долина.

"Ако се стварно уједине Албанци, зашто не и Албанци Прешева, Медвеђе и Бујановца", рекао је Муслију и додао да не види ништа спорно у томе.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

ShurikSST ::+ +++++

Rusi, a pogotovo neki vajni pisci kao ovaj su totalno dosadni i naporni. Voleo bih da sjasu vise sa svojom "pomoci". Oni ni kako treba nisu pomogli ni Donbasu. Neka cuvaju sebe i pomognu sebi. Srbiji su ali bas "pomogli" do sada.


A meni je, opet, dosadilo da slusam zalopojke kako nam "Rusi nikada nisu pomogli".

Srpsko pamcenje, cini se, ne seze daleko.
Evo, samo u skorije vreme - sprecise proguravanje rezolucije o "srpskom genocidu" u Srebrenici, kao i prijem tzv "republike Kosovo" u UNESCO.

Ne zelim ni da zapocnem da objasnjavam od kolike vaznosti je to bilo i kakve bi sve konsekvence to imalo po Srbiju da je proslo. Valjda je svima jasno.

Hajde da uslovno kazemo - diskusije radi - da im je bilo "relativno lako" da sprece izglasavanje rezolucije o genocidu. "Samo" uloze veto. (Na stranu dodatne konfrontacije sa Zapadom koje su sasvim sigurno usledile zbog njihovog veta, kao i mogucu nekakvu vrstu olaksica sankcija - koje su se odrekli - jer nisu pristali da se drze po strani).

Sto se tice kosovskog uclanjenja u UNESCO, tu veto nije bio dovoljan, jer je bilo glasanje. Rusi su morali da uloze ogromne diplomatske napore i da lobiraju sve svoje saveznike i prijateljski naklonjene zemlje, da bi glas "protiv" prevagnuo. I opet je na kraju bilo jako tesno.
A evo vidimo i iz posta koji sam citirao da "ni kod babe nema dzabe" (uvek svako pita "ali gde sam tu JA, sta JA imam od toga").
Dakle, to lobiranje ih je na neki nacin kostalo - da li novcano, da li je placeno nekim ustupcima, obecanim investicijama, isporukama oruzja... to oni znaju. Tek, nije doslo dzabe.

Kao i u pravom zivotu: kada prijatelja, komsiju, rodjaka itd zamolimo za neku uslugu - onda tu uslugu "dugujemo" - ako smo iole savesni.

Rusi kad mogu, pomognu. Kad ne mogu - ne mogu.
Uostalom, nista nam nisu ni duzni (a pogotovo imajuci u vidu kakvu politiku vodimo).
Mozda bismo ih malo vise cenili da su nas i oni par puta dobro izbombardovali.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Odbijen zahtev Srbije: Haradinaj pušten na slobodu!
Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru odbio je zahtev Srbije za izručenje lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja. Od danas, on je slobodan čovek."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/648690/Od.....na-slobodu

offline
  • 13892 
  • Super građanin
  • Pridružio: 15 Jun 2009
  • Poruke: 1423

Citat:Oslobođen Ramuš Haradinaj

Kolmar -- Apelacioni sud u Kolmaru odbio je zahtev Srbije za izručenje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja


Ocekivana odluka koja pokazuje sta misle o nama i koliko postuju Srbiju.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Erdogan hoće i Srbima da bude sultan: Niče Osmansko carstvo na Balkanu
Time što je indirektno dao legitimitet paklenom planu Hašima Tačija, Edija Rame i Jonuza Muslijua za stvaranje Velike Albanije, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, pokušava da pribavi legitimitet za ponovno stvaranje velikog Osmanskog carstva na Balkanu, pišu mediji."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/648685/Erdo.....na-Balkanu

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 855 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 7 sakrivenih i 807 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Acivi, aleksandarbl, bato, bigfoot, Boris90, ccoogg123, darionis, darios, Dimitrije Paunovic, Djokislav, gmlale, goxin, havoc995, hyla, ILGromovnik, Ivica1102, ivica976, Joja, kjkszpj, Koridor, Kriglord, ljuba, Lubica, Maschinekalibar, miodrag, Misirac, nemkea71, NoOneEver Dreams, ObelixSRB, oganj123, Panter, savaskytec, Sir Budimir, slonic_tonic, Srky Boy, stegonosa, theNedjeljko, Tvrtko I, Viceroy, virked, Wrangler