"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1219

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

online
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2624
  • Gde živiš: Beograd

Musliju i danas jase...Sta li mu je cilj? Kao da opipavaju granice nase tolerancije, da li cemo 'puci'. Ne verujem da im je zaista cilj da nas isprovociraju i da zele sukobe, nego imaju utisak da ih niko nece zaustavljati pa probaju teren korak po korak. Velika je greska ako drzava ne reaguje na ove izjave. Nece to biti 'padanje na provokaciju' nego jednostavno davanje do znanja siptarima gde je linija tolerancije. To sto Dacic, Vulin, uzvracaju istom merom po medijima nema nikakav znacaj. Treba optuziti Muslija za krivicno delo protiv ustavnog poretka Republike, poslati veci odred zandarmerije da ga uhapsi i malo proparadira gradom. Secamo se skidanja spomenika pre par godina, pisnuli nisu, a do tog dana su nedeljama pretili. Onda su se samo ucutali na neko vreme. To pokazuje kako treba sa njima.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3070

vddutina ::Pa ne vodi niko drzavnu politiku spram Tarabicevih knjiga, naopako.
Zar nije ne tako davno predsednik po uputstvima iz navedene literature vodio žute ljude na Moravu? Confused



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

WS2 ::a sta ces.. na izjavu ludaka, da isprobas 3-4 projektila iz nore u blizini "granice" sa KiM ili da pustis par Mig29 da probiju zvucni zid iznad Pristine?

Jes vala pa da nas ovi ponovo bombarduju zbog agresije na Republjik Kosova kao 1999. Mr. Green
Bolje pustiti njih da pokušaju da uzmu Bujanovac, Preševo i Medveđu pa da imamo povod da ih pošaljemo sve u kompletu u Makedoniju. Mr. Green

online
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7590
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Pala Krajina , nista , Hercegovina zemlja svetog Save kroz vjekove nestala ( Hercegovci su razbili Turke ) .
Stara Hercegovina pripojena Cg , sad im i vjeru mjenjaju , da li znate da su Srbi zivjeli prije 2. S.R. vecinski odmah do Livna ? Ocisceni su 1941 i linija u ovom ratu je bila 30 km , prema Grahovu ( rodno mjesto Gavrila Principa ) i Glamocu . Poslije ovog rata povratnici su tamo ali stariji vecinom, pripada Federaciji . ( mislim na Grahovo i Glamoc i kompletan prostor prema Bihacu, znaci na kompletnom prostoru nece biti Srba u buducnosti .)

Palo Kosovo , sad je loptica prebacena na Jug Srbije , Vojvodinu i RS . Napad je najbolja odbrana , Tarabici su samo pjesnicka metafora. Nastradasmo u ratovima a najveci uspjeh je i dalje kad neko ode u inostranstvo i to na "mrski "zapad.

Kupuj domace , svaka otvorena fabrika je nova nada za buduce generacije .Postuj grb i zastavu ...

online
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2624
  • Gde živiš: Beograd

Mozda ne skroz povezano sa ovom temom, ali definitivno povezano sa mogucim reakcijama obicnih ljudi na moguc problem sa siptarima, kao i sa i onim sto sam cuo u privatnim razgovorima kao i komentarima na portalima (EDIT: ali i sa ovim pricama o tarabicima ovde):

Problem Srba nije samo podeljenost. Bilo je nje uvek, ali i pored nje smo uspevali velike stvari da postignemo.
Problem sada je sto je medju Srbima usadjen taj odvratni defetizam i lokal-patriotizam (sam po sebi dobar, ali ne u ovom kontekstu), sa ciljem eliminasanja nas kao nekog faktora.
Natura nam se 17 godina kako smo slabi, nebitni, nistavi, ne pitamo se nista...Bilo direktno bilo kroz razlicite eufemizme. Natura se ideja kako nikad vise necemo ratovati, medju narodom je prosirena ideja da je ''vojska ukinuta'' (nije!)... Sve nabrojane stvari su, manje ili vise laz.

Lokal-patriotizam u smislu ''ma boli mene sta se desava u Presevu (ili bilo gde), imamo mi vece probleme u nasem Beogradu/Novom Sadu/Nisu/Smederevu...'', i generalno promovisanje privrzenosti lokalnim celinama umesto naciji/drzavi/narodu kao celini (tako ce se beogradjani odmah i rado mobilisati da se usprotive ilegalnom rusenju objekata u svom gradu, nego nekim mnogo vecim nepravdama u ostatku drzave ili na nivou cele drzave).

Povezano sa svim stvarima je i insistiranje na individualizmu i promovisanje fraze ''za ideale ginu budale'' (proglasavajuci ljubav prema otadzbini za obican ideal ravan nekom politickom stavu, umesto je smatrajuci podrazumevanom i redovnom stvari), ali i poistovecivanje zemlje Srbije sa vladom/drzavom, sto dovodi do toga da ceste greske (svih) vlasti povecavaju mrznju prema sopstvenoj zemlji i narodu, umesto prema onima koji nas 'vode' (''ma bre kakva Srbija, prcija obicna, gledaj kad se docepam Nemacke kako ce da mi proveta, krezuba govna neka izumru ovde, zadnji da iskljuci svetlo''...ili ''Rat sa siptarima? Za koga bre ja da ratujem? Za onog Vucica/Tadica/Kostunicu/Slobu'').

Jeste da ovako sve nabrojano deluje zestoko crno, ali nacionalni preporodi i mobilisanost ka nekom cilju znaju preko noci da sve pokrenu, a najmanje sitnice ih mogu pokrenuti. Kada ce se desiti nas novi nacionalni preporod, ne znam, ali nadam se pre nego sto budemo svedeni na Beograd sa okolinom u ulozi Monaka (sto nazalost, vecini Beogradja ne bi ni smetalo).

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 2475

Srbe kolje Srbija, TJ DRŽAVNI APARAT. Srbi se ama baš ništa ne pitaju u Srbiji. Deljenje pravde smo predali sudovima, bezbednost policiji, odbranu vojsci, vaspitanje dece- nekim hipi mrsomudima, ekonomiju strancima i "kravatašima" i sad kao nešto se čudimo ko pile glisti.
Sve njih apsolutno zabole lakat za Srbiju, treba im Srbija samo da bi imali šta da parazitiraju.
Koga osudiše sudovi za pljačku tokom tranzicije?
Koga štiti policija? Pedere ili neke jasne i glasne Srbe?
Vojska se pita oko odbrane Srba na Kosovu koliko i Švedski taksisti. Al zato voli da se šepuri i kači činove. Ko li to plaća sve, pitam se pitam?
Ko vaspitava buduće glasače? Guslari, poštovane starine sa neverovatnim životim iskustvom, očevi i majke (hetero)...ili...Debilana.
Jel Srbendo... jel ima neka banka namenski napravljena da pomaže razvoj malih preduzeća, kakava je sudbina pijačara i malih prodavnica pored velikih trgovina? Što nema metalostrugara u gradu koji je nakad imao desetine ako ne i stotine mašinaca. Sve omatorilo, otišlo, poumiralo...Imamo menadžere...
Aparatčici, aj malo sjašite s grbače majke vam? A Srbende, aj odhebite sa slavskog stola korumpiranog doktora, prljavog pandura i lažnog znalca. Jbg milo vam da se s takima muljate i hvalite poznanstvom a taki vam se mile majke....

offline
  • Pridružio: 17 Feb 2016
  • Poruke: 1442

sakota79 ::Srbe kolje Srbija, TJ DRŽAVNI APARAT. Srbi se ama baš ništa ne pitaju u Srbiji. Deljenje pravde smo predali sudovima, bezbednost policiji, odbranu vojsci,
Zamišljam zemlju u kojoj je drugačije i liči mi na Libiju trenutno.

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 2475

Švicarci imadu puške kući-KUĆI! Aj da vidim da par kamiona s ustašama upadnu u selo di milka napasa i pobaca sve seljane u neku jamu?
Debeli...blabla Ameri biraju po nekim državama svog šerifa, oni a ne woshington. Jel ima i kod nas neki srez da to može?
Jel U Russland u školama uče o seksu što ranije i što dvosmislenije
Opet Ameri, jel oni ono beše imaju "homeschooling" ili to mi imamo?
Šta bi pre.. lane, kad su onog rančera federalesi nešto smarali oko napasanja krava? Došla gomila likova sa em siksteeeen. Da su federalesi krenuli, bilo bi puc puc ožež ožež.
Nama patkica i otpor vršlja po sokacima a tamo neđe na Berkliju raja mlati takve.
Tako ja vidim stvari... negde grešim verovatno.

online
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2624
  • Gde živiš: Beograd

Ma nemoj, dali pravdu sudovima, bezbednost policiji, odbranu vojsci? A kome drugome? U Srbiji nije problem drzavni aparat nego NEDOSTATAK DRZAVNOG APARATA, ili jedva postojeci.

Jak drzavni aparat bi Muslija uhapsio jos juce. Jak drzavni aparat ne bi podlegao pritiscima stranih NVO vezano za sve od pedera pa do edukacije dece o seksu u osnovnoj. Jak drzavni aparat bi vodio zemlju kako treba, hapsio kriminalce a ne dopustao da gostuju u rijalitijima, resavao zlocine a ne dopustao svojim zaposlenima da nocu rade kao placeni batinasi po klubovima a danju kao policajci. Jak drzavni aparat bi uveo patriotsko obrazovanje u skolama. Jak drzavni aparat bi imao smislenu i usmerenu politiku vezano za sve, od Kosova pa nadalje, koja bi nadzivela mandate vlasti i prenosila se decenijama. A osvrni se - drzavnog aparata gotovo da NEMA! Decu lecimo SMS porukama, u sred prestonice policija odbija da pomogne gradjanima koji zovu da prijave bager i maskirane ljude koji ruse objekat, Siptari otvoreno pricaju o otcepljenju, Bosnjaci paradiraju u uniformama Pazarom...

Naslutio sam da si postovalac 'lika i dela' Miroljuba Petrovica. Ima on pametnih stvari da kaze, ali sve u svemu je - sektas, anarho-hriscanin, starozavetovac, islamoljubac, jevrejoljubac, a ideje koje ti propagiras u svojoj poruci vode ka vracanju u anarho-plemensko udruzenje na nivou brdjanskih Albanaca o kojima ovde toliko raspravljamo i nazivamo ih primitivnim.

offline
  • Pridružio: 28 Nov 2015
  • Poruke: 164

flash12 ::Ma nemoj, dali pravdu sudovima, bezbednost policiji, odbranu vojsci? A kome drugome? U Srbiji nije problem drzavni aparat nego NEDOSTATAK DRZAVNOG APARATA, ili jedva postojeci.

Jak drzavni aparat bi Muslija uhapsio jos juce. Jak drzavni aparat ne bi podlegao pritiscima stranih NVO vezano za sve od pedera pa do edukacije dece o seksu u osnovnoj. Jak drzavni aparat bi vodio zemlju kako treba, hapsio kriminalce a ne dopustao da gostuju u rijalitijima, resavao zlocine a ne dopustao svojim zaposlenima da nocu rade kao placeni batinasi po klubovima a danju kao policajci. Jak drzavni aparat bi uveo patriotsko obrazovanje u skolama. Jak drzavni aparat bi imao smislenu i usmerenu politiku vezano za sve, od Kosova pa nadalje, koja bi nadzivela mandate vlasti i prenosila se decenijama. A osvrni se - drzavnog aparata gotovo da NEMA! Decu lecimo SMS porukama, u sred prestonice policija odbija da pomogne gradjanima koji zovu da prijave bager i maskirane ljude koji ruse objekat, Siptari otvoreno pricaju o otcepljenju, Bosnjaci paradiraju u uniformama Pazarom...

Naslutio sam da si postovalac 'lika i dela' Miroljuba Petrovica. Ima on pametnih stvari da kaze, ali sve u svemu je - sektas, anarho-hriscanin, starozavetovac, islamoljubac, jevrejoljubac, a ideje koje ti propagiras u svojoj poruci vode ka vracanju u anarho-plemensko udruzenje na nivou brdjanskih Albanaca o kojima ovde toliko raspravljamo i nazivamo ih primitivnim.

To je to. Ali dzaba se trudis, veruj mi da te ne razume. Drustvo nam se polako deli na okorele kvazi desnicare i kvazi levicare a ni jedni ni drugi ne razumeju sustinu stvari koje zastupaju, ili su duboko ogorceni ili zamadjijani raznim glupostima sa zapada. Problem je sto ce jedni od njih jednom skroz pretegnuti pa cemo ili odsecati ruke lopovima ili imati gay paradu ali ne kao sad nego onu kao u San Francisku.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1137 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 7 sakrivenih i 1088 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, amaterSRB, aramis s, Atomski čoban, babaroga, bobomicek, bokisha253, croato, Dannyboy, Denaya, flash12, GenZee, goxin, hooraay, Ivica1102, Još malo pa deda, Kubovac, kybonacci, ladro, laurusri, Lieutenant, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, Milometer, milutin134, nemkea71, novator, Oscar, Ripanjac, S2M, slonic_tonic, Srky Boy, ss10, Stoilkovic, theNedjeljko, Trpe Grozni, YU-UKI, |_MeD_|, 125