"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1742

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

online
  • RJ 
  • SuperModerator
  • Gavrilo Milentijević
  • Komandir stanice milicije Gornje Polje
  • Pridružio: 12 Feb 2005
  • Poruke: 35588
  • Gde živiš: ovalni kabinet

Da li je ovo normalno...

Beograd plaća dugove Prištine do 2041. godine

Arrow https://www.nsreporter.rs/2019/02/beograd-placa-dugove-pristine-do-2041-godine/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3500

Skijavoneska ::Ako su mentori siptarima i nasoj vlasti isti, tj zapad, sta je onda problem preko 10 godina da se to pitanje resi? Zar je moguce da jedan intelektualno obezglavljen narod toliki problem Zapadu, da ne mogu da narede svojim poltronima da to zavrse? Meni ne deluje da je ova vlast poltronska, uostalom, Vucic vec ima proteste za vratom, jos mu samo fali da ih omasovi sa nacionalistima pa da ga lepo sruse. Dobro zna svaka vlast da je priznanje Kosova i Metohije politicko samoubistvo! Po mom mislenju, za ovu traljavost nismo krivi mi, vec Rusi, koji nista ne rade da nam naprave manevarski prostor. Kada su im uvedene sankcije, mogli su da nadju prostor za nasu robu i da nas vise ekonomski osiguraju, to se nije desilo. Vojno, nikakve pomoci za sad nije bilo, samo bajke. Rusija uopste nije velika ili super sila kao SAD-a, ona je sila u vojnom smislu, ali nije sposobna da tu moc projektuje kao sto to radi SAD.
Који националисти? Стално се помињу неки националисти и патриоте а од њих ни трага ни гласа. На тим протестима је огромна већина људи из сасвим других разлога. А када се и организују неки скупови око КиМ на њима се појави у најбољем случају пар стотина људи. Зато се све и ради мало по мало по примеру куване жабе. Није случајно баш 2008. када су ови прогласили независност СПС одједном постао проевропски и прихватљив западу и ушао у владу са ДС, СРС разбијен и највећим делом претопљен у СНС а ДСС политички маргинализован. Дакле од три велике "патриотске" странке које су могле да направе владу није за само годину-две остало практично ништа. Затим је у СНС после 2012. елиминисана Николићева колико-толико патриотска струја, СПС се држи у шаци корупционашким скандалима, ДСС је потпуно уништен унутрашњим сукобима а и остатак СРС је пацификован после Шешељевог повратка, вероватно помоћу новца. У опозицији сем Двери које немају већу снагу и неких локалних организација такође не постоје патриотске странке. Тако да се посао полако завршава и ускоро ће бити готов. Ако тај несрећни Савез за Србију како најављује бојкотује изборе у скупштину ће ући само владајућа коалиција и можда неки из лажне опозиције типа Шешељ, Чеда, Чанак. И онда ће моћи да мењају устав како хоће. А опозиција било у парламенту или ван њега им неће много сметати јер се углавном састоји од огранака ДС који једва чекају да Вучић преда КиМ па да га због тога нападају и евентуално замене на власти а да више немају тај "проблем" звани КиМ.
А што се Руса тиче још једном понављам ЗАШТО би Русија помагала неког кога је на власт довео Запад и који у свему следи њихову политику? Сва та сарадња са Русијом је представа коју власт изводи зарад својих гласача. Који је ИНТЕРЕС Русије да нам помаже? Да нам помаже да уђемо у ЕУ (која и за власт и за већину опозиције нема алтернативу) која је што се спољне и војне политике тиче једнака са НАТО? А ни улазак Србије у НАТО, ако прође издаја КиМ уопште не бих искључио. На страну то што у ЕУ никада нећемо ући али ускоро следи усклађивање са њеном антируском спољном политиком. Или да нам Русија прода оружје са којим се наша војска у оквиру неког НАТО/ЕУ контигента једног дана може појавити на њеним границама. Успут ми се стално заклињемо у мир па нам оружје не треба нити желимо озбиљно да га купимо. Да ли Србија признаје Крим као део Русије? Да ли признаје независност Абхазије и Ј. Осетије? Да ли је дала имунитет руским хуманитарцима или окупационим НАТО трупама? Да ли хоће да уђе у ЕУ која је Русији увела санкције или у ЕАУ? Русија нам са обзиром на све околности помаже и више него што би требала и што заслужујемо.



offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Skijavoneska
Знаш ли шта причаш? Сећаш ли се шта је вођа изјавио када су увдене санкције Русији? Заборавио си?
Не знаш за јабуке из Пољске? Присети се мало.

offline
  • j22  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2017
  • Poruke: 293
  • Gde živiš: Beograd

@dragoljub11987 kako je ovo par stotina ? i sve to u potpunoj medijskoj blokadi

https://twitter.com/i/status/1097541187286827009

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

RJ ::Da li je ovo normalno...

Beograd plaća dugove Prištine do 2041. godine

Arrow https://www.nsreporter.rs/2019/02/beograd-placa-dugove-pristine-do-2041-godine/


Pa nažalost jeste KiM je bio tada deo SFRJ i SRJ, a Slobo je deklarisao SRJ kao pravnu naslednicu SFRJ. A da ga ne plaćaš sjebaće ti ionako loš kreditni rejting.
A ovi naši umesto što mlate o razgraničenju, bolje da se pozabave kompenzacijom imovine, pošto plaćamo dugove iz tog perioda KiM, kao pravna naslednica onda ajde da nama kao tom pravnom subjektu isplate svu privrednu imovinu, i svu infrastrukturu, to je najbitnije, lako ćemo mi za razgraničenje, prvo da vidimo "gdi du naši novci".
E dok se to ne reši ne bi trebalo da bude pregovora. Sve ostalo je sekundarno. Ima metoda.

offline
  • Pridružio: 28 Jul 2018
  • Poruke: 50

j22 ::@dragoljub11987 kako je ovo par stotina ? i sve to u potpunoj medijskoj blokadi

twitter.com/i/status/1097541187286827009

Вероватно око хиљаду људи на тргу око 17ч да би за следећих двадесет минута пред шетњу број нагло скочио за још хиљаду, током шетње се опет удвостручио да би опет почео да пада са почетком политичких говора испред Председништва (крајње одредиште).
Грешке организатора:
- слабо озвучење
- прекратка шетња, људи не воле дуге политичке говоре већ неку заједничку активност
- потпуно неискоришћена енергија младих људи а половина учесника је била испод 30 година
Једноставно уместо пуштања патриотских песама са разгласа организујеш концерт тих које пушташ. Београдски синдикат, 357, Траг, позовеш групу Искон или неку сличну, Даницу Црногорчевић, владику који сме да дође.
Мислим да је био и Бошко Обрадовић испред Председништва у гомили али је брзо отишао. Вероватно је требало пустити и њега на бину.

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3500

j22 ::@dragoljub11987 kako je ovo par stotina ? i sve to u potpunoj medijskoj blokadi

https://twitter.com/i/status/1097541187286827009

Видео сам само пар слика. У сваком случају и ако је било пар хиљада и то је премало. У Солуну је било најмање 500.000. а радило се о имену суседне државе а овде се ради о 15% државне територије.
Дачић је данас још једном прекршио устав јер како нешто може да буде државна политика ако скупштина, чак ни ова полтронска то није одобрила. Тиме се отворено признаје да у Србији влада диктатура и да се парламент низашта не пита.
Ево шта о тој изјави мисли ратни злочинац и коалициони партнер СНС.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1507860

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32525

Velika Britanija je na nedavnom sastanku zemalja Kvinte (Francuska, Nemačka Italija, SAD i Britanija) sprečila usvajanje oštrog zaključka o ukidanju taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, pišu "Večernje novosti".
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/london-protiv-ru.....93378.html

Kosovo je država koja je dovela u pitanje svoju nezavisnost, teritorijalni integritet i Ustav, ocenio je prištinski publicista Veton Suroi.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1507819

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2005
  • Poruke: 100
  • Gde živiš: Jagodina

Skijavoneska ::... Kada su im uvedene sankcije, mogli su da nadju prostor za nasu robu i da nas vise ekonomski osiguraju, to se nije desilo. Vojno, nikakve pomoci za sad nije bilo ...
Знаш како, када су им уведене санкције рецимо имали смо извоз у русију неки, е шта је онда урађено, смањене су субвенције (рецимо пољопривреда) за оне који извозе у русију за 2 године за око 1.500% (словима хиљаду и петсто посто), који произвођач и извозник може то да издржи, да ли се таквом политиком поспешује извоз? Сада им толико наши производи неће бити потребни јер оно што су сами засадили већ полако стиже, тако да шта само искористили искористили смо, а и неће тебе нико да моли, ето је мађарска која полако осваја тржиште русије.
Тако да кроз ову политику ми смо увели санкције русима, не могу сад да нађем тај чланак, руске неке анализе да је србија увела санкције русији на овај начин.

Што се војне помоћи тиче неће нико да се гура мора да се затражи, уместо што смо их отерали да ли смо тражили некад помоћ?

Dicus ::Trenutno u ovom geopolitičkom kontekstu do stvarnog oružanog sukoba između srba i albanaca ne može i ne sme da dođe. Da je u pitanju potencijalnoi sukob između nas i njih to bi davno bilo rešeno, ne zaboravite ko stoji iza njih i kako smo prošli 1999. Bilo bi baš glupo da se isto ponovi, pa malo mudrosti nije na odmet. A misliti da iza šiptara niko neće stati je malo previše naivno.

Vraćanje kontrole nad celim Kosmetom je opet jedna želja koja je ispravna, ali ne i realna ... Zubi moraju da se pokažu, ako ništa drugo to će nam dati bolju pregovaračku poziciju za neko eventualno rešenje.


До рата није добро доћи поготову што се србија празни, наталитет је негативан, али од истог не треба да се бежи, ратно стање и хитна обука становништва за ратна дејства, по скраћеном поступку, да је народ био наоружан неби нас тако лако освајали, пружали би колики толики отпор док војска не дође (под условом да је имамо), вратити војни суд.

Док се ЕУ сама урушава нови сукоби на КиМ им не требају, али америма можда и њима не требају јер се ближе избори ако опет иде рат уместо мира негативно делује на кампању, показује се пропала политика, до сад је на решењу било разграничење, мир а сад одједном рат. А шта је са ратном одштетом коју це тражити терористи.

Зашто није реално КиМ у саставу србије, албански терористи имају нереалне жеље, да 2.7 милиона (колико их већ има, и то су постигли асимилацијом другог народа) албанаца потпрцкује 7 милиона срба, КиМ на ком је било 99.98% срба сада је дошло нереалним жељама до ког односа становништва, да ли је тада то била нереална жеља, убијају нас без пардона и без осуде, мислиш да ће стати сада кад су се већ навикли, убијеш србина, продаш органе, силујеш, а сутра нико ништа као да није ни било, још ти се салдо у $$$ увећао, ух нестало ми $$$ за нову вилу, ај скокни до ниша покупи неке србе имам купца за бубреге и јетру, србија шопинг центар а на рафовима срби.

Наша нереална жеља која може лако бити реална само паметном политиком је разграничење јужно од драча. Албанци су народ који ће обрисати постројање других народа на КиМ, онда за неких 50-100год односићемо се према КиМ као према северној албанији и драчу, скадру... А ново КиМ биће ниш... Добили су ветар у леђа и неће стати, време је да се тај ветар окрене у наша једра а после небо је граница

offline
  • Levi  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 12 Nov 2011
  • Poruke: 584

Nesic1

Ovde moram da objasnim nesto, nece biti nikakvog demografskog preklapanja Albanaca do Nisa.
Pa iz Preseva I okoline se iseljava Albanski zivalj po Nemackoj Svajcarskoj it'd.
Istina je da se Srbija prazni ali ne tom brzinom da nam se rapidno smanjuje Broj novorodjenih beba godisnje kao na KIM I u Albaniji. Kod nas ta brojka se vrti tu negde oko 65 000 bez obzira sto za svakom sledecom godinom fertilna baza zena koja radja se smanjuje, brojka od oko 65 000 je za sada jos uvek stabilna I bice jos par godina.
Albanci su ti koji se masovno iseljavaju sa KIM I Albanije. Lepsi zivot u Svajcarskoj nego na Balkanu.
Pa u Srbiji se rodi vise beba nego u celoj Albaniji I KIM zajedno. A gde je tu RS I CG.
Dovoljno je uporediti podatke broja rodjenih recimo 1990 I 2017 sve ce biti jasno.
Albanci su mogli realno demografski da preklope Pola SFRJ. Ali eto doso Zapadnjacki mentalitet I kod njih, dosla poljoprivredna mehnizacija, doso moderan nacin zivota.
Mi jesmo u kanalu kada je negativni prirodni prirastaj u pitanju, I bice jos nekih 20ak godina najmanje, Ali Albance tek cek ponor, jos veci jer Im za skoro 30 godina broj opao za vise od pola
1990te na KIM I Albaniji si imao zajedno oko 136 000 rodjenih (u 2017 oko 54 000) a u Srbiji bez Kim 90 00 (a u 2017 malo Jace od 64000)

Imali su vetar u ledja al bojim se da su jedra mogli malo bolje da podese.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1056 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 11 sakrivenih i 1005 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, bankulen, bladesu, Bokiboks, bokisha253, cavatina, cinoeye, darkangel, dragoljub11987, drimer, esx66, Fog of War, goxin, HogarStrashni, hyla, ivan1973, Karla, kokodakalo, kunktator, kybonacci, Marko Marković, mercedesamg, milenko crazy north, mnn2, nemkea71, NoOneEver Dreams, Pikac-47, rajkoplje, RJ, sevenino, slonic_tonic, Srle993, stalja, Stoilkovic, Trpe Grozni, TwinHeadedEagle, vathra, Vatreni Zmaj, vladulns