"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1329

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 11 Feb 2014
  • Poruke: 612
  • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

Hah, pa jeste jeste, KIM jeste ,,sui generis,,poseban slučaj,za sebe u prevodu značenja, ali zašto?Pa zato što je priznat terorizam u smislu borbe za ocepljenje,pogaženo sve,napadnuta država članica ( privremeno kolikosam saznao samo isključena u tom trenutku,suspendovana priv.)barem polovično ali ipak član OUN ,izručene kasetne,hemijsko sem atomskom oružja i priznato NEPRIZNATO pravo ancionalne manjine potpuno kršeći možda i sve zakone sveta da se manjini dozvoli otcepljenje i nastanak države ,A TA MANJINA :!.IMALA državu svoju(Albaniju),2. Nije imala pravo uopšte na to,po ustavu,pom dozvoli vladinoj,skupštinskoj koga god,3. nasilno to sve pokrenula,a čak nemaš pravo da se cepaš ni kad si diskriminisan,4. nije bilo genocida(mediji i politika,što je ključno rekoše upravo da je bilo,ok to je bio argument njihov,lažni nebitno),5. ni sa čim se nisu uhvatili sem da ih je eu i nato podržao i domaća država odbila da im da referendum koji je bio već 90te godine itd...
Dakle jeste tačno da je to poseban,ali samo po tome, inače nije poseban,kako može biti baš baš poseban,ako to postoji molim vas, onda bi eu trebala iako ja to ne podržavam i protiv sam Katalonije,ali bi treb.podržati upravo antišpansku stvar, jer je to razumski po sledovanju što su uradili Srbiji,Rusiji pokušali sa Čečenijom itd..
Ono što je ovde problem je da se sve koristi u ringu,nacionalizam vs liberalizma, ovde nije reč o tome i ne ttreba se deliti na izdajnike i patriote velike i šta ti ja znam,ovo je pitanje opšte kulture, prava, čak i morala, suvereniteta , zakonitosti,istorijskog prava ili ne, i vaspitanja možda ako ne preteram. Katalonija se ujedinila, a KOsmet osvojen u srednjev veku pre 800godina skoro ceo ili ceo nzm više sva sela i gradiće napamet dal su bili i ceo sever Albanije u sastav kraljevine Srbije!! Istorijski je to tako, dok Katalonci nemaju pravo, bili su 300 i više god.dosada u Španiji i ver.od sada će i ostati, ali niti je izašla većina a kamoli da je od proste većine većina rekla DA na referendumu,ovde nije problem dal Šiptari imaju prava na smoopredeljenje samo , nego je bilo pitanje dal je rezolucija i odluka pravna,pa jeste,ona je pozitivna rekoše u Hagu,ali je kršenje Ustava kako našeg ,ukrajinskog i svih tih cepanje delova teritorije tek onako.Ovi čak nemju pravo ni međunarodnopravno uopšte ni po kom osnovu, ja to znam odlično da se niti pripoje albaniji a kamoli da se cepaju od neke domaće države,Grčke sutra,dans Srbije itd..
Međutim, kasno je sad, ver.nećemo uraditi ono što ovaj radi,ja ne bih voleo niti podržao to nikada, ali nije kasno makar za nastavak borbe ili pokušaj mogućeg vraćanja, kako to nzm.KOsovo je poseban slučaj jer je stovrilo buduće pravilo ,tako nekako, inače u UN pravnom sistemu presedan POSTAJE PRAVILO! Barem su nas učili tako i u školi i na fak.
Sve je tu moguće sad, kida se atlantistički stil mišljenja,nestaje, jer su nacije pobedile,barem za sada izgleda da daolazi na scneu nacionalizam, kako rekoše glupaci,pa Španci su fašisti, a kao ovi nisu a i ovi se uzaludnici bore za isto pravo iz 19.veka,pa kako to??Kako je to moguće sad, cinizam ne krajnji ,nego do bola u glavi.EU je odg.da sme,može i mora da se krši na primeru Srbije.Oni će se sad izvinjavati negirati,pa te nije bilo tako pa te ovo znam sve unapred, čak bih mogao ja da im sastavim da se ne muče kako bi to bilo,ali je ovo previše.Mi baš preteramo,ali ovi su gori u cinizmu i od nas.
Španija nastala ujedinjenje ARAgonije,Bas.Katalonije u kraljevstvo,a mi imali ceo život skoro svoj teritoriju dole,pod vlašću,vladarem i porezom, stanovništvom.Odvratno šta se sve danas priča i poriče pogtovoo od strane eu u koju već moramo ići tako brzzo.
Katalonija je bila država,koliko znam, KOsova republjik nikada,čak pravno formalno ni federalna jedinica ,iako jeste to bila,ali nije formalno napisano,dakle ne priznaje se,ne uvažava se. Samo smo mi ver.preterali jer ne da je treba uhapsiti ex predsedni nekog Vlasija, ok ako su nešto morali,međ.nisu smeli uzeti i smeniti sve albanske političare i psotavljati komplet Srbe,tu ja vidim ko što sam piaso pre užasnu grešku,to je razum kad ti kaže,sve ostalo uz dodatke i gubitke mogu da prihvatim praktično do kraja u celini ...Iako nikad se n emožeš složiti sa svim sto posto,sem u ljubavi prema nekom ili totalnom interesu opsednutosti itd...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Ambasador Velike Britaniije u Prištini Rori O' Konel napustio je salu tokom govora Hašima Tačija, prenose prištinski mediji.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&.....id=1312228



offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

Citat:Макрон: Унутрашње питање Шпаније

Француски председник Емануел Макрон рекао је да није на Француској да се бави питањем Каталоније.

„То је унутрашње питање Шпаније“, рекао је Макрон у Франкфурту.
https://rs.sputniknews.com/evropa/201710101112989488-barselona2222222/


Али зато су се бавили и баве се питањем Косова и Метохије...!
Смрадови

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17736

Citat:Шпанија је захвална Србији што није предала писмо Европској комисији поводом њеног става да се случајеви Косова и Каталоније не могу поредити, изјавио је шпански амбасадор у Београду Мигел Фуертес Суарес за данашњу "Политику".
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika.....pismo.html

offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2522
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

Sjedinjene Američke Države povlače se iz svetske organizacije za zaštitu istorijske i kulturne baštine, Uneska, zbog neslaganja oko odnosa prema nasleđu koje se nalazi na palestinskim teritorijama, javljaju agencije.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/svet/29.....neska.html

FALA VAM za ovaj hrabar i castan korak... Zagrljaj

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Štoper Skenderbega Bajram Jašanica ima poseban motiv pred dolazak Partizana u Albaniju u trećem kolu Lige Evrope.
http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2017&m.....id=1313740

Valjda će PFK da pobedi.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ponovio je na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma da je Srbija potpuno posvećena rešavanju velikog, generacijskog problema kroz dijalog i mirnim sredstvima, ali da Beograd nema u Prištini partnera za sprovođenje postignutih sporazuma.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/djuric-nemamo-u-.....61925.html

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

Mihajlovićeva: Ako reši Kosovo Vučić će biti najveći ikad

Beograd -- Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je rešenje pitanja Kosova od najveće važnosti za budućnost Srbije.
Kako kaže, ako uspe da reši to pitanje predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati upamćen kao najveći srpski političar u istoriji.



Ovo je da se prekrstiš levom nogom.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Pa nije daleko od istine, jer kao kod dodjele Oskara kandidat je u više kategorija za najveći srpski...

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

danijell ::Pa nije daleko od istine, jer kao kod dodjele Oskara kandidat je u više kategorija za najveći srpski...
...Pha...lus...?

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"
0
Nedelja 15.10.2017.
20:59
Vestionline, Tanjug
A
Grčka poručila Albaniji: Nećemo ostati "skrštenih ruku"
Predsednik Grčke Prokopios Pavlopulos izjavio je da Albanija potkopava sopstveni proces pristupanja Evropskoj uniji "stavovima međunarodnog oportunizma, kakvi se vide u odnosima Tirane i Prištine", i poručio da Grčka neće ostati "skrštenih ruku" pred takvim postupcima."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/670785/Grck.....tenih-ruku

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 736 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 1 sakriven i 727 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: cikadeda, Koridor, Marko Marković, marsovac 2, milenko crazy north, Milos82, Mixelotti, slonic_tonic