"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1224

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10344

Pa ne mogu bas Siptari samo uz podrsku Amera to da sprovedu. EU koliko god intertna i tupava bila, ipak joj je to u dvoristu. Samo je pitanje da li bi reagovali po sistemu: ''e jebiga nemamo zajednicki stav, radite sta hocete'' gde bi deo clanica dao podrsku tome sto Ameri eventualno kuvaju ili bi jednostavno obuzdali Sipce.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Nov 2015
  • Poruke: 164

Napisano: 25 Apr 2017 22:20

Krusarac ::Iz nekog nama nepoznatog razloga siptari su se odjednom nesto opasno uzvrteli.Moram da se slozim sa onim sto je izjavio nas presvetli vozd da sam ostao zapanjen kako Taci napada na ove iz EU.Mislim zaista nesto sto do sada nismo vidjali.
Moje neko misljenje je da se radi o onom sudu za zlocine OVK gde ce svi komplet biti potkaceni a mozda nam izruce i Haradinaja sto ce izazvati opasne potrese.
Imam utisak da ce siptari imati podrsku Trampa "ala Bil Klinton" a da ce ovi iz EU okrenuti pricu,odnosno inderektan sukob Tramp vs politicka elita EU preko siptara.

Ma nego sta, bre.Nema to veze ko je Tramp ili ovaj onaj, nece se SAD odreci siptara jos dugo. Nikad nisi imali lojalnijeg i jaceg saveznika na ovim prostorima on njih danas.Pogledaj smo sta su siptari uradili na Balkanu za Amere. A jos toliko materijala ima za napraviti, u svakom momentu mogu preko njih da zapale Balkan. Gde jos otimati pola CG, Makedoniju, Nis... i taman da sve to pozavrsavaju ima da zakukaju "nasa Camerija. Ima da se druze sipci i ameri jos dugo preko nasih ledja.

Dopuna: 25 Apr 2017 22:23

Mercury ::Pa ne mogu bas Siptari samo uz podrsku Amera to da sprovedu. EU koliko god intertna i tupava bila, ipak joj je to u dvoristu. Samo je pitanje da li bi reagovali po sistemu: ''e jebiga nemamo zajednicki stav, radite sta hocete'' gde bi deo clanica dao podrsku tome sto Ameri eventualno kuvaju ili bi jednostavno obuzdali Sipce.
Pa sam si odgovorio. EU nema vise snage ni za sta, vidis da jedva sebe cupa, od izbora. do izbora. im se gace tresu, sledeci vec sukob EU ostaje tesko podeljena, nema tu puno filozofije.



offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10344

Da ali ne moze siptarija to uz podrsku SAD, a bez neke od zemalja EU to da sprovede. Jednostavno u Evropi su. Pitanje je da li ce biti reakcije EU ili ne, ako je ne bude, mora onda jedna od njenih glavnih clanica da aminuje taj potez. A nesto mi svabe ne deluju raspolozeno za takve avanture, samo im jos to treba.

offline
  • Pridružio: 28 Nov 2015
  • Poruke: 164

Ma svabe da neko pita oni nisu ni za ovu konfrontaciju sa Rusijom, blejace "smirite se, smirite se". Imaju Ameri svoje satelite ovde koje ucenjuju strahom od. Rusa. Tamo one na Baltiku, Skandinaviji... Boje se oni raspada Nato, SAD=NATO, sve ce uraditi samo da odobrovolje Amere. Pa su tu Englezi, pa Hrvati.... Crnogorce ce da prepadaju "od siptara vas i mozemo stititi a od Srba necemo pa birajte". Pesimista sam, nazalost, ali ne verujem da ce nam lako biti.

offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

siptari i njihove postupke treba shvatiti kao zapadni kontraudar na ruske interese u RS, CG , MK...
tu su i erdoganovi otomani, naravno.
zapadni i turski prst u supak , uzbudjuje edija ramu i local-poglavice ko da su popili red bull sa reklame- dobijaju "krila".

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Ostali smo ko drvo na sred livade.
Pisao sam vec o tome,da je davnih dana trebalo ono malo Srba preseliti juzno od Ibra jer se nalaze u "milosti" siptara i sta god da bude prvi ce nagrabusiti.Udariti tvrdu granicu prema pacovima i tako smanjiti rizik od daljeg sirenja.Ali ko je to mogo da uradi kad sljam sljamova vlada ovom zemljom vec skoro 20god.Ostaviti jagnje u copor vukova a sa drugog brda govoriti kako ce sve biti u redu je izdaja prve klase.
A sto je najgore ni od Rusa nam pomoci nema jer sve dok Putin za najblizeg saradnika ima Medvedeva iz Moskovskog kruga dvojke nista mi videti necemo od onoga sto bi zeleli.

offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

bugarska drzava, postuje evropske stanarde, zakone, pravila , preporuke , ucene itd, o migrantima Wink
i grcka drzava takodje...
https://www.youtube.com/watch?v=PLO1cOwi2Q0
https://www.youtube.com/watch?v=yrIRai2ucTM

offline
  • Pridružio: 28 Nov 2015
  • Poruke: 164

Po mom misljenju Rusi skroz mlako reaguju na ovo sa Makedonijom i CG. Sa CG pogotovo. Nisam mislio da ce to tako pustiti. Jedino ako imaju nekog keca u rukavu. Ako planiraju samo nas da naoruzaju ovde u ovom sad vec obrucu ne znam sta ocekuju.Ili dizu ruke od Balkana.

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Balkan pa samim tim i Srbija je odavno izgubljena teritorija za njih.Ruski uticaj u Srbiji je jako mali a da ne pominjemo ostale Republike.Oni cak i ne zele da se potrude da kod nas povecaju svoj uticaj i ako umaju ogromnu podrsku naseg naroda.
Sve sto pre budemo shvatili da ova ovakva Rusija sa ovom politickom garniturom i sa ovim unutrasnjin uredjenjem nama ce pomoci ali iskljucivo ako platimo ili poklonimo nesto od nasih prirodnih resursa,utoliko bolje za nas.
Rusija danas je jedna kapitalisticka zemlja koja na tim principima i funkcionise sa izrazito jakom tajkunskom strujom koja se obogatila na kradji sopstvene drzave.I sad neko zdravorazuman treba da se nada kako ce nam isti ti poslati S 300,T 90,i pet eskadrile suhoja i da ce reci braco nasa pravoslavna platite kad imate.
Od ta posla nema nista dok se u Kremlju ne povampiri neki novi drug Koba i obrise za tri dana kapitalisticke lopove.
Kapitalizam na zapadu radi u interesu njihovih naroda a oni kad ga izvezu,izvezu ga u smislu i svojstvu virusa koji razara narode koji ga prime,kako nas tako i Ruse.Tako da dok se nase bacuske ne oslobode ocekujte pomoc kao i do sada na kasicicu i po neki veto u SbUN(mozda).

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17738

"Iza 'velikoalbanskih' ideja na Balkanu su turske službe"
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&.....id=1254112

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1042 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 7 sakrivenih i 996 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, Apok, Atomski čoban, BRATORIII, darios, Dorcolac, DPera, Frunze, goxin, HrcAk47, JOntra, Koca Popovic, Kubovac, Lieutenant, Marko Marković, Mi lao shu, milenko crazy north, MilosKop, Mr. Majevica, nemkea71, nenad81, NoOneEver Dreams, Panter, pein, Regrut Boskica, RJ, S2M, Sirius, StepskiVuk, Stoilkovic, Trpe Grozni, uruk, vathra, Vlad000, VP6919, YugoSlav