"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1756

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

Tekst koji su pustili mene je lično zaprepastio. Doslovno. Bio to marketinški trik ili ne, to je nešto šta če upropastiti ceo dialog. Srbija gubi na duži rok sve, i više od toga, sada se kao pregovara i o Preševu, Bujanovcu......pada Trepča, Gazivode, koridor, baza, doslovno sve. Po mom mišljenju, bolje da to nisu pustili to da izadje na svitlo. To su sigurno smislili Amerikanci i Englezi. Tako nešto bezobrazno mogu samo oni smisliti.

I sada o čemu pregovarati...to je isto...kao dodješ na plac da kupiš avto polovni. Pa neko stavi duplo cijenu, kao da iz fabrike došo.

Šta češ da pregovaraš...nemaš o čemu.

Dobro je, da za sada da šipci ustraju na takasama i Vučič na svome, da dok ostaju takse nema pregovora. Da se dobije još nekoliko vremena. Jer Srbiji se ne žuri, da bi davala ustupke, za ulazak u evropsku aliansu, kad se to neče uskoro destiti ili možda nikad. Bar tako danas pričala ona francuzinja.

Situacija se brzo menja u evropskoj uniji. Treba sačekat. Nadam se da Srbija na vidovdan opet ne napravi opet neko glupost.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3506

Pera Ždera ::

Нешто ми није јасно, како ови "Срби" у шиптарској окупационој влади могу да објасне (оправдају) своју позицију и таксе које окупатор намеће Србима на КосМету? Осим тога ако је Недић био издајник, шта су тек ови?

Највиши званичници државе Србије кажу да је "разграничење" званична политика Србије. Значи да Срби јужно од Ибра (а и за део севера је питање) немају више чему да се надају од државе Србије јер их се она тим разграничење одриче. И шта онда да раде? Или да покушају да живе у систему "Косова" (ускоро ће изгледа нестати ти наводници) или да пакују кофере. Шта год да они одлуче званичници државе Србије а и Српски народ који живи ван КиМ (који гласа за те званичнике) немају више никакво право да их осуђују јер су их се одрекли. Највећи издајник је садашња власт у Србији (ни Тадићева није била много боља али ови су је дебело превазишли). Недић је прихватио власт када је претила опасност да се цела тадашња Србија претвори у пустињу па је и тад одбијао да пошаље и једног војника на руски фронт, збринуо пола милиона избеглица, тражио да се Србији врате БиХ, ЦГ и Срем (више није било могуће) итд. Ови се у миру и без икакве опасности по народ (ван КиМ), зарад свог д....а у фотељи одричу и КиМ а сад изгледа и дела централне Србије.



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32554

JOŠ JEDNA OPOMENA ZA PRIŠTINU Amerikanci opet tražili hitno ukidanje taksa na Kosovu
https://www.blic.rs/vesti/politika/jos-jedna-opome.....vu/7vekkmb

online
  • Pridružio: 08 Maj 2008
  • Poruke: 405
  • Gde živiš: Republika Srpska

Веће вјере код срБских националиста од вјере у издају нема. Они просто чезну за издајом, великом, епском само да би када се она коначно догоди могли с правом рећи "јесам ти рекао, знао сам ја". Дјеловање у контра правцу, не дај Боже спречавања издаје било би погубно за читав тај "патриотски корпус".
Неспособна десница није у стању да направи доследну и достојну политичку фракцију(странку, покрет, било шта) ево већ 30 година , нормално сви други који су по правилу боље организовани од њих су издајници, само су они моралне величине, бранитељи српског народа јужно од Ибра(јер за остатак Србије очигледно их заболи она ствар). Прије тога су обарали власти ради пада Крајине и блокаде на Дрини, хмм, чекај... Уопште, странком не знамо управљати, то је компликовано али дајте нам државу да видите како се влада и управља домаћински, породично и све.

Између лидера типа "...тјерања муслиманског народа можда у нестанак" за скупштинском говорницом и пред гомилом камера (вјечити материјал за доказивање ткз. српске кривице) и овог данас што и у купатилу прича о миру у свијету, потреби дијалога, компромиса и осталим глупостима које свјетско јавно мњење воли да слуша увијек бирам овог другог.
О наоружавању нећу да причам или можда и наоружавања нема и то је лаж АВ медија? Намјенска индустрија пропаст тотална, ракетни програм, запошљавање ВТИ, останак инжењера свих врста да раде у Србији? Окупљање српских политичких лидера из региона, сарадња незапамћена од распада Југославије, састанци на седмичном нивоу? (знам да сте баш ви идеални лидери српског народа, јер су ово све издајници, само ето та срећа никако да вас погледа да приграбите власт и вратите нас на три мора)
Не знам, нека је шизофренија у питању, десничарска или Вучићева вријеме ће показати.

Србија у овом процесу гради своју међународну позицију и прави припреме за будуће обрачуне. Хоће ли тај обрачун бити хладан или ватрен, не знам али сигурно знам да никаквог трајног договора са Шиптарима бити неће. ЕУ ни са чим неће моћи да награди српско повлачење са Косова и Метохије, Америка одавно није у позицији да уради било шта на Балкану осим да закува нови сукоб. Без бриге косовски бригатори, рјешење није ни близу. Сеоба Шиптара на запад је огромна и то је један од фактора који производи нову "реалност на терену".
Предаја аутопута, главног егејског правца, путне везе са Грчком и Македонијом није никада била на столу а то што на западу отворено промовишу ту опцију само показује њихове интересе а не наше.

offline
  • Dicus  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2008
  • Poruke: 2992
  • Gde živiš: Beogard

Citat:начи да Срби јужно од Ибра (а и за део севера је питање) немају више чему да се надају од државе Србије јер их се она тим разграничење одриче.

Realno gledano, koliko bi se izdejstvovala izvršna vlast za neke opštine na jugu i neki vid specijalnih veza sa Srbijom, onda ljudi južno od Ibra ne bi bili odsečeni i imali bi uslove da ostanu tu na duže staze. Međutim problem je što to niko pregovorima i ne predviđa, ma ne predviđa se izgleda ni ceo sever Kosova, a kamo li nešto drugo.

Tzv. Republika Kosovo suštinski se nikada nije osećalala jačom nego sad, a mi odprilike nikada slabiji, tako da ne postoji gori trenutak za bilo kakve pregovore od ovog. I to se neće promeniti za 6 meseci ili godinu-dve, sigurno. Šiptari su jako nervozni i to se vidi, a meni deluje i da mi ozbiljno grizemo udicu...

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32554

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da će podneti ostavku ili raspisati referendum ako Skupština ne odobri sporazum sa Beogradom.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1510359

offline
  • Pridružio: 28 Jul 2018
  • Poruke: 50

Што се тиче разних карти и предлога мислим да је најприближније истини оно што је објавио Timothy Less, чланак Dysfunction in the Balkans, новине Foreign Affairs, од 20.12.2016.
Аутор говори српски и албански, докторат му је на тему политике на Балкану и овде је провео године као оперативац.
Подела. Србији север Косова, Шиптарима Прешево. Стварање велике Албаније (делови Македоније+нешто од Црне Горе), распарчавање БиХ.
Политичка суштина. Нема пријема у ЕУ. Изгурати Русију,Кину и Турску са ових простора. Нато снаге на будућим границама. Предупредити будући конфликт који неће контролисати САД и ЕУ(ова друга по аутору можда неће ни постојати).
На крају позива Америку да се укључи у овај план и заврши посао који је отпочела овај пут до краја и за сва времена.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3506

Подела Србије по овом наводном плану који се помиње ових дана. Са фејсбук странице "Картографија".

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2018
  • Poruke: 167

Jedino razumljivo je da Srbija pristane na podelu Kosova u zamenu za priznanje ako bi ponudili dobar deo Kosova sa 95% Srba sa Kosova u njemu.Mogu da razumem da se stanovnistvo spasava nego ceka bolja prilika ko zna kada .Ovo deo severa za jug Srbije je ispod dostojanstva i treba odbiti i pricati o tome..

offline
  • Pridružio: 28 Jul 2018
  • Poruke: 50

sina ::Jedino razumljivo je da Srbija pristane na podelu Kosova u zamenu za priznanje ako bi ponudili dobar deo Kosova sa 95% Srba sa Kosova u njemu.Mogu da razumem da se stanovnistvo spasava nego ceka bolja prilika ko zna kada .Ovo deo severa za jug Srbije je ispod dostojanstva i treba odbiti i pricati o tome..
Тиме легализујеш етничко чишћење Срба у задњих двадесетак година а и пре тога. Север Косова ионако можеш да одбраниш вративши организацију која је била пре Вучићеве( одбранили су се и од напада КФОР-а и то оружаног).
Толико о логици. А достојанство је већ сасвим нешто друго по мојим схватањима.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 863 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 7 sakrivenih i 814 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., ajo baba, amaterSRB, Bloody, cenejac111, dane007, Dannyboy, Djokislav, DonRumataEstorski, Duh sa sekirom, dushan, flash12, FOX, Georgius, Griffon vulture, ikan, Ivica1102, jackreacher011011, Karla, Krvava Devetka, kybonacci, Marko Marković, Mi lao shu, Milometer, Mlav, nebojsag, nemkea71, nextyamb, operniki, opt1, raptorsi, RJ, Srle993, stegonosa, Trpe Grozni, Tvrtko I, vathra, W123, yufighter, ZetaMan, |_MeD_|