"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1769

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • j22  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2017
  • Poruke: 293
  • Gde živiš: Beograd

https://www.danas.rs/politika/vucic-nagovestio-da-.....ja-kosova/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 15 Jun 2013
  • Poruke: 57

cezar 35 ::@...

Stalni pritisci i ucene sa Zapada po pitanju KiM i ne samo KiM, vec i fizickom opstanku nacije, nije novost za Srbe. Kroz visesekovnu istoriju pritisci su se ponavljali i menjali oblik, ali karakter je uvek bio isti....sto vise suziti zivotni prostor Srba do njihovog nestanka.
Medjutim, Srbi su svaki put iznova znali odgovoriti i opstali su kao nacija. Tako ce biti i ovaj put!
Ako se neko iz srpke vlasti drzne i potpise neki dokument u smislu priznanja, on ce biti protivustavan i nece biti realizovan jer je KiM geopoliticko i hriscansko pitanje za koja su zainteresovani neke nove sile u narastanju. Treba konacno razumeti da sudbina KiM vise ne zavisi od Beograda, Pristine i Brisela.


Iako je istorija ciklična ona se ne ponovlja u istim okolnostima. Svi iz istorije znamo da su mnogi veliki narodi nestajali pre nas verovatno uvereni da njima to ne može da se desi, iako smatram da tog nivoa još nismo stigli i da je to teško u savremenom svetu. Ja u životu uvek polazim od sebe i svojih grešaka, tako da i priča o jedinom krivom zlom zapadu dolazi kasnije da se prikrije nesposobnost našeg rukovodsta koje je katastrofalno odigralo u verovatno presudnim prvim godinama krize u Ex-Yu. Ušli smo egoistički u celu stvar, od "Ko god hoće da se bije tu smo i jači smo" do "Pada Knin, šta da radim? Ubij se!", treba biti pošten i reći da smo žestoko nadigrani od Hrvata i Albanaca, kako su velike sile podcenjivale kroz istoriju nas tako smo i mi njih.
Voleo bih da delim tvoj optizami ali ne znam na čemu ga baziraš, posle 20 godine od kumanovskog sporazuma smo došli do toga da se najviše zvanične tačke govori da mi nemamo ništa na Kosovu i da treba da prihvatimo realnost. Dogovor i nekakvo priznanje će izgleda uslediti u narednih godinu, dve a posle će biti kao i sa RSK, od toga da ćemo se vratiti kad, tad do toga da više to niko i ne spominje.



offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1097

Opet psiho o svojoj ulozi medju Srbljem

"Moja dužnost je da Srbima objasnim značaj kompromisa"

Citat:Ne možemo priznati Kosovo, a da ništa ne dobijemo od druge strane"

Sta trazi od druge strane, a sta li im jos nudi? Vjerovatno ce se ispostaviti da je tacno ono sto je kruzilo ovih dana po raznim portalima.
Ima li jos ovih optimista da Vucic odugovlaci i radi za nase interese?

Elem, sad kad prodje ova poruka bice ih bar 5 sa ovim linkom Smile zato po X-ti put molim skinite ovu temu sa odobravanja. Ako neko divlja, njega malo banujte i to je to.

offline
  • Zivojin
  • Malo od svega
  • Pridružio: 05 Feb 2007
  • Poruke: 76
  • Gde živiš: Ruma

Shomy ::Nislu slagali. Slika je jos iz 2014. I generalno nema veze sa njihovom "podrskom" nama. To je bilo neko teranje inata jedne gruoe nacionalista drugoj...
Ima čak i originalni članak iz koga je preuzeta ova slika.
goo.gl/images/KKJF9w


Nazalost jeste montaza, ali nema veze da samo ispratite albanske tabloide,al pene zbog slike....

original

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

Evo sad tužioci, pravosuđe, imate čistu situaciju! Kad bi radili svoj posao...

AUTOR:
Beta

04.03.2019 17:45 > 17:50 0
Vučić: Ne možemo da priznamo nezavisnost Kosova, a da ne dobijemo ništa zauzvrat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Beograd i Priština moraju doći do kompromisa, jer se ne može očekivati da Srbija prizna Kosovo, a da od druge strane ne dobije ništa zauzvrat.

"Pre svega moramo postići kompromis. Ne možemo priznati Kosovo, a da ništa ne dobijemo od druge strane", rekao je Vučić u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA povodom predstojeće posete italijanskog premijera Đuzepea Kontea Srbiji, u sredu.

Kazao je da je pitanje promene granica kontroverzna tema, pošto ne priznaju svi iste granice, zavisno od toga da li su priznali nezavisnost Kosova ili ne.

"Za razliku od kosovskih lidera koji svakog dana obmanjuju svoje građane nerealnim obećanjima da će Priština dobiti sve, a Beograd ništa, moja dužnost je da Srbima objasnim značaj kompromisa (s Prištinom) koji ne predstavlja poraz nego pobedu. Pobedu za budućnost Srbije", naveo je Vučić.


On je negirao da je ikada imao tajne sastanke s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, što tvrde neki mediji, i opisao je kao "čiste laži" navode o postojanju nacrta konačnog sporazuma između Beograda i Prištine.

Ponovio je da Beograd neće nastavljati dijalog s Prištinom dok kosovske vlasti ne ukinu takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Ako ne bude postignut kompromisni sporazum o Kosovu, biće katastrofa. Iako sve izgleda teško i ponekad nemoguće, mi smo odlučni da postignemo kompromis, siguran sam da možemo doći do rešenja uz pomoć naših evropskih prijatelja i uz podršku Rusije, Amerike, Kine i drugih zemalja", rekao je predsednik Srbije.

On je ukazao na oprezan i odgovoran pristup Beograda koji nije odgovorio na, kako je rekao, "maksimalističke" i "provokativne" mere Prištine kako ne bi ugrozio mir i stabilnost u regionu.

Vučić je kazao i da ceni posredničku ulogu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, za razliku od Prištine koja je kritična prema Briselu.

"Problemi su između Srba i (kosovskih) Albanaca, ne mogu da kritikujem Evropu koja je učinila sve što može da očuva mir", naveo je Vučić.

Predsednik je u intervjuu Ansi pozvao Italiju da "jasnije i jače" podrži Srbiju na evropskom putu dodajući da će Srbija "znati kako da uzvrati".

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2011
  • Poruke: 723

Znači mi imamo evropske "prijatelje" koji bi već sutra opet opleli po nama, ovaj spinokio je toliko upetljo sve
da je jedino rešenje ko i za Gordijev čvor Smile

offline
  • Pridružio: 28 Jul 2018
  • Poruke: 50

novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktu.....tsko-pravo
Карте се отварају.
" Док нема насиља протести су демократско право".
Читај, биће насиља и улазимо у период отворене диктатуре. Вучић је потрошен за Запад и након периода нестабилности излаз ће бити у ванредним изборима где ће Запад и СНС организовати предају власти онима који ће да наставе истим путем. Ови нови ће легализовати политичке одлуке претходних и оно за њих најважније- неће дирати у покрадени капитал и паре. Као што су и ови само причали и нису одузели ни динара. Враћање услуге, рука руку мије.
Ако им допустимо.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"
0
Utorak 05.03.2019.
12:57
Vestionline
A
Vučiću stavljeno do znanja: "Međusobno priznanje Kosova i Srbije ove godine"
Neimenovani visoki zvaničnik SAD izjavio je da je stav njegove vlade da međusobno priznanje Kosova i Srbije treba da se postigne tokom 2019. godine."
https://vesti-online.com/Vesti/Srbija/729313/Vucic.....ove-godine
""Prošlost ostaviti iza, Srbija hoće izlaz na albanske luke"
Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da će 2019. biti prekretnica za razvoj infrastrukture u zemlji."

https://vesti-online.com/Vesti/Srbija/729307/Prosl.....anske-luke

"Lončar: Ako Vučić ne reši pitanje Kosova...
Ukoliko predsednik Aleksandar Vučić ne reši pitanje Kosova i Metohije, ne znam kakva nam je perspektiva, jer sa tim "kamenom na leđima" ne možemo da idemo napred, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar."
https://vesti-online.com/Vesti/Srbija/729306/Lonca.....nje-Kosova

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32572

Više hiljada demonstranata, pristalica opozicije, opkolilo zgradu parlamenta u Tirani, zahtevajući ostavku vlade i raspisivanje vanrednih izbora.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1513120

offline
  • član biblioteke
  • Pridružio: 18 Jul 2007
  • Poruke: 28515
  • Gde živiš: iznad smoga Beograda

Vezano za bratstvo Albanaca i Šiptara... Jedne godine u Ohridu, supruga isprobava stvari u butiku a ja pričam sa prodavačicom na temu letovanja. Reče ona da idu u Albaniju i ja naravno potegnem pitanje bezbednosti. Žena mi ispriča kako su našli fenomenalan apartman, gazde prijatne... Elem ne lezi vraže, zaustavlja se auto švajcarskih tablica i izlazi lik koji gleda njih na terasi i kaže počnite da se pakujete na srpskom. Ona naravno kod gazde, gazda izlazi ispred kuće, žučna rasprava i onaj lik odlazi. Vraća se gazda, izvinjava i dodaje da mu je ovaj nudio dupli novac za apartman i da tu bagru ne može da otrpi. Ako ni zbog čega drugog zbog svinjca koji su ostavili prethodne godine za sobom.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 871 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 7 sakrivenih i 813 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Apok, Bane san, bankulen, Belac91, cavatina, ccoogg123, Dannyboy, Dimitrise93, Djokkinen, doklevise, Duh sa sekirom, dushan, gmlale, GORDI, havoc995, HrcAk47, JOntra, kalens021, Kubovac, kunktator, laganini123, laurusri, mercedesamg, Mercury, milos.cbr, mnn2, mrav pesadinac, nebkv, ozzy, pein, Petarvu, Polemarchoi, Raso75, Sale.S, Shinobi, Sirius, Sićko, slonic_tonic, Srki94, Tores, USSVoyager, vasa.93, virked, voja64, zastavnik, zeo, Zerajic, 125